Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Le Mans-i 24 órás verseny, Franciaország, Circuit de la Sarthe
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ventur@
senior tag
Foteldriver vagyok szólva úgy kezeljétek amit írok
:Mennyire látszik, hogy a Nissan FWD hajtású. Mind a bejárton, mind a kigyorson. Nem várok tőlük nagy eredményt, de remélem 24 órát végigtudják.
...és egy Audi győzelemben bízok
. -
vlevi
nagyúr
"GTAm és Pro: Miért sárga az Am lámpák?"
Úgyvan, megkülönböztetés. Tegnapi nap folyamán valamikor ezt is végigbeszélték.Fehér lámpája van az LMP autóknak, a piros rajtszám LMP1, a kék az LMP2.
Sárga lámpa = GTE kategória, abból a ződ rajtszám a GTE Pro, a narancs pedig a GTE AM.Egy másik topicba belinkeltem ezt a rajtlistát, ennyit megtaláltam.
-
Ventur@
senior tag
vlevi: ...és tényleg! Még tegnap mondták is az időmérő közvetítés végén az egyik interjúban, hogy eső várható. Na mindegy. Azért megnézzük esőben is mit tudnak a szekerek
.Kérdés:
GTAm és Pro: Miért sárga az Am lámpák? Csak megkülönböztetés a két kategória között, semmi más
? Ezt már több Le Mans-nál is megfigyeltem, de vagy elsiklottam felette, vagy nem figyeltem oda, hogy ha elmagyarázták. De még mindig érdekel a dolog, mert én másra nem tudok gondolni, csak hogy a két kategóriát így különböztetik meg egymástól
. -
Ventur@
senior tag
Tavaly is néztem - igaz akkor csak olyan összesen 10 órát láttam - idén sem hagyom ki. Tavaly mikor leintették, már akkor azt vártam mikor lesz a következő
.Egyébként erre a cikkre gondolsz? Mert éppen most kezdek neki, szóval még nem olvastam
.Na igen a kanyarsebesség. Tegnap pont ezt beszéltem lakótársammal is. Félelmetes! Tudom , kipörgésgátló is van ezekben (LMP1 tuti), de akkor is durva.
Viszont ez amúgy hogy van? Mert ahogy hallgattam olyan volt, mint ha kb. 120-130 km/h-ig csak a "villanymotor" menne (tolja ki a kanyarból rendesen), aztán jön a benzin/dízel motor 300+ km/h-ig. Vagy hogy van ez
?Nissanra kíváncsi vagyok én is, bár eddig nem túl acélos a teljesítményük (körönként kb. 20 mp a lemaradás a legjobb LMP1 időhöz képes). De hát ez Le Mans, itt bármi történet, mint tavaly is
. Fúúú én már nagyon be vagyok zsonga
. Bár hozzáteszem, hogy én csak foteldrukker vagyok, tehát semmit nem tudok úgy konkrétan a technikai hátterekről, statisztikák meg ilyenek
.Na ma időmérő megint, szóval kíváncsi leszek ma mi lesz
. -
.LnB
titán
Végre valaki.

Már azt hittem senki sem nézi. Nagyon érdekes hangjuk van tényleg. Engem ami lenyűgöz a kanyarsebesség.
Sajna mint lentebb írtam nem fogom tudni végignézni. De drukkolok a Nissan-nak, hogy végigmenjenek
Totalcar.hu-s cikket olvastad? (olvastátok?) Marha jó lett szerintem.
-
Ventur@
senior tag
Üdv!
Ide is bejelentkezek, hogy még véletlenül se a Túraautó topikot "szemeteljem" szét
. Remélem lehet majd jót diskurálni az eseményekről
.Tegnap délután és este nézve az időmérőt hallgattam hogy, milyen érdekes hangjuk van ezeknek a hybrid autóknak. Mondjuk nekem tetszik (belső hang). Elsőre a Porsche jött be, de aztán rájöttem, hogy az Audi-é számomra tetszetősebb
.Na szombaton betárazok pár doboz e-drinkkel, hogy bírjam a 24 órát én is
. Az meg számomra külön csoda, hogy az Eurosport 24 órában végig adja. Sporttörténelem
. -
.LnB
titán
Úgy néz ki sajnos le fogok maradni az egész vasárnapi részéről a versenynek.

