Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
-
pH érték
aktív tag
Én úgy tudom, hogy mopedautót segédmotor-jogosítvánnyal lehet vezetni. SKMP jogsit már 14 évtől lehet szerezni. Ez igaz?
-
MaciG
addikt
21 éves kortól? Hogy ez mekkora baromság... Aki 17/18 évesen száguldozik az később is fog. Én már azt is túlzásnak tartom, hogy ha megszerzed a B jogsit akkor kerek 2 évet kell várnod arra, hogy vontathass utánfutót..
-
iXuf
tag
17 vs 21 év: Valószínűleg komolyodik 4 év alatt az ember, de 18 évesen már nagykorú az ember: dönthet az ország és környezete sorsáról (szavazhat és választható), családot alapíthat, munkát vállalhat, szabadon ihat, dohányozhat stb...
Nagyobb problémának érzem, hogy felkészületlenül kerülnek a forgalomba a friss jogosítvánnyal rendelkezők. 25 évesen kaptam jogosítványt, és az elején bizony csináltam hajmeresztő dolgokat csupán a rutintalanság miatt. Kezdetben az ember el van foglalva az autó kezelésével és kevésbé képes a forgalomra koncentrálni, pláne, ha átül az ember egy másik, a tanuló autótól eltérően viselkedő autóba. Szvsz a problémás vezetés 2. időszaka, amikor már kellő rutint szerez a vezető és belemegy élesebb szituációkba is...
Hajlamosak vagyunk általánosítani, néhány felelőtlen ifjú miatt az egész fiatalságot megítélni, s közben megfeledkezünk a körforgalomban befelé indexelő, kifelé simán kihajtó vezetőkről, a záróvonalon előzőkről (Nyerges szerelvény autóbuszt!), azokról, akik a sebességhatárt jelentősen túllépve megelőznek, csak hogy 50 m múlva leforduljanak egy kereszteződésben, stb.
-
TheReMiXeR
senior tag
17éve vezetek, nem csak B-m van és én mondjuk egy PÁV jellegű vizsgához kötném a jogsit. Nem emelném a korhatárt, hanem jól megszigorítanám.
Morális problémákat orvosolnám (hogyan azt nem tudom). Az utakon nem feltétlenül a 20év alattiak okozzák a gondot.
A halál esetek hány százaléka történik hétvégén? (nem néztem utána)
Mert ha akkor nagyobb, akkor bizony a rend őreinek kellene jobban szemmel tartaniuk az ilyen "góc pontokat". Szórakozó helyek és környéke, nagyobb közlekedési pontok.
...de gondolom egy statisztika után simán kiderülne hová kellene kiállítani a kékfejű elvtársokat. Nagyobb szigor és máris javulna a statisztika.Majdnem minden hétvégén dolgozom éjjel, azaz vasárnap hajnalban megyek haza 2-6 között és hát szvsz 1db rendőrt nem szoktam látni egy olyan városban, ahol kapitányság üzemel. Még kisebb helyen meg pláne nincs senki aki miatt mondjuk kis tizenéves barátaink betartanák az általános közlekedési szabályokat.
Uff én beszéltem
-
-
"kötelezővé tennék a pszichológiai vizsgát" - szerintem ez fontos lenne... Én is ezt vetettem fel még az elején.
-
L.T.
tag
Nincs semmilyen tervezet és nincs korkedvezmény sem. 17 év a B kategóriás jogosítvány megszerzésének határa. pont.
-
N4r4ncs
aktív tag
Ez jelenleg szintén csak tervezet,de szerintem soha nem lesz 21 év. Óriási kiesést jelentene az iskoláknak. Már az én koromban is mindenki 17-18 évesen megszerezte a jogsiját. Mondjuk annyira rég nem volt
de lényeg,hogy az oktatók nem örülnének neki,ám bizonyos korlátozásokat ők is támogatnának. Egyébként mint minden más országban én 18 évre tenném a korhatárt nem 17-re.
-
zsid
senior tag
Szerintem felesleges 21 évre emelni a korhatárt. Aki idióta az 21 évesen is idióta lesz, aki nem annak meg mind1. Én 14 éves koromtól vezettem ( sokáig jogsi nélkül ) , 19 évesen csináltam jogsit B,C kategóriára. Ésszel közlekedtem, nem is volt gondom belőle.
