Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
Ha valaki lemaradt volna az emagos akcióról és szeretne egy ilyen bestiát. Most 79.000 Ft az ára. Edifier S1000MKII
-
Moonwolf
senior tag
Az Edifier S1000 MKII hangfalat jelenleg egy Asus Xonar DS-el hajtom optikán keresztül.
Van értelme vagy lenne érdemi különbség hangzásban egy komolyabb hangkártyával? -
Moonwolf
senior tag
Mekkora szoba lenne ideális az Edifier S1000MKII-nek?
Továbbra sem tudom pontosan mekkora hangerőn lehet, de azon a hangerőn már kicsinek érzem a szobát a hangerejének!
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Azt lehet tudni hogy mekkora a potméter hangerő osztása az Edifier S1000MKII-n? Sehol nem találni róla infót. Nem tekertem fel még maxra. Szerintem fél hangerőn is vagy alatta bőven hangos. Arról nem beszélve hogy piszok szépen szól! Az viszont kár hogy nem tettek rá egy két digites kijelzőt. Meglehet így is szokni a használatát. Viszont azt jó lenne tudni hogy mennyi lehet a hangerő osztása.
-
Moonwolf
senior tag
Első két kérdésre valaki? link
-
Moonwolf
senior tag
Megérkezett és be is lett üzemelve az Edifier S1000MKII hangszóró! Nagyon szépen szól és élőben sokkal dizájnosabb mint a képeken! Microlab Solo 6C után szokatlan a hangzása, de annó ez volt az Logitech Z-2300 után is!
Azt viszont elsőre furcsálltam hogy nincs visszajelzés a hangerőről.
Beüzemelésnél át állítottam az Asus Xonar DS-be hogy SPDIF Out: PCM. Első körben ez nem volt elég, mivel ha különböző médiát indítottam el akkor pukkant egyet a hangszóró, de nem minden alkalommal! Hiába volt alapértelmezetten, valahogy nem vette a lapot a többi program, utána mindenhol átállítottam digitálisra és így nincs ez a pukkanó hang. Hiába volt át állítva digitális kimenetre volt ami a sima jacken ment ki (pontosabban optikán jött a hang, de a windows úgy érzékelte hogy jack en jön a hang), legalábbis a windows lejátszó eszközöknél lévő jelszint figyelőnél úgy mutatta. A sima jack kimenetes részt letiltottam a többivel együtt, úgy sincs használva.
Most hogy minden át lett állítva digitálisra, a hangkártya programjában a hangerőszabályzó nem működik, windows saját hangerő csúszkájával tudom csak állítani. Amit még észrevettem hogy a mappáknak csak akkor van hangja ha valamelyik lejátszó program megvan nyitva a háttérben, amúgy alapból nincs a windowsnak hangja a bekapcsolást leszámítva.
Lenne pár kérdésem így.
Igaz hogy már elmúlt hogy át állítottam az összeset digitálisra, de egy egy zene elindításánál mi okozhatta a pukkanó hangot?
Analóg kimeneten is próbóbáltam, tehát jack-rca ott rendesen voltak rendszer hangok, de digitális kimeneten miért csak akkor vannak windows hangok ha el van indítva egy zenelejátszó?
Digitális kimeneten miért nem működik a hangkártya saját hangerő szabályzó digitális potmétere (tekerem le és fel, de nem szabályozza a hangot)? -
Moonwolf
senior tag
válasz
Jinxb1rd #64918 üzenetére
Ezek a pár ezer forintos hangszórók arra vannak hogy a mobil eszközök beépített hangszóróinál hangosabb szóljanak vagy csak hogy szóljon valami.
Ezek közül érdemes lenne valamelyiknek egy esélyt adni.
GoGEN PSU102 2.0 2x5W
SPEEDLINK SL-810005 2x6WAmúgy meg a Genius SP-HF180, 2x3W-ot tud.
Persze a wattok nem jelentenek semmit, de ebben a kategóriában talán mégis, ha ennyire számít hogy 10 alatt legyen. Ez a kettő bőven alatta van és hogy mivel hangosabbak ezért nem kellene annyira feltekerni a hangerőt, nem lenne akkora torzítás, talán nem lenne olyan laptopos hangzása.Sajnos drágábbak lettek a dolgok. Ha még lehetne kapni Genius SP-HF 1250B-t, az is több lenne mint amikor 10-12 ezer forintba került. Az alá meg nem volt érdemes akkor sem menni.
-
Moonwolf
senior tag
-
Moonwolf
senior tag
válasz
lezso6 #64826 üzenetére
Ennyire alkalmatlan lenne filmezni a Edifier S1000MKII?
Egyébként nem döntöttem el a Microlab Solo 6C helyét, még mindig a tv közelében van, két méterre vannak egymástól, úgy nagyon fasza a hangzása, de a szoba közepén nem lehet!
2.1 rendszer mélyládája nem fér el ott. Ha jók lennének a Logitech Z-2300 as szatellitjei, a mélyládáját nem tudnám értelmesen elhelyezni mivel hatalmas helyet foglal el! Gondolom egy mélyládánáak nem egy két méteres szekrény tetején lenne az ideális hely. függetlenül hogy melyik szettről beszélünk!? -
Moonwolf
senior tag
válasz
lezso6 #64826 üzenetére
Három darabból áll, ez a probléma.
Na meg nem szimpatikus hogy az egyik szatellit vezeték nélkül csatlakozik, függetlenül attól hogy úgy több helyre lehet rakni.
Igen lehet hogy bárhova lehet tenni a földre, de nincs hely csak úgy bárhova lerakni anélkül hogy útba ne lenne vagy zavarná az összképet. Ezért csak a tv alá tudom tenni a hangszórót. Egyébként Edifier S1000MKII már nem lesz. Visszament az ára! Annyit meg nem ér meg rákölteni hogy valami legyen a tv alatt.A Microlab Solo 6C-t rákötöttem tegnap a media boxra. Közelről jó volt a hangja, viszont távolról nem volt olyan jó. Utána távolabb tettem egymástól úgy már jó volt, de nyilván nem lehet a szoba közepén egy hangszóró sem.
A TV alatti részen nincs 50cm távolság a két hangszóró között.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
lezso6 #64824 üzenetére
Ekkora 2.1 nek nincs hely a TV szekrény alatt. Gondolom annak nincs értelme hogy közvetlen egymás mellé tudom csak rakni!? Főleg ha kioltásról volt szó 2.1 esetében amit pozicionálással lehet kiküszöbölni. Pozicionálásról nem igazán lehet szó, mivel máshol nincs hely a szobában.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Főként filmezésre melyik lenne érdemesebb?
Edifier S1000MKII vagy Edifier R2750DB -
Moonwolf
senior tag
válasz
DarthSun #64745 üzenetére
Annó kellett volna kettőt venni belőle! De ki gondolta hogy az árához képest ennyire jó?!
Viszont ha ezt át rakom a tv alá ami tényleg overkill lenne, akkor meg a gép mellett nem lenne semmi. Amikor legelőször írtam akkor nem gondoltam bele hogy ott a media boxról menne a hang ami meg lehet annyira nem tudná meghajtani a Solo 6c-t. Ráadásul elég keveset filmezek, de ha már filmezek akkor szóljon valami. Amúgy az a régi 5.1 hangzásra nem volt jó, de jobb volt mint a tv-be épített sztereó. Annak 2.1-es Norteknek szebb a hangja, de ahogy írtam ott csak az egyik oldal szól.
Erre kellene valami megoldás. -
Moonwolf
senior tag
Azt néztem hogy a tv mellé overkill lenne a Microlab Solo6c. Ettől függetlenül érdekelne mi lenne a következő szint utána!
A tv mellett volt egy régi kis gagyi 5.1-es ami elkezdett torzítani. Annó a Logitech Z 2300 ast akartam a tv mellé de közben elszakadtak a gumi peremek a szateliteken, meg nagy is arra a kis helyre, pontosabb a mélyláda hatalmas.
Van még egy nagyon régi Nortek SoundOne 2.1, aminek a hangja nem lenne rossz, azon viszont csak az egyik oldali szatellit szól. Úgyhogy nézegettem méretben kisebb hangszórókat. Találtam egy ilyet hogy Logitech 2.1 Z533. Mondjuk a Nortek hez képest az is nagyobb a specifikációk alapján, de éppen határ eset.
Ott csak kizárólag filmek mennek és úgy meg jól jön a külön mélyláda. Mennyire lenne a Logitech 2.1 Z533 használható? -
Moonwolf
senior tag
Alapjáraton mindenre elég és jó hangfal. Nem vágyok többre, viszont arra gondoltam hogy mehetne a TV mellé, a géphez meg jöhetne egy szinttel komolyabb hangfal.
A Microlab előtt egy Logitech Z-2300 as volt. Az is egy jó hangfal, viszont a Microlab és a Logitech között hatalmas különbség van hangzás terén.1. 150 ezer forint alatt.
2. Ez változó. A gép előtt és a szoba másik részéből is lenne hallgatva. 1 és 5 méter között változik a távolság. Viszont mindkét esetben szemben van hangszóró. A Microlab Solo 6C is külön tartón van, nem az íróasztalon.
3. Asus Xonar DS van a gépben, ami tud optikát is. Ezt jó lenne használni ha már adott. Egy Fiio M7 audio lejátszóról is szólna, abban egy ES9018Q2C chip van. Azt megjegyzem hogy a Microlab Solo 6C-t a Fiio M7 jobban kitudja hajtani mint az Asus Xonar DS hangkártya.
4. Távirányító jó, bluetooth nem fontos, optika.
Amit írtam hangkártyát az elég lenne még a következő szinthez? -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Microlab Solo 6C után mi lenne a következő szint?
