Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7801) milan_


milan_
csendes tag

Kedves Fórumozok!

Segítséget szeretnék kérni, otthoni hálózatom egy US Robotics router illetve egy vezeték nélküli USB hálózati adapter amit hozzá adtak. Most váltottam az oprendszert vistára de sowftvert nem találtam az usb adapterhez (usr805422) így gondoltam veszek egy adaptert ami biztos támogatja a vistat,
-tehát a kérdésem az hogy lehet bármely más márka akár vehetek TP LINK TL-WN321G 54Mbps is ,fog működni a routerrel zökkenőmentesen?
-biztonsági szempontból a vezeték nélküli routert csak az általam engedélyezett MAC című gép használhatja, usb adatpternek a MAC címét adtam meg vagy a gépemben lévő hálókártyáét?
Mert ha a usb eszközét akkor kicsit bonyolódik a helyzet.

KÖSZI!

Öltöny Cipő Webáruház – http://kisznyer.hu/

(#7802) vinnyoga válasza modflow (#6022) üzenetére


vinnyoga
csendes tag

full-ra resetálni úgy tudod ezt a routert, hogy kihúzod a tápkábelt, és miközben visszadugod, 10 másodpercig nyomvatartod a reset gombot

(#7803) dbius válasza misirulez (#7793) üzenetére


dbius
veterán

thx :R

(#7804) shev7 válasza milan_ (#7801) üzenetére


shev7
veterán

biztonsagi szempontbol az a lepes nem er semmit, es termeszetesen az usb adapter maccimet kellett megadnod.

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#7805) _Petya_ válasza And (#7791) üzenetére


_Petya_
őstag

Hello!

Köszönöm az eddigi segítséget. A parabolát ráálítottam egy másik 5GHz-es wifi kapcsolatunkra, és ott is -80-as jel van, holott egy 11 dBi-s panel antennával, és ugyanilyen rádióval -60-at lát egy másik eszköz.

A csatlakozókra gyanakszom, ugyanis én krimpeltem őket, és lehet hogy elrontottam. Az N csatlakozó tüskéje ugyanis nem lóg ki eléggé a csatlakozóból, 3-4 mm-rel beljebb van, mint a neten található rajzokon. Multiméterrel megmértem, nincs szakadás, tehát elvileg hozzáér a tüske az aljzat érinkezőjéhez.

Okozhatja-e ez a gyenge vételt? Lehetséges, hogy egyenárammal mérve jó a kapcsolat, de nagy frekvencián nem úgy viselkedik a csatlakozó, ahogy kellene? (ha nem jó, akkor le kell vágnom mindet, és nem olcsó egy ilyen csatlakozó...)

Petya

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#7806) Zsebröfi


Zsebröfi
tag

Sziasztok!
Urak, a következő a problémám:
Vettem egy Sweex LW050 routert. Beállítottam, minden okén ment, gondoltam megmérem mennyi is a sávszélesség. Hát lehangolt. :( 1-1,5 megabitnél nem akar többet. A másik gép vezetékkel van rákötve, azon megvan a bejövő 5 megabit, de wifin csak a töredékét tudja. Mi lehet az oka? A router és a vevő (USB-s) közt kb. 50 centi van, jelerősség kiváló. Igaz az USB nem 2.0-s, de eddig a kábelmodem USB-ről ment és akkor megvolt a max sávszél. Meg az USB 1-nek is vagy 12 megabit az átvitele. Valami beállítás probléma?
Előre is köszi!

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#7807) Medcomp válasza Zsebröfi (#7806) üzenetére


Medcomp
tag

Helló!