Pedig úgy rákészültem, ez lett volna az első LeMans amit kiemelt figyelemmel szerettem volna követni.. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Jay Leno-t is érdekli a Nissan.
-
vlevi
nagyúr
Hogy készül Lemansra a Nismo GT-R?
Hát így: -
.LnB
titán
Walter Csabiék balesete a 24h-s versenyről: [link] (cikk)
-
.LnB
titán
Na, hétvégén követtem életem első 24h-s versenyét. (Valahogy erre meg kell "érni" szellemileg, hogy az ember értékelni tudja az ilyen versenyeket
, nálam most jött el az idő) Nem mondom, hogy az elejétől a végéig követtem, de sokszor belenéztem. Leginkább a legendás pálya miatt. És nagy örömömre csak GT autók mentek, amiket nagyon szeretek. Számomra az LMP1-2 kategória már túl "űrtechnika". Szóval jó volt nézni a versenyt. Főleg éjjel! 01:00-02:00 között is ránéztem a futamra, és eszméletlen mit mentek azok a kocsik korom sötétben + esőben. Mondjuk volt is galiba, elég sokszor lehetett látni villogó autót a pálya szélén és sárga zászlót. Csak éppen a korom sötét miatt nem igazán lehetett tudni, hogy mi történt.
Éjjel mutattak légi felvételeket a Nürbugring környékéről, magáról a komplexumról, lélegzetelállítóan szép volt. Nem semmi mennyire nagy és szép ez a Nordschleife és környéke
-
Yayoh
aktív tag
Ja ez így elég unalmas , a vodafonos adásban meg csak egy autóból mutatnak onboardot..
-
rocket
nagyúr
Eljutottunk a "pit-en kivul semmit nem mutatunk" idoszakhoz, mint Le Mans-ban.

-
vlevi
nagyúr
Bakker, az egyik SLS AMG-ről leesett a kerék, csávó kiszáll, nem tudom mi lesz, visszateszi? Úgynézki, van nála szerszám

-
rocket
nagyúr
Esni kezdett az eso

#270: Ez a stream meg nagyon halk.
-
rocket
nagyúr
Utolertek a lassu kocsikat, tavaly ilyenkor voltak nagy utkozesek.
-
albert8
veterán
24h nürburg stream[link]
-
-Mike-
addikt
-
-Mike-
addikt
Motorháztetőn kivezetett kipuf, nagyon kemény.

Hátsó elem sem semmi, körbe járja a levegő az autót szó szerint.
-
vlevi
nagyúr
Jáááá.
Nissan.
[link] -
-Mike-
addikt
12órás Bathurst utolsó 10-15 perce [link]
-
vlevi
nagyúr
Egész jó minőségű stream (40" TV-is élvezhető a kép) az IMSA oldalán.
http://www.imsa.com/camera/imsatv
-
vlevi
nagyúr
Június közepéig még várni kell, addig is
2015 Rolex 24 Friday Roar Testing: http://youtu.be/fe5-dVaHoHkMobilrol sajnos csak igytudok linkelni
-
vlevi
nagyúr
Kicsit OFF, mert nem Lemans, de 24hr.
Dubai -
ixtom
tag
Repülővel mentem-jöttem (nem magán géppel
) + busz és vonat kombináció a helyszínig. Nem számoltam még össze a költségeket, de egy százas biztos megvan utazással, szállás nélkül... Kocsival (min. 2 emberrel) jobban megérte volna, de hát ez van. Ki akartam menni és sikerült. Nekem megérte. 
-
neduddki
nagyúr
HI!
na ki forogott meg?
165 8 Walter, Csaba Walterné Dancsó, Adrienn Vida, Janos Bessenyey, Zoltan M3udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
most akkor 2 r8 bugzik, v ennyore gyotsan nazzagra vettek?
udv
neduddki
-
rocket
nagyúr
Amig vilagos nem lesz a boxot kell nezni

