Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5151) Shoots


Shoots
csendes tag

Sziasztok, egy kis segitseget szeretnek kerni toletek, mert nem nagyon tudok egyedul donteni. A lenyeg hogy szeretnek venni egy 40" 42" tvt, a legfontosabb hogy full hd legyen, mert szamitogepmonitornak lenne hasznalva csak. Nezegettem es fentmaradt par dolog kozul kene dontenem

elso lehetoseg a Samsung LE-40M87B,
masodik pedig a Panasonic TH-42PY70P elobbi lcd, utobbi plazma.

na mar most igazabol a kerdes hogy szerintetek szamitogep `monitornak` melyik lenne a legmegfelelobb? Magyarul csak nativ felbontasban lenne hajtva a keszulek. Valaszaitokat elore is koszonom.

[ Szerkesztve ]

(#5152) ferbazs


ferbazs
tag

Szinte már nem is merek kérdezni :B
de erről mi a véleményetek: LG - 47LB2RF ?
:R :R :R

Üdv: ferbazs

(#5153) scorpy02 válasza Rick4 (#5150) üzenetére


scorpy02
aktív tag

Szerintem ezen az oldalon talált rá.

Az alacsony ár oka pedig:

"Általános tudnivalók
Az oldalon szereplõ készülékek értékcsökkent készülékek. Az értékcsökkenés szállítás közbeni dobozsérülés miatt van. Elõfordulhat ritka esetben, hogy ez esztétikai hibát is eredményez. Monitorok esetében az értékcsökkenés még egy pixel pont hiba is lehet."

Hát én ezt inkább nem kockáztatnám meg. :) Fene tudja, hogy hány darabban kapnám kézhez...

[ Szerkesztve ]

(#5154) Cifu válasza Shoots (#5151) üzenetére


Cifu
nagyúr

Plazmát monitornak ne. Inkább LCD-t. Ebből már kiolvasható az is, melyiket ajánlom.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5155) Cifu válasza ferbazs (#5152) üzenetére


Cifu
nagyúr

2006-os LG modell, akkor ez volt a zászlóshajója a cégnek. Én tiszta szívvel nem ajánlanám, kifutott modell, semmi olyasmit nem támogat, ami a mai TV-ktől általában elvárnak az emberek. Az ár/érték aránya persze nyilván ütős, hiszen már szabadulnának tőle... viszont kérdés, vajon nem kiálított készülék volt-e (ment x ezer órát már a boltban...), és a többi.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5156) ferbazs válasza Cifu (#5155) üzenetére


ferbazs
tag

Értem és köszi a részletes választ. :R

(#5157) Shoots válasza Cifu (#5154) üzenetére


Shoots
csendes tag

Cifu, ugylatom azert te vagod ezeket a temakat. esetleg tudnal e meg mondani par lcd keszuleket ami arban ez a kategoria, es reszemre megfelelne? oszinte leszek designba nekem toshiba nagyon bejott csak ugye azok nagyon dragak (nem tudom most tipust, de az a nagyon vekony kavaju keszulek.) Szoval esetleg par keszuleket ha tudnal javasolni nagyon halas lennek. full hd legyen, jatekra kene gondolom hogy ne legyen utanhuzas vagy ilyesmi. Elore is nagyon szepen koszonom

(#5158) Cifu válasza Shoots (#5157) üzenetére


Cifu
nagyúr

A Toshiba vékony kávájú készülékei tényleg nagyon durván néznek ki, de páran panaszkodtak a Toshiba számítógéppel való összekötésére, tehát tiszta szívvel nem merem ajánlani. Lehet, hogy jók lennének, de mivel pozitív tapasztalatott nem hallottam az új szériáról (negatívat sem, szó se róla), ezért nem vállalnám be.

Az LG 42LF75-ös ár/értékben nagyon üt. Olcsó, mentes minden sallangtól, tehát monitornak ideális. Egyetlen téren érheti kritika, mégpedig a feketéje nem olyan jó, mint pl. a Samsung M86/M87-nek.

A Samsung LE-40M86/87 jó ár/érték arányú készülék, a feketéje egy klasszissal jobb, mint az LG-é, és tud pár extrát, amit viszont monitorként használva nem fogsz úgy sem kihasználni. Cserébe az árcédula is vastagabb egy fokkal. Alaphangon ezt ajánlanám figyelmedben.

Személy tapasztalat nincs vele, de a külföldi fórumokban nagyon dicsérik a Sharp 42X20E-t.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5159) Shoots válasza Cifu (#5158) üzenetére


Shoots
csendes tag

Nagyon szepen koszonom a segitseged, holnap elszaladok megnezem eloben ezt az lg keszuleket, mert tenyleg egesz jonak tunik.

visszaterve toshiba-ra, mikor meglattam elobe beleszerettem, de nekem az ara nagyon magas, legolcsobb helyen is 100k val kerul tobbe mint pl a samsung. A design nekem nem er meg sajnos 100k-t, de nagyon nagyon gyonyoru az egesz keszulek.

(#5160) #72042496 válasza scorpy02 (#5153) üzenetére


#72042496
törölt tag

Ez a készülék három napja elkelt, én is érdeklődtem felőle korábban. :)

(#5161) Rick4 válasza #72042496 (#5160) üzenetére


Rick4
félisten

ja, hogy csak egy darab van? :Y

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5162) Skynet258


Skynet258
veterán

Egy kis olvasnivaló... remélhetőleg értelmet nyer lassan kis hazánkban is, milyen tévére költöttünk ennyi pénzt :U

https://geekpulse.hu

(#5163) tjhooker464


tjhooker464
őstag

Helló mindenkinek! Végre eljutottam oda, hogy lecserélhetem a régi TV met. Az itt olvasottak alapján ( kb. 3000-4000 ig olvaastam el a hozzászólásokat+ Cifu cikke) nekem az LG - 32LC51R re esett a választásom. Igaz designben a Samsung LE-32R81B odaver neki csak egy 20k val drágábban. Azt szeretném kérni, hogy ha tudtok pár alternatívát hasonló árfekvésben akkor osszátok meg velem. Tényleg a legjobbat szeretném a lehetőségeimhez képest. A TV monitorként(ha rá tudom kötni a laptopomat amin csak sima vga kimenet van), konzolozásra és dvd-hez lenne használva. TV adást meg inkább a másik szobában nézek képcsöves készüléken. Előre is köszi a választ.:)

A születés nem más mint a halál torz mosolya

(#5164) tsu válasza Cifu (#5048) üzenetére


tsu
tag

Lehet, hogy a cleartype miatt van ez az elszíneződés, és ha nem 1:1 pixel mapping, a tv behülyül tőle. Vistánál nem tudom hogyan lehet ki-be kapcsolni, ha még nem próbáltad lehet, hogy segít.

×××

(#5165) Negative


Negative
tag

Ahogy ígértem írok pár sort a Samsung DVD-1080P7 típusú felskálázós lejátszóról.
Én egy Samsung LE37R82 TV-vel használom.

Csomagolás: A doboz tartalmazta a lejátszót, távkapcsolót+elemeket, egy komponens kábelt és a használati útmutatót. Tehát HDMI kábelt külön kell venni hozzá. A használati útmutatóban sajnos még angol leírás sem szerepelt, nemhogy magyar. Német, francia, szlovák, stb. Ezek bezzeg vannak. Nah mind1. Elboldogulok a némettel is, de azért Samsung honlapjáról letöltöttem a magyar használati útmutatót is. Szóval egy feketepont az AV Planetnek, hogy nem mellékeltek.

Használatba helyezés: Kicsomagol, HDMI kábellel összedug TV-vel. Bekapcsol. És már használható is. Automatikusan érzékelte, hogy egy 720p tévérő van szó és így álította be magától a felskálázást is. A felskálázás amúgy választható 576p/720p/1080i/1080p/ automata közül.