Nem lehet, hogy vagy a routerben, vagy a hálókártyán be van állítva sebességkorlátozás? Mert akkor könnyen lehet, hogy jó a jelerősség, de a sebesség csak 1-1,5 megabit. Esetleg nem futott valami más program is a sebességmérés közben, ami a netet használta (le vagy feltöltés, torrent, DC++, stb.)?
Esetleg próbáld meg, a másik géppel is az USB-s wifi kártyát, hogy ott mekkora sebességel megy.

www.medcomp.hu

(#7808) Zsebröfi válasza Medcomp (#7807) üzenetére


Zsebröfi
tag

Hello!
Nem találtam olyan opciót ahol le lenne csökkentve a sebesség. Valami boost mode-ot találtam, azt persze rá is nyomtam, de nem lett gyorsabb.
Természetesen nem futott a háttérben semmi, úgy mértem.
Igen, a következő próba az lesz, hogy átteszem a másik gépet wifire és megnézem azon mit produkál. Csak telne már el ez a rohadt meló... A főnököm azt hiszi, hogy van nekem erre időm, hogy itt tököljek, otthon meg nem megy a net... :D
Köszi a gyors választ!

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#7809) Zsebröfi


Zsebröfi
tag

Rosszul írtam a router típusát. LW904 nem mintha ez bármit is számítana :)

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#7810) mezis válasza _Petya_ (#7805) üzenetére


mezis
nagyúr

Szerintem ha a kontaktus létrejött, akkor nagyfrekvenciásan sem lehet gond.

Pontosan ugyanarról a helyről volt gyengébb a parabola ? (cm-ek is számíthatnak !)

Okozhatja-e ez a gyenge vételt? Lehetséges, hogy egyenárammal mérve jó a kapcsolat, de nagy frekvencián nem úgy viselkedik a csatlakozó, ahogy kellene?

mezis

(#7811) Takhanto válasza mezis (#7745) üzenetére


Takhanto
őstag

Igen,levehetős,de hogy kell csinálni? Mármint az irányítottat?

Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

(#7812) mezis válasza Takhanto (#7811) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

1-2 évvel ezelőtt volt már itt téma. Készítettem egy 64 x 128 mm-es fémlemezt (egy keménypapír alufóliával beborítva is megteszi), kivágtam egy 64 x 128 x 40 mm-es polisztirolhabot (hungaro-, japán-, finn-cell... :) .
A polisztirolhabot alkalmas ragasztóval (vízbázisú a nyerő, mert az oldószeresek "megeszik" a polisztirolhabot), vagy kétoldalas ragasztóval, vagy egyszerűen cellux-al a fémlemezhez erősítettem.
A polisztirohabba hosszanti irányban a fémlemeztől 28-30 mm távolságra lyukat "fúrtam", akkorát, hogy az antenna beledugható legyen, de ne csúszon ki.

Ezzel illetve a "vevőoldali" hasonló párjával kb 30 m-re lakó szomszédommal 60-70%-os jelszintet sikerül elérni. Nincs közvetlen rálátás, van közöttünk néhány tetőtérből kiugró ablak. Lehet, hogy a szemközti ház tükörként funkcionál. Az antenna helyének keresésekor 5-10 cm is számít !

A kísérletekhez szerencsés, ha van egy 3-5 m-es antennahosszebbító kábel.

A kísérleteket el lehet kezdeni bármilyen méretű fémlemezzel, amit pár cm-re tartunk az antennától. A köralakú lemezek nem voltak jók.

Igen,levehetős,de hogy kell csinálni? Mármint az irányítottat?

mezis

(#7813) Takhanto válasza mezis (#7812) üzenetére


Takhanto
őstag

Ez érdekes,csinálj róla képet :D

Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

(#7814) TonTomika


TonTomika
aktív tag

Hello mindenkinek!

A problemam a kovetkezo...koliban proxy-s halozat van, MAC-cim alapjan lehet regisztralni a szobaban levo lan portra. Valami rejtelyes oknal fogva igen erosen tiltjak a wifi es mindenfele router hasznalatat. Allitolag ezeket szurik, es aki lebukik az nagyon megszivja. Nos vajon hogy ellenorzik ezeket? Ha mondjuk beconnectolnak ipvel http-n akkor ugye egy mezei routernel admin feluletet latunk viszont Apple AirPort Express-nel elvileg nincs ilyen, (macbook juzer vagyok) legalabbis en megneztem az enyemet es nem volt web management. kerdes: ki lehet e jatszani valahogy ezt a rendszert? esetleg kell e ra valami program? Tobb ok miatt is fontos... 1 AirTunes...2 gyulolom a kabeleket... 3 van egy wd mybookom ami szinten LAN-on csatlakozik...

