Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Le Mans-i 24 órás verseny, Franciaország, Circuit de la Sarthe
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Ha valaki visszanézné, vagy lemaradt volna róla.
Daytona 24 órás teljes futam, több részben.
[link] -
Ciccuka
veterán
2017 IMSA Rolex 24 Hours at Daytona Eredmény
-
vlevi
nagyúr
Az utolsó félóra gy spri tfutam volt, a sárgák miatt mintha az előző 23 és fél óra nem is lett volna

És ne feledjétek, egy hét múlva átruccanunk az ausztrál nyárba, Bathurst12órás futamra.
-
vlevi
nagyúr
Nagy szivatás, hogy nem engedélyezett a gumimelegítő, főleg így 6-8 fokban. Kerékcsere után 2-3 körön keresztül alig tudnak körbemenni a pályán, amíg be nem melegszik egy kicsit a gumi.
-
Ventur@
senior tag
-
vlevi
nagyúr
Az év legzseniálisabb videójával üzent a Porsche az Audinak
18 hihetetlenül sikeres év után az Audi elbúcsúzott a megbízhatósági világbajnokságtól. A Porsche megható módon üzent nekik.
-
Ciccuka
veterán
-
-Mike-
addikt
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
Leszakadt megint az ég
25 perccel a vége előtt. Kapásból 4 autó szenvedett balesetet. -
emre
veterán
Élő közvetítés:
-
gbp
csendes tag
Eurosport adhatná 24-ben
,egyik legjobb sorozat..sőt! -
Ciccuka
veterán
Pazar animáción nézheted a győztesek evolúcióját
A legendás Le Mans-i 24 órás verseny eddigi győzteseit örökíti meg ez a videó, amit ha benzinvérű vagy, tuti továbbküldesz a haveroknak.
A Le Mans-i 24 órás verseny egyike a világ legrégebbi autóversenyeinek, amit 1923 óta rendeznek meg a franciaországi Le Mans közelében fekvő sarthe-i versenypályán. Ebben a rövid animációban pedig végignézheted a győztesek evolúcióját, a Bentley 3 Litre Sporttól egészen az Audi R18 e-tron quattróig.
A 24 óra alatt közel 5000 kilométert tesznek meg a versenyzők. A rekord a 2010-es versenyen született meg, 5410 kilométeres távval.