Nem térek ki minden egyes beállítási lehetőségre, gondolom titeket sem ez érdekel, hanem, hogy valóban észrevehető képminőség javulás tapasztalható-e ezzel a felskálázó technológiával. A válaszom IGEN! Az előző DVD lejátszóm egy 6 éves Panasonic lejátszó volt, ami scart kábellel volt összekötve a tévémmel. Ég és föld. Ami a Panasonicon elmosódott, homályos, életlen, foltos, utánhúzott képet mutatott az ezzel a lejátszóval HDMI kábelen keresztül kitisztul, semmiféle utánhúzás nem tapasztalható, élessé válnak a kontúrok, nem maszatolja úgy el a kevésbé jó képet sem, a színek megtelnek élettel és még folytathatnám. Nyilván ez köszönhető a jólval újabb, modernebb letapogató technológiájának, a HDMI kábelnek és ennek a felskálázó tudományának is. A 576p és a 720p üzemmódok közt is erősen látható a különbség a részletesség tekintetében még HDMI kábelen keresztül is. (Az 1080i/1080p üzemmódok nem hoznak javulást a 720p-hez képest nálam, mivel 720p TV-m van. Kipróbálni FullHD-n sajnos nemtudom) Tehát a válasz megszületett. Igenis érdemes beruházni egy ilyen lejátszóba annak aki sokat néz DVD-t és a legjobb minőségben szeretné élvezni. Ez az én véleményem.
Divx cuccokat is szépen viszi, feliratokat is jól kezeli. A sima DVD-ket hamar betölti, de némely divx cuccnál elgondlkodik picit. Amúgy a firmwareje frissíthető.

Ami még nagyon tetszik ennél az eszköznél az az Anynet+ csatlakozási lehetőség. Ha támogatja ezt a funkciót a Samsung TV akkor a TV távkapcsolójával maximálisan tudjuk kezelni a DVD lejátszót is, minden macera nélkül. Minden beállítási lehetőség, menük elérhetők a TV kapcsolójáról is. Nagyban megkönnyíti a használatot. Ezenkívül a DVD kapcsolójával is tudjuk kezelni a TV-t, bár az már némileg korlátozva van úgy. Nem tudunk mindent állítani a TV-n a DVD kapcsolójáról. Mégegy plusz, hogy ha a TV ki van kapcsolva és beteszünk egy DVD-t a TV magától bekapcsol és már nem is kell állítgatni a megfelelő bemenetre. Ha a TV-t kikapcsoljuk kikapcsol vele együtt a DVD lejátszó is. Ezek kis apróságok, de sokkal kényelmesebbé teszik a használatát az eszközöknek. De ezek csak akkor működnek ha a TV és a lejátszó is Samsung és mindkettő támogatja az Anynet+ szolgáltatást.

Nagyjából ennyi első körben. Én eddig maximálisan elégedett vagyok vele. :))

(#5166) Skynet258 válasza Negative (#5165) üzenetére


Skynet258
veterán

Ah, köszi, végre egy kézzelfogható tapasztalat, és részletes is (nem csak annyi, hogy igen, jobb lett a kép) :R
Akkor asszem befektetek én is egy ilyen cuccba...
Lenne egy kér(d)ésem is: meg tudnád nézni, hogy komponens kábellel mit mutat a player? Vajon ugyanolyan mértékű a javulás, mint HDMI-vel? Érzéseim szerint nem, de azért jó lenne megtudni, mert ha ezzel is jó, akkor meg lehetne spórolni a HDMI kábel árát (bár az a pár ezres már nem oszt nem szoroz, de kíváncsi vagyok). Köszi előre is! :R

Mod: még valami: bár egyre kevesebbet nézek divx-et, mióta váltottam lcd-re, azért a Heroes és egyéb sorozatok még abban vannak. Itt milyen mértékű a javulás? Gondolom nem lesz ettől dvd minőség, de azért látható ezeknél is?

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#5167) baandii válasza Negative (#5165) üzenetére


baandii
senior tag

Szia!

Én is ez eggyel előttem szólóhoz csatlakoznék és a DivX / XivDes filmekkel kapcsolatba érdeklődnék egy kicsit.
Engem az érdekelne hogy a feliratokat hogy kezeli a lejátszó? A felirtok mekkorák, esetleg választhatók a betűk mérete, színe??? Mennyire másabb a betű a pc-n megjelenő betűkhöz képest???

Köszönöm a válaszodat előre is!

(#5168) Negative válasza Skynet258 (#5166) üzenetére


Negative
tag

Hmm. Nemrossz úgy sem, de én mindenképpen a HDMI-t ajánlom. Komponensnél nem vált át automatikusan arra a bemenetre ahol a DVD-van, neked kell állítgatni, le kéne mondani az összes Anynet+ szolgáltatásról, az 1 távkapcsolóról mindent megoldásról, és a kép sem olyan kimagaslóan szép mint HDMI-n. AV Planetnél vettem egy aranyozott végű Viewcon 1,8 m hosszú 1.3-as szabványt támogató, jól árnyákolt HDMI kábelt 2000.- forintért. Tényleg ne ezen spórolj.