Egy ismerős pár év vezetés után (B kat.) megcsinálta az A kategóriát, aztán simsonról átült egy 600as kawára. Elötte se volt teljesen beszámítható, mondtuk is neki, hogy elöbb utóbb összetöri magát. Egy hónapon belül be is következett...Szerencsére csak a motorját meg a saját pofáját törte össze.
Példálózni lehet mindkét oldallal, a lényegen nem változtat. Ha pl a multkori szentendrei eset sofőrje 21 lett volna akkor is meghalnak ketten.. Általában a korral komolyodunk valamennyit, de nem mindenki.
Az sem megoldás ha minden friss jogsis pávra megy..
Van aki alkalmas a közösségi közlekedésre, van aki nem. Sztem jó a mostani 18 év , esetleg az 1 év korkedvezmény eltörlésést el tudnám fogadni. -
juhi07
senior tag
Üdv mindenkinek.
nem hittem volna hogy ennyien irnak ide de köszönöm véleményeket.... ha van még nyugottan irhatok -
BossBoss
őstag
Nagyon helyes! Támogatom!
-
deniro2
senior tag
Nos, mint fentebb is említették nem arról szól konkrétan a tervezet, hogy feljebb tolják a korhatárt, tehát az ezirányú vita értelmetlen.
Ami pedig a 17-18 éves emberek hiányzó felelőségtudatát illeti -és itt most tekintsünk el az ilyen korúak nem feltétlen objektív véleményétől-, a többség, ha visszatekint, akkor szerintem érzi, hogy van a megállapításban némi ráció... Én speciel egy idióta voltam ilyen idős koromban, csináltam olyan balf*szságokat, hogy ihaj, pedig -ha némi nagyképűséget megengedtek- az értelmesebb emberek közé tartozom és tartoztam már akkor is. Nem vezetésre gondolok itt kimondottan, hanem tulajdonképpen mindenre, a nőügyektől az ön- és közveszélyes bizonyítási kényszeren át az emberi kapcsolatokig. Igazi felelőségtudat az önálló élet mellett alakul ki idővel szerintem. Persze van sok kivétel pro és kontra, de általában véve egy 17 éves gyerek éretlen még nagyon sok mindenben, ami nem hiba, hanem életkori sajátosság. -
FehérHolló
veterán
Nekem anno azt mondta vizsgáztató a sikeres forgalmi vizsga után, hogy nagyon jól vezetek, viszont még éretlen vagyok a vezetésre. Mondjuk úgy, túl könnyelműen veszem a dolgokat.
Igazat adtam neki, és bár volt jogsim, nem nagyon vezettem, csak rövidebb távokat és legfeljebb 1 utassal egészen addig, amíg nem éreztem magam elég érettnek.Azért szerintem ez a fajta "önkontroll" a legtöbb 17 évesben kialakul.
-
Lirion
addikt
válasz
nossodros #119 üzenetére
"Most költöztem pestre, és hát... a vidéki és apesti vezetés között van "némi" eltérés... Személy szerint a városi vezetés keretein belül, ahol mód van rá, felhoznám a nebulókat a fővárosba is, hadd szokja a nép. Ha valakinek adnak egy jogsit, aki csak egy kisfaluban tanult, és feltéved a fővárosban, ha nem is okoz balesetet, tuti hogy beragad egy kereszteződésben 4-5 lámpaváltásra, és dugót okoz."
Ennek viszont ott a másik oldala, hogy a sok pesti évente egyszer vezet a városon kívül, hozzá van szokva a 60-70es tempóhoz és városon kívül meg megy 70-nel főúton meg 110-zel autopályán belső sávban... -
nossodros
csendes tag
Érdekes topic, sok jó véleményt olvastam. Véleményem szerint nem a kortól kéne függővé tenni, hanem hozáállástól. Az oktatóknak/vizsgáztatóknak olyan jogot adni, hogy ha látja, a paciens nem kész a jogsira nem adják meg neki!
Vidéken vizsgáztam és tanultam. Nagyon sok fiatal kapott úgy jogsit, hogy átpaszírozták őket a rostán, és úgy búcsúztak el tőlük, hogy egy évig ne vezess!
Az ilyennek, azt mondani, bocsi, próbáld meg egy év múlva!
Ehhez viszont változtatni kell a szabályt, mert a vizsgáid elévülnek, és fizetheted aze gészet újra.Amcsiknál van a rendszer, hogy minden vizsga és tanítás nélkül beültetnek egy kocsiba, mész egy nagy kört, és a vizsgáztató eldönti, tudsz-e vezetni vagy sem.