-
Frenky89
addikt
Pont lemaradtam az idei Le Mans-ról. Láttam már valaki a közösségi fogyasztói változatot valamelyik nem mondjuk ki a nevét oldalon?
-
Ciccuka
veterán
6 Hours of Nürburgring
Germany Nürburgring
24 July 2016
WEC -
Ciccuka
veterán
-
vlevi
nagyúr
A Toyota elnöke kétséget sem hagyott afelől, hogy folytatják a harcot jövőre is!
http://www.racer.com/wec-le-mans/item/131079-lm24-toyota-ceo-vows-the-fight-is-not-over
"Having tasted the true bitterness of losing, we will return to the World Endurance Championship arena next year, and we will return to compete in the battle that is the 24 Hours of Le Mans. For our quest to build ever-better cars... For this, we will certainly come back to the roads of Le Mans. I would like to express my gratitude to all of the cars and drivers who fought alongside us on the track at Le Mans; particularly Porsche and Audi. We will be back next year, reborn, and ready to take you on with all of our might. Look out for the 'sore losers,' Toyota, on the track next year. The fight is not over!"
forrás : [link]
-
zolisx4
őstag
válasz
Zozzer888
üzenetére
Úgy olvastam hogy az Audi/Porsche az a Volkswagen pénze alatt fut,ezért várható az audi kiszállása de ezt a közvetítés alatt ezt valaki mondta,nem tudom ki volt .
És pont a pénz végett veszik ki a márkát.Peugeot fontolgatja a visszatérést,ki tudja mi lesz.Ciccuka
Hát meg tudják javítani,de nem hinném hogy 1 kör elég lett volna rá.Borzasztóan rosszul jött ki minden nekik,lehetetlen helyzetbe kerültek .
-
zolisx4
őstag
Sajnos a Toyota a szabályok szerint nem fejezheti be a bokszban sem ,leintés +1 kör igaz hogy nem versenyeznek a + 1 körben de kell,legalábbis ezt beszélték az Eurosporton ,itt mindenre van szabály,legalább 5 hogy nehogy kibúvó legyen.
Nagyon sajnálom őket.
1 – Porsche Team (#2 Porsche 919 Hybrid) Romain Dumas – Marc Lieb – Neel Jani
2 – Toyota Gazoo Racing (#6 Toyota TS050 Hybrid) Mike Conway – Kobajasi Kamui – Stéphane Sarrazin
3 – Audi R 18 Team Joest (#8 Audi R 18 Team Joest) Lucas Di Grassi – Loïc Duval – Oliver Jarvis
Ez a vége.Viszont szerintem a Toyota jönni fog jövőre az Audi nem fog jönni.
-
Ciccuka
veterán
Ilyen se volt még: Vettel tette fel az első kérdést a bakui sajtótájékoztatón
A pilóták verseny utáni sajtótájékoztatóján az a szokás, hogy miután a kérdezőbiztos sorraveszi mindhárom dobogóst, lehetővé teszi a média képviselőinek is, hogy kérdéseket intézzenek a versenyzők felé. Ezúttal azonban visszájára fordultak a dolgok, hiszen Sebastian Vettel is emelte a kezét, hogy kérdést szeretne feltenni. Meg is kapta a szó jogát, és miután bemutatkozott, hogy a Scuderia Ferrarit képviseli, a nap másik fontos autóversenyének eredménye iránt érdeklődött.
- Bárki válaszolhat: Ki nyerte a Le Mans-t?
- A Porsche
- Hogy tudta a Toyota elveszíteni?
- Az utolsó körben.
- Kiestek? Neeee. F*ck.Megszakad a szív - Sebastien Buemi legnehezebb napja volt a tegnapi
Sebastien Buemi, a Le Mans-i győzelmet egy körrel a leintés előtt elbukó svájci pilóta megható képet osztott meg Instagramjén, a következőkkel:
"Egyértelmű, hogy ez volt a legnehezebb napom a karrierem során. Le sem tudom írni, hogy mit érzünk a csapattal. Az egész TOYOTA csapat lenyűgöző munkát végzett az egész verseny alatt, de néha ez sem elég. Köszönet a nagyszerű csapattársaknak fantasztikus munkájukért. Most ki kell élvezni a pihenést, amíg visszavágunk a következő WEC-versenyen!"
-
quby
őstag
Ezt a szabályt amúgy nem értem...idióta egy szabály. 38 körrel többet tett meg mint az 1-es porsche és mégis rosszabb az értékelésben???
csak azért mert megkezdte, de nem fejezte be az utolsó körét? Jobban értékelik a Rebllion-nál aki szintén nem ért célba, de legalább 54 körrel kevesebbet ment?? -
Ventur@
senior tag
Azért nem tehette volna meg ezt a Toyota, mivel egyrészt ott nem parkolhat le egy körre, másrészt meg egy szintidőt teljesíteni kell, ami így nem lett volna meg és kizárják őket. Igaz így is értékelhetetlen lett az idejük.
Remélem jövőre visszatérnek, mert most már kijár nekik egy győzelem
. -
Ciccuka
veterán
Azért Toyota-nak a második hely sem olyan rossz. Valami nyilatkozatot adtak már ki?
Amikor probléma adódott meg kellett volna állni még a célvonal előtt (2 méterrel) és bevárni a Posrche-t, utána 1 körrel később betolni a célba (akkor legalább 2. és a 3. hely is az övék lett volna).
-
Ventur@
senior tag
Mi Le Mans volt ez édes istenem
. Na ezért érdemes mindig egy évet erre várni
. Ha ezt nem látom élőben, akkor senkinek nem hiszem el az utolsó 5 percet, ha elmeséli.Megérdemelte volna a Toyota, de hát a versenyt az nyeri, akit a kockás zászló elsőnek leint. Megérdemelte ennek ellenére a Porsche a győzelmet. Audi számomra alulmúlta magát. Voltak gondjai, de nem erre számítottam. Lehet ezt a dízel technológiát el kellene felejteniük és valami benzinessel visszatérni jövőre.
Ford előtt le a kalappal és hát ismét nagy csata volt a GT osztályokban
.Innovative autó meg:
!Jöhet a 2017-es Le Mans
. -
Ciccuka
veterán
Dráma
-
zolisx4
őstag
Hát ez nem semmi volt,23 óra 55 percig hibátlanul ment a Toyota és vége.
Porsche le is mondott róla mondták is rádión neki hogy biztos 2. hely és megnyerik.
Hihetetlen verseny volt az biztos. -
.LnB
titán
Ez hihetetlen!
-
rocket
nagyúr
~5 perccel a vege elromlott az elso helyen levo Toyota, szegenyek