-
neduddki
nagyúr
H!I
els6 30.1sec-enbelul:- )
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
HI!
jaqjjdeszip zud avezerto sls:- )
udv
neduddki
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz
HollyBoni
üzenetére
HI!
sz... a repuloig minden:- )
Klasse Fahrzeugart, Hubraum
24h-Spezial und E1-XP
SP 2T über 1350 cm³, bis 1600 cm³, mit Turbolader
SP 3 über 1750 cm³, bis 2000 cm³
SP 3T über 1600 cm³, bis 2000 cm³, mit Turbolader
SP 41 über 2000 cm³, bis 2500 cm³
SP 4T über 2000 cm³, bis 2600 cm³, mit Turbolader
SP 51 über 2500 cm³, bis 3000 cm³
SP 6 über 3000 cm³, bis 3500 cm³
SP 7 über 3500 cm³, bis 4000 cm³
SP 8 über 4000 cm³, bis 6250 cm³
SP 8T über 2500 cm³, bis 4000 cm³, mit Turbolader
SP 9 GT3-Fahrzeuge
SP 10 GT4-Fahrzeuge
D1T2 Dieselfahrzeuge, über 1750 cm³, bis 2000 cm³
D2T Dieselfahrzeuge, über 2000 cm³, bis 2500 cm³
D3T2 Dieselfahrzeuge, über 2500 cm³, bis 3000 cm³
D4T Dieselfahrzeuge, über 3000 cm³, bis 6250 cm³
AT Gas- und Biodieselfahrzeuge
E1-XP1 Sonderfahrzeuge, über 1750 cm³, bis 3000 cm³
E1-XP2 Sonderfahrzeuge, über 3000 cm³, bis 6250 cm³
E1-XP Hybrid Sonderfahrzeuge, Hybridantrieb, über 1.750 cm³, bis 6.250 cm³
VLN-Serienwagen
V 2 über 1750 cm³, bis 1800 cm³
V 3 über 1800 cm³, bis 2000 cm³
V 4 über 2000 cm³, bis 2500 cm³
V 5 über 2500 cm³, bis 3000 cm³
V 6 über 3000 cm³, bis 3500 cm³
Gruppe N-Fahrzeuge
N 2 Gruppe N, über 1750 cm³, bis 2000 cm³
N 3 Gruppe N, über 2000 cm³, bis 2500 cm³
N 4 Gruppe N, über 2500 cm³, bis 3000 cm³
N 5 Gruppe N, über 3000 cm³, bis 6250 cm³
Cup-Fahrzeuge
Cup 1 Opel Astra OPC Cup-Fahrzeugeudv
neduddki
-
albert8
veterán
Nem tudom ez mennyire live, de egy vido a nordschleiferől[link]
Közben olvasom még 18 óra múlva lesz.
-
teratti
senior tag
Grat, hogy kijutottál nem lehetett semmi. Tranzitszállást vettél igénybe csak 1800 km-ről van szó márha kocsival mentél vagy csak pihi a parkolóban....és még annyi, hogy mennyi pénzből lehet "megúszni" egy ilyen színes gyorskocsiversenyt?
Még annyi kérdésem lenne.....olyan rég tervezgetem de még nem jött össze sajnos. 
-
ixtom
tag
Csak egy gyors beszámolóra futja most az időmből, de majd szeretnék írni egy bejegyzést (amit azért nem ígérek meg előre
).Megérte! Ennyi.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na jó, picit bővebben:
Iszonyat sokat mászkáltam (sokszor feleslegesen), de be akartam járni mindent. Követni nem lehet az eseményeket ezzel a módszerrel az biztos. Ritkásan vannak a kivetítők, de a hangosbemondó jól hallatszik mindenütt (igaz franciául vartyognak
, csak néha volt angol a kommentár).
A tribünökre nem volt jegyem, pedig érdemes lett volna megvenni, már csak a fotózás miatt is (magasabbról nem lóg bele a kerítés a képbe...).
Ha versenyt akarsz nézni, akkor kell valami livetiming vagy stream vagy folyamatosan egy kivetítő közelében kell lenned (pl. tribünön), az kicsit olyan mintha tévében néznéd (szerintem úgy nem érné meg a dolog, kivéve ha a közelben laksz...), de ha fesztiválként tekint rá az ember, akkor iszonyat nagy élmény, egyszer ki kell menni mindenképpen. Látni elsuhanni az autókat és hallani őket baromi jó, főleg a Corvette-ek és Aston Martinok hangját (vááá brutálisak, beleremeg a tüdőd, kell a füldugó is pár perc után, mondjuk egyedül a Ferrarik visítása nem tetszett...). Meg az az érzés, hogy ott vagy, minden centet megér.
Az óriáskerékre fel kell ülni, én mentem kétszer is (6€/menet).
Meglepően sok ember volt. A rajtnál főleg. Én pont egy nyomorgós részen voltam akkor, de még az eső előtt átmentem az árnyékos részre és a safety car-os rész alatt egy kicsit aludtam az estére készülve.

