Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30448) DittyCat válasza #81562624 (#30445) üzenetére


DittyCat
tag

Nekem az a meglátásom ezzel kapcsolatban, hogy a Firefox sem a Linux vagy a Windows miatt frissül, szerintem a Chrome is "magától" fog frissülni. Az eddigi tapasztalataim alapján (úgy, hogy új vagyok, nem vagyok informatikus és nő vagyok) sokkal egyszerűbben működik a Linux rendszer, mint ahogy azt gondolnánk. Sokszor túlbonyolítjuk, leginkább a windowsos előélet miatt.
Egy példa. Van egy multis nyomtatóm. Hogy működött korábban? Telepítő CD, kiválasztom a nyelvet, meg hogy a 6-ból mind a 6 programot telepítse (persze utólag kiderült, hogy ebből 5 tök felesleges volt), adott időben kiírta, hogy most helyezzem áram alá a készüléket, most dugjam be, most kapcsoljam be, ha elrontottam, már nem sikerült. Újraindítás - minden esetben! Aztán tesztoldal, majd reménykedés, hogy sikerült.
Ugyanez Linux alatt? Bekapcs, bedug, Menü, Nyomtatók, Hozzáadás, Rákérdez: Canon MP2100? Igen. OK. Majd kinyomtattam a szükséges oldalt. Ennyi. Sima liba. Túlreagáltam, hogy biztos menni fog, de biztos biztos? Megy. Csak százszor egyszerűbben, mint ahogy elképzeltem és százszor egyszerűbben, mint Windows-zal.
Szerintem a böngésződ frissítésével is ez lesz a helyzet :) .

"Élek... vagy csak álmodom?"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.