Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5701) Rick4 válasza tru3 (#5700) üzenetére


Rick4
félisten

a HDMI mellett nincs sima d-sub csatlakozó azon a tévén? az enyémen van (LG 37LC2RR) és ott összekötve a géppel tökéletes a kép, a bemenet mellett ott egy 3.5"os jack aljzat, amin a kép mellé a hangot is benyomhatom. szól is ahogy kell..lehet, hogy csak a menüben kell még valamit állítani? pl egy másik bemenetként menne ugyanott, pl PC??

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5702) tru3 válasza Rick4 (#5701) üzenetére


tru3
csendes tag

Itt vannak a TV csatlakozói, hogy tisztában legyünk a dolgokkal. Akkor lehetséges, hogy abba az Audio (RGB/DVI)-ba kell egy Jack 3,5mm-es kábelt csatlakoztatni, hogy menjen a HDMI alatt hang? (Vmi ilyesmiről ír a TV kézikönyve is, set-top boxszal)

[ Szerkesztve ]

(#5703) Joshi


Joshi
titán

Esetleg valaki tudja a megoldást a problémámra? :D =>[link]<=
THX! :R
Bocs az off-ért. :B

[ Szerkesztve ]

(#5704) Joshi válasza tru3 (#5702) üzenetére


Joshi
titán

Az általad belinkelt képen fehéren-feketén fel van tüntetve hogy mikor mit hova kell csatlakoztatni. :U Ha HDMI-DVI kábellel kötöd össze a PC-t a TV-vel akkor értelemszerűen a 3,5-ös sztereo AUDIO(RGB, DVI) likat használd. :K

[ Szerkesztve ]

(#5705) tru3 válasza Joshi (#5704) üzenetére


tru3
csendes tag

Ok. Thx! Csak biztos akartam lenni a dolgomban.

(#5706) Joshi válasza tru3 (#5705) üzenetére


Joshi
titán

Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, nem kell mást tenned mint hogy kipróbáld a gyakorlatban. ;)

(#5707) csontkukacz válasza Cifu (#5689) üzenetére


csontkukacz
csendes tag

Bocsi a türelmetlenségért, de ahogy néztem korábban a fórumot úgy tünt, nagyon pörögnek a kérdések/válaszok. Köszi az észrevételt, tehát ha jól értem egyenlőre a felvevő/lejátszó kérdésben jobb ha várakozó álláspontra helyezkedem. Akkor persze a TV csere sem sürgős, mert az analóg adást aránylag mindegy, hogy min nem nézzük. :K

A számítógéppel való átmentés érdekelne, csak nem tudom érdemes-e javíttatni az öreg Oriont, mert nem vagyok abban biztos, hogy össze tudom kötni a gépemmel. Ha veszek egy bármilyen új videómagnót annak gondolom jobb esélye van az összeköttetés megteremtésére.Tényleg alapvetően milyen csatlakozás szükségeltetik egy ilyen "átmentős" procedúrához? Én a számítógép hátulján sokféle kiemenetet látok, de pl. SCART-ot - amivel általában az újabb videómagnók rendelkeznek -nem. Alapvetően gyenge vagyok ebben a (PC) témában, tehát ne haragudj meg, ha nagyon nagy baromságokat kérdezek.

(#5708) csontkukacz válasza Lacix29 (#5692) üzenetére


csontkukacz
csendes tag

Köszi, tehát akkor felvétel/lejátszás tekintetében egyenlőre várakozás arccal a blue-ray felé. :) A keretek alatt anyagi vagy fizikális kereteket értettél, pl. nappali méretet? :) Azt írod Full-HD 42" vagy afölött. Ez azt jelenti, hogy 37"-ban nem jön ki a Full-HD minőség? Ekkora méretben nem jobb a plazma?

(#5709) Cifu válasza csontkukacz (#5707) üzenetére


Cifu
nagyúr

Ha a számítógép terén nem vagy otthon, akkor lehet, hogy a számítógépre való mentés sem igazán fekszik majd neked. Amúgy elvi szinten egy digitalizáló kártya kell, általában S-Video bemenet van rajtuk, SCART -> S-Video átalakító kábelel lehet áthidalni a video és a számítógép közötti távot.

