Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
Üdv!
A Genius 1255A -ról tud valaki valamit?
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
J97
tag
válasz Degeczi #6409 üzenetére
A loudness egyébként nem kikapcsolható ezen a típuson? Nekem [ez] a típus volt. Azon ki lehetett kapcsolni. És [ilyen] hangfalak voltak vele. Már kicsit sajnálom, hogy eladtam őket. Szerintem nagyon szépen szóltak! Aztán családi házból költöztünk panelba, így helye se nagyon volt és kihasználni sem lehetett őket.
-
J97
tag
válasz parabob #6422 üzenetére
Üdv!
Elég nehezen beszerezhező! Én is végig néztem a webshopokat. [Velük] tegnap beszéltem telefonon, nekik még akkor volt 3-4 db raktáron belőle. Esetleg innen érdemes lehet rendelni, viszont az ára elég magas. Én végül ma vettem az MM -ben, sajnos ott is pofátlanul drágán adják 19990 -ért, de mivel szinte beszerezhetetlen a cucc így kénytelen voltam bevállalni a többlet költséget. Az említett webshopból kiszállítással is majdnem itt körül lett volna az ára!
Az and1ao fórumtárs által javasolt helyen már nincs. Tegnap velük is beszéltem telefonon, csak még nem frissítették a webshopot így bent maradt de már készleten nincs nekik.
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
Lol micsoda eszmefuttatás alakult itt ki az integrált és különálló hangkártyákról! Itt nagyon sok szempontot figyelembe kell venni. Pl. milyen is az adott integrált kártya. Régebben én is tűzzel vassal irtottam az integrált hangkeltőket és mindenkinek azt javasoltam messze kerülje el őket. Ez azokban az időkben teljesen megszokott dolog volt. Zúgtak, recsegtek, winyó hang bele hallatszódott, stb. Napjainkban viszont több gyártó kínálatában is elég jó integrált kártyák találhatóak meg. Én magam részéről nemrég váltottam Audigy SB0090 kártyáról integráltra. (Volt Audigy 2 is a birtokomban) Egyetlen egy különbséget vettem csak észre a kettő között! Mégpedig, hogy az audigynek több volt a mélye. Creative szokás, más crea kártyák esetében is tapasztaltam már a mély hang kiemelést. Többek között Egy X-Fi Elite kártyánál is, amit haverom vett cirka 60k ért. Rákötötte az erősítőjére (Valami Yamaha házimozi erősítő, jobb fajta, Yamaha hangfalak, külön aktív Yamaha mélyláda) típust nem tudok mondani, (ha valakit nagyon érdekel megkérdezem tőle) de nem keveset költött erre a srác! Több százezret! És azt tapasztalta, hogy az előző konfigjához képest, SoundStorm integrált hangkarihoz, amik legendásak voltak azokban az időkben, nem kimagasló az eltérés. Egyszóval nem esett tőle hasra! Meg is bánta, hogy ennyi pénzt költött rá! Én ugyan rendelkezem autóval de ehhez a megállapításhoz nem kell kilómétereket autózni mindenféle hifi cuccal és fölöslegesen égetni a benzint és szennyezni vele a környezetet! Átlagos használatra teljesen megteszi egy jobbfajta integrált mostanság. Aki esetleg hardveres EAX -ot meg anyámkínját akar, az veheti! És valóban nagy szerepet tölt be a placebo hatás is, amit már itt említettek. Természetesen zenészek nyilván nem alaplapival fognak neki zenét szerkeszteni, de az a hangkártyatípus már egy másik kategória. Arra az X-fi Elite sem a legjobb!
Hogy ne legyen teljesen off a hsz! Én most vettem egy Genius 2000A -t dudika ajánlására! És igen meg vagyok vele elégedve! Nincs mellkasba vágó mély, de a filmek teljesen élvezhetőek ennyi méllyel! Sőt! Zene is nagyon szépen szól rajta! Aki még gondolkozik hasonló hangszóró beszerzésén és még talál, annak feltétlen ajánlom én is!
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
válasz dudika10 #6564 üzenetére
dudika10 Még Asus Xonar DS -t nem hallottam szólni. Egy mai jobb paraméterekkel rendelkező integrálthoz képest, mennyivel javulhat a hangzás? A tapasztalataimat egy pár hsz-el ezelőtt leírtam. Audigyhez képest nem tapasztaltam szinte semmi különbséget az integálrtamhoz képest. (Gigabyte 780G S2H lap ALC 889A chip) Zaj és winyó hang belehallatszódások sincsenek, mint a korábbi Asrock alaplapimhoz képest. Annak az integráltja és az Audigy az tényleg ég és föld volt. Vajon egy ilyen Asus Xonar DS többet tudna kihozni a 2000A -ból?
monaliba Esetleg innen a hardverapróról megérheti használt Z-2300 -at nézegetni. Ha más nem is a mélye az biztos ütős!
-
J97
tag
Ez még hagyján 16,5k ért! Én 19k ért hoztam el a 2000A -t az MM -ből. Mérgelődtem is rendesen, szidtam a felmenőiket lemenőiket, legalább 2x -es árrés ha nem több! De örültem, hogy egyáltalán találtam! Kénytelen voltam elhozni ennyiért, mivel kilátásba sem volt sehol se 2000A se 3000A és ennek más alternatívája sem. Az előző hangfalamat meg azon a héten vitték el. Úgyhogy muszáj volt valamit belátható időn belül helyére szerezni. Annyi előnye volt, hogy a konkrét példányt ott a helyszínen kicsomagoltattam és kipróbáltattam, hogy nincs e hibája. Nem-e búg e vagy valami.
bertokl: Ezzel a 3000A -val akkor szerencséd volt, hogy rátaláltál. Kár, hogy én nem bukkantam rá, akkor biztos innen rendelem ha megtalálom!
Ez a 2000A is bitang jól szól kíváncsi lennék rá, hogy milyen lehet egy 3000A bár többen írták, hogy valamennyivel jobb a basszusa, de nagyjából hasonló a kettő. Azért meghallgatnám egyszer! MM -ben pl. már 3000A nem is volt.
-
J97
tag
CoolBoy323: Genius 2.0 szériái tényleg nagyon jók! Nekem is dudika ajánlotta. (Genius SP-HF 2000A) Ha esetleg nem szeretnél várni az újra és nem gond, hogy használt, akkor szétnézhetsz a hardveraprón. Most láttam egy egész jól árasított 2000X -et ott. (Ahogy olvastam ez is van olyan jó, mint az A széria, ha nem jobb annál!) Ha előbb teszik fel pár héttel magam csaptam volna le rá!
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
válasz vassago32 #6719 üzenetére
Lehet még egy jó 2.1 alternatíva. [Altec Lansing MX5021]. A melóhelyemen van egy ilyen. Ennek 3 utas szatelitjei vannak, viszont nem olcsó, és szerintem a genius 2000A hozza ezt a szintet hangminőségre. Basszusban és hangerőben az altec a nyerőbb, viszont azt nem lehet halkan hallgatni. Ha leveszed a hangerőt csak basszusos brummogást hallasz a zenéből. A tér érzet szintén jobb a 2000A -val. Saját használatra nekem meg egy 2000A van. Itt ajánlották a topicban és nem csalódtam benne! Megéri az árát ha még sikerül szerezned!
-
J97
tag
válasz djculture #6725 üzenetére
Szerintem rendben van a mély hangzás a 2000A nál! Filmezni is tökéletesen elég. Egy kisebb szobába mindenképpen! Mondjuk kinek mi az igénye. Az én volt Z-5300 -asom minimum basszal is olyan mélyet adott ki, ami már sok volt az én fülemnek. Meg a szomszédokénak is. Ha éjjel levettem a hangerőt a film beszédéből nem hallottam semmit, fülelni kellett. Ha felvettem akkor egy egy akció jelenetnél remegett alattam az ágy, a szomszédok meg kopogtak át. Egy esti film nézés kb. úgy nézett ki, hogy kezemben a wireless egér és állandóan tekergettem a hangerőt.
-
J97
tag
Üdv!
Újabb tapasztalataim vannak a Genius 2000A -val. Ami nagyon érdekes, ilyet még nem láttam! Most egy hetet nem használtam, ki is volt húzva a konnektorból. Egy hét után bedugtam, bekapcsoltam, a szokásos pukkanás megvolt bekapcsoláskor, de nem világít a bekapcsolást jelző led. Nézem, most mi van, beadta a kulcsot álltó helyében? Kis égett szagot is éreztem. Kikapcsoltam. Fél perc után bekapcsolom, led még mindig nem világít. Elindítok egy zenét, szólni ugyanolyan jól szól, mint eddig. Már égett szagot sem érzek. Szerintetek mi lehetett ez? Következőnek vajon mi megy ki rajta? Kb. egy hónapos a hangfal! A hangja még mindig szuper, remélem nem fogja nekem itt bedobni a törülközőt! Megjegyzés: döngetni, túlhajtani nem szoktam!
Ezeknek a genius hangfalaknak a hangjuk tényleg nagyon jók, de lehet, hogy a megbízhatósággal lesznek gondok.
Ha szerencsém lesz, nem fog tönkre menni és nem kell vacakolnom a gariztatással! Még jól is járok akkor vele, mert az a kék led amúgy is zavaróan virított!
-
J97
tag
Gondoltam most adok neki egy kicsit! Ha le akar égni benne valami, vagy meg akarja magát adni, akkor most tegye gar. időn belül! Egyszercsak egy jó kis dübörgős zenénél felvillant a kék led. Na mondom csókolom egy jó kis kontakt hibához van szerencsém?! Ha túléli a gar. időszakot, szerintem szétszedem, átforrasztgatom a panelt, a kék ledet kicserélem alacsony fényerejű zöldre. Kap egy kis bélést is. Igaz azt még nem tudom, hogy hogyan oldom meg a balos hangfal szétszedését. Ahogy nézem az nem csavaros, hanem ragasztott. A végfok IC -ket érdemes kicserélni benne egyébként? Ha már lúd ...! Nálam a hangfal egyébként be van állítva fix hangerőre és a gépről szoktam a hangerőt állítani. Azt mondod, hogy szerencsésebb letekerni min. -re bekapcsolás előtt? Egybként ami még fura volt, hogy ezeknek a genius hangszóróknak a hűtőbordája a hangdobozon belül található, ellenben más típusokkal pl. amit itt is linkeltek ebben a topicban. Szerintem egy kiadós, tartós hajtás esetén nem kap megfelelő szellőzést, valószínűleg ezért is éghetett le haverodé.
-
J97
tag
válasz dudika10 #6827 üzenetére
Értem! igen azt tudtam, hogy egyszerű, sőt nem is baj az általad is említett okok miatt! Gar. idő után ezeket az átalakításokat szerintem megcsinálom rajta. Az szgép. és hangfal közötti kábelt már kicseréltem. Érezhető is volt a különbség! Igaz odébb van még a gar. idő vége, de nem tudod, hogy a balos hangfalat, hogy lehetne szétkapni károsodás nélkül? Azon én nem látok csavarokat. Az IC csere meg attól függ, hogy érdemes-e. Ha jóval többet hozna ki a dobozokból egy kis elektronikai tunning, akkor lehet fontolóra veszem ezt is.
-
J97
tag
válasz dudika10 #6830 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a tippet! Majd ehhez az asztalos munkához keresek valakit, aki meg tudja csinálni. Úgy is szeretném a balost RCA csatisra vagy csiptetősre alakítani.
Most a power ledem olyan, mint a mesében! Hol van hol nincs!
Gondolkozom rajta, hogy szétszedjem-e gari idő előtt. Ez a power led dolog idegesít egy kicsit. Legalább ne világítana, de, hogy időnként felgyúlad majd elalszik az elég idegesítő. Ezért meg nem akarom gariba vinni.
-
-
J97
tag
Igen. A Z-2300 már nem mai kiadás. Ahogy nézem a kettőnek a paraméterei közel megegyeznek. Valószínű, hogy ez egy Z-2300 új köntösben.
-
J97
tag
Mint a Z-2300. Sőt! Itt a sub még jobban meg van nyomva a 2300 -hoz képest! Plusz 10W és a szatelitek ennyivel kisebbek lettek -2x5W. Igaz sokat mondtuk már, hogy a paraméterekből messze menő következtetéseket nem lehet levonni, de ebből szerintem mégis csak az szűrhető le, hogy az elődhöz képest a szatelitek itt is gyengécskék lesznek és a sub fog ütni.
-
J97
tag
válasz lexjani #6904 üzenetére
3000A és 2000A hangszórknak már jó mély hangjuk van. Viszont nehéz ezeket beszerezni, főleg a 3000A -ból nem látni már sehol. Elvétve egy két helyen még ha van, akkor 2000A. Ezzel van személyes tapasztalatom is. Nagyon szépen szól zenéhez és a filmekhez is elegendő mélye van. Egy koli szobát biztosan jól be fog hangosítani.
-
J97
tag
Üdv!
Előfordulhat az, hogy a 2000A -nál a jobb oldali hangszóró azért nem megy le olyan mélyre, mint a bal oldali, mert itt található a trafó + elektronika + elég nagy hűtőborda? Ezáltal a doboz térfogata jócskán lecsökken a bal hangszóró térfogatához képest. Esetleg nem lehetséges az, hogy a jobb oldali hangszórónak az illesztései nincsenek rendesen leszigetelve és ezért csökken a mély tartomány? Ugye a másik hangszóró az teljesen zárt, és ott nincs ilyen gond!
-
J97
tag
válasz dudika10 #6936 üzenetére
Igen. Az asztalon faltól egyenlő távolságra. Ugyanolyan messze ülök tőlük, de ha távolabb voltam, akkor is hallatszódott, hogy a balban több a mély, mint a jobb oldaliban. A jobb oldaliban meg úgy tűnik több a közép. Balance jól van belőve, de ezt kizárandó megcseréltem a hangfalkábel bekötést is. A balost a jobbosba és a jobbost a balosba, a helyzet ugyanaz. Fülemmel nem volt még gond, és más is észrevette ezt a jelenséget. Nem tudom ez gyárilag ilyen, vagy csak én fogtam ki ilyen példányt. Egyébként ha a balansz középen áll zenénél filmnél nem hallani. De ha külön külön szólnak a hangszórók, akkor rendesen kihallható a különbség. Ötlet? Küldjem vissza garba? Vagy felesleges, mert ez másnál is ilyen?
-
J97
tag
Most bedugtam papírzsebkendővel a balost. Most ugyanolyan, mint a jobbos, kevesebb a mély. De nem tudom, szerintem nem a környezet miatt, mert faltól elhúzva fél méterre is ugyanolyan nagy a balos basszusa jobboshoz képest ha egyik sincs betömve.
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
válasz bazsika89 #6940 üzenetére
Nekem egy [Philips A2.310] -el van tapasztalatom, az elődmodellel. A mélye szép és lágy, közép tartomány elmegy, de a magas hangok hiányosak. Filmre játékra tökéletes. Zenére nem a legjobb. Van is [itt] róla egy PH -s teszt. Hogy az utód modell milyen azt nem tudom. De szerintem hangereje és mélye biztos lesz ha a mély számít. Genius SW-HF 2.1 3000 dicsérték itt a topicban néhány hsz-el feljebb. Nekem egy Genius SP-HF 2000A -van. Ennek nagyon szép tiszta hangja van, zenére nagyon jó és a mélye is elegendő akár filmezéshez is. Már nem mondom, hogy ilyet nézz mert nem nagyon lehet kapni, bár ha találsz valahol még mindig megéri!
-
J97
tag
Kedves Genius SP-HF 2000A tulajok! Valaki megtenné, hogy csinál egy gyors tesztet? A Bal oldali hangszóró hangzását kéne összehasonlítani a jobb oldalival, amiben az elektronika van balansz segítségével. Mert egyébként normál használatnál ha normál állásban áll a balansz nem észrevehető. Enyémnél hangerő mind a kettőnél oké. De a jobb oldali hangszóró nem megy le olyan mélyre, nem ad olyan mélyet, mint a bal oldali. Írtam a genius hivatalos technikai segítségének itt a fórumon. Azt írták kis eltérés az normális, de jelentősebbnél hiba áll fent és gariztatni kell. Megnéznétek nekem, hogy nálatok a jobb oldali, hogyan szól a baloldalihoz képest? Ha nálatok is kicsivel mélyebbre megy a balos, akkor ez a normális és nem rohannék el 50km -re a boltba ahol vettem gariztatni. Előre is köszi!
-
J97
tag
Köszi, hogy megnézted! Akkor ugyanez a jelenség nálad is megvan, tehát nem hiba hanem gyárilag ilyen. Akkor ezért nem gariztatom le. Igen egyébként én is csak véletlenül vettem észre és normál használat esetén nem feltűnő, a mély így is tökéletesen elegendő.
-
J97
tag
Szerintem a hifid mellé beszerzel valami jobbfajta aktív szubládát, akkor az elég jól ki fogja egészíteni a meglévőt ha annak hangjával egyébként elégedett vagy. Csak a mély el ne nyomja a hifi hangszóróinak hagját. 50k -ból [ezt] vagy valami hasonlót be lehet szerezni.
-
J97
tag
Ez a konkrét példány aktív szubláda, van benne erősítő. Ha nézegeted majd őket, akkor feltétlen nézd meg, hogy oda van-e írva a specifikációk mellé, hogy aktív-e a sub. Ha nem aktív, akkor kell hozzá erősítő is.
-
J97
tag
válasz dudika10 #7228 üzenetére
Már vártam ezt a kis írást! Nagyon kíváncsi voltam mit tudhat ez a szerkezet! Igaz még nem járatódott be, de a közép és magas hangokon kívül, illetve, hogy jobb a sztereo tér, a T20 -hoz viszonyítva milyen? Mély hangok, dinamika, tisztaság, hangerő? Megérte a cserét? Vajon a 2000A -hoz képest milyen lehet!
-
J97
tag
Emberek! Ezt nem hiszem el! Geniusról én most már lassan lebeszélnék mindenkit! Nekem eddig több bajom volt vele, mint bármely más hangfallal! Kezdve azzal, hogy szórakozott a bekapcsolást jelző led, hol világított hol nem, folytatva azzal, hogy a jobb oldali hangszóró nem ad olyan mélyet mint a balos és végül most vettem szomorúan tudomásul, hogy kihalt a jobb oldali hangszóróból a magas sugárzó! Pont most olvastam egyik vásárlói véleménynél az edigitnél, hogy más is így járt, és erre tessék, hazajövök és most nekem is! Komolyan nem hiszem el! Olyan ocsmány hangja van így, hogy pff! Megáll az eszem! Mire ezt legariztatom, most hetekig legyek hang nélkül! Áááá, hogy egy régi klasszikust idézzek eszem fa*zom megáll by Ford Fairlane! Egyébként egy 2000A -ról van szó!
-
J97
tag
Igen, amúgy nagyon szép hangja van, én nagyon szerettem a hangját! Csak minőségileg vannak gondok. Elsőnek nem is gondoltam volna, hogy ennyire bajos, vagy csak én fogtam ki egy selejt példányt! Hogy nem pontosak az illesztések, nem kelt olyan jó benyomást az összeszerelési minősége, azzal még meg tudtam barátkozni viszonylag könnyen! De, hogy működésbeli gondok is felmerültek, az már problémás, mert így használhatatlan szinte! Egy hónapra rá, hogy megvettem jöttek a hibák sorra, amiket végülis át tudtam hidalni, de ezt sajnos már nem tudom MM -ben vettem, ott 3 hetet mondtak szerviz időszaknak, no meg nem is a közelemben van az MM. Írtam geniuszéknk is, hogy most hogyan tovább, egyelőre válaszra várok.
Dudika10: Most komolyan elkezdtem gondolkodni egy Edifier R1600T Plus-on, de azt írod nem jobb a hangja a T20 -nál és az csak közeltéri hangosításra jó. Tőlem viszont távolabb vannak a hangfalak és többen írták, hogy a genius hangminőségben veri a T20 -at, viszont az általad elmondottak alapján, akkor az Edifiert is ha az kb. T20 hangzású. Erről tudnál nekem mondani valamit? Minőségileg az Edifier okés? Vagy nagyon elmarad a T20 tól és a geniushoz közelít inkább?
-
J97
tag
válasz dudika10 #7404 üzenetére
No igen, az biztos, mert ott ezen a 2000A -n kívül más értelmeset nem láttam! A garvesztéssel egyébként van egy icipici problémám Anno szétszedtem, de úgy, hogy nem látszik semmi, csavarokon sem és a belsején ahol az elektronika, azok csavarjai, a kábelek, azok gyorscsatlakozói, amik le vannak gyantázva/festve a célból ha valaki bütykölné ezeket, az meglátszódjon. Nos ezek mind épek! De! Azt a nyavalyás hibás kék ledet kivágtam belőle, és helyére került egy piros. És fogalmam sincs hova tettem el! Nagyot néznek majd a geniusnál, hogy tulajdonképpen minden festés gyanta ép benne, amit azért tettek oda, hogy lássák ha valaki hozzápiszkált, de kék led helyett mégis egy piros virít ott Valószínűleg maga a magassugárzó adta be a derekát, mivel ebben nincs keresztváltó, csak nemes egyszerűséggel össze van kábelezve a mélyközéppel, és egy szűrőkondi vágja meg a frekit a magas sugárzó előtt közvetlen. Más is írt hasonló tapasztalatokat a 2000A -val. Ő egy monacor DT28N magassugárzót vett a helyére. A gond az, hogy ezek darabja 6 ezer pénz, és ezeket párban illene cserélni az esetemben, tulajdonképp így annyiba kerülne, mint maga a 2000A került fénykorában. És ehhez még illene venni akkor egy keresztváltót is. Mondjuk ha ezt a moddot így bevállalnám tuti ütős lenne a cumó, csak félő, hogy rá pár hónapra meg előjönne más, kimenne valami más és kezdődik elölről a szívás. Ezért gondolkoztam el az Edifieren inkább. A logout írásod olvastam korábban, ott is az jött le nekem, hogy a hangja nem jobb a T20 nál, más állítása szerint a genius viszont veri a T20 hangzását és nekem is inkább a 2000A hangja jön be. Ha produkálna ilyesmi hangzást az Edifier is, mint a 2000A és emellett minőségi is a maga 24 ezer forintjáért és nem kell attól tartani mikor mi jön elő rajta, akkor megérné beneveznem egyre.
MaTT: Remélhetőleg nem lesz azért vele gond!
-
J97
tag
válasz dudika10 #7407 üzenetére
Akkor lehet szétszedem és rámérek multival. Ha a magassugárzó tekercse égett el, akkor a szakadásteszten nem fog besípolni a multi így biztosra lehet tudni, hogy az a rossz. Kábelek biztos, hogy épek, mert azóta én nem nyúltam hozzá, működött egészen máig. Ha az a kondi ment ki, akkor is lenni kéne hangnak nem? Csak torzítana a magassugárzó, ez viszont semmilyen hangot nem ad ki. A baloldali hangszóró teljesen jó, azzal nincs semmi probléma. Ránézek a H2000 oldalára, köszi a tippet. Esetleg lehet geniuséktól rendelek bele egy ugyanilyen magasat, bár lehet nem érdemes mégegyszer ugyanezt beletenni. Nem tudom mitől szállhatott el, még csak nem is hajtottam a hangfalat! Annyi változott, hogy a mai nappal került egy Xonar XD a gépbe, csak nem bírtam ki és mivel volt egy jó vétel itt apróról bepróbáltam a xonart. Mondom ma tesztelgetem kicsit, élvezkedek, de közben bedobta a törülközőt a 2000A. Majd ha bővebb tapasztalatom lesz a karival azt le is írom a hangkari topicban csak előbb legyen min tapasztalatot gyűjteni!
Nekem az erőteljes, nem az eltúlzott basszus fontos. Filmhez mindenképp! És ezt a 2000A tudta hozni! Arra lennék kíváncsi, hogy az Edifier is tudja-e vajon ezt teljesíteni. Geniuson amúgy a basst középálláson használtam, így se nem volt túl sok belőle sem nem kevés.
Lehet, hogy a hangszóró javításával kapcsolatban még kérnék tőled egy kis segítséget, de nem akarom ezzel ezt a topicot offolni. Erről majd a későbbiekben melyik topicban tudnánk beszélgetni? Vagy inkább privátban?
-
J97
tag
A dolog immáron megállapítást nyert multiméterrel is! Kábelek épek, kontakt van, jel jön rajta. Rákötöttem mást a magas kábeleire, szólt! A jobb oldali magassugárzó a szakadásteszten megbukott, úgyhogy magassugárzó cserére lesz szükség nagy valószínűséggel!
Dudika10: Sajnos a H2000 Kft -nél nem találtam megfelelőt. Ahogy nézem ők inkább videoton hangfalakhoz árulnak hangszórót. Esetleg más javaslat? Vagy rendeljek géniuszéktól bele való magassugárzót? De hát ha az is olyan gyenge lesz, mint ez és pár hónap után megint beadja a kulcsot! Nem tudom!
Bocs az offért!
-
J97
tag
Most egy kis ON is következik! Nem bírtam rendes hang nélkül és a gariztatási javítási procedúra hetekig hónapokig húzódhat, ezért beszereztem egy Genius SP-HF 1255A -t. Azért ezt ,mert más értelmes hangfalat emberi áron a környéken nem lehet beszerezni! Első benyomások: Maga a hangfal dizájnja olyan amilyen, színe szerintem teljesen rendben van, az íróasztalom is ilyesmi színű úgyhogy passzol hozzá. Az előlap az meg szerintem tűrhető kinézetű. Kezelőszervek most már elérhetőbb helyen vannak, bár a 2000A nál ez edddig sem zavart. Ez a példány már kapott line in bemenetet is. A led még mindig kék, bár már nem olyan erős, de azért még mindig zavaró tud lenni, majd valamivel leragasztom. Első ránézésre is látszik, hogy az összeszerelési minősége jobb a 2000A -nál valamivel! A doboz valamivel kisebb, mint a 2000A doboza, a mélyközép ugyanúgy 4" és 1" selyem dóm sugárzót kapott. Teljesítménye a gyár szerint 40W ez 20W -al kevesebb a 2000A nál. És most jön a lényeg, igaz még nincs rendesen bejáratva, de némi képet azért már lehet kapni a hangjáról. Bekapcsolás után azt vártam, hogy nem lesz annyira erőteljes a hangja, mint a 2000A -nak. Meglepett a dolog de simán hozza azt a szintet, nagyon szépen tisztán, dinamikusan szól. Lemegy legalább olyan mélyre, mint a 2000A. Üresjáratban búgás zúgás nincs, telefont nem próbáltam valószínűleg ennél is bezavar. Bekapcsolásnál megvan a pattanás itt is, de jóval halkabban. A vele egy elosztóra kötött asztali kompakt fénycsöves lámpa felkapcsolásakor nem pattan. Szerintem a 2000A, 3000A (mert olvastam már itt a fórumon, hogy valakinek sikerült túlhajtania) hangfalak erősítője elképzelhető, hogy túlméretezett a benne lévő hangszórókhoz képest, így szerintem érdemes óvatosan bánni ott a potméterekkel. Ezt nem tudom biztosra, csak az esetemből és más estéből kiindulva, erre tudok következtetni.
Adtam még egy esélyt a geniusnak jobb híján, remélem ezzel az 1255A -val már nem fogok szívni!
-
J97
tag
A gyártó által megadott paraméterek valósnak tűnnek.
Frekvencia átvitelnek sem a szokásos 20Hz -20kHz frekit adták meg hanem 48 Hz -et adtak meg. Ez már úgy közelít a valósághoz szerintem! Mindenesetre azt vettem észre, hogy egy picivel mélyebbre megy a 2000A -nál és a basszus is több! A bass állást most nem felesen használom ahogy a 2000A nál, hanem picit lejjebb van tekerve!Az összeszerelési minőség szerintem javult! Mobil teló ellen ezt sem védték be, de valószínűleg egy zavarszűrő került bele, mert nem pattog, nem zúg, kikapcsolásnál nincs pattanás, egyedül bekapcsolásnál egy pici. Ami még különbség, hogy a magassugárzó itt 4 ohm helyett 8 ohmos lett.
Egyébként mikor is jelent meg ez a hangfal a piacon? Nem lehetséges, hogy a genius ezt szánta utódterméknek az 1250A - 3000A közé?
-
J97
tag
Én eddig csak az MX5021-et hallottam szólni. Szépen és tisztán szól. A munkahelyen a titkárságon ilyen van az egyik számítógépen. Mély az van benne rendesen, talán túlzó is. Ha annyira nem fontos neked a mély hangzás, akkor inkább a 2.0 -s rendszerek körül kellene szétnézned.
Pl. Edifier R1600T Plus, Creative T20, de itt a fórumozók tapasztalatai alapján inkább az csak közeltérre jó és inkább zenére, filmnél annyira nem. Vagy pedig valamelyik Genius rendszer. Szerintem ami tőlük most használható az SP-HF 1255A. Nekem ezzel van közeli tapasztalatom, pár hsz-el feljebb írtam róla. Edifierről pedig Dudika10 fórumtárs neve alatt lévő linken olvashatsz.
-
J97
tag
válasz neilszab #7417 üzenetére
Természetesen, de most 22. -ig nem vagyok otthon! Az után lemérem ha akkor is jó. Tippem szerint 2m körül lehet a 2 hangfalat összekötő kábel hossza. A jack (ami a számítógépbe kell) RCA (amit a hangfalba dugok) gyári kábelét nem használom, vettem boltból régebben jobb minőségű összekötő kábelt. A tápkábel és a 2 hangfal összekötő kábel egyik hangfalnál levő része (azt hiszem az erősítős oldali) beépített. Másik vége már RCA -s. Elvileg gond nélkül lehet toldani hosszabbító kábellel ha nem lenne elég a kb. 2m távolság.
-
J97
tag
válasz neilszab #7419 üzenetére
Igen, jack - rca kábeles a hangbemenet felől. A gyári kábel olyan vékony törékeny kábelnek tűnt, és a jack dugó részén is látszik, hogy nem olyan jó minőségű. A gyártó spórolt a kábelen. Ezért érdemes venni pár szász forintért (ha jól emlékszem én 500Ft körüli áron vettem) vastagabb, erősebb dugókkal szerelt kábelt. Nekem olyan is volt még a 2000A -nál, hogy a gyári kábelével nem érintkezett rendesen a jack dugó, ezért volt, hogy nem szólt a bal oldali hangszóró. Ennek a gyári kábelét ki se csomagoltam, egyből a sajátot dugtam rá.
Tápkábele megvan 1,5m talán egy picivel több is. Sajnos hétfőig nem tudom lemérni!Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
J97
tag
Ha mindenképp 2.1 esetleg a Genius SW-HF2.1 3000 -et meg lehet próbálni, itt jókat írtak róla. És itt van róla egy [logout írás] is. Altec Lansing MX6021 -et nem ismerem, de ha ki tudsz fogni egy használt MX5021 -et azzal sem járhatsz rosszul ha az Altec szipmatikus.
Itt még dícsérték az Edifier C2 -őt is. Én így hirtelen ezeket tudom.Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
J97
tag
Elég jó paraméterekkel rendelkezik az MX6021 -es, már ha lehet hinni a gyártó által megadott értékeknek. Szatelitek két utasok és nem tűnnek olyan gyengének a paraméterek szerint. Hogy hogy szól, azt nem tudom, esetleg egy két külföldi tesztre rá lehet keresni.
Klipsch is valószínűleg jó munkát ad ki a kezei közül.
Az Edifier C2 -ről jókat írtak, de, hogy ha fontos a nagy hangerő, ebben nem tudni, hogy mennyire remekel a paraméterek alapján.
-
J97
tag
Ha e kettő közül kell választani én az MX6021 -re szavaznék. Logitech Z-2300 -at volt alkalmam hallani. A mélynyomó nagyon brutális, de a 2 szatelit cserébe nagyon gyenge. Az MX6021 szatelitjéből én jobb hangképet nézek ki, bár ezt nem tudom alátámasztani.
Dudika10: Én se nagyon találtam ilyesféle adatokat a C2 -ről.
-
J97
tag
válasz neilszab #7458 üzenetére
Ha kiveszed a zoknikat a reflexnyílásból, akkor sem jó filmek alatt? Én a 2000A -val filmeknél is meg voltam elégedve teljesen, 1255A -t még nem próbáltam filmek alatt, nem volt még rá idő, de nekem úgy tűnik erősebb/hangosabb mélyekkel rendelkezik a 2000A -nál, elvileg ez is elég kell, hogy legyen. Az SW-HF 3000 -nek vannak hasonló szatelitjei, hogy mit tud nem tudom, egy logout írás van róla. Ha nem haragszol most nem keresem meg és linkelem be, de ha rákeresel biztos kidobja találatként a logout.
Esetleg az SW-HF 1200 mélynyomója mellé. Itt a subon van a vezérlés, hogy mit tud produkálni azt nem tudom sajna, de erről is láttam logout írást.
[ Szerkesztve ]
-
J97
tag
válasz neilszab #7460 üzenetére
No igen! Ez előtt nekem egy Z-5300 -as volt szolgálatban. Annak a mélynyomója tényleg dübörgött rendesen, kaptam is a szomszédoktól, már este 10 kor féltem leülni filmet nézni, mert alacsony hangerőn is azért ahhoz képest volt ereje. Szerencsére én a 2000A -val meg voltam elégedve a filmek alatt is, gondolom az 1255A is hozza filmek alatt azt a szintet ha már zene alatt is hasonlóan teljesít, mint a 2000A.
Nem tudom talán nézd meg az SW-HF 1200 -ast. Hátha annak a mélynyomója jó lenne kiegészítésképp hozzá.
-
J97
tag
válasz #00784640 #7485 üzenetére
Üdv!
Próbáld meg ezeket, hátha: [Microlab Solo 6c] [Microlab Solo 7c]. Nagyon jókat írtak róla! Régebben szerettem volna ilyet venni, de itthon MO -n nem kapható. Láttam több romániai webshopban, HUF -ba átszámítva olyan 22-26k volt akkor a Solo 6c ára.
-
J97
tag
Igaz van hangkari topic is, de röviden megpróbálok válaszolni. Az ALC888 int. hangkari, ami a tieden van nem tudom milyen lehet, de szerintem nem sokkal rosszabb az ALC889A -nál. Enyémen ez van! Hogy érdemes-e lecserélni egy DX -re az igényeidtől függ. Alap esetben az alaplapi is teljes mértékben kiszolgál. Ezek már nem zúgnak sisteregnek, nem hallatszik bele a winyóhang, mint régebben. Én vettem DX -et itt az aprón, hogy tényleg utána járjak a dolgoknak, mennyire is érdemes cserélni.
Tapasztalatok röviden: több közép hang, jobban kiemeli a középtartományt, valamivel szebb magas, valamivel több tér és valamivel tisztább a hang. Normál hétköznapi használathoz teljesen elegendő az integrált is, aki kicsit kényesebb a hangzásra, pl. a fenti tulajdonságokra annak megérheti a cserét, vagy ha használ még a hangfal mellé valami jobb fülest is. Egyébként én is egy 1255A -val hajtom.
-
J97
tag
Próbáld ki a TV füles kimenetével is! (jack kimenet) Nekem egy Samsung TV nél a vonali (2xRCA) kimeneten szintén nem szabályozható a hangerő a távirányítóval, viszont a füles kimeneten igen, így időnként arra dugom az 1255A -t. Ha van egy füles kéznél próbáld ki azzal, hogy szabályozza-e a távkapcs. ott a hangerőt.
-
J97
tag
válasz djculture #7865 üzenetére
Üdv! A SAL cuccok annyira nem rosszak, de az biztos, hogy nem csúcsategória! Nekem egyszer volt vele tapasztalatom, mikor egy [DC2550A] -ba cseréltem a mélysugárzót! Egy [Videoton EA-7386] erősítő volt hozzá. De nagy kár volt ezeket eladni ! Még akkor is ha a 10nm -es szobában nem fértem el tőlük és itt állt kihasználatlanul. Inkább vettem volna az erősítőhöz valami jóféle polcsugárzót a Logi Z-5300 helyett! Igaz ez inkább a hifi topicba illik, de tudat alatt tervezgetem újra egy ilyen erősítő és valami használt jobbféle polcsugárzó beszerzését . Azért mert olcsó, megfizethető! Vélemény erről az erősítőről?
Mivel jártas vagy az elektronikában/hangtechnikában szeretnék kérni tőled egy kis segítséget! Van nekem egy Genius SP-HF 2000A hangdobozom, a jobboldaliból kiment a magassugárzó és a genius szervíz sem tud biztosítani hozzá alkatrészt. Tudnál esetleg bele javasolni magassugárzót? Milyennel lenne érdemes pótolni?
Most utódként egy Genius SP HF 1255A szolgál, teljesen jó, én meg vagyok vele elégedve! Összeszerelési minőségre jobb az előd 2000A nál, keményebbnek tömörebbnek tűnik a doboza is habár ugyanúgy 9mm -es MDF lap. Alapzaj szinte elhanyagolható! Csak közelről lehet hallani ha odateszi az ember a fülét kb. egy két centire és nem szól rajta semmi. Nincs az a jellemző búgás mint az elődmodelleknél! Igaz a hálózati zavart ez is megérzi, mikor fesz ingadozás van és a szobai lámpa is be be pislákol, akkor az 1255A is hallat magából kis cicergést!
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
-
J97
tag
válasz djculture #7870 üzenetére
Igen, nekem is jól teljesítettek a videoton hangfalakban azok a 25cm -es SAL mélysugárzók! Akkor meg pláne bánom, hogy eladtam! Hatásfokon kívűl mit befolyásolhat az eltérő trafó, búgás jelentkezhet?
A SAL magassugárzót már néztem, kis farigcsálással belemenne, esetleg ha tudsz konkrét típusszámot is javasolni az említett márkákból azt megköszönöm!
Dudika10: Köszi szépen! Felkeresem hátha tud javasolni ő is valami megoldást!
Még filózom azon mi legyen a 2000A sorsa! Cseréljem ki én a magassugárzót és úgy adjam el, vagy adjam el így és aki megveszi kénye kedve szerint moddolhatja, vagy esetleg tartsam meg és tegyem vissza az 1255A helyére, hátha más magassugárzóval sokkal szebb hangzást ki lehet belőle hozni, mint az 1255A ból. Ahogy néztem az 1255A fejlettebb elektronikailag is és összeszerelésileg is, és még van rá majd egy év gari, pár hónapos csak. A hangját is jobban szeretem, ksiebb teljesítmény jobb a kisebb szobába, mélyek ugyanolyan jók, sőt a kisebb refelxnyílás miatt nincs is annyira mélybúgó hangja, amit dudika is szokott emlegetni! Mit javasoltok?
-
J97
tag
válasz DrJános #7928 üzenetére
Üdv!
Találtam néhány típust ami esetleg szóba jöhet ebben az árkategóriában.
2.0 fronton, inkább zenére, [Genius SP-HF 500A]. Gondolom a következőekben felsorolt 2.1 eseknél ez zeneibb, viszont nem hinném, hogy ez a konkrét példány túl mélyre le tudna menni. Mindenesetre ha van rá lehetőséged meg kell hallgatni valahol valamelyik üzletben!
2.1 fronton egy kisebb [Genius SW-J2.1 500]
Vagy ha van rá még plusz olyan 8-9 ezer körül az [SW HF 2.1 1200] ez egy jó kis logout írás róla.
Szóba jöhet még a logitech műhelyéből az [S220]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Magisk
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
Állásajánlatok