Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5751) Stema


Stema
tag

Félreértések elkerülése végett: tudom, h az s-ips állati jó panel, de én úgy gondolom, h inkább monitorozásra, mert szemből nézve káprázatosak a színei. Viszont a fekete már kis szögeknél is úgy szökik az ezüstfehér felé, h rossz nézni. A philips-emben valszeg s-ips volt, hát meg lehet nézni a képeit a monitoromhoz képest, pedig a philipset mind a 2 képen kisebb szögben fényképeztem:
[link]
[link]
Persze, h nem jó tv-re, de az s-ips se. Egyébként mélyebb a feketéje a monitoromnak még a samsungnál is (dinamikus kontraszt a képeken mind2n ki van kapcsolva!)

Egyébként, ha a fekete ment át majdnem fehérbe, akkor s-ips, mert ott a fekete megy fehérbe, tn-nél, meg az csak enyhén történik, ott a világosak sötétülnek.

A UPC minőségéről mit tudni?

[ Szerkesztve ]

(#5752) Rick4 válasza Kutykurutty (#5750) üzenetére


Rick4
félisten

a szolgáltatók nem hülyék, egy régi analóg műsor helyén most 12-13 csatornát multiplexelnek egy adatfolyamba, mindegyik annyit kap a sávszélből amennyit akarnak neki adni, értelemszerűen a többi rovására...tény, hogy a minimálisnál senki sem fog a saját zsebére többet adni, de azért van, aki rendesen alul tudja múlni minőségben a többieket, őket úgy hívják: digi tv. a 480X576os felbontást a beltéri meg a tévé szépen átdolgozza a Pal szbavány szerinti 720X576ra, cserélbe blokkosodást, elmosódottságot, életlen képet kapsz, de tanyára a 3 földi adó helyett crt tévén nézve még így is alternatíva..UPC relatíve jobb, de nagy tévén ott is lesznek hibák, nem egy blueray minőség...inkább azt mondom, elfogadható..de van text, epg, meg a többi csatorna ami az astráról ingyenesen jön. ja, és rendszerint működik, van kép, meg műsor, nem úgy kmint a másiknál..

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5753) Kutykurutty válasza Stema (#5751) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

valahol azt olvastam idén már a magyar tévéknél is komoly fejlesztések lesznek HD müsor ügyileg,érdemes már olyan müholdvevőt beszerezni ami már HD müsorok vételére is alkalmas és mondjuk a UPC vételére is,Digi tv saját készülékeihez ragaszkodik a DIGI kártya nem használható más készülékekben hozzávan rendelve a vevőegységhez amit ők adnak ,és hát sajnos elég ratyi egy készüléket adnak :((

(#5754) Stema válasza Kutykurutty (#5753) üzenetére


Stema
tag

Ez így kicsit ellentmondásos, mert akkor h szerezzek be olyan receiver-t? :) Nézegettem amúgy, de marhára nem találtam (bár nem is tudtam nagyon, h mit keressek)

szerk. hupsz, mégse ellentmondásos, félreolvastam, azt hittem upc-re is vonatkozik, akkor mégse?

[ Szerkesztve ]

(#5755) rankesz válasza Stema (#5751) üzenetére


rankesz
veterán

Na jó, lustaság leküzdve, akkor linkelek én is:
kép szemből
ugyan az oldalt
fekete kép oldalról

Szerintem ez nem ips

(#5756) Kutykurutty válasza Stema (#5754) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

UPC jobb képmnőséget ad és ha van előfizetésed az ő kártyájukat természetesen használhatod más erre alkalmas jobb minőségű vevőben is ami még HD vevő is egyben.

(#5757) Stema válasza rankesz (#5755) üzenetére


Stema
tag

hát a linkjeimen látsz egy tn-es monitort és egy nagy valószínűséggel ips-es tv-t. Sztem a tv-hez hasonlít jobban a képe. Sztem ips, ugyanis az lg-k többsége tuti az, és mind1ik lg-nél ugyanezt láttam, amit most mutattál, már a boltban is!

(#5758) Kutykurutty válasza Kutykurutty (#5756) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

Viszont a DIGI TV-nek nagyobb a müsorkínálata ;) kicsit gyengébb a minőség de több csatorna van ez is szempont lehet

(#5759) Stema válasza Kutykurutty (#5756) üzenetére


Stema
tag

Mire keressek rá, ha ilyet akarok? Tudsz ajánlani valamit? Mert gondolom a sima dvb-s-es set-top-box nem elég ehhez.

Egyébként most néztem nemrég a upc kínálatát és náluk van mtv europe angolul, meg minden csatorna amire szükségem lehet.

[ Szerkesztve ]

(#5760) Kutykurutty válasza Stema (#5759) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

nekem egy opticum 7700 van penge képpel a HD csatornákon,és a UPC is megy vele a beépített kártyaolvasójával

(#5761) Kutykurutty válasza Kutykurutty (#5760) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

érdemes még várni az opticum újabb 7700-as tipusára ami már felvételre is képes

(#5762) Rick4 válasza Kutykurutty (#5758) üzenetére


Rick4
félisten

ugyan linkeld már be azokat a csatikat, vagy akkor már mindkettőt.. mitől lenne nagyobb, (meg az egy dolog, nézd már meg milyen csatornák vannak ott..)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5763) atala válasza Stema (#5751) üzenetére


atala
addikt

Az én Orion TV-m is ilyen. Kicsit ha oldalra megyek, a színek alig változnak, viszont a fekete elkezd világítani.
Azt vettem észre, hogy TV adásnál ez sokal jellemzőbb. Jó minőségű filmet nézve alig észrevehető.

(#5764) Kutykurutty válasza Rick4 (#5762) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

a digi tv műsorkínálatára gondolsz? én jobban szeretem a dok.film csatornákat a digin van jópár Discovery,DiscoveryScience,Discovery Civilisation ami a UPC-én nem nagyon van ott csak 1db Discovery Channel van

(#5765) Kutykurutty válasza Kutykurutty (#5764) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

szerintem több magyar adó van a digin habár tényleg nem számoltam meg
[link]
[link]
viszont a UPC-én több zenei csatorna is van ami a digin nincs :DD
hát legegyszerübb mndkettőre előfizetni :DD

(#5766) Rick4 válasza Kutykurutty (#5765) üzenetére


Rick4
félisten

abban van igazság, hogy a discoveryből több van, de kérdés, hogy a csatornák között mennyi az átfedés a leadott műsorok tekintetében (mint pl az HBO -nál). ettől függetlenül a upc directnél 94 csati van az alapcsomagban, ebben külföldi csatik is vannak, ehhez képest kb a fele található meg a digi kínálatában a saját honlapjuk szerint...azért az már nagyságrendi különbség..igaz a 2900 helyett az csak 2700ft, szal havi 200ftról beszélgetünk...ez kellene nézni, mikor az ember előfizet...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5767) El Gringo válasza Stema (#5754) üzenetére


El Gringo
senior tag

Stema!
Nem tudom mekkora felbontásra akarsz konvertálni, de ha erősítővel akarod megtenni, akkor a 7.1-esek között nézz körül! Ha minden igaz, a legolcsóbb 1080p felkonvertálós cumó (minden csatiból) az Onkyo TX-SR605 lesz! 120e körül megtalálod :-)

ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119

(#5768) szpetike


szpetike
csendes tag

Sziasztok!

Én december elején vettem egy LG 32LC2RR-t. HDMI-DVI szerettem volna összekötni a szgéppel, meg is vettem a szükséges 15m kábelt. Meg jött a TV, nem működik-"nincs jel". Pár napig fórumok bújása, mindenfajta beállítás kipróbálás következett, de nem vezetett eredményre. Telefon LG szervizbe. "hát...én még nem is hallottam, hogy így van összekötve a TV, meg a PC..." Na, mondom, ez aztán szakértelem. Két hétbe tellett,mire frissítették az EDID-et, de semmi javulás. Addig addig b..tattam őket, mire belátták, hogy nem hagyom őket, amíg nem tesznek valamit, míg végül kicserélték a hátsó, csatlakozókat tartalmazó panelt január elején. És láss csodát, azóta működik. Gondolom azért húzták hetekig, mert 30-40e Ft-ba került nekik :-).
Cobra computer szerviz...
Tehát fel a fejjel, ezek szerint vannak hibás csatlakozójú TV-k is...

(#5769) Kutykurutty válasza Rick4 (#5766) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

hát igen az amerikai chopperek sorozat már kicsit unalmas :DD

(#5770) Kutykurutty válasza szpetike (#5768) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

peti nagyon sok gond van ezekkel az LCD tévékkel és ha belegondolunk hogy ezeket már nem 20 évre készítették mint a jó régi videotonokat és hát több 100 ezer forintokért megveszi az ember és mondjuk jó esetben majd müködik 3 évet :DD

(#5771) Kutykurutty válasza Kutykurutty (#5770) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

hatalmas,némelyik nagyobb darab LCD több 100 W fogyasztásával ez nem is csoda hogy hamar megmekkenik ahol ekkora áramok,ilyen intenzví melegedések vannak mint némelyik hátuljából árad nem csoda hogy megpurcanik idő elött :DD

(#5772) Kutykurutty válasza Kutykurutty (#5771) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

bizonyos méret felett már fogyasztásban nincs eltérés plazma vagy LCD közt 50 coll LCD 350-500W simán :DD

[ Szerkesztve ]

(#5773) Rick4 válasza szpetike (#5768) üzenetére


Rick4
félisten

azon nincs hátul d-sub csatlakozó?

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5774) Stema válasza El Gringo (#5767) üzenetére


Stema
tag

Nekem elég lenne 720p-re konvertálni, bár az 1080p csábítóbb, mivel később is használható lenne :) viszont a 120 az rengeteg. Mikor láttam a hdmi kimenetes sony-t 50ért, kezdtem reménykedni, de az csak sima switch :( Nincs semmi olcsóbb megoldás? Nekem nem kell audio erősítő, nekem egy upscaler kéne, létezik ilyen külön olcsón?

Amúgy ez az OPTICUM 7700 aranyárban van, nem adnék ki ennyit érte, az tuti, hihetetlen, h mi pénzt el nem kérnek. Nekem már az is elég lenne, ha 576p-t rá tudnék tolni a tv-re mondjuk componens kimeneten.

(#5775) Kutykurutty válasza Kutykurutty (#5772) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

na még 1x hozzászólok évek óta foglalkozom LCD és plazma javításokal csak mint érdekesség. A kontraszt arány és egyéb paraméterek hajszolásával kapcsolatosan
láttam olyat ahol csak az előlapi matrica volt lecserélve meg esetleg más kaszniban volt egyik neves gyártó új LCD-je beszerelve de mivel új típus volt temészetesen ezen értékeknek magasabbnak kellet lenniük :DD
a készülék belsejében természetesen minden ugyanaz volt mint a korábbi típusban kijelző,panel,szoftver stb stb :DD :DD

(#5776) Rick4 válasza Kutykurutty (#5775) üzenetére


Rick4
félisten

egyébként én anno írtam is, hogy az 1500as meg az 5000-es kontraszt között nem látok semmi különbséget. még 10%ot sem, nemhogy több mint 330at... :(

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5777) El Gringo válasza Stema (#5774) üzenetére


El Gringo
senior tag

5.1-ben nincs szerintem még 720p-s se, csak 576p-s :) annak meg semmi értelme! Szerintem egy hd-box-szal jobban jársz, biztos olcsóbb! Külső videóskálázó-egységről nem tudok, a mai dvd-playerek meg csak dvd-t ill divx-et nyomnak fel! Szal vagy box vagy vársz nyár végéig az újabb erősítőkre, akkor talán lesz a 70e-s kategóriában is ilyen!

ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119

(#5778) Kutykurutty válasza Kutykurutty (#5775) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

sokan azt gondolják a HDMI egy varázs csatlakozó :DD és amin HDMI van az csak jó lehet ha egy felskálázott videojelről van szó természetes az ettől nem lesz jobb sőt...
ha már az alapanyag videojel ratyi azt aztán hiába skálázzuk fel 1080 x1920-ra :DD

na tényleg befejzetem sziasztok!

(#5779) Stema válasza Kutykurutty (#5778) üzenetére


Stema
tag

De ha a tv-ben ugyanez a felméretezés sokkal rosszabb minőségű? Mert mostanában ez van az lcd-kkel.

El Gringo : hd-box az micsoda?

[ Szerkesztve ]

(#5780) zsiga667 válasza Tepi (#5742) üzenetére


zsiga667
addikt

Igen, ő az. Azt tudtam hogy nem tudja a natív felbontását (illetve tudja, csak jobban vibrál a kép mint egy öreg CRT 50Hz-en, így használhatatlan), de az hogy a szabványos 720p jelet nem képes normálisan megjeleníteni azért egy kicsit sok...
Ha a HDMI nem megy, esetleg komponens kábellel működhet? (Illetve létezik D-SUB -> komponens átalakító?)

(#5781) muveszur


muveszur
addikt

Sziasztok! Hol tudok olcson hdmi kábelt venni? Melyik netes boltban érdemes vásásrolni? Köszi az eddigi segitséget is!

(#5782) Kutykurutty válasza Stema (#5779) üzenetére


Kutykurutty
csendes tag

hát igen azért érdemes mondjuk olyan tévét venni amiben NEC skálázó processzor van,jelenleg ők csinálják a legjobbakat ezekből amúgy is a NEC vezető ebben a témában de inkább az usa-ban és japánban ismertek

(#5783) El Gringo válasza Stema (#5779) üzenetére


El Gringo
senior tag

Lényeg a lényeg :-) Ha nem kell a hangerősítés, jobban jársz egy hdjelet fogadni és kiadni tudó műholdvevővel! Lehet sz*rul kerestem, de ezek is 70körül vannak! Bár ha arra kell, hogy hd-s műholdadásokat nézz, akkor ígyis úgyis kell ilyen, szal erősítő már fölösleges! Ha csak sd adást akarsz felkonvertálgatni stb, akkor erősítő (nagyon sokat nem javít,de azért látszik), illetve akkor jön jól, ha 24p-s videót akarsz erre alkalmatlan tv-re kiadni! Némely erősítők ezt is megoldják!

ł----ł Myprotein regisztrációs kód belépésnél: 7UAY-R1 ł----ł Crypto.com meghívó (50$) ł-ł Revolut-meghívó (VISA ingyen posta) ł-ł CURVE meghívó (5 angol font ajándékba + MasterCard ingyen posta) PRIVÁTBAN ł----ł 5% iHerb kupon: LQV119

(#5784) scorpy02 válasza muveszur (#5781) üzenetére


scorpy02
aktív tag

Orfeusz szerintem nagyon megbízható.

[ Szerkesztve ]

(#5785) muveszur válasza scorpy02 (#5784) üzenetére


muveszur
addikt

Köszönöm! :R Még annyi kérdésem lenne h melyik a jobb e egy hdmi-hdmi kábellel összekötni ugyh a videokarira egy dvi-hdmi átalakito van rádugva, mint egy dvi-hdmi? Köszi!

(#5786) scorpy02 válasza muveszur (#5785) üzenetére


scorpy02
aktív tag

Mindkét megoldás ugyanolyan jó. Azt választod amelyik szimpatikusabb, teljesen mindegy. Árban is ugyanott van egy HDMI-HDMI kábel, mint egy HDMI-DVI.

(#5787) footy


footy
addikt

Szaisztok!

Mikorra várható az ígért áresés?
Nem sürgős számomra a vásárlás, de érdekelne, hogy mikorra érdemes ütemezni...

(#5788) kugyu21 válasza scorpy02 (#5786) üzenetére


kugyu21
senior tag

De akkor a HDMI-HDMI a drágább megoldás, mert még az átalakító árát is ki kell fizetni.

[ Szerkesztve ]

(#5789) atala válasza Rick4 (#5766) üzenetére


atala
addikt

A UPC Direct-nél egy éves hűséget kérnek, és nincs lehetőség ingyen második beltérire.
A DigiTV-nél nincs hűség, és egyszeri 6000 Ft kártyaaktiválási díjért adnak mégegy beltérit.

(#5790) Rick4 válasza atala (#5789) üzenetére


Rick4
félisten

a upc directnél ezer forint havidíjért kapsz második beltérit második kártyával, és oda viszed ahova akarod. pl megbeszéled a rokonnal, hogy felteszed nála, ekkor 3900ért van kettőtöknek upcje, amit célszerű felezni..az egy év hűség az szerintem normális dolog azért veszed, hogy nézd, nem? ha gond van vele, az ÁSZF-jük úgyis utal rá, milyen módon mondhatod fel..nincs hűség? de milyen áron. kapsz egy ratyi belérit, és nem tudod a hivatalos kártyádat egy másik normális készülékben használni...na ez az igazi rabság... :DDD

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5791) Tepi válasza zsiga667 (#5780) üzenetére


Tepi
csendes tag

Az a baj hogy a komponens ugyan úgy analóg jel és itt elveszik az átalakítás értelme.
Hangon kivül nem is hallotam volna hogy lehet átalakítani, ha mégis ahhoz sztem kéne még 100k-ért egy doboz ami megoldja.

Persze ha létezik ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#5792) Tuya válasza Rick4 (#5790) üzenetére


Tuya
tag

na varjal,hogy erted,hogy felteszi egy rokonnnal?en ugy tudom,hogy ez "tanyeros" tv,vagyis kell hozzza speci antennna...szal hiaba van plusz egy belterid az antenna nelkul nem er semmmit...

(#5793) atala válasza Rick4 (#5790) üzenetére


atala
addikt

De én nem akarom a rokonnal megosztani, én a két szobába akarok külön-külön TV-t nézni.
Azt nem tudom, hogy melyik cég ad jobb beltérit.
Az viszont nekem megnyugvást ad, hogy bármikor azt mondhatom, hogy viszlát! És nem fizettetik ki velem a kedvezményeket, ha idő elött felmondom.
Nem néztem az ÁSZF-t, ha megkötöd egy év hűséggel, módosíthatnak-e közben árat, de mi van ha igen?
A DigiTV-nél olyankor azt mondom, hogy bekaphasssssák, és átmegyek a UPC-hez :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5794) atala válasza Rick4 (#5790) üzenetére


atala
addikt

Ez kétszer ment el.

[ Szerkesztve ]

(#5795) tru3


tru3
csendes tag

Hali
Én olyan koax elosztót keresek, aminek a kimenetei diódával csatoltak, szal a 2 vagy több TV nem zavarja egymást, egymástól függetlenül mennek az adások. Meg tudná vki mondani, van ennek vmi külön neve vagy jelzése, mert sok elosztó van a neten, de meg nem állapítom, h milyen.

(#5796) Rick4 válasza Tuya (#5792) üzenetére


Rick4
félisten

persze úgy értem, hogy a másik beltéri is komplett cucc, van hozzá minden, de a "spéci antenna" hozzá a boltban 2K, a "spéci fej" a boltban 1.5K...

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5797) Rick4 válasza atala (#5793) üzenetére


Rick4
félisten

alaphelyzetben a digi olyan rendszert ad, hogy a kétkártyás beltéri csak az egyik tévénél van, a másikhoz csak egy infravevő, meg a tévéhez a koax megy el...kérdés, emnnyire jó az, ha a készülék megmakkan, onnantól még a muterékhoz se tudsz átmenni egy hiradót megnézni.. :(

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5798) Rick4 válasza tru3 (#5795) üzenetére


Rick4
félisten

koax jelosztó a neve, [link] tehát az F2-F3-F4 vonalból ne vegyél, (ez van a lista tetején) de az F2 irány cs-F3 irány cs- F4 irány cs. vonalból vehetsz( ez fentről a 6.-7.-8.- kép) azok jó cuccok.. ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5799) cocoo


cocoo
tag

Ambilight:
A Philips egyedülálló technológiája a tévékészülék körüli falat lágy szórt fénnyel világítja meg, amely automatikusan, a kép színének és fényerejének megfelelően változik. Az Ambilight javítja az észlelt kontrasztot, színt és részletgazdagságot, és szélesebb kép érzetét kelti. Bizonyítottan csökkenti a szem terhelését, így jóval pihentetőbb nézni.

Otthon ezt simán elérheted, ha valamilyen szórt fényű lámpát „beszerkesztesz” a tv mögé (okés a színét nem változtatja, de az már csak púder).
Az Ikeában vettem egy állólámpát [link], s a tv állvány mögé beraktam, este pedig tv-zés közben bekapcsolva hagyom . Szerintem így jobb hatást érek el. Próbáljátok ki!

[ Szerkesztve ]

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#5800) Stema válasza cocoo (#5799) üzenetére


Stema
tag

Azért egy picit többről szól az ambilight :) Kiszélesíti a történések helyét, de sztem lehetne géphez csinálni ilyet, csupán 3 színű led-ekkel (r,g,b) kéne körberakosgatni egy barkácsolt keretet és mondjuk párhuzamos portról meghajtani valami directshow felületről vett adattal, akár még működhetne is. Kiváncsi vok van-e ilyen do-it-yourself projekt :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.