otleteket kernek okos, halozatokban jartas emberektol:D

udv:

TonTomika

(#7815) Medcomp válasza Zsebröfi (#7808) üzenetére


Medcomp
tag

Majd írd meg, hogy mi lett a próba eredménye!

www.medcomp.hu

(#7816) Zsebröfi válasza Medcomp (#7815) üzenetére


Zsebröfi
tag

Hello!
Kipróbáltam, rendesen megy, csont nélkül viszi át a bejövő 5 megabitet. Valami ott az USB port körül nincs rendben. Az a baj, hogy csak 1.1 szabványú és szerintem ezért nem megy rendesen. Egyéb probléma is előjött vele, de az már erősen off topic.
Azért leírom :) Szóval ment a net és egyszercsak rá lett dugva egy mp3 lejátszó az uccsó szabad USB-re. Na onnantól kezdve wifi-t leállította. Tehát ha mind a 4 USB megy akkor a wifit leállította. Hogy miért, nem tudom.
Szerintem egy PCI-os USB lesz a megoldás vagy egy sima hálókártya és kábellel rákötöm. A wifi meg marad laptopra.(mondjuk venni kéne előbb egyet :)

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#7817) mezis válasza Takhanto (#7813) üzenetére


mezis
nagyúr

Ez érdekes,csinálj róla képet

mezis

(#7818) fubenalvo


fubenalvo
csendes tag

Üdv!

Adott egy hálózat. 1 kábelmodem ami felmegy a netre -> ehez kapcsolódik egy Router -> ehez egy Switch és a switchez egy második router.

Namost... a második routerrel van problémám. Ugye beállítottam hogy az első router használjon mondjuk 170-185ig IP-ket a második 186-tól 200ig.
Ha a második routerhez kábelen keresztül csatlakozom, akkor szó nélkül kapok IP-t. Default Gatewaynek viszont az egyes routert látja. Ami az 1es IP-t viseli. (A második router a 201et)
Látja a netet és a többi gépet is a hálón.
Viszont, ha Wifi-n keresztül próbálok csatlakozni, akkor látja a hálót ugyan, de mikor IP címet próbál igényelni a kettes számú routertől (az egyestől nem tud semmiképp, ez nem zavarhat be mert árnyékolás, távolság stb) akkor egy darabig szöszöl, majd nem ad ki IP-t és megkapom szépen, hogy a kapcsolat létezik ugyan de csak Korlátozottan vagyok rajta, azaz nem tudott felcsatlakozni mert nincs IP.

A kérdés pedig... miért látja kábelen keresztül és kap IP-t és wifin keresztül meg nem?
(természetesen a sima hálókártya és a wifis hálókártya is szigorúan DHCP-re van állítva)

[ Szerkesztve ]

Játékaim + Játékok amikbe belekontárkodtam: http://fubenalvo.wordpress.com

(#7819) Kocka10


Kocka10
csendes tag

Sziasztok!

Eldöntöttem reggel, hogy ma végigolvasom a fórumot, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem fog menni, úgyhogy felteszem a kérdésem. Remélem nem baj és nem azt fogjátok írni, hogy már 1000x le lett írva a megoldás.
Szóval:

Adott egy hálózat amit egy tplink acces pointal megosztottak wifire is. Ehhez az acces pointhoz szeretnék csatlakoztatni egy szintén tplink acces pointot repeater módban. Namost a megosztó ap-n wpa2 titkosítás van. A repeater ap-t beállítom universal repeaterre és megadom az osztó ap mac címét és a hálózat ssid-jét. viszont sehol nem kéri tőlem a biztonsági kulcsot, és ennek következtében a statusban ott vírít hogy send packets 29 a fogadott pedig 0. És egyértelműen nem dolgozik a repeater, tehát nem látom a notebookkal a hálózatot.
Eddgi úgy gondoltam, hogy nem lehet ez egy nagy dolog, de lehet hogy az egészet nem jól csinálom. Ha valaki megtenné, hogy leírja nekem akár pm-ben hogy hogyan kell beállítani az osztó ap-t meg a repeatert hogy működjön azt nagyon megköszönném.

(#7820) Medcomp válasza Zsebröfi (#7816) üzenetére


Medcomp
tag

Igen, akkor tényleg úgy néz ki, hogy az USB-vel lesz a gond. Elképzelhető, hogy esetleg nem tud elég áramot adni mindennek, ha egyszerre 4 dolog is be van kötve, amiből esetleg az MP3 nagyobb áramot is felvehet, ha tudja az USB-ről elem töltést. Esetleg próbáld ki, hogy minden USB-s dolgot kihúzol, és csak a Wifit hagyod benne, vagy próbáld ki, hogy egy USB-hubot kötsz az egyik USB-be, és abba dugsz bele minden USB-s dolgot, kivéve a Wifit, azt hagyod a gépben. Vagy tényleg marad az a megoldás, hogy PCI-os USB, esetleg PCI-os wifi kártya.

www.medcomp.hu

(#7821) Medcomp válasza fubenalvo (#7818) üzenetére


Medcomp
tag

Ezek pontosan milyen routerek?
A második routerben be van állítva az első átjáróként?
Ha a Wifi-n fix IP-t állítasz be, akkor működik?

www.medcomp.hu

(#7822) Medcomp válasza Kocka10 (#7819) üzenetére


Medcomp
tag

Helló!

Első kérdésem, hogy a két AP-nak különböző IP-címet adtál, ugye?

A második AP-t állítsd sima Repeater modba, add meg neki az első AP MAC-címét.
Utánna mentsd el, és menj a Site Survey-re.
Nyomj egy Refresh-t.
Utánna meg kell hogy jelenjen a listában az 1-es AP MAC-címe, és SSID-je, a sor végén egy Connect gombbal. Arra kattints rá.
Utánna vissza kell lépnie a beállításokhoz, nyomj egy mentést, utánna újraindul az AP.
Ezek után a Security Settingsben be tudod állítani majd a titkosítást.

Ha kész, mentés, újraindítás, és utánna működni kell.

Ezt a leírást a TL-WA501G Acces Point leírása alapján írtam, ha másik típusú az AP-d, akkor lehet, hogy nem pont ugyan így kell csinálni, de ha megmondod a típusát, akkor utánnanézek.

www.medcomp.hu

(#7823) daninet


daninet
veterán

Üdv!
Vettem egy Gigybyte Access Pointot mivel van egy nagyobb routerünk és kellett a wlan is... Az AP manualja csak azt az esetet írja le mit kell csinálni ha direktbe beledugjuk a DSL vagy kábel modemet, routerről szó sincs.
Amit eddig csináltam:
-Routerbe bedug, laptopon csatlakozás az AP-hoz. Ekkor nem tudja azonosítani a hálózatot, internet nincs, nem lehet az AP IP-jén elérni a kezelőfelületét.
-A Quick Guide azt írja hogy állítsuk be alapértelmezett átjárónak a 192.168.1.254-et (ehhez nagyon nem fűlik a fogam mert ezen az alapon akárhova viszem a notit át kell írogatni aZ IP-t... mondanom sem kell így sem csatlakozik a kezelőfelülethez, megpróbáltam a 254-es címen azon sincs eredmény sőt úgy igazán semmi.
-A routerben beállítottam hogy az AP MAC-jét csak a 192.168.1.9 címhez engedje csatlakozni igy tudom hogy helyi hálón hol van, de ha beírom böngészőbe nem hoz be semmit.
-Ilyenkor lelassítja az egész routert nem tudom mit csinál vele de kegyetlen lassú, amint kihúzom az AP-ot megint megy a net és a hálózat gyorsan.

Hogyan kellene beállítanom? Segííííítsetek!!4 :R

windows vista van a gépeken, a router egy TP-link 8 portos csoda. (adtak egy szoftvert az AP-hoz de szerintem arra semmi szükség mivel ilyen grafikus felületről varázslóból lehet vele beállítani az AP-ot, nekem jólenne a kezelőfelület is csak nem tudom elérni sehogyan!)

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#7824) daninet


daninet
veterán

Üdv!
Vettem egy Gigybyte Access Pointot mivel van egy nagyobb routerünk és kellett a wlan is... Az AP manualja csak azt az esetet írja le mit kell csinálni ha direktbe beledugjuk a DSL vagy kábel modemet, routerről szó sincs.
Amit eddig csináltam:
-Routerbe bedug, laptopon csatlakozás az AP-hoz. Ekkor nem tudja azonosítani a hálózatot, internet nincs, nem lehet az AP IP-jén elérni a kezelőfelületét.
-A Quick Guide azt írja hogy állítsuk be alapértelmezett átjárónak a 192.168.1.254-et (ehhez nagyon nem fűlik a fogam mert ezen az alapon akárhova viszem a notit át kell írogatni aZ IP-t... mondanom sem kell így sem csatlakozik a kezelőfelülethez, megpróbáltam a 254-es címen azon sincs eredmény sőt úgy igazán semmi.
-A routerben beállítottam hogy az AP MAC-jét csak a 192.168.1.9 címhez engedje csatlakozni igy tudom hogy helyi hálón hol van, de ha beírom böngészőbe nem hoz be semmit.
-Ilyenkor lelassítja az egész routert nem tudom mit csinál vele de kegyetlen lassú, amint kihúzom az AP-ot megint megy a net és a hálózat gyorsan.

Hogyan kellene beállítanom? Segííííítsetek!!4 :R

windows vista van a gépeken, a router egy TP-link 8 portos csoda. (adtak egy szoftvert az AP-hoz de szerintem arra semmi szükség mivel ilyen grafikus felületről varázslóból lehet vele beállítani az AP-ot, nekem jólenne a kezelőfelület is csak nem tudom elérni sehogyan!)

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#7825) Kocka10 válasza Medcomp (#7822) üzenetére


Kocka10
csendes tag

Pontosan ilyen ap-m van! valami ilyesmire gondoltam én is. A gond viszont ott van hogy a megosztott ap-n wpa2 titkosítás van és a repeater ap-n ha repeater módot állítok be akkor szürke marad a wpa2. Csak a wep titkosítás elérhető.

A második AP-t állítsd sima Repeater modba, add meg neki az első AP MAC-címét.

Ezt úgy értsem hogy hogy írjam át a repeater mac címét????
Mert ha rámegyek a surveyre és kiválasztom a megadott ssid-t akkor automatikusan beírja mellé az osztó ap mac címét.
És nem kell universal repeater kapcsolót bekapcsolnom?

[ Szerkesztve ]

(#7826) dr.bubo válasza daninet (#7824) üzenetére


dr.bubo
őstag

Az ap-dat elösször a géppeddel kapcsold össze kábelen, akkor tudsz belépni a menüjébe, és beállitani.
Mi a pontos tipusa az ap-dnak?

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#7827) daninet válasza dr.bubo (#7826) üzenetére


daninet
veterán

GN-AP01G
beledugtam direktbe az internet modemet, így a 192.168.1.1 IP-n tudtam csatlakozni...de net így sem volt, nem tudta a hálózatot azonosítani...
A DHCP ki volt kapcsolva gondolom ez kell..
Van Server DHCP ahol lehet állítani IP-t átjárót és a DHCP tartományát (default 2-253)
és van Client DHCP ahol semmilyen IP nem állítható, itt már kellett egy hard reset mert nem akart wlanon csatlakozni sem hozzá...
Ahogy említettem a 9-es IP-t rendeltem routerben az AP MAC-jéhez Adress Reserve-el... Az AP DHCP-jéhez miket kellene beírnom hogy a router netjét ossza tovább..? :F :R

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#7828) daninet válasza daninet (#7827) üzenetére


daninet
veterán

bocs az offért lejárt a szerk.
kiegészíteném ezzel a linkkel.. valaki segítsen értelmezni..nem az angollal hanem az IT-vel van a baj :DDD [link] hátha valamit megtudok belőle :R

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#7829) dr.bubo válasza daninet (#7827) üzenetére


dr.bubo
őstag

Neked az AP-ban csak a wireles securityt kell beállitanod.
Wireles AP-->
Wireles basic settings-->
SSID: hálozatod neve. pl.: netudki
CHANNEL Number: 6
Transmit rate: auto
802.1g only mod: enabeled
Hidden ssid: disable (ekkor a hálozatod neve látható, késöbb beállithatod, hogy ne látszodjon.)
RF radio: enable
APLY CHANGES

Wireles AP-->
SECURITY-->
WPA pre shared key-t válasz ki
Clipper algotihms: tkip
Group key: disable
Preshared key: jelszó (számok és betük keveréke legyen)
APPLY CHANGES
Igen a dhcp server kell be ell kapcsolni.

Ezután az ap áramtalanitod. Összedugod a routerrel. Áram alá helyezed. ( A routertöl fog kapni ip-t).
Ezután már a laptoppal tudsz az ap- hez csatlakozni.
A laptopon a wifi csatlakozásnál ki keresed a hálozatodat, és beirod a titkositásnak megfelelő adatokat, amit az ap- beállitottál.
:)

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#7830) daninet válasza dr.bubo (#7829) üzenetére


daninet
veterán

tehát... megcsináltam amiket írtál. mostmár az 1-es IP-re a router adminját behozza tehát az AP beszélőviszonyban van a routerrel. Viszont internetet még mindig nem osztja meg.. nekünk a routerben be van kapcsolva a DHCP mivel minden PC-nek saját IP-je van beírva. ilyenkor mi a teendő?
Az alapértelmezett átjáróhoz próbáltam beírni az AP címét és a routerét is de egyik sem működik... habár az AP átjárójával kb 10mp-ig volt net (persze csak a hálózatkezelőben irta azt) utána megint azonosítatlan hálózat :R

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#7831) daninet válasza daninet (#7830) üzenetére


daninet
veterán

sikerült megoldani..át kellett írogatni az IP-ket köszi a segítséget :R

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#7832) dany27


dany27
őstag

hi

ma kicseréltem a wifi routerem ami egy netgear wgr614 volt egy TP link wr941n típusúra.
De nem sok jel javulást tapasztalhatok. Nincs vmi funkció vagy trükk amivel picit lehet húzni az erején?? Mert azért ez mégis csak egy 3 antennás, ennek azért jobbnak kéne lenni nem ??
Most is csak egyes jel van mint volt....

(#7833) TonTomika


TonTomika
aktív tag

En problemamra meg mindig senki semmi 5let?:S

[link]

(#7834) dany27 válasza TonTomika (#7814) üzenetére


dany27
őstag

HI!

Én sem vagyok valami igen nagy hálózati zseni. De 5letem lenne.
MAC címre: Át kell írni a router MAC címét arra amit te kaptál és voila máris tudsz connectelni routeral. (Márha tudod cserélni a router mac címét)
2. Arra hogy ne legyen admin felület arra meg szerintem színtén van megoldás mivel sulimba hülyeségből megpróbáltam elérni a központi router admin felületét és erre kaptam egy üzit helyette a képernyőre hogy kedves diák ha az iskola honlapját keresed akkor itt éred el ;)

Gondolom akkor ezt itt is meg lehetne tenni mondjuk egy üres oldal jönne csak be.
Am de a wifi-t akkor is "látnák" mivel másnak is ott lenne az elérhető hálók között!

[ Szerkesztve ]

(#7835) Zsebröfi válasza Medcomp (#7820) üzenetére


Zsebröfi
tag

Akkor biztosan ez a baj. Rátapintottál, USB-ről tölthető lejátszó. Egy USB hub beállítását amúgy is terveztem, mert kevés a 4 port. Annak meg úgyis van saját tápja. No, majd meglátom :) Holnap próba.
Köszi a segítséget!

Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj, nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod......de próbálj meg csak egyszer szellenteni.

(#7836) vante


vante
aktív tag

Olyan kérdésem lenne, hogy d-link di-524-hez szeretnék egy wifi antenna hosszabbító kábelt, mivel a lakásban így jönne ki az akadályok miatt a jelerősség jól. Viszont nem tudom, hogy pontosan milyen kábel is kellene nekem, itt pl. csak ezt írják: [link]

WiFi ANTENNA HOSSZABBÍTÓ KÁBEL 5M
Hogy ez most jó, vagy nem, én nem tudom :) Valaki tudna segíteni ebben a részben, illetve hogy ha nem innen, akkor honnan lehet még rendelni. Előre is köszi

[ Szerkesztve ]

(#7837) dany27 válasza vante (#7836) üzenetére


dany27
őstag

hi

ilyenre lesz neked szükséged: [link]

[ Szerkesztve ]

(#7838) vante válasza dany27 (#7837) üzenetére


vante
aktív tag

Köszöntem :R

(#7839) mezis válasza vante (#7836) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Én a debreceni "Satrax" cégnél szoktam csináltatni, de sokkal drágább volt.

mezis

(#7840) spacer


spacer
aktív tag

Miért van az, hogy az állítólagos 300mbit-es router+usb adapter nem hajlandó csak 150mbiten menni??? :(
SMCwbr14s-n2-es routerről van szó.

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#7841) Magnat válasza spacer (#7840) üzenetére


Magnat
veterán

A 150-et hogy mérted?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#7842) spacer válasza Magnat (#7841) üzenetére


spacer
aktív tag

Kiírja a sebességet a program, de a vezetéknélküli kapcsolat tulajdonságainál is írja. Tudom ez csak elméleti sebesség lenne, de azért nevetségesnek tartom, hogy 300 helyett alapból csak 150-et ír ki, úgy, hogy a router melett van a gép, tehát a jelerősség 100%-os. Egyébként olyan 5 mb/sec-el másol a két a hálózaton keresztül.

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#7843) Magnat válasza spacer (#7842) üzenetére


Magnat
veterán

Tehát mát a csatlakozás sebességére is azt mondja, h csak 150 mbit?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#7844) Goatman


Goatman
aktív tag

Üdv mindenkinek! Elméleti kérdés: adott egy wifis laptop, amibe eddig vezetékesen, kábelnet (UPC) jött. Lesz mellé nemsokára egy TP-LINK wifi router, hogy a lakás bármely pontján lehessen netezni a laptopról. Más gép egyelőre nem lesz az adott otthoni hálózatban. A kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben, ha mindent korrektül összedugok, hozzá tudok már rögtön férni a laptop wifijén keresztül a router setupjához, vagy még szükséges lesz a vezetékes kapcsolat (és ezáltal rövid időre +1 hálókábel)? A választ előre is köszi

92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman

(#7845) misirulez


misirulez
senior tag

Sziasztok!

Remélem nem fogtok megkövezni, nagyon amatőr vagyok hálózatok terén, és amennyiben megoldható szeretnék nem 5000 hsz.-t visszaolvasni, mert végre csak most hétvégén van szabadidőm, azt se fórumozással szeretném tölteni, előre is köszi.

Szóval ismerősömék kihívtak magukhoz, hogy ugyan már segítsek nekik mert valami laptopos probléma van.
Na mondom oké, megyek szívesen, ha tudok segítek.

Szóval lényeg a lényeg, hogy amikor kimentem, annyi volt, hogy a falból jövő kábel bemegy egy motorola modembe, onnan kijön egy utp, és belemegy a pár napja vásárolt routerbe. Router gyönyörűszépen világít, hogy van net, és hogy ő wireless sugározza is meg minden ami kell...
Szóval én nem tudom az előzményeket, hogy mióta megvan nekik a router miket hogyan csináltak csak azt tudom, hogy még nem sikerült működésre bírniuk.
Viszont a laptopon, ha "elérhető vezeték nélküli hálózatok"-ra megyek megjelenik a "NETGEAR" mint lehetőség, és mellette maximális jelerősség, és egy "Automatikus" felirat. Ezen kívül más sok-sok más elérhető vezeték énlküli hálózat is megjelenik, de azoknál "kézi" van írva. Szóval ha csatlakozni akarok a "NETGEAR"-hez, akkor ha jelszót kér, már egy "megjegyzett" jelszó jön, tehát automatikusan már ki van töltve, mert be van alatta ikszelve a megjegyzés, tehát nem is látom, hogy mi van oda beírva csak pontokat látok. Szóval, ha itt le-okézom, akkor elkezd csatlakozni, ki írja közben, hogy "hálózati cím lekérése" aztán várokvárok továbbra is csak csatlakozik, aztán semmi hibaüzenet nélkül (pl. hogy rossz jelszó) abbahagyja a csatlakozást. Persze nem csatlakozik fel.
Ez után azt csináltam, hogy van egy olyan fül a windowsban, hogy "vezeték nélküli otthoni vagy kisméretű irodai hálózat beállítása", na erre rákattintottam hátha a varázsló varázsol nekem valamit, akkor itt hálózatnév(SSID): már automatikusan ki van töltve "NETGEAR"-nek, ezt leokézom itt megkérdezi, hogy manuálisan vagy flash meghajtóra mentem-e az beállíátsokat, itt be dugtam egy pendriv-ot, és leokéztam a flash meghajtósat, akkor itt kéri, hogy tegyem be vegyem ki a flash meghajtót, ezt meg is teszem, és amikor beteszem a pendrive-ot, akkor fel is ajánlja nekem, hogy telepítse-e a hálózati beállításokat, ezt is leokézom, megcsinálja szépen, mikor kész van utána ugyanúgy nem működik.

Ennél a résznél feladtam, és felhivtam egy cimbimet, hogy van-e tipp, egyből mondta nekem, hogy lépjek be a router menüjébe ott lőjjek ki minden biztonsági beállítást, mondom oké, de hogy lépjek be? Azt mondta, hogy üssem be a böngészőbe a router ip cimét. Na most nekem az a baj, hogy én ezt nem is tudom. De azt se tudom, hogy hogyan kéne meg tudnom?

Szóval mint említettem akadnak itt problémák, bőven, talán a legnagyobb baj, hogy az elmúlt pár napban egyedül próbálkoztak a friss router tulajdonosok, és gondolom, mindenféle biztonsági beállítást bepipáltak meg jelszót adtak meg amire már nem emlékeznek, stb-stb.

Szóval arra kérek valakit, hogyha van türelme legyen olyan kedves és írja le nekem szájbarágósan, egyenként hogy mit hogyen tegyek, ilyenkor mik történhetnek, azokat hogyan kezelhetem, hogy eljussak a végeredményhez.
Gondolom, akad bőven köztetek olyan ember aki keni-vágja ezt az egészet, és nem okoz neki problémát, egy pár sor gépelése nekem ezügyben, nekem meg cserébe nem kell az egész topikot visszaolvasnom.

Üdv.:
Misi

(#7846) misirulez válasza misirulez (#7845) üzenetére


misirulez
senior tag

Önjelölt tutorial író jelentkezhet priviben is. :R
Csak egy kis lépés neked, de nagy lépés nekem. :R

Üdv.:
Misi

(#7847) spacer válasza Magnat (#7843) üzenetére


spacer
aktív tag

Igen.

>>>>>>>macbook air<<<<<<

(#7848) nolika válasza Goatman (#7844) üzenetére


nolika
aktív tag

attól függ.
Jobban lehet szerintem vezetékseről konfigurálni. Meg ha wifin konfigolsz addig teljesen látható a hálózat!.

(#7849) Magnat válasza Goatman (#7844) üzenetére


Magnat
veterán

Ha az a gond, h nincs hálókábel, akkor kis szerencsével meg trükközéssel ki tudod kerülni: ha a modem és a router között egyenes színkódos kábel van, akkor ezt kihúzod, összedugod vele a routert a géppel (lan porton), és miután belőtted a wifi részt kulcsostul, dhcp-stül, akkor visszadugod a modembe és a router wan portjába és az immár biztonságos wifin belövöd a netet, meg ha akarsz mást. Sajnos modemje válogatja, h egyenes vagy fordított kábel van-e hozzá, de egy próbát megér. Megjegyzem, hosszútávon akkor is javallott tartani kábelt pluszban, nem olyan egetverő összeg és ha nyomozni kell vmi misztikus hibát vagy sok adatot másolni két gép között, akkor jól jöhet. (utóbbihoz mondjuk már két plusz kábel kell)

[ Szerkesztve ]

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#7850) Magnat válasza misirulez (#7845) üzenetére


Magnat
veterán

Sztem a legtisztább, ha kireseteled a routert és mindent felveszel előről, ha több gép nincs rajta, akkor konfigolni sem kell többet, 10 perc az egész. 1ébként nemtom, mi okozhatja.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.