Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72310) mumtaz válasza Yeffy (#72307) üzenetére


mumtaz
senior tag

Nem nagy okoskodással hozzászólnék, mivel nem régiben vettem MC500Mt-t.
Azt néztem, hogy szinte mindenben megegyezik a Maker 5t-vel. Csak pár apróság:

- Az oldalüvege a Maker 5t-nek picit sötétített és kulccsal nyitható, míg az MC500Mt tiszta üveg és a zár helyén csak egy nagy csavar van.

- A két "kamra" elválasztása más. A Maker 5t alsó kamrája, ahol a táp van, teljesen zárt, míg az MC500Mt-ben egy élvilágított, RGB ledes plexilap választja az alsó részt a felsőtől.

- Alapból a MC500Mt-hez 2 darab kétfiókos 3,5"/2,5"-os tartó jár. Mivel a ház moduláris, így azokat át lehet helyezni. Ezekből az egyik alapból az alsó kamrába van berakva. Utóbbit arrébb lehet tenni, ha mondjuk előre vízhűtés kerülne.

- Az MC500Mt-ben a venti/LED vezérlő az egyik SSD tartóba van berakva. A Maker 5t-nél ez egy külön műanyag dobozkában van. Egyébként ebből a szempontból a Cooler Master oldala csalóka, mert ott 2 SSD tartó van az alaplap mögött és a venti/LED vezérlő külön van.

- Az MC500Mt-ben a Maker 5t-vel szemben az alaplap mögötti részen van egy fém(!!!) burkolat, hogy a függőlegesen vezetett kábeleket, illetve a fiókokba helyezett meghajtók kábeleit eltakarja. Nagyon jó. Gyakorlatilag szinte egyetlen kábel sem látszik a házban.

Sok hátrányát nem fedeztem fel a háznak a Maker 5t-vel szemben. Talán az alsó kamra az, ami pusztán kinézetre rosszabb, de azt meg lehetne orvosolni, ha az üveglapra belülről valami fóliát ragasztanék. De engem egyáltalán nem zavar.
A másik dolog, ami talán egy picit zavaróbb, az az élvilágított plexilap. Pontosabban az, hogy alig egy centi hézag van a plexi és az alaplap között, így ott problémás lehet merevebb kábeleket felhozni. Bár ezt a plexilapból egy kis kivágással lehetne orvosolni, ha szükséges. Lehet, hogy a gyártó pont erre gondolt, hogy a delikvens ott vágjon ki belőle, ahol kell. :)

A ház eleje lenyitható, illetve le is vehető. Nem a teljesen zárt fajta. Elég nagy rést hagytak a levegő áramlásnak. Ez az előlapon belül hangelnyelő réteg van. Így a Cooler Master biztosított elé lehetőséget, hogy mi a felhasználó igénye. Ha levesszük az előlapot, akkor egy full "mesh" házat kapunk, mert a ház egész eleje az előlap mögött teljes egészében "rácsozott" és porszűrős. Nekem az a tapasztalatom, hogy a fent lévő előlap egyáltalán nem akadályozza a levegő áramlását. Ezt úgy néztem, hogy levett és felrakott előlappal is néztem az első ventilátorok fordulatszámát. Ugye, ha egy ventilátor kevés levegőt harap, emelkedik a fordulatszám. itt ez nem változott, bár nyilván azért valamivel kevesebb levegő jut be. De én az előző házhoz képest hőmérsékletben drasztikus csökkenést fedeztem fel mindegyik hőérzékelőnél. A GPU például egy erős 10 fokkal hidegebb 100%-os terhelés mellett. A régi házban full kihasználtság mellett már úgy pörögtek a ventik, mint egy sugárhajtómű. Most meg nem. Nem is lehetne annyira hallani, meg nem is pörögnek annyira.

Egyébként boltok kínálatában itt országon belül nem is találtam Maker 5t-t. Vagy ahol volt, ott 80+ volt az ára, míg az MC500Mt sok helyen volt és 55-60 körül. A Maker 5t nem tud annyival többet. Sőt. Van, amiben a Maker 5t jobb, van, amiben az MC500Mt. Bár alapvetően ugyanarról a házről beszélünk, hisz az alap ugyanaz. Amiben más, azok csak a moduláris dolgok, hogy mihez mit adnak.

- Kulcsos oldallap? Tök felesleges szerintem.
- Plexi vs full kamraburkolat? Hát, ha amúgy nem akarjuk totálisan fizikailag elszeparálni a két részt, akkor tök mindegy. Ha meg látni nem akarjuk, akkor pár 100 Ft-os fólia megoldja.
- Meghajtó helyek? Igazándiból mindkettőben van rendesen. Az MC500Mt-ben van 2 SSD hely (amiből - ugyebár az oldallal ellentétben - az egyiket elfoglalja a venti/LED vezérlő), és van 2x2db 3,5"/2,5"-os fiók. A Maker 5t-ben van 4db SSD tartó + azt hiszem 1x2 3,5"/2,5"-os fiók.

Nincs nagy különbség. És az MC500Mt elérhetőbb. Meg mindenképpen megéri az árát, hogy moduláris és, ha nem 2 évre vesz az ember számítógép házat, akkor meg pláne jó választás.

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.