Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72318) mumtaz válasza Yeffy (#72315) üzenetére


mumtaz
senior tag

Egyebekben már írtam, hogy volt eltérés a Cooler Master oldalán feltüntetett felszereltséghez képest. És itt csak az MC500Mt-re tudok reagálni.
- Tehát azt már tudjuk, hogy az oldalhoz képest az eltérés az, hogy az egyik SSD tartót feláldozták a venti/led vezérlőhöz, ami az oldalon külön helyen van. Valamint az is, hogy van benne VGA tartó konzol, ami az oldalon csak opcionálisként van jelölve. Meg ugye az oldalon egy oldalon jelzi az élvilágított plexi-t, de ugyanakkor azt jelzi, hogy ott fémlap van, amire lehet SSD-t rakni. Na ez nincs. Szerintem azt csak véletlenül átvették a Maker 5t-ből vagy nem tudom. Minden esetre egyik képen plexi van, másikon fémlap. A valóság a plexi.

A ház mindkét oldala egyébként TG, nem plexi. Csak nem sötétített, mint a Maker 5t-nél, hanem tiszta.

Az I/O panelnél az a helyzet, hogy azt tudom elmondani, ami nekem van. Ezt az oldalon jól írják le. Egy sorban balról jobbra:
- Van egy gomb, ami a vezérlőre kötött ventiket szabályozza két fokozatban. Ezt világító betüvel jelzi ( 'L' és 'H')
- Van egy 3.1 USB-C
- Van 3db USB 3.0
- Van egy LED gomb. Ez állítja a vezérlőre kötött RGB LED-eket. Ennek is van 3 visszajelzője, de a középső az trükkös. Az elsőben folyamatosan lassan változtatja a ledek színét. A második üzemmódba kerülve a gombot nyomogatva fixen lehet változtatni a ledek színét. 7 szín közül lehet választani. A harmadik módban az alaplap RGB kimenetével lehet változtatni.
Ez van a felső sorban. Az alsó sor hagyományosabb. Itt van egy "RESET" gomb, középen a "POWER" gomb, aminek az alsó peremén van a "POWER"/"HDD" Led kombinálva. Ettől jobra van a mikrofon és a fejhalgató jack dugó.

Nagyjából ennyi az I/O panel.

A Cooler Master dobozról: Sok értelmét nem látnám, hogy azért mágneses, mert a doboz alja a mágnese kívül. Túl nagy felület az ahhoz, hogy azzal szedegesse össze az ember a csavart. Valószínűbb lenne, hogy azért mágneses (és egyébként puha csúszásgátlós is), hogy mondjuk a házon belül el lehessen helyezni és ne zörögjön. A gond csak az, hogy nincs a házban hely, ahová tenni lehetne.

Egyébként a házon minden időlegesen levehető panel mágnesesen rögzül. Tehát a részben lenyitható/levehető előlap is mágneses. A tető idom is mágnese, illetve azon van egy szintén mágneses lap, amit le lehet venni, ha a tetőbe is van ventilátor szerelve. Bár van a tetőben más kialakított hely is, ahol távozhat a kifújt levegő, de ez a lapocska egy kis plusz.

[ Szerkesztve ]

-=- ASUS TUF B450-PRO GAMING - AMD Ryzen 7 1700X - G.Skill Aegis 2x8 GB DDR4@3200MHz - Sapphire RX 5700XT Nitro+ 8GB - ASUS ROG Strix Flare HU - REVOLTEC FightMouse ELITE - RIOTORO ENIGMA G2 850W Gold - Cooler Master MasterCase MC500Mt -=-

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.