Ez esetben marad a DVD író, és olyan kell, aminek van SCART bemenete, és onnan is tud rögzíteni. Sajnos ezek terén nem vagyok otthon, nem tudok konkrét típust ajánlani.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5710) Cifu válasza csontkukacz (#5708) üzenetére


Cifu
nagyúr

37"-ban csak a Panasonic hozott ki egy plazma modellt (PV7), ha jól tudom. 40-42" szinten a plazma általában jobb SD anyagra, de ez sem ökölszabály. A plazma előnye, hogy jobb a valós kontrasztaránya, tehát két képpont közötti fényerőkülönbség terén jobb (pl. sötét háttér előtt világos karakter), ez tipikusan előjön egy Sin City szerű filmnél például. A plazma hátránya a beégés veszélye (ha ugyanaz látható a képernyőn sokáig, akkor annak a "szellemképe" beleég a kijelzőbe, ez egy idő után eltünhet, ha változó kép van a háttérben (tipikus beégések a fekete csíkok alul-felül, a korhatárkarikák (köszönjük néket KÉJ), csatornalogók)), továbbá a foszforlag (a képpontok reakcióideje elég nagy, ezért nem tudnak egyből világosból sötétbe, illetve vissza váltani, ezért ott, ahol a világos és sötét részek gyorsan váltják egymást, zöld vagy kék "kondenzcsíkok" láthatóak néha).

Természetesen ezek nem ökölszabályok, vannak nagyon jó plazmák, amik alig hajlamosak a beégésre, és a foszforlagot nagyítóval se nagyon lehet meglátni (pl. Pioneer Kuro), csakhát az áruk is olyan...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5711) cocoo válasza Cifu (#5709) üzenetére


cocoo
tag

Házi digitalizálásra a legjobb a HDD-s DVD felvevő.
Egy ilyen felvevő az összes bemenetéről tud rögzíteni, így régebbi videómagnóval is megoldható az antennabemenetről, persze a minőség itt a legrosszabb, a többi bemenethez képest.

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#5712) csontkukacz válasza Cifu (#5710) üzenetére


csontkukacz
csendes tag

Köszi!
Számítógépes átvétel terén majd megpróbálok a barátok közt keresni hozzáértőt, biztos át tudja nekem venni valaki. Az eredeti felvevő/lejátszó kérdésben pedig akkor marad a várakozás a technológiai letisztulásra, hátha lesz egyértelmű győztes, mondjuk a blue-ray, mint ahogy anno a beta tecnológia is kivonult a videózásból. Így pedig egyenlőre a TV-vel is várok még. Ez a gondolatmenet ok? :)

(#5713) Fatal 00


Fatal 00
csendes tag

Szasztok! A köv. lenne a problémám,vettem egy Samsung 32r88BD lcd tv-t. A jobb oldalán világosabbak a szinek szerintem. Ha sötét a kép akkor meg világosabb az a fele. Mi lehet a gondja?Ha valakinek van ötlete írjon. Köszönet

(#5714) Babanyúl


Babanyúl
csendes tag

Sziasztok!
Köszönöm szépen a hozzászolásokat, a segítséget ! :R :R :R :R :R :R :R :R :R

Találtam az extremdigital prosiban egy tv-t, ez a legszimpibb
Véleményezést kérhetek?

Samsung LE-32R84BX
-32" (82 cm) képátló
-8000:1 kontraszt arány
-1366 x 768 pixeles felbontás

(#5715) atala


atala
addikt

Azt hiszem ennyi volt az Orion TV-nek.
Ma bekapcsoltam, és nem talált vételt. Gondoltam biztos karbantart a UPC. Megnéztem a Videón keresztül, és ott volt adás.
Kiderült, hogy a TV-n nem működik a tuner rész, de a PIP tunerje igen.
Hétfőn hívom a szervizet.

(#5716) Stema válasza Babanyúl (#5714) üzenetére


Stema
tag

Szia, az r81/82/83/84 totál ugyanaz, csupán a külcsíny más Cifu elmondása szerint. Szerintem az r82 jobban néz ki, de nem nyílsz mellé a 84-essel sem, ha neked az tetszik.

(#5717) Stema


Stema
tag

Van ötletetek, hogy dinamikus kontrasztot hogyan lehetne bekapcsolni a dsub bemenethez, vagy hdmi-n rákötött pc-hez? Végülis ha külső eszközt kötnék rá (pl. BR player) akkor is tudnia kéne a dinamikus kontrasztot, fura lenne ha nem. Vagy ha tudja, h az az input az pc, akkor kapásból le van tiltva? Gyanús volt a home theatre pc opció, de csak kontrasztot növelt a dolgon, full fekete képernyőnél se vette lejjebb a háttérvilágítást, pedig, ha ezt még sikerülne belőni, tökéletes lenne a tv számomra (leszámítva pár apróságot)

(#5718) Rick4 válasza atala (#5715) üzenetére


Rick4
félisten

vagy csak bekapcsolódott véletlenül a digitális tuner? :U egyébként neked van olyan, hogy a pip képét átnyomod a nagy képenek? ( PIP SWAP)....nem lehet megcserélni? hátul csak egy koax bemenet van?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5719) csipibmx


csipibmx
csendes tag

lcd tv-t érdemes venni számítogéphez, úgy h azon játszanék egy tv out kártyán keresztül??
vagy van tv/monitor combo olcsón?

(#5720) Rick4 válasza csipibmx (#5719) üzenetére


Rick4
félisten

vegyél egy LG 66 centis LCD tévét, az olcsó (100K körül) és tudsz gépezni, tévézni is.
ha több pénzed van, jobbat is vehetsz..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5721) Rozoga62


Rozoga62
tag

Sziasztok! Már régóta olvasgatom a fórumot, mivel én is LCD tv-t szeretnék venni főleg tévézésre, dvd nézésre (37" max. 250k-ig). A hsz.-okból azt vettem ki - többek között -, hogy a Philips tévék elég szép képet adnak analóg forrásból s úgy néz ki, egyelőre a 37PFL5322 mellett teszem le a voksom. Egy dolgot azonban szeretnék megkérdezni tőletek: van-e (és ha van, akkor mi) különbség a 32", 37", 42"-os PFL5322 között a méreten kívül? Ugyanis árban elég érdekesen alakul a három tv közt a dolog:
Philips 32PFL5322 154,900 Ft
Philips 37PFL5322 239,900 Ft
Philips 42PFL5322 249,900 Ft

(#5722) cocoo válasza Rozoga62 (#5721) üzenetére


cocoo
tag

Szia,
a Philips honlapján a 3 tv-t ki tudod választani és össze tudod hasonlítani, de be is linkeltem neked: [link].
Vannak eltérések a tv- közt!

Én a héten vettem egy 37PFL7662-t az Electro Worldben. Tényleg nagyon jó az analóg tv adás is rajta.

[ Szerkesztve ]

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#5723) scorpy02


scorpy02
aktív tag

Ezzel a modellel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? :DDD Kár, hogy nem FullHD. :O

(#5724) Rozoga62 válasza cocoo (#5722) üzenetére


Rozoga62
tag

Köszi, cocoo!
Igen, a dinamikus kontraszt és a válaszidő valóban különbözik a három tv-nél, de a képjavító technológia ugyanaz. Ezért gondoltam, hogy a 37"-os és a 42"-os közötti
10 000 Ft különbség nagyon kevésnek tűnik. A 32"-os és a 37"-os között meg
85 000 Ft !... lehet, hogy túl van árazva 37"-os? :F

(#5725) atala válasza Rick4 (#5718) üzenetére


atala
addikt

Az érdekes lenne. :)
Van olyan menüpont, hogy PIP SWAP, és PAP SWAP, de nem reagál rá.
Igen, csak egy koax bemenet van.

(#5726) Joshi válasza scorpy02 (#5723) üzenetére


Joshi
titán

Igen van tapasztalatom, jó nagyokat rá kell csapni és akkor élesebb lesz a kép. :DDD

(#5727) muveszur


muveszur
addikt

Hello! A Samsung 37 colos R (81-84)szériája tudja az 1:1-t hdmi-n? Köszi! Mi a véleményetek erről a tv-ről?

[ Szerkesztve ]

(#5728) tru3


tru3
csendes tag

Hali
Én olyan koax elosztót keresek, aminek a kimenetei diódával csatoltak, szal a 2 vagy több TV nem zavarja egymást, egymástól függetlenül mennek az adások (legalábbis ennyit értettem a szerelőtől :) ). Meg tudná vki mondani, van ennek vmi külön neve vagy jelzése, mert sok elosztó van a neten, de meg nem állapítom, h milyen.

(#5729) pappkarcsi


pappkarcsi
senior tag

Hello!
Érdekelne h most ma/holnap 80e forint körül milyen monitort érdemes venni?
Köszi!

Regisztrált: 2007 - 101 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése

(#5730) rankesz válasza muveszur (#5727) üzenetére


rankesz
veterán

én úgy tudom a 8-as szériából már az S-ek is tudják.

(#5731) Stema válasza pappkarcsi (#5729) üzenetére


Stema
tag

Nekem egy samsung 226bw monitorom van és NAGYON meg vagyok vele elégedve! Persze ott az utódja a 226cw, ami állítólag nagyobb színtartományt fed le, de hallottam valami hátrányáról (már nemtom mi volt, sorry). De spórolhatsz egy kis pénzt, ha a 223bw-t veszed, mert kontrasztra, betekintési szögekre ugyanaz, csupán nem 2ms, hanem 5 (nem látható különbség), és 1cm-el kisebb (22" helyett 21.6"), ami talán nem is gáz, mert (igaz csak lehelletnyit), de talán a 22"-re kicsit kevés már az 1680x1050-es natív. Egyébként a 226bw picit lutri, mert ki kell fogni a legjobb darabokat, a samsung panelest (hál' isten nekem sikerült), de lehet még auo és cmo, ezek kontrasztban picit gyengébbek 950:1 helyett inkább 850:1, meg nem olyan színhelyesek gyárilag, de a www.hex2bit.com-on található monitor calibration wizard-al ez könnyedén orvosolható. www.hardforum.com én itt nézegettem körül monitorvásárlás előtt, nagyon hozzáértő és minőségmániás emberek (amcsik) járnak oda, akik megvesznek és tesztelnek mindent :)

(#5732) rankesz


rankesz
veterán

Nos tehát, úgy tűnik végetért a kálváriám...(kop-kop). Hosszas utánaolvasás után vettem végre a hét elején egy LG 37LC55-öst. Előszörmég az LC51-es volt kítűzve. mint célpont, de a boltban nem volt csak az 55. Hmmm gondoltam ha már így alakult akkor ezt a ziccert nem hagyom ki, digi tunerrel még időtállóbb befektetés. Megvettem, hazavittem. Itthon aztán hosszas állítgatás után is elégedetlen voltam a képével, valahogy nem volt az igazi.

Elkezdtem olvasni a fórumokat ahol véletlen bukkantam egy elejtett megjegyzésre hogy az 55-ösökbe TN-panel van. NA bumm... Kiderül hogy a lengyelországi nemrég nyílt üzemben készül ilyen tipus, ahol még ilyen (gyengébb) panelt tesznek a tv-be. Felhívtam a boltot, ahol megígérték hogy kicserélhetem egy másik tipusra.
Nos, nem bántam meg! BOLDOG tulaja vagyok egy Samsung le 37M87-es fullhd-s tv-nek. Hát télleg nem az analóg kábeladásokhoz tervezték, de pc monitorként iszonyat különbség az LG-hez képest. Mindenkinek ajánlom! Azt hiszem jó áron is sikerült megvenni 220ért hoztam el.

(#5733) zsiga667


zsiga667
addikt

Van nekem egy 32" Panasonic TV-m, DVI-HDMI kábelel PC-re kötve. A problémám az, hogy akármit csinálok, a képből levág valamennyit a TV. Két screenshot szemléltetésképp:
Ezt kéne látni, de helyette a TV-n csak ennyi látszik...
A driverben a "HDTV asztal átméretezése" funkció elvileg pont erre lenne kitalálva, gyakorlatilag meg nem csinál semmit, sőt, általában meg se jelenik, most is csak véletlenül vettem észre.
Mit lehet ilyenkor csinálni?

(#5734) bwoay válasza rankesz (#5732) üzenetére


bwoay
nagyúr

azt nem tudom, hogyan csináltad, de bravúros dolog lehetett 220-ért megszerezni,
annyiért ajándék...

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5735) Galahed válasza rankesz (#5732) üzenetére


Galahed
senior tag

Erről beszélhetnél, hogy hol dobálóznak ennyiért 37M87 el... ??

Ki gyártotta a panelét? AUO, S, CT ? (hátul rá van irva)

(#5736) muveszur


muveszur
addikt

Hy! Az éltalam emlitett samsungnak(37" R széria) milyen tipusu hdmi csatlakozása van? És ez mit tud ez a csati? Várok még pro és kontra érveket ezzel kapcsoatban! Köszi!

(#5737) Galahed


Galahed
senior tag

Van LG 37LF75 225 e Ft ért. Érdemes rámozdulni? Ez nagyon jó árnak tünik..

http://www.pcexpert.hu/lcd-televizio-16-9/lg-37lf75

(#5738) atala válasza Rick4 (#5718) üzenetére


atala
addikt

Lehet, hogy mégis van valami abban amit írsz! Megjavult a TV.

Amikor elmentek a csatornák a TV-n, akkor éppen PC-ről kapcsoltam át a TV/DTV gombbal (máskor is csináltam, és nem volt gond, átkapcsolt TV-re). Utána nem jöttek be a csatornák, csak egyet sikerült beállítani, mégpedig a ViaSat-ot. Próbáltam újra váltogatni, nyomkodni, semmi.
Ma megint PC módban volt, megnyomtam ismét a TV/DTV gombot, és ismét jönnek a csatornák. Minden a régiben.

Elvileg a DTV felirat kékkel van ráírva, és nem tesz említést a kézikönyv. Csak ennyit ír a gombbról: TV/DTV = TV/Quit menü.
Lehet, hogy valamiért tényleg bekapcsolt a digitális tuner, csak mivel nincs benne, vagy hibás, és le van tiltva, ezért nem talált csatornát?

(#5739) cocoo válasza Galahed (#5737) üzenetére


cocoo
tag

Valami gyanús a dologban, mert átlagban 290-ért kapni.
Jól nézd meg a helyet, mert vagy javított a készülék, vagy a garival trükköznek.
Pl. az AVplanet nevezetű társaság nem gyári garanciát ad a készülékhez, hanem un. bolti garanciát, azaz oda kell visszavinni a meghibásodott készüléket. Én a dvd felvevőmet majdnem náluk vettem, de a 3 éves gyári garanciára mondták az 1 éves boltit!
Más fórumokon lehet róluk olvasni, hónapokat várnak a javításra az emberek, ráadásként valami sufni módon dolgoznak....
Lehet, hogy a PCE-vel minden okés, de ha beáll a készülék, akkor a megspórolt 60ezer helyett bukhatsz 225-t!
Szóval csak óvatosan!

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#5740) Galahed válasza cocoo (#5739) üzenetére


Galahed
senior tag

kösz, utánanézek a boltnak.

(#5741) Rick4 válasza atala (#5738) üzenetére


Rick4
félisten

jaja, lehet hogy az egy külön opció, de így csak bemenetként van benne, nem indul el a tuner...és ha ott vagy, akkor nem fog menni tendesen.. ;) na hátha tényleg megoldódott ennyivel..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5742) Tepi válasza zsiga667 (#5733) üzenetére


Tepi
csendes tag

Had találjam ki! LE7P-d van?! (vagy hasonló széria)
Nem tudja a Tv a natív felbontást ezért nem lehet megoldani hogy használd 1360-768-ba HDMI-vel. Az egyetlen út amivel össze lehet kötni az video-out, de elég ratyi a minősége.

(#5743) atala válasza Rick4 (#5741) üzenetére


atala
addikt

Így van ez, ha magyar TV-t vesz az ember. :D
Kicsit analóg tuneres, kicsit digitális, de legalább a mienk. :)

(#5744) Stema


Stema
tag

Létezik olcsóér' hdmi upscale-es 5.1-es erősítő? Mert a tv adáskép pocsék a samsungomon, de fél év múlva lehet upc-s vagy digitv-s leszek, akkor talán szükség lesz egy olyanra. Vagy azokhoz adnak mostmár olyan set-top-box-ot, ami vagy upscale-es hdmi-s, vagy legalább 576p-s komponens kimenetű?

más: saturn-ban van egy lg 32lb1 nevezetű csoda, amire rá van firkantva, h 100hz. Hát olyan betekintési szögeket még nem láttam lcd-nél, viszont neten sehol se találom. Érdemes megnézni előben, mert tényleg bámulatos.
az meg h az lg tn panelt használ, az csak előny, mert tv-zésre jobb mint az s-ips, mert a fekete nem megy át szürkébe. a samsung 226bw-m (tn-es monitor) feketében veri a samu tv-m, de lehet betekintési szögekben is, mert azt közelebbről nézem, hamarabb érek el extrém szögeket.

[ Szerkesztve ]

(#5745) rankesz válasza Galahed (#5735) üzenetére


rankesz
veterán

Elektro Outlet... ahol ráadásul ismik dolgoznak... ;)
Amúgy ez egy "refurbished" darab, vagyis megjárta a gyári szervízt, fel lett újítva majd újra forgalomba hozva. Nem nagyon izgat, jó az ára, sérülésmentes, szép és hibátlan a képe, gari van rá...

Panel ügyben én úgy tudom hogy mindegyik 37-esben AUO van, de a készülék hátulján nem láttam. Hol kell megnézni pontosan?

(#5746) Kutykurutty válasza Stema (#5744) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

hello
LCD tv számítógépre kötéséhez jó megldásnak tűnik az alaplapi HDMI csatlakozós alaplapok,kép is jobb nem kell drága nagyfogyasztású VGA
[link]

(#5747) Skynet258 válasza Stema (#5744) üzenetére


Skynet258
veterán

"az meg h az lg tn panelt használ, az csak előny, mert tv-zésre jobb mint az s-ips,"

Csak a félreértések elkerülése végett: az LG legelterjedtebb szériáiban pont hogy S-IPS panel van. ;)

https://geekpulse.hu

(#5748) rankesz válasza Stema (#5744) üzenetére


rankesz
veterán

Szerintem meg a TN panel ebben a kategóriában gáz. Betekintési szögei is szarok meg éppen afekete ment át majdnem hogy fehérbe egy alulról-oldalról nézett fekete kép esetén. Én láttam élőben, hát hidd el elég lehozó volt, 2 nap után hívtam a boltot hogy ha lehet ráfizetnék csak ezt ne nézzem már évekig.

Ha kíváncsi vagy, csináltam róla képet ha nem leszek lusta felteszem valahová.

(#5749) Rick4 válasza Stema (#5744) üzenetére


Rick4
félisten

a digi tévé még pal szabványban sem sugároz, az rtl klub 480X576ban nyomja, a hang meg 108kbps....fantasztikus minőség, az kell neked... :DDD

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5750) Kutykurutty válasza Rick4 (#5749) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

a kép meg 2MBit bitrátával jön müholdról erősen tömörítve gondolom drága lehet egy egy müholdas transzponder bérlése így meg akár több is jöhet kisebb sávszélességen :DD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.