Divx. Én eddig úgy néztem divx-et, hogy szgépről ment, de a TV-n néztem, tehát más divx lejátszós DVD lejátszóval nemtudom összehasonlítani neked, nincs tapasztalatom. VGA kábellel van összekötve szgépem és TV-m. A normálisan tömörített divx-eknek kb. ugyan olyan a minősége, mintha szgépről küldeném. A rosszabbul tömörítetteknél, viszont a szgép nyer képminőségben. Szebb lesz a végeredmény, ha onnan küldöd. Amúgy divx lejátszásnál nem lehet választani felskálázási módot. Szóval a divx-től ne várj csodát.

(#5169) Skynet258 válasza Negative (#5168) üzenetére


Skynet258
veterán

Köszi!

Az Anynet+ számomra nem mérvadó, nekem LG-m van (annál Simplink a neve ennek a szolgáltatásnak, de ahhoz meg gondolom LG lejátszó kéne. Ennek majd még utánajárok...). De mindenképp HDMI-n akarom majd én is megtolni, csak kíváncsi voltam, vajon mennyit változik a kép. Ha viszont olyan, mint amikor számítógépről köldöd, az már bőven jó, az asztali írómon nagyon gány a divx képe.

Szóval érdemes elgondolkozni ezen a felkonvertálós dolgon... Sokat segítettél! :K

https://geekpulse.hu

(#5170) Negative válasza baandii (#5167) üzenetére


Negative
tag

Itt egy kép a divx feliratáról. Sem a színe, sem a mérete nem változtatható.
A számítógépen viszont olyan betűtípust, méretet, színt állítasz be a legtöbb feliratkezelő progival amit akarsz. Számomra teljesen jó a méret, szín, betűtípus ahogy van.

Csináltam egy videót (13,5 mb) a lejátszó menüjéről, beállítási lehetőségeiről. Hátha hasznos lesz itt vkinek.

A minőség olyan amilyen, a lényeg látszik.

(#5171) baandii válasza Negative (#5170) üzenetére


baandii
senior tag

Nekem is ilyen TV-m van ha jól látom (LE32R82)! :))

(#5172) GuGuru


GuGuru
csendes tag

Sziasztok!

Nekem is segítség kéne. Tervezem egy cirka 47-57"-es új Full HD TV vásárlását (28" CRT utódjául ;] ).
Alapvetően eddig is azért késlekedtem, mert analóg kábel TV-vel egyszerűen pocsék képeket láttam mindenütt, de úgy gondolom, hogy lassan el kezdték a gyártók az ilyen és hasonló esetekre is felvértezni a készülékeiket tudással.
Ez idáig nekem nagyon tetszett a Sony KDS-55A2000 SXRD-és doboz, illetve szemezgetnék az aktuális EISA díjas Philips 47PFL9732D LD-jével is.
A kérdésem az, hogy hol lehet az ilyen készülékeket megnézni élőben ? Tudtok javasolni olyan boltot, akinél meg lehet nézni milyen képük is van ?

GuGuru

(#5173) Negative válasza baandii (#5171) üzenetére


Negative
tag

Az enyém LE37R82. Lényegében igyan az, csak enyém nagyobb. :D

(#5174) baandii


baandii
senior tag

Sziasztok!

Lehet hogy most ez egy nagyon láma kérdés lesz de azért megkérdezem.
DivX / XviDes filmek minsőségét (pl. torzulás) befolyásolja ha az 1366x768as felbontás helyett csak 1024x768as képet tudok kitenni a tv-re.
Ha monitornak használnám a tv-t értem hogy ott a felbontás miatt lenne különbség, de így filmeknél lesz vmi különbség?? Szvsz nem szadadna lenni mert a filmeknek van egy felbontása amit a képernyő felbontástól függetlenűl (egy meghatározott minősgben) játszik le.

Köszönet a válaszolóknak előre is!!

(#5175) Skynet258 válasza GuGuru (#5172) üzenetére


Skynet258
veterán

Sajnos a tv adás mindenképpen pocsékabb lesz, mint crt-n, ezen nem tudnak annyit javítani. Mi is mind arra várunk, hogy végre HD adást nyomjanak...
Persze nézhető az SD adás is Lcd-n, de mindenképpen rosszabb lesz a minőség (full hd-n méginkább).
Ha elugrasz az MM-be, vagy EW-be, akkor van rá esély, hogy látod élőben az általad mondott tévéket.

https://geekpulse.hu

(#5176) tjhooker464


tjhooker464
őstag

Na megnéztem ma még egyszer a tv ket és amennyire multkor tetszett az LG 32lc51 most annyira nem. A Samsung R81bx valahogy kellemesebb képet adott. Persze ez teljesen szubjektív. Viszont bonyolódott a dolog mert bejött egy harmadik versenyző is mégpedig a Philips 32PFL5322. Nagyon szép képe van a tv nek csak nem sikerült kideríteni róla, hogy tudja e az 1:1 pixel mappinget. Most azon filózom, hogy nem használom monitorként a tv t és benevezek egy ilyenre. Tényleg gyönyörű képe van. Ha valaki esetleg ki tudná deríteni róla, hogy tudja e nagyon hálás lennék.:D

A születés nem más mint a halál torz mosolya

(#5177) Skynet258 válasza tjhooker464 (#5176) üzenetére


Skynet258
veterán

Ez alapján sajnos nem
PC Input: No

De azért érdemes még körülnézni, bár sehol sem találtam erre utaló írást.

https://geekpulse.hu

(#5178) bandita73


bandita73
csendes tag

Hello!
A neten böngészgettem, amikor meglepődve találtam egy LG plazmát, ami 32"-os :D
Név szerint LG 32PC51. Az ára is jó, 170-ért adják. Tudtok róla valamit? Főleg TV nézésre kéne.

Joe a folyó felé ment.

(#5179) helion


helion
csendes tag

Jó napot!
A közeljövőben lesz véve lcd tv, vagy 32 vagy 37 méretben. Max 200 ezer a rá szánt lóvé.
2,4 méterről lesz lesegetve, és egy 72 cm- es crt-t váltana.
A fórum utóbbi egy évét nagyjából végigbogarászva arra jutottam, hogy a Samukról, az LG- ről meg a Sony- ról viszonylag normális mennyiségű infó található itt, a többi márkáról pedig alig valami.
Zsákbamacskát nem szeretek vásárolni, ezért ennél a 3 márkánál maradtam.
Azt tudom már, hogy Sonyból „S” sorozatú panel kéne legalább, ugyanez Samunál „R8x”, LG- nél „LC4x-5x”. A felsőbb kategória már nem fér bele a keretbe.
Full HD- re egyébként sincs szükségem. Csak TV és dvd fut majd rajta, pc és konzol nem lesz csatlakoztatva hozzá.
Jelenleg kábeltévés vagyok, van lehetőség digitális csomagra is (kb. 10 -15 adóval), tehát box kell hozzá. Ebből következik, hogy digitális tunerre sincs szükségem. Már odáig is eljutottam, hogy meg kell nézni egymás mellett a kiszemelt példányokat egy nagyobb elektromos szaküzletben, és amelyiknek jobban tetszik a képe, azt vegyem meg.
Engem tehát ezek az „alap” dolgok már nem érdekelnek.
Sokkal inkább izgatna az, vajon az említett ketyerék hogy muzsikálnak az idő elteltével. Melyik működik megbízhatóan, és melyik az, mellyel több probléma szokott lenni? Tudom, hogy manapság nem az örökkévalóságnak termel a kapitalizmus, de nem szeretnék szervizbe futkározni az első 2 évben. Persze hibás darabot mindegyikből ki lehet fogni, engem inkább a típushibák, netán hibás szériák érdekelnének. Legjobb lenne, ha lennének itt a fórumon a szakszervizekből valakik…:))
Meg az is érdekelne, hogy milyen módon lehet megtudni egy adott készülékről, hogy milyen képfeldolgozó elekronika dolgozik benne? Ez kiderül a típusjelzésbő? Nyilván egy gyári dolgozó tudja, hogy pl az r81- be mediateket tettem, az r82- be meg tridentet, de egy külsős ezt hol tudja megnézni?
Garanciaidők függnek- e a beszerelt paneltől, vagy ez csupán márkafüggő?
Valahogy úgy vagyok vele, hogy a szerződésekben is az apró betűs rész szokott érdekelni, és ez itt is így működik.
Szóval egyszerű, megbízható működésre vágyom normális képpel, semmi extra fícsör nem kell.
Melyik a tuti?

(#5180) BigBear válasza Skynet258 (#5177) üzenetére


BigBear
senior tag

Nem az ilyenolyan oldalak adatait kell nézni, hanem a gyártó által megadottakat.
(Némi kivételtől eltekintve az a mérvadó.)
Amit az általad linkelt oldalon írtak, az csak annyit jelent, hogy nincs VGA bemenete a TV-nek. HDMI-n viszont tökéletesen működik.

[5322]

(#5181) tjhooker464 válasza BigBear (#5180) üzenetére


tjhooker464
őstag

Supported PC resolutions
640 x 480, 60 Hz 800 x 600, 75 Hz
640 x 480, 72 Hz 800 x 600, 85 Hz
640 x 480, 75 Hz 1024 x 768, 60 Hz
640 x 480, 85 Hz 1024 x 768, 70 Hz
800 x 600, 60 Hz 1024 x 768, 75 Hz
800 x 600, 72 Hz 1024 x 768, 85 Hz

For LCD TVs only
1280 x 768, 60 Hz
1280 x 1024, 60 Hz
1360 x 768, 60 Hz

Ezek szerint lehet natív felbontásban nézni rajta a pc-től kapott képet amiből egynesen következik, hogy ismeri az 1:1 pixel mappinget. Jól dekódoltam a dolgokat? Ha igen akkor lesz egy ilyen tv m:D

A születés nem más mint a halál torz mosolya

(#5182) Skynet258 válasza BigBear (#5180) üzenetére


Skynet258
veterán

Ezért tettem hozzá, hogy csak egy gyors keresés eredménye, és érdemes jobban utánanézni.

https://geekpulse.hu

(#5183) tjhooker464 válasza helion (#5179) üzenetére


tjhooker464
őstag

Én is pont ezen TV k közt hezitálok, a Sonyt leszámítva. Ma csináltam egy kis körutat ezügyben és nekem úgy igazán a Philips 32PFL5322 képe tetszett. Nem egy belsős infó, sőtt még szubjektív is, csak érdemes megnézni mert nagyon szép képet ad szerintem.

A születés nem más mint a halál torz mosolya

(#5184) D.Zsolti válasza kohary (#5126) üzenetére


D.Zsolti
csendes tag

És milyen tv n nézed?

(#5185) D.Zsolti válasza Negative (#5170) üzenetére


D.Zsolti
csendes tag

Szia!

Milyen filmnél látsz nagy különbséget a felkonvertálásnál??? Pl.?
Én eddig egy pár eredeti dvd nél néztem meg, de hu de szemmel látható eltérés t nem tapasztaltam.Illetve csak egynél a Mátrix 1 dvd nél. Válaszodat köszi

(#5186) Negative válasza D.Zsolti (#5185) üzenetére


Negative
tag

Pl.: Halálos Fegyver 2., Hegylakó, Die Hard
Legjobban az ilyen régebbi filmeknél lehet tapasztalni drámai javulást. De én eddig amit kipróbáltam, mindnél észrevehető volt a javulás nem is kicsit. Még az újabb filmeknél is.
Mint mondtam én egy 6 éves lejátszót + scart összekötést cseréltem a jelenlegi Samsung lejátszók csúcsmodeljére HDMI összekötéssel. Aki ezek közt nem tapasztal különbséget az vak. De elég csak az 576p és a 720p mód közt váltogatni és máris látni a különbséget.

(#5187) Cifu válasza tjhooker464 (#5163) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ebben az árkategóriuában igazán életképes alternatíva szvsz nincs.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5188) Cifu válasza tsu (#5164) üzenetére


Cifu
nagyúr

Mivel a TV-n be van kapcsolva az 1:1 PM (Sony-ul: Teljes Nagyítás), ez a lehetőség kiesett... :S

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5189) Cifu válasza Negative (#5165) üzenetére


Cifu
nagyúr

Jó kis beszámoló, csak egy apróságra térnék ki:

"De ezek csak akkor működnek ha a TV és a lejátszó is Samsung és mindkettő támogatja az Anynet+ szolgáltatást."

Ez nem igaz. A CEC (Consumer Electronic Control) képes készülékek szabványa. Az, hogy a Samsung Anynet+ néven, a Sharp AQUOS link-ként, a Sony Bravia Theater Sync-ként hivatkozik rá, még ugyanaz. Az én Sony TV-m és Onkyo erősítőm között is működik tökéletesen a CEC.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5190) Cifu válasza helion (#5179) üzenetére


Cifu
nagyúr

Szerintem az adott feltételeknek nézd meg a 32" Sony KDL-32S3000-es az első körben, a 37" P3000-es második körben (a P3000-es egyel gyengébb, mint az S3000-es, de csak ez van 37" méretben). A Philipset szerintem is nézd meg, nem rossz képminőségre.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5191) Negative válasza Cifu (#5189) üzenetére


Negative
tag

Ezt nemtudtam sorry. A használati útmutatóban ez áll:

"Az Anynet+ olyan funkció, melyel a készüléket lehet működtetni a Samsung TV távirányítójával, amennyiben a DVD-1080P7 egy Samsung TV-hez csatlakoztatja HDMI kábel segítségével. Ez csak olyan Samsung TV esetében áll rendelkezésre, amely támogatja az Anynet+ szolgáltatást."

(#5192) Skynet258 válasza Cifu (#5189) üzenetére


Skynet258
veterán

Hmm... És mondjuk az LG távirányítóját rá tudom venni, hogy működtesse a Samsung dvd-írót? Mert van rajta gomb, amivel átkapcsol dvd módba, de nem reagál a készülék semmire. Szóval megoldható valahogy (régen mintha össze kellett volna hangolni a két cuccot, és ment, de soha nem próbáltam :F )?

https://geekpulse.hu

(#5193) Kbali válasza Skynet258 (#5192) üzenetére


Kbali
nagyúr

A manuálban nincs leírva? Van olyan, ahol kódot kell nyomni bizonyos gombkombinációval adott típusú készülék megtalálásához.

(#5194) Skynet258 válasza Kbali (#5193) üzenetére


Skynet258
veterán

Na most szégyenlem magam, mert ott eszembe se jutott megnézni... :B de ezt rögvest pótolom is, és mesélek, mire jutottam. :K

https://geekpulse.hu

(#5195) malnaslift


malnaslift
csendes tag

Cifu:
ha a tévém tudja az 1080p(LG 32LC41) de amit kinéztem lejátszó(LG HT902TB) csak 1080i -ben tudja felnyomni akkor az mennyivel rosszabb?szeretném kihasználni a tv adottságait.

(#5196) Skynet258 válasza Skynet258 (#5194) üzenetére


Skynet258
veterán

Meg se nyekken...mondom, nekem ez soha nem akar összejönni :(
malnaslift: A tévéd valósan 720p-t tud megjeleníteni, csak fogadni tudja az 1080p-s jelet is. Magyarul szerintem jó lesz, mert a tévé mindenképpen visszaveszi 720p-re.
Legalábbis ez az én elméletem, vásárlás előtt azért várd meg Cifut, vagy valakit, aki biztosabb benne ;)

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#5197) Skynet258 válasza Skynet258 (#5196) üzenetére


Skynet258
veterán

Háhá, végül mégiscsak sikerült. Én voltam a nyomi :B

https://geekpulse.hu

(#5198) malnaslift válasza Skynet258 (#5196) üzenetére


malnaslift
csendes tag

köszi

várom cifu-t!
persze lehet ,h csak egy divx-es lejátszót veszek ami tudja 1080p,Usb,HDMI-s...tudtok vmi megbízható tipust ajánlani?

(#5199) Joshi válasza malnaslift (#5198) üzenetére


Joshi
titán

Itt mpeg4-players nézelődj és olvass bele a fórumokba. ;)

[ Szerkesztve ]

(#5200) Cifu válasza Skynet258 (#5192) üzenetére


Cifu
nagyúr

Nálam az Onkyo ki/be kapcsol, ha a TV rá van kötve, és ki/be kapcsolom, a TV automatice lenémul, ha az erősítő be van kapcsolva, és visszajön a hang, ha nincs bekapcsolva. Mást nem nagyon próbáltam még.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.