Most költöztem pestre, és hát... a vidéki és apesti vezetés között van "némi" eltérés... Személy szerint a városi vezetés keretein belül, ahol mód van rá, felhoznám a nebulókat a fővárosba is, hadd szokja a nép. Ha valakinek adnak egy jogsit, aki csak egy kisfaluban tanult, és feltéved a fővárosban, ha nem is okoz balesetet, tuti hogy beragad egy kereszteződésben 4-5 lámpaváltásra, és dugót okoz.
Erre nem lehet mit kitalálni, csak a vezetési morálon kéne változtatni országos szinten.
Olvastam, csomó 5letet, ki milyen korlátozást veztne be.
Legyen, az a szabály, ha egy felelőtlen öreg, vagy suhanc balesetet okoz, ne a vétlen autósok szívják meg!!!TV hírekben hallottak és látottak alapján, az ilyen "fiatalok okoztak balesetet" storykban az esetek nagyon nagy százalékéban a vétlen autósok haltak meg, vagy bénultak le örökre. A balesetet okozók viszont megúszták, mert apuci/anyuci többtízmilliós autójából sértetlenül száll ki mindenki, viszont a szembejövő a kis suzukijával felismerhetetlenségig összeroncsolódott... <-- Engem ez zavar leginkább!
-
válasz
parandroid #114 üzenetére
Igen, ez jogos, viszont utalnék a #105-ös hsz-ben lévő inkorrekt szabályokra is. Úgy érzem, a kreszt is jócskán meg kéne reformálni, mert így egyszerűen lehetetlen betartani azokat a szabályokat, amelyek elvileg értünk, a biztonságunkért jöttek létre. Nem beszélve a hanyagságról, kintfelejtett, vagy susnyással benőtt táblákról...
-
lajafix
addikt
válasz
parandroid #110 üzenetére
erőforrás szerintem van. Az akarat a hiánycikk.
-
dabadab
titán
válasz
parandroid #110 üzenetére
"a szabálysértési pontokat is számolhatnák még szigorúbban a próbaidő alatt"
Valami ilyen rendszer mar ugy tiz eve van (v legalabbis akkor volt), ill. pl. motoros jogositvany eseten az elso ket evben nem szabad utast szallitani.
"Ezek után már csak annyi kell, hogy legyen erőforrás a szabályok betartatására, illetve a szabálytalankodók lefülelésére is."
Na, ez a nehezebb resz.
-
SaNyEe
aktív tag
így van régóta megy, de nem csak ez tartozik oda, ha balesetet okoz, vagy baleset történik akkor szigorúbban fogják venni, mint ahogy akik egy balesetet követően 2 éven belül újabb balesetet okoznak. Aztán más nemtudom tartozik-e ide .. pl külföldön vezethet-e, ilyesmik.
-
Elolvastam már ezt a hozzászólásodat. Egy kirívó eset alapján nem lehet általánosítani. Túlzottan mikro szinten gondolkozol makro helyett.
peterkeT: a vontatási tilalom egy jó ideje megvan, ha jól emlékszem talán 2 évig... Valaki javítson ki, ha tévednék, régen voltam már kreszen..
-
parandroid
félisten
Nem kell ezt túlmisztifikálni. Amennyire én hallotttam a tervezetet, nem a korhatárt emelnék, hanem a jogosítvány megszerzésétől lépne életbe egy próbaidő (1-2-3 év), ami alatt az újdonsült kolléga nem vontathat, és nem vezethet ennél régebbi jogosítvánnyal rendelkező felügyelő nélkül.
Ehhez én még hozzátnenném, hogy a szabálysértési pontokat is számolhatnák még szigorúbban a próbaidő alatt, ezzel akár kitolva a próbaidőt, vagy új tanfolyamra, vizsgára kötelezve a delikvenst.
Ezek után már csak annyi kell, hogy legyen erőforrás a szabályok betartatására, illetve a szabálytalankodók lefülelésére is.
p
-
Sipi16
őstag
[Én ezzel a hozzászólással] nyitottam a topikba. Itt sem csak a sofőr ült a kocsiba. Ergó a kocsiban ülő személyek életéért is ő "felelt". Mint Szentendrén...
