Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
B1T3
addikt
válasz -zolee- #22581 üzenetére
A legdrágább, amit linkeltél, körülbelül 146 ezer forintnak felel meg. Ha csak mélnyomó nélküli 8"-es stúdió monitorokban gondolkodsz, ebbe már belefér pl. az RCF Ayra 8, KRK ROKIT RP8 G3, Presonus Eris E8 is. Ha még feljebb tudsz menni az összegben, amelyet rá tudnál szánni, lehet, más javaslatok is érkeznek, hogy mit érdemes még vásárlás előtt meghallgatnod.
-
rhonin
senior tag
válasz -zolee- #22584 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert ha nincs szükség a mélynyomóra akkor már nálam is pakliban vannak a komolyabb 8"osok. ( mackie mr8, krk rp8 g3 )
Amúgy én is ezt a szettet néztem ki csak sajnos nehéz beszerezni. Pár hete már gondolkodom rajta, de nem nagyon találok jobb alternatívát. -
AMDFan
addikt
8"-osoknál is megvan rendesen a középtartomány ettől nem kell tartanod. Talán egy picit visszafogottabbak a közepei egy 8"-os monitornak mint egy kisebbnek, viszont sokkal jobb a mélyátvitele. Személy szerint szeretem ha kicsit lágyabbak a közepei egy hangrendszernek. A 2.1 és normál 3 utas rendszereknek is van kompromisszuma, pont a hangváltás bonyolultsága a 3 út miatt. Nem véletlen, hogy elég ritka a 3 utas stúdió monitor fél millió alatt.
-
krichd1
addikt
-típus függő, van aminek lyukas a közepe, van aminek mindene a helyén van, hallgatózni kell.
-általában tápkábelt adnak, rca/trs/xlr kábelt valamelyikét csak pár modellnél.
-igenSzerintem a szubos rendszereket ebben az árkategóriában felejtsd el.
Az olcsó 3 utasokra én is kíváncsi vagyok, még egyet sem sikerült meghallgatni, mint például a Fostex PM641/841, Prodipe Pro 8-3W, M-Audio M3-8.[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Cassio1987
tag
válasz -zolee- #23486 üzenetére
Üdv. Nekem is volt, hogy bekapcsolt gépnél zúgott a hangfal amikor meg nem volt jel akkor nem. Nekem az oldotta meg, hogy a vezérlőpult-Hang menüben a lejátszás és felvétel füleken letiltogattam azokat a ki és bemeneteket amiket nem használok és az egyik letiltása után azonnal abbamaradt a zúgás. Egy próbát megér.
-
Cassio1987
tag
válasz -zolee- #23494 üzenetére
Akkor nagyon úgy tűnik hogy a mélyládában szed össze valami trafó vagy ilyesmi zörejt ami kimegy a hangfalakba. Nemrég adtam túl egy logitech z523-on annak is a mélyládája sípolt magas frekvencián kb 50cm-ről még akkor is ha egyébként a hangfalsett ki volt kapcsolva. Esetleg vedd fel a kapcsolatot a boltal ahol vetted, mond el nekik mi a helyzet és ha nem tudnak jobbat akkor gariztasd le a mélyládát
[ Szerkesztve ]
-
rhonin
senior tag
válasz -zolee- #23494 üzenetére
Nekem is ugyanez a szett van. A fejhallgató erősítős topicban már megszenvedtem a problémával. Usb-s dac-el használom, bár beszéltünk már róla veled.
Usb-n csatlakoztatva nálam is hallatszott ha például görgettem az egérrel vagy egyszerűen csak mozgattam.
Főleg ha a hangfalak hátulján a hangerő 0-n van hagyva.
Mióta vettem optikai kábelt azóta viszont megszűnt a problémám.
A mélynyomódnak meg szerintem semmi baja. Nálam akkor is csinálta ha az egész szett be volt kötve.
Alapzaja viszont ténylegesen van a két monitornak. A mélynyomó viszont szép csendben van.
Belső hangkártyánál viszont nem tudom mit tudsz kezdeni a helyzettel...Amit még én is ki akarok próbálni az az, hogy teljesen külön konnektorra kötöm rá a hangcuccot meg a pc-t.
Viszont a saját alapzaját egy -6dB-el orvosolni lehet. Nem vészes annyira. -
rhonin
senior tag
válasz -zolee- #23497 üzenetére
Nálam is hasonló tudású elosztóra vannak kötve.
Ha indítasz valami olyan programot ami terheli a vid. kártyát akkor nálad is felerősödik a zaj? Nálam akkor már nagyon durva volt.
Igen nálam is amikor pl. indítottam egy chromeot akkor kattintásnál sercegés aztán amikor bejött az ablak megint sercegés.Viszont ha van stereo rca --> jack átalakítód akkor próbáld meg mondjuk a telefondodra vagy tabletra, mp3 lejátszóra rákötni. Meg fogsz lepődni mert nálam nulla zaj volt a hangfal alapzaján kívül.
Szerinted nincs értelme gariztatnod a hangfalakat mert nem azokkal van a gond hanem a pc-vel.
Persze nem akarok okoskodni laikusként csak átérzem a problémád mivel én is végigjártam múlt héten ezt a hercehurcát. -
rhonin
senior tag
válasz -zolee- #23499 üzenetére
Igen. Nálam egyértelműen megoldotta problémát. Mint mondtam igazából egy jack kimetes telefonnal vagy mp3 lejátszóval tudod a legegyszerűbben letesztelni, hogy most akkor a pc miatt van vagy pedig mégis csak a hangfal-e a ludas. Bár szerintem egyértelműen a pc miatt mivel kb ugyanúgy írtad le a problémát mint én a másik topicban.
Hangkártyával más megoldás nem igen jut eszembe. Egyszerűen nem tudod különválasztani a géptől a hangkártyát sajnos. Nálam a dac-nek külön tápja van csak valószínűleg a dac-ben lévő usb vevő kapja az áramot az usb kábelen keresztül a pc-től.Azért ennek járj utána rendesen hátha van más megoldás.
Más: A hangfalak áramtalanítását, hogy oldod meg? Nekem kicsit macerás minden pc kikapcsolás előtt hátul kikapcsolni a mélynyomót is meg a két szatellitet is külön. Külön elosztón van?
Az x230ban található erősítő szerintem messze nem ennyire kifinomult és érzékeny mint ami ezekben található. Nem hiába mondják, hogy itt már kihallani az mp3 és a lossless közötti különbséget.
Egy szaki szerintem meg tudná neked mondani az okát biztosan, hogy mi miatt nem hallottad az x230ban.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz -zolee- #23499 üzenetére
Föltéve, h a külső hangkártyának (vagy DAC-nak, ha csak zenehallgatáshoz kell) saját tápja van, nem USB-ről kapja
Egyébként ilyen zavarjelet magától nem generál a hangrendszer, tehát valóban mindenképpen a géped hibája. Valószínűleg a hangfrekvenciás sáv fölött jelentkezik a zaj, ami ezt az erősítőt már megzavarja, és a hallható sávban is problémát okoz (a régi rendszered pedig valszeg szűkebb átviteli sávra volt korlátozva, vagy egyszerűen olyan erősítőt tartalmazott, ami kevésbé zavarérzékeny)
[ Szerkesztve ]
-
foosballfun
tag
válasz -zolee- #23510 üzenetére
Szia!
A problémád sajnos nekem sem ismeretlen dolog. Nekem is van egy Xonar STX, ennél fordul elő a legtöbbször a probléma. De akad itthon még egy Creative X-Fi HD USB, és egy Hivox Lupus Minor (szintén van benne USB bemenet), és mindegyiknél fennáll a probléma. Én úgy vettem észre, ha a processzor kihasználtság alacsonyabb, akkor nincs semmi probléma. Ezért szoktam kilőni mindenféle folyamatot, és így általában elmúlik, de nem mindig. Sajnos megoldást még én sem találtam rá, hogyan is lehetne megszüntetni teljesen, de lehet Neked sem múlna el ez egy USB-s hangkártyával. Itt a gond a gépben van.
-
rhonin
senior tag
válasz -zolee- #23515 üzenetére
Igazából amennyiért vetted az stx II-t abból már egy ilyen audio-gd is kijön kb mint ami nekem van ráadásul tartalmaz egy nagyon jó fejhallgató erősítőt is. ( NFB-15 )
Nem akarom fényezni de én nagyon meg vagyok vele elégedve.
De a dac-es topicban szerintem tudnak neked ajánlani valamit. -
RM1
aktív tag
válasz -zolee- #23510 üzenetére
Ugyanez a problémám volt KRK hangfalszettel (10S + KP6 G2). RCA helyett használj szimmetrikus kábeleket. Ha a hangkártyád tud olyat, akkor nem kell másikat venni, viszont mind a négy kábelt le kell cserélni (kb. 15-20 ezret számolj rá).
Nekem már egy másik hangfalnál is ez volt a megoldás, akkor el kellett adnom az előző hangkártyát. Hitspace-ben ajánlották a jelenlegit, ill. a megoldást. Az egyik boltos srácnak is hasonlóan van megoldva.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz -zolee- #23533 üzenetére
Ágyúval verébre.
Egyáltalán nem szükséges szimmetrikus kapcsolat ahhoz, hogy ne legyen zaj, sőt, az alaplapi hangkártyák túlnyomó többsége is zajtalan manapság.Nálad valószínűleg sok tényező játszott össze a rossz eredmény érdekében.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PuMbA
titán
válasz -zolee- #32864 üzenetére
1. Gondot nem okoz, de lesz plusz mély kiemelésed még az alaphoz képest is (hiszen a Mackie önmagában mély kiemelős a Prodipe-hez képest), egyébként egy olyan 60-80 cm ajánlott a hátsó faltól.