Szerencses Porsche gyozelem lett igy, Toyota dominalta a futamot ~23orat.
-
rocket
nagyúr
Fugytulnek mar a nezok, neveteseges 40 perce SC mogott korozgetnek, mert leesett egy kis eso.
REKLAM REKLAM REKLAM, vicccccccccccccccccccccccccccccccccc, osszes streamet errol a craptaliga Eurosportrol szedik

-
gbp
csendes tag
Üdv az endurance fanoknak!Jet-ski top időt futna(úszna),ilyen körülmények közt.Audi győzelmet várok!
15:07 reklám....jó lesz ez
-
Ciccuka
veterán
-
albert8
veterán
-
emre
veterán
-
rocket
nagyúr
-
zolisx4
őstag
Mindjárt kezdődik

-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Bocs, kifutottam a szerk időből: nem az Astonnál, hanem a Corvetténél probléma a szűkítő mérete.
-
Feketelaszlo
senior tag
Hát az én listám is inkább szurkolói, mint pontos tipp, de egyszer egy évben érdemes eljátszani vele

A Ford kap plusz súlyt és teljesítménycsökkentést, a Ferrari plusz súlyt és több üzemanyagot, a többi nem turbós autó pedig minimális teljesítménynövekedést és némelyik nagyobb üzemanyagtankot. Igaz, az Astonnál egyelőre nem tudják mit csináljanak, mert pont olyan szűkítőjük nincs kéznél, amit maximálisan engedélyeztek nekik, csak eggyel kissebb. Ilyenkor ugye valakivel baromi gyorsan küldetnek a főhadiszállásról vagy Le Mans környékén valami kis manufaktúrával gyártatnak, de kérdés, hogy FIA/ACO-val miként lehet az új alkatrészt homologizálni, nem tudom pontosan mi erre a szabály gépátvétel után. [link] -
Ventur@
senior tag
Nagyjából vagy este 10-11-ig kell így "eltűrni" a közvetítést, utána már ritkábban vannak reklámok. Vagyis nekem tavalyról ez rémlik.
De tény, hogy eléggé agybszó tud lenni. Érdekes más közvetítést nem tudnak így félbeszakítani soha
.(#431) Feketelaszlo: Szép lista
. Én ennyire nem tudok belemenni, mert én szó szerint csak néző vagyok Le Mans alatt
. De íme, azért valami:LMP1:
Audi
Porsche
ToyotaLMP2:
Nem tudom, mivel nem ismerem a mezőnyt egyáltalán
.GTPro:
Ferrari
Corvette
Ford, Porsche. Legalább egy Ford GT végigmegy.GTAm:
Ezt is passzolom
.Innovative:
Remélem végigmegy.
-
vlevi
nagyúr
Tényleg nem értem et a nyavajás Eurosportot. 10 percenként bevágnak 5 perc reklámot, az elmúlt 2-3 napban vagy 50x nrztem végig a drónbaleseteket,meg djokovics ökörködését.
Kibbbbbb idegesitttő. -
zolisx4
őstag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Én nem merek tippelni sem mert az időjárás hozhat nagy meglepetést,mivel esőt is beharangozták.Audi is közbe fog szólni de meglátjuk.
Arról van infó hogy a Ford GT vel mi lett hagyják őket igy menni vagy kapnak szűkítőt vagy + sújt?
Időmérő után lehetőség van a szabályok szerint úgymond büntetni a csapatot.
Nem találtam semmit róla mert vizsgálták az a közvetítésben mondták .Ventur@
Safety Car azt hittem hogy vége kicsúszik ,nem volt gyenge.
-
Feketelaszlo
senior tag
Uraim, tegyék meg tétjeiket!

LMP1:
1. Toyota (Conway/Sarazzin/Kobayashi)
2. Porsche (Jani/Lieb/Dumas)
3. Toyota (Davidson/Buemi/Nakajima)Itt félig a drukker, félig reális szemmel néztem a csapatokat - kicsit a Rebellionnak is szurkolok, de sajnos egy dobogó nekik valószínűtlen.
LMP2:
1. Thiriet (Thiriet/Beche/Hirakawa)
2. Signatech (Menzes/Lapierre/Richelmi)
3. G-Drive (Rusinov/Stevens/Rast)Nem rejtem véka alá, a Thiriet-féle összeállítás szimpatikus csapat, volt már két második helyük az elmúlt évekből. Biztos, hogy ég bennük a bizonyítási vágy, meg nem is lassúak. Amúgy meg Oreca fölény várható, de azért egyik vagy másik Alpine vagy Ligier okozhat meglepetést. Nyílt karosszériás autók szerintem idén már nem tudnak odaférni a legjobbak közé.
GTE Pro:
1. Risi Competizione (Fisichella/Vilander/Malucelli)
2. Corvette (Magnussen/Garcia/Taylor)
3.AF Corse (Bruni/Calado/Pier Guidi)Ugyan gyorsak a Ford GT-k, de szerintem versenyen fel fognak sülni - az új Corvettek és Ferrarik sem az igaziak még - de a Porschék sebességén azt látni, hogy már nagyon elavult technika. Szóval GT-ben érdekes lesz nézni, hogy melyik autó hogy bírja a strapát és tud esetleg időt visszahozni majd a hibákból (meg itt ugye már többet számítanak a rutinos pilóták is, ki hogy tudja kezelni a lekörözéseket, mennyi időt veszít vele). Itt számítok a legszorosabb csatákra.
GTE AM:
1. Aston Martin (Lamy/Dalla Lanna/Lauda)
2. AF Corse (Perrodo/Collard/Aguas)
3. Clearwater Racing (Sun/Sawa/Bell)Számomra egyszerűen érthetetlen, hogy mit szerencsétlenkedik Lamy évek óta a GT kategóriában, mikor bejött 2 nagy gyártó is a csúcskategóriába - neki simán az LMP1-ben lenne a helye, mint anno a Peugeot idején. A kis Lauda már neve alapján is garancia kéne, hogy legyen a sikerre (de amúgy jól is megy), a kanadai milliomost meg remélehetőleg keveset ültetik a volán mögé. Szóval hiába mennek ők Astonnal, én rájuk tippelnék, utánuk meg a 458-as Ferkókra, bár itt több esélyes a dolog (még Porschés és Corvettes csapatok is beleszólhatnak).
Alt. autó: Befejezik, de csak a GT Pro elejével azonos eredménnyel.
-
.LnB
titán
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Akkor szerencsém volt, mert pont az utolsó órát .láttam

-
XFishboneHUN
senior tag
-
Ventur@
senior tag
Egy - szerintem - eléggé jó kis összefoglaló a Totalcar-tól
: Le Mans 2016: minden, amit tudni szeretnélTegnap este mekkora zuhany zúgott le a pályára és amit az SC levágott az nagyon komoly volt
:
WEC Le Mans 2016 | Safety Car aquaplaningViszont nekem ez a Ford GT annyira nem jön be. Külső okés, de hangja az nem vérlázító számomra. Sorrend nálam így van (szigorúan hang!!!):
Corvette
Aston
Porsche
Ferrari
Ford GTNa lehetne már szombat du. 3
. -
.LnB
titán
Na végre ez a hétvége is eljött már vártam.
Tegnap már tudtam is nézni az edzést. Szurkolok a Ford-nak. Meg a Porsche-nek. És az Audik a legszebbek.Dunlop Spotter guide: [link]
-
Ventur@
senior tag
22:00-tól időmérő az Eurosport 1-en. Lantos András meg valaki még lesz, csak nem jut eszembe a neve
. Talán Várhidi Ferenc...asszem
.Néztem a gyakorlást és meglepően jól, ment az egyedi autó
. -
Ventur@
senior tag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Érdekes lesz. Fokozott figyelemmel fogom akkor ezt a csapatot követni a versenyen
.Zanardi-ról tudtam, hogy lábak nélkül versenyezik (WTCC, 2005, Oschersleben. Az első győzelme és a mai napig emlékszem rá
), de azért az teljesen más, mert neki legalább a karjai megvannak
.Nem akarok ebből rosszul kijönni és nem is akarom, hogy bárki rosszat gondoljon rólam. Minden esetre továbbra is veszélyesnek tartom, hogy valakit így hagynak versenyezni
. De hát nem én csinálom a bulit
. Nagy respekt Frédéric Sausset-nek és a csapatnak, ennek ellenére
! -
Feketelaszlo
senior tag
Már végigmentek a Silverstone-i enduranceon (igaz, az csak 6 órás), tehát működik a dolog - nyílván nem olyan sebességgel megy versenyen, mint a videón - a mezőnytől csak egy kicsit lassabb, de az LMP2 végével szerintem tartani tudja a tempót. Zanardi is lábak nélkül versenyez egyébként a balesete óta (úgy 10-15 éve).
-
Ventur@
senior tag
(#419) vlevi: Az hogy csak 2 autó/LMP1 azon nem lepődtem meg. Már tavaly a közvetítés közben is volt erről szó, hogy 2016-ban csak 2 autóval indulnak LMP1-ben a csapatok.
Ford GT-re nagyon kíváncsi vagyok, de legjobban a Corvette-re, meg a mennydörgés hangjára
.(#420) Feketelaszlo: Kösz az infót, így már érthető az Innovative kategória.
Amit most írok, azt nem lenézésből írom:
...de remélem nem engedik végigmenni ezt a pilótát. Ez így ebben a formában nagyon veszélyes. Egy baleset esetén akár menthetetlen is lehet a helyzet. Még egyszer leírom, hogy nem lenézem, hanem becsülöm, hogy ebbe belevágott. Jómagam is súlyosan fogyatékkal élő vagyok (bal láb, térd fölött amputálva) ezért becsülöm amit elért, de nem tartom helyesnek engedi elindulni, egy ekkora kaliberű versenyen, egy ennyire súlyos fogyatékossággal élő embert.
-
Ventur@
senior tag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére

Már nagyon bennem van a bugi, szóval kezdődhetne már
.Erről az Innovative kategóriáról mit lehet tudni? Illetve jobban az autóról érdekelne valami, mert én csak 2014-es adatokat találtam róla.
Egyébként komoly a lista és komoly nevek vannak idén is. Aminek örültem:
- Dempsey-Proton Racing ismét ott vannak
- Andy PriaulxAz a Labre Competition Corvette komoly lesz 2 versenyzővel
.-Mike-: A drog rossz....értem?

-
Feketelaszlo
senior tag
-
Ventur@
senior tag
válasz
Frenky89
üzenetére
Amíg emberi időben fognak menni a közvetítések (értsd: kb. este 9-10), addig tuti sok lesz. Éjjel meg hajnal szerintem kevesebb.
Hiszen ki akar majd akkor TAG Heuer órát venni hajnalban, vagy bármi mást
?Le Mans 2016 indulóklistája:
[Indulók listája]
ugyanez pdf-ben, ha kell valakinek
:
PDFLMP2 mezőny majdnem annyi, mint a GTEPro és Am
. Alig várom már, hogy kezdődjön
. -
Frenky89
addikt
Ki mit tippel mennyi reklám lesz idén a közvetítésben?
-
vlevi
nagyúr
Nem tudom, hogy ide tegyem-e, vagy a humor topicba.

-
albert8
veterán
Itt lehet nézni valszeg a daytonat[link]

-
Yayoh
aktív tag
Most hétvégén meg Daytona 24 órás van.
Új hozzászólás Aktív témák

- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

25 perccel a vége előtt. Kapásból 4 autó szenvedett balesetet.

. Viszont nagyon kijár már a Toyota-nak a győzelem. Kár, hogy csak a Le Mans-ra készültek az autóval és nem az egész WEC szezonra.

.