Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64142) rendzso


rendzso
tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy tplink archer ax3000e wifi+bt kártyám. Az eddigi gépemben mindig tökéleten működött, ez egy Asrock b75m r2.0 alaplapot takar. Azonban a gép fejlesztve lett, így az alaplap is megváltozott egy Gigabyte b450 aorus elite rev1.x-re. Ebben az alaplapban azonban nagyon gyakran problémákba ütközök.

A hibajelenség: (win 11 jelenleg) Számítógép bekapcsolásakor egyszerűen eltűnik a kártya. Ilyenkor ha felnyitom lent az internetes szekciót, egy pillanatra látom felvillanni a wifi és bluetooth csempét, de rögtön el is tűnik. Eszközkezelőben is csak az inaktív szekcióban találom meg, illetve a leírásában az Error code: 45 -öt írja, és tanácsolja hogy csatlakoztassam újra az eszközt.
Ezt kizárólag bekapcsolásnál csinálja, ha olyan kedve van és úgy indul el hogy rendben bekapcsolt, akkor az úgy is marad, és stabilan gond nélkül üzemel, ahogyan a régi lapban is mindig.

Amiket eddig láttam javaslatokat és próbáltam:

- driver frissítés a tplink illetve az intel oldaláról a chiphez való legfrissebbel is.
- alaplap bios frissítés, jelenleg már a legújabb van azon is
- bios-ban a pci valami féle generáció meghatározó állítása, ehhez egyáltalán nem értek, de GEN1, GEN2, GEN3 illetve Auto lehetőségek voltak elérhetőek. Mindet végignéztem.
- bios-ban energiagazdálkodási lehetőségek között is volt 3 opció a pci eszközökre, talán L0, L1 és auto lehetőségekkel, ezeket is végig próbáltam.

Általában bios-ba lépés után mindig rendben működött a kártya. (Jobban mondva nem emlékszem olyan esetre, hogy ne lett volna így) Ezért mindig azt hittem, hogy megvan a neki tetsző beállítás, de mindig kiderült, hogy sajnos nem így van.

Valaki találkozott már ilyen, ehhez hasonló esettel? Esetleg van javaslatotok, mit lehet még tenni?

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.