2. Minőségben hasonlók, hangminőségben egymások ellentétjei.
3. A összefoglalóban lévők nagyobb változatai, illetve Focal és Neumann monitorok.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz -zolee- #32873 üzenetére
Ja, most körbenéztem a topikban, látom a hangkártyával is voltak gondok korábban, azt elvileg elimináltad.
Valahogy ki kéne zárni azt is, hogy esetleg a hálózat okozza az alapzajt, bár ez kicsit nehezebb, el kéne vinni másik helyre. Csak hogy biztos lehess abban, hogy maga a monitor zajos, nehogy cserélj, aztán csalódás legyen a vége.
Egyébként nálam is van alapzaja a monitoroknak, kb 25-30cm távolságtól nem hallani csendben. Pedig nem a legolcsóbbak közül valók. Ha esetleg ilyen közelről hallgatod az semmiképp sem jó, kell legalább 50cm, de inkább 70.
Ami még említést érdemel, az a GAIN poti a monitoron. Ennek csavargatásával lehet még trükközni a zajjal. Bár nálam ez olyan, hogy 0dB alá (végtelenig lehet) hiába tekerem, nem változik, de felette egészen a végéig (14dB) szépen felerősödik az alapzaj.
(#32874) PuMbA: Wow, 2 méter, az aztán jól a határon van.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
trufa12
addikt
válasz -zolee- #32873 üzenetére
Szerintem egyértelmű hogy aki kicsit is igényes és valami
elektromosságal működő kütyüért ,ma pénzel fizet elvárhatja hogy rendeltetés szerűen működjön az adott xar szemét kínai vacak... Ahogy vissza olvastam meg mégjobban elvárható volna ... Amúgy szar a táp része a hangfalaidnak lehet csak valami kondi van meg gyengülve v gyárilag rossz a felépítés...[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
PuMbA
titán
válasz -zolee- #32877 üzenetére
Az tényleg érdekes, biztos, hogy nem kéne ekkora alapzajnak lenni, szóval szerintem lesz megoldás a problémádra
lezso6: Muszáj 2m, hiszen 2m-re vannak a hangfalak egymástól és így van normális tér, ha közelebb tolom őket, akkor majdnem olyan, mint egy mini fejhallgató és nincs normális színpadkép
hunited88: Összefoglaló....olcsóért Genius 1250B, aztán Thonet Vier, illetve kicsivel drágábban Thonet Kürbis
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz -zolee- #32877 üzenetére
Tekerd lejjebb a potmétert a hátán, és a számítógépen tekerd fel mindenhol a hangerőt.
(#32882) bisket:
Ha garanciális, akkor küdd vissza (ha szétszeded ugrik a gari, és azért a Solo 6C-vel - korábban legalábis - nem volt ritka a probléma). Ha nem, akkor szét kell szedni és visszaragasztani. Nem túl bonyolult alapvetően.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
-
Fame
csendes tag
válasz -zolee- #32895 üzenetére
Sziasztok
Ha nem haragszol meg Zolee becsatlakozom a problemammal.
Gondoltam szintet lepek az alaplapi hangkartya+aktiv hangszoro szintrol.
Ezert beujitottam egy :
Steinberg UR12-s kulso hangkartyat
+
Prodipe 5v2 hangfalpart.Balanced bemeneten Bespeco Eagle audiokabelt kapott.
Elinditva a pct ZZ jellegu alapzaja van ,jatekot elinditva az egesz felhangosodik gyakorlatilag majdnem elviselhetetlen alapzajja.
Ugy vettem eszre ,mintha a Pc ventillator zajok jonnenek ki. Any idea?
Koszi:A
-
Fame
csendes tag
válasz -zolee- #32920 üzenetére
Igen pontosan ilyen zaj.
Kozben tornaztam nem keveset vele tegnap..
Visszarakva a regi hangfal a DAC-al tokeletesen zajmentesen szol.
A prodriveokra gyanakodtam,hogy garizni kell oket,de!Laptopra atkotve sima rca to rca tokeletes hangzast kaptam. Tehat a Prodriveok is jok.
Es akkor itt jon a nagy kerdes,hogy mi a megoldas?Gyakorlatilag, kapott 5v-t a DAC, valtottam tobbfele kabelezest, csereltem tapot a gepemben.
A Kurbissel nincs ilyen elektromos zaj, a Prodriveokkal igen..A Prodrivek,mind az alaplapi hangkartyaval ,mind a DAC-al elektromos zajt produkalnak.
Any idea? Lassan mar ott tartok alaplapot is cserelek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest