Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-04 08:17:22

LOGOUT.hu

Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 január
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71953) Alg


Alg
veterán

Megjött a Raijintek Thetis, ha valakit érdekel itt van pár gondolat:

- anyaghasználat: nem estem hasra tőle, szerintem az eddig használt 10k-s Thermaltake házzal egy szinten lehet. A tetején lévő "porszűrő" meg annak a műanyag karmos felfogatásos megoldása különösen hitvány. A bekapcsológomb is össze-vissza lötyög, 100 eurós háztól jobbat várnék. Az edzett üveg oldal viszont jó, bár a hátoldalon szvsz felesleges.

- kábelezés: kicsit fura helyen vannak a káelvezető lyukak, a kábelek nagy részét kivezettem a táp mellett rögtön aztán szinte ugyanott vissza - moduláris táp erősen ajánlott hozzá, de legszívesebben ilyen 10-15 centis kábelekkel használnám, pl. az alaplapi fő betáp vastag kábelkötege tök feleslegesen kanyarog hátul, de ugyanez igaz kb az összes tápkábelre a CPU betápot kivéve. A hátoldalra felrakott SSD-k tápkábelét éppenhogy be tudtam dugni, kicsit feszíti a csatlakozót - elfért volna egy bevágás/mélyedés hogy legyen egy kis hely az SSD és a hátlap között azon a pár centin.

- Elrendezés: baromi zavaró hogy a táp bekapcsolója alul van és alig lehet hozzáférni. A vinyókhoz adott rezgéscsökkentő csavarok jók, de valami megmagyarázhatatlan oknál fogva a 12ből 3nak ritkább volt a menete, szerencsére a gumi "gallért" át lehet tenni másik csavarra.

Viszont ha beteszem felülre a +2 befújót, szerintem a következő videokártyám nyugodtan lehet passzív is, ez komoly plusz pont mivel eddig minden gépemben a videokártya vantije volt a leghangosabb/halt meg először.

Mindent összevetve, aki ATX méretben keresi a legkisebb házat és nincsenek nagy igényei annak ajánlható, de ha nincs ilyen megkötés szerintem ennyiért sokkal jobbat is lehet venni.

[ Szerkesztve ]

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Útvonal

Fórumok  »  Hűtés, házak, tápok, modding  »  Milyen házat vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.