Hirdetés

Aktív témák

• Yaye

őstag

válasz anaqer #35 üzenetére

Talán úgy hangzott, de egyáltalán nem ezt írtam. ''Labilis, kövekből összetákolt kunyhó'' alatt lényegében minden olyan házat értettem ami nem áll meg egy 6.3-as rengésben, vagyis a világ épületeinek jó részét. Többek között ezt is amiben épp ülök, a világváros Budapest szívében! Erre mifelénk (VI. ker.) néha még rengés sem kell ahhoz hogy összeroskadjon valami (lásd Ó-utca). Abszolút nem az volt a soraim közé írva hogy ők tehetnek erről! Épp ellenkezőleg, azt írtam, hogy a szabad akarat a civilizáció fejlődése során történetesen ilyen házakat hozott létre, a bolygónk meg több-kevesebb rendszerességgel és teljesen magától értetődően reng néha egyet itt-ott. A civilizációk zöménél úgy látszik hogy az olcsóbb, nem biztonságos városépítés előnyei sokkal nagyobbak mint egy esetleges rengésből származó kár. Ahhoz hogy szerencsétlen esetben ebből sok-sok halott keletkezik, ahhoz Istennek a világon semmi köze!
    A kérdésed valóban Móricka-szintű. Saját kényelmi szempontjaidból kiindulva feltételezel valamit (vagyis hogy egy létező Istennek szolgálati kötelessége megvédeni a híveit a világtól és saját maguktól), azután kissé lesajnálóan arra a következtetésre jutsz hogy mivel a dolog nem működik úgy ahogy szerinted kellene, ezért bizonyára hülyeség az egész. ''Isten végtelen jósága'' soha, egyik világvallásban sem jelentette a hívek tejben-vajban fürösztését, és minden bajtól való megóvását. Isten nem biztosítótársaság.

Aktív témák