#109 Mikro szint csak sok az ilyen baleset. Csak hazaviszem... Aztán hazafele szépen meghalnak... Nem egy baleset volt ahol a fiatal sofőr vitte magával a fiatal barátokat, ismerősöket... mostanában
-
SaNyEe
aktív tag
"Így beleolvasva a véleményekbe azt vettem le, hogy szerintetek ha 21 éves kor alatt nincs jogosítványod akkor hátráltatva vagy a munkában." ezt írtad. És valóban nem létszükség. Csakhogy mikor állást keresek IT terület, akkor rengetegszer megjelenik feltételként, hogy B kat jogosítvány és innentől kezdve hátráltatva érezném magam, ha nem lenne jogsim. Persze most is csinálhatnám a jogsit(csak ez hónapokat venne el időben), de ugye most sem lenne létszükséglet számomra, hisz nem kötelező számomra bejelölni minezeket az állásokat, csakhogy ezzel kisebb esélyem arra, hogy munkába állhassak. Gondolom érthető. Attól, hogy valami nem létszükséglet attól, még rendelkezhet vele az ember
Mindent tudni kell használni, azokat a nyakon lévő tököket is mikor valaki az autóba ül, ilyen egyszerű az egész, aki nem tudja használni az ne vezessen. És ha rájön, hogy ő 17évesen kocsival akar járni iskolába és apuci megengedheti magának akkor igenis vegye meg neki és használhassa. De apuci akkor kösse mondjuk feltételekhez a használatot, pl tanulmányi átlag, bünti van a rendőröktől vagy akárhonnan akkor majd itthon szépen elkobozzuk a jogsit ilyesmik. Nade a témát lehetne sokáig feszegetni
A fiatal friss jogsisok pedig pont azért mennek egymás után a parkolóba amit leírtam, csak nem írtam oda, hogy az emberek java része bírka. Van egy aki májköl suhamérnak hiszi magát aztán akkor az utána lévő a hemilton aztán jön az alfonzó ... csakhogy mindegyik Takagi aki szarrátör mindent
-
Akkor a fiatal friss jogsisok miért mennek egymás után a parkolóba és miért próbálnak "driftelni"?
Jópár ismerős van, akik jogsisok, ezek közül talán 2-t tudnék mondani, akik "driftelni" szoktak. Nem beszélve arról, hogy mint már említetted, parkolóban csinálják, ami egy erősen izolált terület, és sokkal kevésbé balesetveszélyes, mint mondjuk a közúton tötymörgés...
-
Sipi16
őstag
Megpróbálk minden kérdéesre válaszolni.
"majd ha munkát keresel barátocskám és az interjú egyik kardinális kérdése az lesz, hogy "és van-e B kat jogosítványa" akkor majd megtudod szükséges-e. És ezt a kérdést nem autóbusz/teherautó/taxisofőr interjún teszik fel. Jha neki még vmi .. figy, ha vki 2x 3x éves koráig (bocs nem jegyeztem meg a pontos évszámokat) bejárogat busszal, vilingerrel, metróval, anyja hátán vagy akármivel melózni másnak miért kéne?"
Itt nem sofőrnek jelentkezett az illető. Tegyük fel áruházi eladó, hentes, vagy valami papírmunkát végző személy. Itt a jogosítvány úgy került képbe, hogy szüksége-e a munkahelyre való eljutáshoz. Bízom benne emlékszel, 21 évről beszéltünk. Vagyis 21 év felett már simán kocsikázhatna az illető melóba is.
"Beugrik valaki előtted egy mély kútba és meg vagy győződve arról, hogy belehal, te beugrasz utána a saját logikád szerint. ha más úgy csinálja majd én is csinálom úgy, ahelyett, hogy felmérnéd a saját igényeid/képességeig/lehetőségeid. Azt nem mondom milyen embercsoportnak tartom azokat az embereket akik egymást másolgatják inkább, a végén még sértődés volna."
Akkor a fiatal friss jogsisok miért mennek egymás után a parkolóba és miért próbálnak "driftelni"? Akkor ezeket az emberket a majd úgys megöli az egyik családtagomat csoportba tegyük be?
Tapsi: Igen a saját telkünkön már csak kipróbálhatom a kocsinkat, de az is 2 éve volt. Tőlem nem kell félned mert szerintem eléggé messze lakunk egymástól és valami hatalmas véletlen kéne, hogy veled karambolozzak... Ahol élek itt van vezetési kultúra.