A gépben egy Asus Xonar DS hangkártya van. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az Edifier R980T mennyivel lehet jobb a Genius 1250B nél?
A Genius azért csendesebb az adatlap alapján. -
Moonwolf
senior tag
válasz
bajnokpityu #53269 üzenetére
Jobban megtudja hajtani az egyszerűbb hangfalakat is?
Bluetooh = btn? -
Moonwolf
senior tag
válasz
bajnokpityu #53263 üzenetére
Egy egyszerűbb hangfalat is jobban meghajt mint egy média box tenné?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Van értelme leváltani a Microlab Solo 6C-t, egy Edifier R2750-re?
Igazából megvagyok elégedve a Solo 6C-vel, de ha az Edifier R2750 mérföldekkel jobb akkor a solo 6c menne a tv mellé. -
Moonwolf
senior tag
válasz
lezso6 #44750 üzenetére
Megnéztem az Alesis Elevate 5 MKII gyári oldalát, ami külön tetszett hogy van rajta kimenet a fejhallgatónak. Amit ír felhasználást, otthoni stúdió, videó vágás, játék, és mobil eszközökkel való felhasználás abból az jön le hogy
annyira filmezésre meg zene hallgatásra már kevésbé alkalmasabb, ugye nem színezi ki a hangokat.
Jobb lenne valami univerzálisabb megoldás, mivel a hely szűke miatt csökkentenem kellett a technikai apparátusok létszámát, az esztétikusabb elrendezés miatt. Ezáltal a zene szerkesztés, videó vágás, film, zene, játék is egy eszközre fókuszálódott, ezért lenne jobb a hangszóróból is valami univerzálisabb megoldás. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Microlab Solo 6c mennyivel alkalmasabb zeneszerkesztésre mint a Logitech Z623?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy Genius SP-HF1250B-t mennyi idő bejáratni ha egyáltalán kell?
-
Moonwolf
senior tag
Valaki erre?
-
-
Moonwolf
senior tag
válasz
alphamooncam #44067 üzenetére
Nem önállóan kell. Egy mélynyomóhoz kellene.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 8ohm os hangszóró párt 40w környékén?
-
Moonwolf
senior tag
Valaki? link
A mennyire szólhat jobban mint a Logitech Z-2300 as, azt a MICROLAB Solo 6C re értettem, csak lemaradt.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
A MICROLAB B 77 mennyivel szólhat rosszabbul mint az ajánlottként szereplő MICROLAB Solo 6C?
Zeneszerkesztéshez és film nézéshez kellene.Na meg mennyivel szólna jobban mint egy Logitech Z-2300 as?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Moonwolf
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
10 ért ez megérné? Alkalmas lenne a tv hangszóróját kiváltani?
Dvd lejátszóra lenne kötve.
linkA választ előre is köszönöm!
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Logitech Z 2300 as mélynyomó(120w os), mire lehetne kicserélni a két szatelitjét, ami hasonló minőségű lenne?
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Elnézést előre is ha nagyon nem témába vágó lenne, de nem nagyon találtam ilyen topicot.
Adott egy 2.1 es hangfal, konkrétan Logitech Z-2300, 50% nál magasabb hangerőnél a jobb oldali kis hangszóró recseg hogyha csak magas hangok vannak, a bal oldalinál ilyen nem tapasztalható, tiszta recsegésmentes a hang.
Gondolkoztam a lecserélésén, lett is volna kinézett csere példány, de még mindig nagyon durván szól (tudom hogy van amii ennél durvábban szól egy jó kis hangkártyával, na de az 6 számjegynél kezdődik, annyit meg nem akarok kiadni, amíg ennek orvosolható a problémája), nem lenne indokolt a lecserélése.
Na de a lényeg. Mi okozhatja ezt a problémát?Mivel lehetne orvosolni?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Atlantisz48 #26686 üzenetére
Pontosan nem tudom, úgy 16 négyzetméteres lehet.
-
Moonwolf
senior tag
válasz
Atlantisz48 #26682 üzenetére
Milyen hangkártyával hajtod?
Elsősorban az lenne a lényeg hogy szép hangja legyen normális hangerőn. Felesleges csutkán bömböltetni, főleg ha meg másokat zavar. -
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik éri meg jobban az árát LOGITECH Z553 vagy egy LOGITECH Z623, na meg egy ASUS Xonar U5 külső hangkártya kitudná rendesen hajtani mindkettőt?
A választ előre is köszönöm!
Üdv.
-
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Egy Logitech Z-2300 magas hangszóróit mire lenne érdemes lecserélni?
-
Moonwolf
senior tag
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Létezhet hogy ez a kis apróság 2×20w ot tudjon?
KÖNIG KNG-FSP1
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Parfüm topik
- Politika
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Okos Otthon / Smart Home
- Haditechnika, harcászat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új FULL HD webkamera + Számla
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest