Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5951) Rick4 válasza ThomBoy101 (#5950) üzenetére


Rick4
félisten

Míg korábban az MPEG4 tömörítési eljárás kötelezően szerepelt, ezt most csak javasolják, és a pályázatok elbírálásánál pluszponttal jutalmazzák..egyenlőre ennyi igaz a dologból... pont ezért nem kell 500K-s fullos tévét venni, azután majd meglepődik a tulaj, hogy ezt se tudja, azt se tudja...2012ben áll le az analóg tévé, addig ki fig derülni, pontosan mi hogy lesz, a most vett tévét addig meg ki kell hajítani, és egy akkor korszerűnek mondott tévét kell venni, ennyi a megoldás...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5952) ThomBoy101 válasza Rick4 (#5951) üzenetére


ThomBoy101
csendes tag

Ezt én értem, de akkor most érdemes olyan TV-t benni amiben van digitális tuner, vagy sem?

(#5953) Rick4 válasza ThomBoy101 (#5952) üzenetére


Rick4
félisten

szerintem nem...egyrészt felesleges (bár ez nem feltétlenül egyértelmű, én Szegeden lakom, itt az) de mivel még semmi sem fix, így nincs igéret sem arra, hogy azzal amivel megveszed, használható lesz. még arra sem, hogy a mostani tévéd menni fog 2 év múlva..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5954) ThomBoy101 válasza Rick4 (#5953) üzenetére


ThomBoy101
csendes tag

Ennek örülök, hogy így látod te is... akkor ezen túl tettem magam.

Az az igazság, hogy a samsung outlet-ben 94cm-es TV van 150ezerért, de megkérdeztem őket, hogy mik a vásárlás feltételei, és sok minden nem tetszett.

Csak kp-ben lehet fizetni, fél év garanciát adnak rá (bizonyos szempontból érthető, hiszen nem vadi új készülékek, hanem vagy 72 órás javított, vagy doboza sérült, stb.), és ami igazán elbizonytalanított az az, hogy ők adják a garanciát és nem a magyarországi képviselet...
És itt a nagy kérdés, hogy szabad-e fél év garanciával venni ilyen TV-t?

Szerinted milyen vétel az LG 32LC2RR? Két tuner, 80GB HDD (ez kevésbé izgat, de 10ezret megér)

(#5955) Rick4 válasza ThomBoy101 (#5954) üzenetére


Rick4
félisten

nekem az LG nagytestvére van, ugyanezt tudja, csak 37"-ban. nekem megfelel, a beépített vinyó nagyon kellemes, folyamatosan veszi a műsort, így bármikor vissza tudok tekerni egy órányit, emellett minden időzített felvétel is rajta van, össz 32 óra fér rá, nekem ez bőven elég..szerintem a képe teljesen jó, ennél drágbb készülékek sem kápráztattak el, pedig 2 héten keresztül szinte minden nap eljártam valahova tévéket nézegetni. vagyis a többi akármennyivel volt több árban, igazából nem volt jobb a képük..pc-vel összekötni egy sima -sub kábellel 3 másodperc, és tuti a kép, ez is döntő volt, nincs bajom vele, a 2 év teljeskörű gar pedig megnyugtató..ha a tévé megáll 7 hónaposan, szerinted mennyiért csinálják meg? 5-20-50K? én nem foglalkoznék vele.. :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5956) ThomBoy101 válasza Rick4 (#5955) üzenetére


ThomBoy101
csendes tag

37" na igen...

Kez urrá lenni rajtam is a mééééééég nagyobbat érzés, de igazság szerint jelenleg kb 3 méterre fogjuk nézni, tehát lehet a 32" untig elég. De sajnos ahhoz képest, hogy 150ezret szántam volna max rá, az 200pár ezer ha jól emlékszem.

Te hol és mennyiért vetted?

Egyébként fogalmam sincs, hogy mennyiért javítanák meg, én még annak idején hagyományos TV-rádió műszerésznek tanultam, és azokat még lehetett javítani otthon is. Ezeket már...

(#5957) Rick4 válasza ThomBoy101 (#5956) üzenetére


Rick4
félisten

a cimbivel 2 dbot vettünk, így a corában egy jó ismerős volt olyan kedves, és leárazta nekünk pár percre 199990re... :U máshol 230-meg még fölötte volt...a kisebb is bizti jó, nekem előtte 92 centisen volt, így nem akartam kisebbet semmiképp, ez nekem pont megfelelő..de persze kinek a papné.. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5958) tothbe válasza ThomBoy101 (#5954) üzenetére


tothbe
addikt

na akkor csak, hogy ellenérvet is hallj a kérdezett tipushoz:
1. Nem a legújabb modell, söt már a második generáció jött ki utána
2. A beépitett vinyó akkor is mozog, kerreg, seekel, defragmentál, stb. mikor csak csöndben tv-t akarsz nézni és bár nem a leghangosabb a vinyó benne, azért pl. a MediaM. "üvöltö" zenéje mellett is ki lehetett hallani.
3. Egy ilyen extra funkció nyüg is lehet, mert mi van az alatt a 2-3 hét alatt, mig pl. azért nem lesz tv-d, mert bekrepált a vinyó és cserélik, vagyis várnak az alkatrészre?

Érdekes módon ez után a széria után nem jött ki több vinyós LG sem.

Kb. ennyi igy elsöre. És a fél év garis helyröl is lebeszélnélek, az nagyon karcsú, föleg, hogy LG két év teljeskörü garit ad alapvetöen.

By(e) Tothbe

(#5959) Rick4 válasza tothbe (#5958) üzenetére


Rick4
félisten

1. személy szerint én nem láttam képi különbséget a legújabb modell papíron 5000:-es kontrasztja meg ennek az 1500:1-es kontrasztja mellett, mivel itt valaki említetter, hogy ő maga tévében látta szétszedve, hogy az újabb modellben a nagyobb feltüntetett kontrasztarány ellenére ugyanaz a panel volt, mint a régiben, így ez perpill nem feltétlenül döntő érv, talán el tudom fogadni, ha kettőt látok szétszedve, és a neten megkeresem a két panel pontos dokumentációját...

2. a menüben van olyan, hogy időeltolás kikapcsolása, ekkor teljesen leállítja a vinyót..abban nem tudom milyen vinyó lehetett, de a mienkben 2-3-4 méterről nem lehet hallani, hogy ott a vinyó.

3. persze, nyűg is lehet, de azért ha megnézed a pár évvel ezelőtti vinyókat, meg a mostaniakat, azért nem úgy hullanak, mint akkor, vannak kifejezetten jól működő darabok, vagyis inkább úgy mondom: mostmár mindegyik jól működik, meghát ugye nem kellene vészmadárkodni..ennyi erővel ne vegyél tévét, mert úgyis elromlik, meg ne vegyél házat, mert úgyis leég....

4. a történelemben midig voltak olyan extrák, amire később egy közepes (nagyon jó, de nem luxuskategória) gyártónak nem érte meg beletenni a termékeibe, mert egyszerűen nem volt rá kereslet. amikor itthon a két forinttal olcsóbb tévéért képesek az emberek másik városba átmenni, akkor talán érthető, hogy nem feltétlenül adtak ki +40K-t egy ilyen extráért. tehát erre sem mondható egyértelműen, hogy a vinyóval szerelt tévé zsákutca, a fejlesztést leállították, és mi a tulajdonosok csak kisérleti nyulak lennénk..

na kb ennyire gondoltam a te véleményeddel szemben.. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5960) Rick4 válasza tothbe (#5958) üzenetére


Rick4
félisten

meghallgattuk mind a ketten a tévétől pár centire is, jobbról is, balról is, nem lehet hallani semmit, egy nagyon nagyon pici hang van, mint pl egy zalman vf700as 5V-on. kb annyi....nem tudom te mit hallhattál a MM-ban...nameg a vinyó miatti szerviz. azért ezt a véleményt nem ártana alátámasztani valami hivatalos statisztikával, vagyis hány eladott készülékből hány kerül vissza vinyóhibával a szervizbe...neked milyen tévéd is van? mindegy, bárki mondhat rá, bármit, én elégedett vagyok vele. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5961) tothbe válasza Rick4 (#5960) üzenetére


tothbe
addikt

már megint magadra vetted, meg egy kicsit túlsúlyoztad a véleményem.
Nem azt mondtam, hogy vacak, csak azt, hogy fejlesztési zsákutca lett a vinyós dolog, és nem biztos, hogy csak a pénz miatt. Ez csak találgatás részedröl, a tény csak annyi, hogy 2 széria próbálkozás után eltünt ez a dolog is, ráadásul más cégek meg sem akarták csinálni, pedig a jó 5leteket le szokták nyúlni egymástól. ;)
A vinyó élettartam és egyéb dolgairól meg legyen elég annyit mondani, hogy Samsung vinyó van benne, emiatt lehet lutri a dolog, meg ugye ki a mély dörmögést nem birja, ki pedig a samsungok vékony sivitását. :R

By(e) Tothbe

(#5962) kampo81


kampo81
csendes tag

Sziasztok!Van egy SHARP lcd tv-m rádugtam PC kábellel a laptopomat /geforceGo 6100 vga van benne/és a problémám az hogy nincs kép!!!Ha átálligatom a felbontásokat+a frekit akkor van kép de nem arányos a tv-n,,,vagyis nem látszik az egész kép a tv-n csak a közepe!!!Vagyis olyan mintha max ZOOM-olásra lenne állítva a tv,ebben kérnék segítséget,ha tud valaki,köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#5963) Lacix29 válasza kampo81 (#5962) üzenetére


Lacix29
őstag

Mi a TV-d típusa ?

(#5964) Anyád911 válasza kampo81 (#5962) üzenetére


Anyád911
tag

Ne klón módot, hanem kiterjesztett asztalt állíts be.
A TV "aspect" menüjében keress olyan üzemmódot amiben látszik az egész.
A kimenettől függően DVI-HDMI (ha van) vagy VGA-VGA (ha van) csatlakoztatás javallott, utóbbinál (analóg) megintcsak lehetnek érdekes jelenségek.
A notebook-okat úgy hallottam nem túl könnyű összelőni a tv-kkel, de sokan vannak akiknek sikerült többé-kevésbé, biztos segítenek.

(#5965) tothbe válasza kampo81 (#5962) üzenetére


tothbe
addikt

Javasolnám a helyes topicban való keresgélést, vagy a kérdés feltételét ott.

By(e) Tothbe

(#5966) ThomBoy101 válasza tothbe (#5958) üzenetére


ThomBoy101
csendes tag

Érdekes vélemény, köszönöm.

A vinyó dolog csak hab a tortán, alapvetően én 2 tunerest keresek, ami tudja a POP-ot, szép képe legyen, azt' ennyi.

Nem érdekel a digitális tuner, mert vagy mire használhatnám a TV rég kuka, vagy nem tudja a szabványt.

Ha van alternatív javaslatod, akkor várom szeretettel!

Egyébként már csak a cezaromániámon múlik, hogy 32" vagy 37" (no meg, hogy mit érdemes ca. 3 méterre, mert lakást azt végképp nem veszek újat most, főleg nem a TV miatt)

(#5967) mcdokika


mcdokika
tag

Sziasztok!

HANNSPREE Xv37 LCD televízió

Erről mi a vélemenyetek ?Most akciós 125 ért a pixmánián.Van ahol 800:1 hez kontrasztot irnak van ahol 1200:1 hez.Az 1:800 hoz az nagyon gáz ?
Mit tudtok erről a márkáról ?Van valakinek tapasztalata ?

Van még egy tv ami esetleg beleférne , az a Samsung LE37S62 LCD televízió, ilyenje van valakinek ?Ennek jobb a kontrasztja ha jól láttam.Van valakinek ilyenje ?

Mi az amit elsődlegesen nézni kell ezeknél ?

(#5968) tothbe válasza ThomBoy101 (#5966) üzenetére


tothbe
addikt

a 2 tunerrel elég szükre szabod a választható kategóriát, szóval mást ajánlani igy nem igazán tudok, legalábbis olyat, amire nyugodt szivvel azt mondanám, hogy mehet.
De a digitális váltásnál úgyis elbukod majd a 2 tuner elönyét, hiszen onnantól max. két settopbox-al tudsz pip-et csinálni, mert az antennnacsatikon nem jön majd semmi.

By(e) Tothbe

(#5969) tothbe válasza mcdokika (#5967) üzenetére


tothbe
addikt

Azt a samut én nem venném meg, mert az még a panellottós 6x,7x-es S széria, ráadásul 37-ben, ahol a Samunak nincs is saját panelje, csak a nagyon gyenge AOU és a kicsivel jobb CMO, de abból is elég gyenge eresztés ment ott az S szériába.
A HannsPree meg nem egy nagy márka, ráadásul semmit sem ir arról, hogy pl. pc-hez is tudja-e az 1366x768-at, vagy ott csak 1024x768 nyújtott vacak képet ad?
És ott az a 800:1 vagy 1200:1 kontraszt, amiröl sehol nem irnak, hogy lenne dinamikus is mellette, ergo vszleg nincs, és akkor az összes konkurens kenterbe veri kontrasztban, ráadásul élöben is igen nehéz megnézni, hiszen máshol nem is láttam belöle.
A pixmania garikezelés dolga is közismert, meg az is jellemzö, hogy még a péritel-t is peritel csatlakozóra forditották, pedig a csigaevökön kivül minden európai EuroScart-nak vagy röviden Scart-nak hívja.

By(e) Tothbe

(#5970) cocoo válasza mcdokika (#5967) üzenetére


cocoo
tag

Az a baj az ilyen márkásított noname dolgoknál, hogy ha egy-két évig mennek hibátlanul akkor már szerencsésnek érezheted magadat....

Ha nem tudsz sok pénzt rákölteni akkor ne 37ben gondolkodj, hanem nézz körül az Auchan, Tesco, Electro World stb. akciós kínálatába s ennyiért találsz márkásakat (Samsung, LG, Thomson) 32es méretben lsd.:[link]

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#5971) DuracL


DuracL
tag

Akinek LG37LC51 (vagy hasonló) tvje van írjon már nekem egy részletes beállítást, mert még mindig zavaróak a színek az enyémen . Esetleg van,aki vállal szinkalibrálást (azzal a kis kütyüvel)?

(#5972) mcdokika válasza tothbe (#5969) üzenetére


mcdokika
tag

Köszi az eddigi válaszokat, a helyzet az hogy pixmániás az utalványunk ezért kell onnan vásárolni.akkor szétnézek 32 " osok között.Végülis az is 82 centi.

Ezeket néztem

LG 32LC41 LCD televízió

TOSHIBA 32C3035DG LCD televízió -ez utóbbit tudom hogy nagy múltú cég, elég sok LCD t csinál.

SAMSUNG LE32S86BD

ezekről tudtok valamit ?Ezeknek jobb a kontrasztjuk , LG nek is 5000 es. könnyebbek , modernebbeknek néznek ki

(#5973) ThomBoy101 válasza tothbe (#5968) üzenetére


ThomBoy101
csendes tag

"De a digitális váltásnál úgyis elbukod majd a 2 tuner elönyét..."

Erre nem gondoltam, hogy akkor kettő settopbox kell. De tényleg :)

Tudod, én igazság szerint nem keresek digitális tuneres TV-t, mert nem tudom, hogy melyik tudja az MPEG4-et, és melyik nem. Mert csak akkor érné meg, ha tudja. Én alapvetően utálom a külső dobozos, külön távirányítós megoldásokat, de akkor most két dolgot tehetek.

Kompromisszum, és kevés pénz érte, vagy nem veszek semmit. Most már végképp nem tudom, hogy milyet vegyek :)

(#5974) Rick4 válasza tothbe (#5961) üzenetére


Rick4
félisten

ne értsd úgy, hogy magamra vettem, inkább mint felhasználó mondtam én is egy véleményt ugyanúgy pontokba szedve. megnéztem az LG oldalt, az LCD tévékre kattintva jópár tévé jön be, majdnem mind vinyót tartalmaz...akkor ez most hogy lehet? Persze, hogy ezek csak találgatások részemről, de akkor gondolom te sem végeztél piackutatást, miért nem veszik a vinyós tévéket...tényleg azt látom, hogy ez egy nem mindennapi extra, nyilván nem mindennapi többletköltségért, amit sokan nem hajlandóak kifizetni....nyilván a volkswagen azért tudta kilóra megvenni a lamborghinit, mert előbbit többen vették, utóbbi hiába volt full extrás, mindent tudó, mégsem az lett a jó irány...sajnos...gondolom a tévékkel is ugyanez van, nem baj, ha rosszabb az elektronika, nem baj, ha hamarabb elromlik, de olcsóbb kell hogy legyen... :( tényleg samsung vinyó lenne benne? :Y

egyébként vettem egy 22"-os moncsit az eladott thomson tévém helyett, elsőre egy LG 222WS volt, de nem győzött meg, ráadásul pixelhiba is volt rajta. visszavittem, ráfizettem 2K-t, és hoztam egy samsung 223BW-t, amivel teljesen elégedett vagyok, már a havernak is ilyet vettem....szal nem vagyok egy LG fan... ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5975) horitomy válasza tothbe (#5961) üzenetére


horitomy
tag

Rick-el egyetértek! Nem rossz a gondolatmenete! Én sem tudom, hogy így van e, de jól hangzik. Ha magamból indulok ki, akkor ugyanarra jutok, hogy egy olcsó de ennek ellenére jó tv kell nekem! (Igenis lekiabáltad Őt!)