"Arról nem beszélnék, hogy a környéken jópár helyen ki van bacva a település tábla alá a 40-es tábla. Főútról beszélünk. Lehetetlen betartani, aztán nekiállnak trafizni. Mi ez, ha nem lehúzás? Hogy tartod be a 40-es egy jó állípotú, széles, városi főúton?"
Egy sebességkolátozást nem lehetetlen betartani. Inkább csak nem ésszerű. A trafival ellenőrzik, hogy betartod-e a sebességkorlátozást és ha nem akkor megbüntetnek. Ha nagyon zavar a tábla akkor a közútkezelőt vagy az illetékes önkormányzatot kéne felkeresni.
-
100%-os bizonyosságot nem adhat semmi. A hibahatár meg esetleg azok, akik a baleseteket okozzák. Viszont erre legfeljebb a gyerekszoba megléte adhat megoldást.
Nincs az a jogi szabályozás, ami rostálni tudná ezeket az embereket. Kortól, nemtől függetlenül..
Csupán a tapasztalat meg a józan ész hiányzik azelőtt mielőtt rálépnek a gázra...
Megint általánosítasz. Ez téged is jellemez...
Mod:
Arról nem beszélnék, hogy a környéken jópár helyen ki van bacva a település tábla alá a 40-es tábla. Főútról beszélünk. Lehetetlen betartani, aztán nekiállnak trafizni. Mi ez, ha nem lehúzás? Hogy tartod be a 40-es egy jó állípotú, széles, városi főúton?
Talán ezekkel a dolgokkal is foglalkozni kéne....
-
-
SaNyEe
aktív tag
majd ha munkát keresel barátocskám és az interjú egyik kardinális kérdése az lesz, hogy "és van-e B kat jogosítványa" akkor majd megtudod szükséges-e. És ezt a kérdést nem autóbusz/teherautó/taxisofőr interjún teszik fel.
Ennyit arról, hogy ki a fegyvertelen .. és még az észt is osztja
Kábé ugyanez igaz Libriára is. Jha neki még vmi .. figy, ha vki 2x 3x éves koráig (bocs nem jegyeztem meg a pontos évszámokat) bejárogat busszal, vilingerrel, metróval, anyja hátán vagy akármivel melózni másnak miért kéne? Beugrik valaki előtted egy mély kútba és meg vagy győződve arról, hogy belehal, te beugrasz utána a saját logikád szerint. ha más úgy csinálja majd én is csinálom úgy, ahelyett, hogy felmérnéd a saját igényeid/képességeig/lehetőségeid. Azt nem mondom milyen embercsoportnak tartom azokat az embereket akik egymást másolgatják inkább, a végén még sértődés volna.Node hamár beleolvastam a topicba leírom a személyes tapasztalataim és véleményem is a dolgokról.
Szal arról megy az okoskodás, hogy legyen magasabb a korhatár mert a statisztikák kimutatták, hogy a fiatalok és ittas vezetők, meg gyorshajtók esetleg ezek kombinációi adják a balesetek nagy hányadát. Hmm, én már sokfelől láttam sokféle statisztikát és tudjátok mire jutottam? Egy statisztika azt mutatja ki amit akar, egypárat már készítettünk és a hipotéziseinket így-úgy mindig sikerült beigazolni. Vicces ez.
Az a helyzet, hogy 17évesek közt is hatalmas nagy a szórás. Vlaki írta, hogy van aki képes mérlegelni és van aki sokéves korában sem, lesz az. Ezzel maximálisan egyetértek mint ahogy azzal is, hogy szisztematikusan hülyítjük el a fiatalabb nemzedékeket. Már ált. iskolában is azt mondták a tanáraim, hogy régen más volt ám az elvárás (90-es évek elejétől végéig). Persze ekkor nem hittem nekik. Aztán középsuliban ugyanez a nóta. Egyetemen nem mondtak sosem ilyesmit. Aztán mit veszek észre? Kétszintű érettségi jön, oké biztos tök jó dolog. Aztán látom, hogy vmi 20-30%tl kettes, 4x % hármas, 50-60% közt 4es érdemjegy. Nem fogok konkrét személyt említeni, de láttam egy idei érettségi bizonyítványt, 3 tárgyból 50% alatt teljesített az illető és 3asok, vagy 2esek? voltak beírva neki. Nos ... mikor én érettségiztem akkor nekem 3 db karó lett volna az érettségi bizonyítványomban 50% dugó, 60% kettes 75% hármas, 85-90% 4es. Hova lett ez az értékelési rendszer? Jha meg megvannak az érettségi eredmények és kiscsaj jön msn-en írni sírva, hogy te figyi xxx a ponthatár és nekem xxx+yy van. Akkor én most nem vagyok felvéve ugye? és nekiáll lelkizni. Ezt követően megnyugtatom és kikérdem tőle mégegyszer mennyi a határ? xxx feleli. És neked mennyi van? xxx+yy van. Mondom akkor melyik a nagyobb? nagy nehezen kijön belőle. Mondom akkor fel vagy ám véve. És nekiáll újjongani. Nos és ennek a felnőttnek tituált egyénnek ugyanolyan jogai vannak mint neked, ugyanúgy elmegy szavazni, ugyanúgy lehet jogosítványa mint neked stb. A legviccesebb az, hogy még fel is vették felsőoktatásba ....és ez országszerte megy. Felsőoktatásba pedig beköszöntött a Bologna .. marhajó lett, de komolyan. Megjönnek a BSC-s hallgatóink, nincs szigorlat, nincs szóbeli vizsga, amit megtanítottak eddig 2-3 félév alatt azt gyorsan szétszedték 3 tantárgyra és mind 2 féléves.. remélem államvizsgázniuk még kell majd... Mindenkit hülyítenek elfelé. Előző félévemben (azóta végeztem) kellett mennem tanítási gyakorlatra. 14éves kiccsávók meg kislányok, excel téma. annyi volt a hatalmas feladat, hogy két mező különbségét kellett képezniük. Év elején volt 10 maci, eladtunk 4 macit, hány maci maradt? mindenki szépen elkezdi írni a képletet az eredménycellába kivéve egy srácot aki nézelődik jobbra-ballra. Eltelik egy perc, még mindig. Odamegyek hozzá megkérdem mi a baj? No válasz. Tudod, hogy csináltuk az előző példát? Igen tudom feleli. Hát mondom akkor miért nem számoltad még ki? Mit kell kivonni miből? jött a kérdés ... a feladat pedig le volt írva magyarul, érthetően .. csakhát van aki már olvasni sem tud mikor kijön az általánosból.
Ezekután ha meg kell mondanom adnék-e jogosítványt egy 17 évesnek azt mondanám igenis meg nemis. IQ teszt aztán csá. Elméleti oktatás, rutin és forgalmi vizsga után pedig vinném arra a helyes kis 10%os lejtésű sínre szerelt autóülésre ami felgyorsul 30-ra majd hirtelen 0-ra fékeződik le. Rögtön megjönne az esze annak aki kocsiba ül, meg egy kis emlékeztető pár hétig, hogy el ne felejtse(biztonsági öv nyoma a mellkason és egy faszányos nyaki fájdalom). Sajnos nekem is volt autóbalesetem, nem az én hibámból és elég sokat változtatott bennem gondolkodásmódban, pedig egyáltalán nem voltam felelőtlen addig sem.
Aztán a másik véglet, a nyugdíjasok és hétvégi sofőrök, őket legalább annyira veszélyesnek tartom mint a frissjogsisokat. Csak a tükörbe néz mert elmeszesedett a nyaka, reakcióideje fél perc, indexet nem az irányváltási szándék jelzésére használja, hanem az irányváltás közben mikor fél kocsi a belső sávba van már, belső sávban tötymörög 30al 70es limit mellett ésatöbbi. Minden forgalomban részvevőt pár évente újra vizsgáztatnék és aki nem felel meg az mehet gyalogolni.... sokan nem értik meg, hogy a jogosítvánnyal nem csak jogokat, hanem KÖTELESSÉGEKET is kap az ember. A jogait annyira tudja fitoktatni minden ember, csak sokszor megfeletkezünk a kötelességekről.
Magyarán a rendőrei is tehetnék a dolgokat mert amíg nincsenek betartatva a szabályok addig hozhatnak akármilyeneket.
Asszem kb ennyi -
Sipi16
őstag
A postokon felesleges felhúznod magad. Te hogyan szűrnéd ki az alkalmatlan embereket jogosítvány szerzés előtt?? Csak azt kéne vizsgálni, hogy képes-e a normális közlekedésre. Amíg erre a kérdésre nem tudunk 2-3 esetleg 4 módszert találni addig sokan fogják mondani, hogy 21 év...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux programok topic - (Milyen program, ami..? Linux verzió)
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- OpenWRT topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest