2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Genius SW-HF 2.1 1200

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Genius papa egyik 2.1-es csodája amely kis méretével és nagy erejével belopta magát a szobámba.

[ ÚJ TESZT ]

Néhány hónapja nagyon elegem lett a régi, recsegő hangfalaimból, melyek nem egy szép zeneszámomat tették tönkre rossz minőségük miatt. Elgondolkoztam, majd azzal zártam gondolataimat, hogy mindenképpen szükségem van egy normális hangszóróra a számítógéphez.

Bementem egy elektronikai üzletbe és hosszú keresgélés után úgy döntöttem, hogy egy kis 2.1-es szettet veszek. Mindenképpen egy kis méretűre volt szükségem mivel a gép elég szűk helyen van. A polcon megláttam ezt a Geniust és azonnal beleszerettem.A mélynyomó és a szatelitek is fából voltak. Az ára is tetszetős volt. Első látásra egyedül annyi problémám volt vele, hogy az összes szabályzó potméter a mélynyomón van. Kis gondolkodás múlva mégis rámutattam és azonnal hazavittem.

Ez egy elég kis méretű hangrendszer amelynek doboza is kicsi és elég könnyű. Igazából nem tudom pontosan mennyi a súlya de kb. úgy 4-5 kg.Teljesítménye 30 W RMS. (Mélynyomó 12 W, szatelitek egyenként 9 W)

A doboz magában rejti a mélynyomót, a két szatelitet és egy jack kábelt. Szépen be van csomagolva minden. A színe nagyon tetszetős fa mintázatú és cseresznye árnyalatú. Hamar ki is vettem mindent. A szateliteket rca egy-egy rca kábellel csatlakoztatjuk a mélynyomóhoz. A mélynyomónak fix tápkábele van amely nagyon rövid. Ez mondjuk érthető mert számítógépekhez van tervezve. Az erősítő a mélynyomóban található.Van egy főkapcsoló is a mélynyomó hátulján, és ahogy már fent említettem, mindegyik potméter a mélynyomó jobb oldalán helyezkedik el. Szám szerint három (Volume-Treble-Bass) . Ami még érdekesség hogy mind a mélynyomó mind a szatelitek is el vannak látva reflexcsővel.

Összeszereléssel nem lehet gondja egy olyan embernek sem aki most jött ki az állatkertből.
Első bekapcsolásra, megmondom őszintén, nagyon fellélegeztem. Márpedig azért, mert nem hallottam semmiféle búgó hangot amely a genius termékek általános hibája. A rendszert egy asus xonar ds hangkártyával hajtottam.Szép tiszta hangja van.

Szatelit:

Mélynyomó:

Mélynyomó(hátulról):

Sokféle zenével kipróbáltam és úgy hallottam, hogy a modern elektronikus zenék nagyon mennek neki. A basszus elképesztően erős tud lenni, nagyon dolgozik a 5.25˝-ös mélynyomó. Szó szerint rezgeti az egész szobát. A magas hangok is szépek bár egy komolyabb jazz zenénél kicsit furcsán szólnak. Ez persze függhet a hangkártya milyenségétől is.
A gép és így a hangfalak is egy 3x4-es előszobában vannak. Nagyobb méretű szobában még nem próbáltam így nem tudom megmondani, hogy ez a rendszer maximum mekkora helységben üzemel jól. Minden esetre én meg vagyok elégedve vele. Sőt, az árához képest nagyon erős és tiszta hangot produkál. Az viszont igaz, hogy ha nagyon felhangosítom már torzít mély. Ez nem hiszem hogy gond lenne, ez a jelenség tényleg csak nagy hangerőnél fordul elő és aki ilyet vesz, nem azért veszi hogy diszkót csináljon otthonra.

Aki a számítógépéhez egy olcsó de ugyanakkor erős rendszert szeretne, annak a negatívumai ellenére is merem ajánlani.Ugyanakkor nagyon szép. Én nem csalódtam benne.

Update!!!:Végre sikerült visszakapnom a fotómasinámat ezért kicseréltem a képeket jobb minőségűre.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.