(#5976) Rick4 válasza horitomy (#5975) üzenetére


Rick4
félisten

hagyjad már, dehogy kiabált le.. :DDD

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5977) cucu001 válasza Rick4 (#5976) üzenetére


cucu001
csendes tag

Sziasztok!
Én az összes hozzászólást az elejétől a végéig elolvastam és ezután is elolvasom,bár már az LCD tv vásárláson túlvagyok.Sokat segített a sok HSZ és nem LG-t és nem Samsungot vásároltam,mert az én szemem ezeket nem látta olyannak,amit mindennap szívesen nézne.Én SONY KDL-26S3000-t vettem és 26"-osat amit itt senki nem néz jó szemmel.Sokaknak 32"-tól kezdődik az LCD tv.

Ami nem igen tettszik,ha néha idetalál egy MONITOR-os azonnal elég durván eltávolítva...

Szóval van néhány ember aki próbálja vinni ezt a Fórumot és a saját íze szerint formálni és ha néha van aki a saját véleményét elmondja,az le van hurrogva...
Nyugodtan nekem lehet ugrani én nem haragszom meg nem sértődök meg,de én így látom és az utóbbi időben szaporodtak el az efféle beszólások.
Rossz ezt olvasni. :(

Hű olvasótok:
cucu

[ Szerkesztve ]

(#5978) Rick4 válasza cucu001 (#5977) üzenetére


Rick4
félisten

gondolom az a legcélravezetőbb, ha leírod, hogy milyen szempontok alapján döntöttél, milyennek találod a mindennapokban a tévét, hogy működik analóg antenna/kábel jellel, dvdlemezről. ha mindenki leírná, hogy miért azt vette amit, és hogy vált be, akkor az újonnanideérkezőknek is egységesebb kép alakulna ki arról, hogy ezt érdemes, ezt nem biztos...mondd csak el, neked milyen a tévéd.. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5979) cucu001 válasza Rick4 (#5978) üzenetére


cucu001
csendes tag

Nos.A tv-ről szeretnék elemzést írni,de időhiányában nem jutottam 5-ről 6-ra...
Szeretnék rendes véleményezést összehozni.
Remélem hamarosan sikerül a gondolataimat lejegyeznem és elétek tárnom.
Ugyanis tegnap jött meg a 10 méteres DVI-D - HDMI csatlakozóm,szeretném PC-vel összekapcsolt módot is tesztelni.

[ Szerkesztve ]

(#5980) Vangelis válasza Rick4 (#5978) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Majd ha lesz idegerndeszem én is leírom a történetet... hétfőn kapja a tv az uj panelt...
mert mint ki derült a szoftver frissítés kevés:D...

kíváncsi vagyok

utána majd kárálok.

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#5981) Rick4 válasza Vangelis (#5980) üzenetére


Rick4
félisten

na, puff neki, ilyen van...mit is lehet a tévédről tudni? tipus, kor? hiba?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5982) Skynet258 válasza cucu001 (#5979) üzenetére


Skynet258
veterán

Annyit mondj, jó-e vagy szar, az már valami :U :DDD

https://geekpulse.hu

(#5983) cucu001 válasza Skynet258 (#5982) üzenetére


cucu001
csendes tag

Akkor annyit mondok,hogy nekem eddig nagyon bejön!!
Aránylag jó földi antennánk van /Vidanet/ és Digitális szintén Vidanet-től.
A kábel jó,bár még vannak gondjaim / asztal látszik,nincsenek ikonok :(( ,ha a számítógépen látom amit csinálok,a TV-n nem csak továbbra is az asztal van/
DVD-ről gyönyörű a képe, és mindent saját ízlésre állíthatok!!
Nekem bejött!! :C

(#5984) Skynet258 válasza cucu001 (#5983) üzenetére


Skynet258
veterán

Na akkor gratula :D Az "asztal van, ikon nincs" effekt annak köszönhető, hogy clone mód helyett (amikor ugyanaz látható a monitoron mint a tévén) extended (kiterjesztett) módba van beállítva a kimeneted. Ha jobbra húzod az egeret, "át a tévére", akkor látni fogod a tévén is.
Mivel nem tudom milyen videókarid van, így nem tudok pontos beállítást, de a driverben be tudod lőni a dolgot, fél perc alatt. És akkor lesznek ikonok is :K

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#5985) mcdokika


mcdokika
tag

LG 32LC41 LCD televízió

TOSHIBA 32C3035DG LCD televízió -ez utóbbit tudom hogy nagy múltú cég, elég sok LCD t csinál.

SAMSUNG LE32S86BD

ezek 32 " osok.Ezekről mi a véleményetek ?
Jah és még 1 kérdés! Mindenki tudja hogy milyen szépek a HD s filmek, meg a blue rayes dvd képei.Mi van akkor ha én sima tv adással szeretném megnézni, mit tud az a tv!

(#5986) Ebit válasza cucu001 (#5977) üzenetére


Ebit
addikt

Én ezt másképpen fogalmazom meg:

A topic látogatók többsége vásárolt egy készúléket, most a kiválasztás módjába ne menjünk bele, és erre a tipusra vonatkozóan irja le a tapasztalatait véleményét a mentalitásának megfelelően.

A tagság másik része átfogo ismeretekkel rendelkezik, több tipus, esetében is, és amennyiben tárgyilagosan osztja meg a véleményét a nagyérdemúvel, nagyon sok használható info-t lehet belőle megismerni.

Természetesen még igy is nagyon szúk ez a keresztmetszet, mert sokan nem tagjai a PH-nak, vagy nem irogatnak a topicba.

(#5987) Vangelis válasza Rick4 (#5981) üzenetére


Vangelis
nagyúr

JVC LT-32A80ZU

2007.12.30 án lett vásárolva.

Hazavittük, működött szépen, és mi lámák kipróbáltuk HDMI-n pc vel.
PC HDMI--> TV HDMI kábel

Szoftvere megbolondult, menüje használhatatlan lett. Persze ezzel a TV is.

Szervizt és a JVC-t felkerestem.

Szerviz mondta, hogy sajnos szoftvert ekll frissíteni rajta, én persze erősködtem, hogy az valszeg nem fogja megoldani a problémát, mert azért lett vásárolva, hogy azon pedig PC lesz!
Erősködtek, hogy az megoldja!
Mondom ok, akkor holnap vérom önöket!
Mondták, hogy sajnos várni kel a hardverre:(, kb 2-3 hétig vártunk a gépre!
Meguntam és írtam a JVC nek, hogy beszéltünk a fogy védőkkel, és a körülmények miatt elálhatunk a TV megtartásától:), és láss világosságot:), másnap reggel hív a szerviz, hogy jönnek:D.. vajon honnan lett hirtelen hardver a TV hez:)
De sajnos ez még nema vége:(... ez reggel történt, délután 1re igérték az ELJÖVETELT!
Erre 12után telefon csörög:(.. hogy akkor szoktak a gyártótól, hogy sajna a szoftver csere nem elegendő:((persze ezt rikácsoltam 3 héttel ezelőtt is) .,. Panelt kell cserélni amit csak így sajnos hétfőn tudnak be építeni_:(
Eddig itt tartunk.. végülis volt tv-nk 4 napig :D
persze közben kaptzam levelet, hogy sajnos a tv-t nem PC hez találták ki, erre írtam vissza, hogy ah ez fel lett volna tüntentve a dobozon akkor meg sem vesszük a tv-t::)
Azóta nem írtak:D :Y

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#5988) Ebit válasza mcdokika (#5985) üzenetére


Ebit
addikt

Mi van akkor ha én sima tv adással szeretném megnézni, mit tud az a tv!

Látni fogod a kúlőnbséget, mely szerint egyes gyártók nem a sima SD adásra optimalizálják a tv készúléküket.

A HD felvételek Blue ray lejátzón keresztül, viszont " azonos viszonyokat, beállitásokat feltételezve" kimutatja, az egyes tipusok közötti valós kúlőnbségeket.

Tovább folytatva ezt a gondolatot, két azonos tipusnál is észlelhetnél, nagy valószinúséggel eltérést.

(#5989) cocoo válasza cucu001 (#5977) üzenetére


cocoo
tag

Miért kéne neked ugrani? Én meg :C lak a választásodért!
Felmérted mire van szükséged és nem estél bele abba a hibába, hogy vegyünk 46-os plazmát mert az jó nagy...
párszázzal ezelőtt pont erre hívtam fel a figyelmet, hogy a méret eltúlzása már hátrányos is lehet, hiszen egy 50-es plazmát, lcd-t eredetileg egy 10 méteres nappaliba terveztek, nem egy lakótelepi 4méteres nagyszobába.

Magam részéről egy 37colosat vettem, de azért mert előtte egy 72es crt volt. a 32-es 4:3-ban kisebb képátlóval rendelkezett volna mint a régi, ezért úgy itéltem meg, hogy nálam a 37-es jobb lesz (a 4:3-ban a crt-nél 3 centivel nagyobb így a képátló). Úgy érzem jól döntöttem, s egyáltalán nem hiányzik még hozzá pár inch!

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#5990) IcebirdMK


IcebirdMK
csendes tag

Cifu ezekre van ötleted hogy mi akar lenni?
picture mute ON/OFF
virgin mode ON/OFF

(#5991) cucu001 válasza Skynet258 (#5984) üzenetére


cucu001
csendes tag

Jó Reggelt Mindenkinek! :)
Köszönöm szépen a hozzám intézett válaszokat!!
Van pár pillanatom ezért írok.
Skynet258:
Köszi a segítséget,a karim nem épp mai izmos:GF4 TI 4200.
Nem klónban van,hanem dual-ban.
Igazából éjjel 3-kor már nem sokat foglalkoztam az egésszel,most meg mennem kell itthonról,de délután szórom a kérdéseimet. :Y
Azért várom építő véleményeteket!

Előre is köszi! :R

(#5992) DuracL


DuracL
tag

#5971 -re valaki , úgyis addig írok amíg nem segítetek :P

(#5993) anonimusz


anonimusz
csendes tag

Üdv!
Cifu ajálot 1-2 tv-t 40" körülit, ebböl ami szimpi az a Samu 40m86/87.
Körbenézelödtem jomagamis és megakadt a szemem a Tosiba 42Z3030-on.
Mivel tulnyomo részt 60-70 %-ban tv-adás, fenmarado részben pc-s blu-s, hd-s
filmek nézegetésére használnám!
Namost a Samu mellett a pc-használat és a " feketéje"
ellene a valoszinü aou 8-bites panel :U .
A Tosiba mellett a jo tv-adás 10-bites panel
elene a pc komatibilitás "vagy nem?"
Tudom nem azonos árban vannak. Nekem a Tosiba márka sosem tartozott a kedvenceim közé de ez a tv meggyözött! Csakmég nemtom merre billenjen a mérleg! :DD
Szivesen várom a véleményeket.

(#5994) Rick4 válasza Vangelis (#5987) üzenetére


Rick4
félisten

jaaa, emlékszem, hát ez tényleg kellemetlen szitu....de mondjuk hivatkozhatnak bármire, ha a dvi-hdmi csati boltban kapható, akkor azzal összekötve a te tévédnek is ugyanúgy mennie kell pc-vel, mint másé....ezalól sok kibúvó nincsen....nem fértetek bele az első 3 napba? kicsit könnyebb lett volna mndent intézni..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5995) Vangelis válasza Rick4 (#5994) üzenetére


Vangelis
nagyúr

sajnos nem....

agépen is van HDMI kimenet, és a TV-n is a HMDI re kötöttük:(

most várjuk az uj panelt... remélem a legjobbakat

[ Szerkesztve ]

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#5996) Vangelis válasza anonimusz (#5993) üzenetére


Vangelis
nagyúr

vegyél JVC-t és se tv se PC:D

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#5997) Ebit válasza Vangelis (#5996) üzenetére


Ebit
addikt

lehet , hogy csak ti jártatok igy.

(#5998) tothbe válasza Ebit (#5997) üzenetére


tothbe
addikt

már volt itt régebben is jvc pc-tv kapcsolatról szóló szivás, asszem az vga bemeneten, de ott is elszállt az egész tv töle.

[ Szerkesztve ]

By(e) Tothbe

(#5999) Ebit válasza tothbe (#5998) üzenetére


Ebit
addikt

Szerintem, ha jól emlékszem a kettő= egy eset , ugyanaz a forumtárs irta be.

(#6000) anonimusz válasza Vangelis (#5996) üzenetére


anonimusz
csendes tag

LOL :D :DD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.