Éjjel a leírások alapján szinte kihaltnak kellett volna lennie bizonyos szakaszoknak, ehelyett sokan voltak pl. az Arnage és Mulsanne kanyaroknál. Ide ingyenes shuttle-lel lehetett kijutni (ha nem akar az ember 4-5 km-t gyalogolni).
A kaja és pia nagyon drága volt. A kis bódékban pl. szendvics 4,5-5 €; korsó sör 6,5 €; kávé 2€Folyt köv. majd egyszer, addig kérdezzetek bátran!

-
teratti
senior tag
Nyakunkon a 24H a Nord-on. Junius 19-22-ig rendezik de nem tudom követhető lesz-e a TV-ben

-
neduddki
nagyúr
HI!
az abaj annak mar 15 eve hogy en rendesen kovettem a 24et, nekem 403/407 derengett de en amercihez kapcsoltam a sianok az nyilvanvalo
az hogy nem rosszbak akordok azon lehet lemerni a gumi fek aero fejlodeset: brutalis:- )
linmket koszi nezzuk!udv
neduddki
mod: 2013as legendet lattam vegigorjongtem jobban teccet mint az Futam:- )))
-
vlevi
nagyúr
Akinek a C csoport túl modern, az tekerjen vissza 1 évet

Le Mans 24 Hours 2013 - Legends Support Race [FULL/EN]
Itt pedig az idei futamból jó sok : HD 24h Le Mans 2014
-
vlevi
nagyúr
válasz
neduddki
üzenetére
Minden évben a közvetítésekben többször szó van erről az autóról.
És minden évben el is hangzik, hogy egyrészt akkor még nem volt két lassító a Mulsane-ban, másrészt ezzel az autóval tényleg csak a végsebességre játszottak, nem is nagyon volt a tervek között a 24 óra, és a célbaérkezés.
És még így (2 lassítóval) sem rosszabbak a mostani köridők, mint a C csoportos autók köridejei
De abban igzaad van, lassultak az autók, mármint végsebességre. A legends futamon pont C csoportos autók indultak idén, és azoknak a végsebessége még így harmincvalahány évesen is magasabb, mint a mostaniaké.Ha valakit érdekel, itt a futam : Le Mans 24 Hours 2014 - Legends Race [FULL/HD/EN]
-
-Mike-
addikt
24óra után már a kerékvető is tapad [link]
-
-Mike-
addikt
-
neduddki
nagyúr
válasz
callmeakos
üzenetére
HI!
jo latom, hogy juro2on ippan a zosszefoglao megyen?;- )
udv
neduddki
-
teratti
senior tag
válasz
callmeakos
üzenetére
Gondolom a Youtube-on szétvágdosva fent lesz egy pár nap múlva...
-
callmeakos
veterán
Mennyi esély van arra hogy valamilyen formában újratudjam nézni a versenyt. No nem az egész 24 órát, de mondjuk az izgalmasabb pillanatokat. Sajna tegnap az első EUSport1es közvetítés után nem tudtam nyomon követni az eseményeket, pedig ahogy hallom voltak történések gazdagon

-
teratti
senior tag
Jó verseny volt meg kell hagyni, háromszor vettem részt ilyen megmérettetésen mikor még a Magyar Szimulátor Bajnokságban versenyeztem online a franciák szervezésében az utóbbi hat évben. A világ minden tájáról 52 csapattal indultunk neki átlag, és büszén mondhatom, hogy egyszer a nálunk futó Magyar Bajnokságban versenyző LMP1-es csapat győzött. Az elsőn még két etapot, a másik kettőn csak egyet az éjféltől háromig tartó etap volt az enyém és nagyon jó volt.... Élőben kellene kopróbálni magam pl. a GT Corvette, vagy egy RSR megtenné....

Új hozzászólás Aktív témák

- Vigneau interaktív lokálblogja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
:

. Bár hozzáteszem, hogy én csak foteldrukker vagyok, tehát semmit nem tudok úgy konkrétan a technikai hátterekről, statisztikák meg ilyenek 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)