Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5401) Skynet258 válasza einstein (#5400) üzenetére


Skynet258
veterán

Oled...ha minden jól megy, bár állandóan csúszik, szóval ettől még egy darabig nem fognak csökkenni az árak... Lásd pl. itt és itt.

https://geekpulse.hu

(#5402) kugyu21 válasza Skynet258 (#5399) üzenetére


kugyu21
senior tag

Én tetőantennával fogom a három földi adót és amióta lcd-m van, annak digitális tunerjével, ugyanarról az antennáról a digitális kisérleti csatornákat is. Az M1 mind a kettőben benne van és egyetlen gomb megnyomásával kapcsolgathatok az analóg és a digitális M1 között.
Én semmivel sem látom jobbnak a digitálist, sőt az analóg talán még jobb is. Az egyenlőnél egy hajszállal kontrasztosabb, élénkebb szinű.

[ Szerkesztve ]

(#5403) Skynet258 válasza kugyu21 (#5402) üzenetére


Skynet258
veterán

Akkor a hiba nálad van. Na meg nem is ugyanarról beszélünk: én a T-kábel digitális csomagjáról (illetve azt vetettem össze az analóggal), te pedig a DVB-T kísérleti jelleggel sugárzott adásáról beszélsz. Utóbbinak egyébként még jobbnak kellene lennie, de ezek szerint akkor nálad mégsem az. Ettől függetlenül ne keverjük a kettőt.

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#5404) maxlaca


maxlaca
csendes tag

Sziasztok segítséget kérek mindenktől aki már látott LG 37 LC51-et közelebbről.
Nekem egy ilyen van és sajna azt tapasztaltam ,hogy a képernyő sarkai világosabbak
mint a kép többi része és ez elég zavaró. Midegy hogy milyen forrásról hajtom meg ( TV, DVD, PC ) amikor sötét a kép és a szoba is ahol nézem akkor mindig látszik. Ez szerintetek tipus hiba vagy csak az enyém rossz?? Aki tud legyen szives segiteni.

[ Szerkesztve ]

(#5405) Skynet258 válasza maxlaca (#5404) üzenetére


Skynet258
veterán

Valamennyi bevilágítás az én tévémen is tapasztalható (LG 32LC46), de szerintem ez normális. Gondolom adás közben nem látod, csak ha sötét a képernyő?

https://geekpulse.hu

(#5406) Márton válasza maxlaca (#5404) üzenetére


Márton
nagyúr

3. hónapja használom a 37LC51-em, a sarkoknál minimális felhősödést látni csak ha tök fekete a kép. Abszolút nem látszik, ha már valami van a képen. Illetve nem is ha fekete a kép mivel az nincs, hanem szürke :( Ez sokkal inkább zavar.
Múltkor néztem egy saját felvételt ami szinpadi beszédet mutatott. Emberünk a kép közepén, a háttér töksötét. Igy a tv számára kb. a képterület 1/4-e volt bevilágítandó, a többi sötét. A TV pár mp elemzés után arra jutott, hogy ez bizony sötét kép, és igy jóval lejjebb veszi a háttérvilágítást.. Ugrott egy nagyott a fényességérték a háttér mély fekete lett, emberünk pedig szintén elsötétült. Grrrr. Amint mást mutatott a kamera, vagy jobban rázoomoltam az emberre, és igy nagyobb terület lett világos, megint visszaállt a háttérvilágítás a magasabb szintre. Na gondolom EZ a dinamikus kontraszt, és én EZT szeretném valahol kikapcsolni, mert rettentő zavaró volt jelen esetben :W
A menüben hiába kutakodok, a magyar ügyfélszolgálat 3 hét után sem képes válaszolni, az angol meg azt mondja, hogy váltsak a menüben szinprofilt....

A másik jelenségre tegnap jöttem rá: 5.1 hang esetén ha a center a tv-ből jön a többi pedig egyéb hangfalakból és erősítőből, akkor a közép késik! Igy azoknál a filmeknél ahol egy párbeszéd éppen valamelyik oldalról és középről is jönne, szépen visszhangzik az egész.
Gondolom a film hangmérnöke nem igy képzelte el, és sirna, ha tudná, hogy igy nézem alkotását. Mitől lehet ez a Delay?? (audio/pc bemenet)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#5407) Rick4 válasza Márton (#5406) üzenetére


Rick4
félisten

engem meg a képélesség zavar, de piszokul...a múltkor Onyutha Juci mondta a rosszidőt, és neccharisnyában volt. eddig még jó is lett volna, de: amint megállt egy pillanatra, a képélesség a harisnyáján totál jó lett, amint megmozdult, elment...mert ugye valamiért ez a képélesség csak állóképnél működik... :U nem bezsélve arról, amit már a múltkor említettem: t-kábelt nézve pár csatornánál a kép másodpercentként kimozdul balra 2-3 millimétert...majd vissza, vagyis ugrál. alig alig lehet észrevenni, de a haver tévéje is ugyanilyen..persze, ha felveszem a vinyóra a műsort, ott nem csinálja...LG37LC2RR..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5408) kugyu21 válasza Skynet258 (#5403) üzenetére


kugyu21
senior tag

Tudom, hogy nem ugyanarról beszélünk. Én csak azt akartam "közzétenni", hogy ugyanaz az SD jel attól, hogy digitálisan sugározzák még nem lesz jobb -> legalábbis az én tapasztalatom szerint.

(#5409) Skynet258 válasza kugyu21 (#5408) üzenetére


Skynet258
veterán

Persze, számottevő javulás nem ettől lesz (bár valamennyinek kéne lennie), hanem hogyha végre bevezetik a földi digitális sugárzást, megnyílik a kapu a HD tartalom előtt is. Na arra már lehet majd azt mondani, hogy látványosan szebb :K De sajna mire ez itt megvalósul... :(

https://geekpulse.hu

(#5410) Tuya válasza Rick4 (#5407) üzenetére


Tuya
tag

De ne szamitsatok csodara!Angliaban rengeteg HD adas volt amit latttam es oszinten nem az a minoseg volt mint amikor egy csucsminosegu ,direkt erre a celra keszitett HD anyagnal latsz...pl MM-ben nehany TV-nel direkt a gyarto altal adott HD anyag fut.Sztem ezek direkt ugy vannak megcsinalva,hogy a vevo osszeszarja-hugyozza magat,hogy majd milyen csucs lesz az adas....aztan kozben mondom Angliaban sem ahol tenyleg HD volt a jel,ott sem volt olyan.Sztem tokeletes kepet evekig max szgeprol vagy meregdraga DVD rol tudunk csak kuldeni :W

(#5411) Skynet258 válasza Tuya (#5410) üzenetére


Skynet258
veterán

Remélhetőleg nem lesz már olyan sokáig méregdrága az a lejátszó ;)

https://geekpulse.hu

(#5412) Rick4 válasza Tuya (#5410) üzenetére


Rick4
félisten

nekem van itthon jópár HD rip filmem, hát ahhoz kpest a gyári dvd is vicc....ott teljesen hibátlan minden....mondjuk a 800 lóerős versenyautók is versenybenzinnel mennek, szal ha jóval tömöd, jó lesz a tévé is.. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5413) KicsiPo válasza Skynet258 (#5399) üzenetére


KicsiPo
csendes tag

Köszönöm szépen a válaszod :) Ez is megerősít most abban az elgondolásban, hogy a digitális bekötni miért ne, tényleg nem össze, de nem megvenni a set top box-ot, hanem bérelni havi 800-ért. Igaz így használtat adnak csak a Sugárban lévő T-kábel szerint. És majd ha jönnek a HD adások, és az új set top boxok, akkor venni egyet. Köszönöm még egyszer hogy leírtad a tapasztalataid. AMúgy nálam RTL van, itt SAT1 nincs pl az analóg III.-as csomagban, viszont már az analógnál is van Eurosport 2.

(#5414) Skynet258 válasza KicsiPo (#5413) üzenetére


Skynet258
veterán

Na, erről van szó, 800 pénz nem összeg, és normálisabb minőséget kapsz :K Akkor meg nem is kérdés szerintem. ;)
Lehet kevertem egyébként, és nálunk is analógon a Sat1 hiányzott... annyira nem tudom már, a lényeg, hogy most van mindkettő.

https://geekpulse.hu

(#5415) penell


penell
csendes tag

Hello Cifu: Philips (32PFL9632D) vettem szerinted jó választás volt?Digi-TV +DVD-re használom szerintem szebb képe van mint sok LCD-tvnek.

(#5416) maxlaca válasza Márton (#5406) üzenetére


maxlaca
csendes tag

Dinamikus kontraszt az LG -nél = XD kontrasztal ha ezt kikapcsolod ez a jelenség
megszűnik és nem váltakozik a háttér világítás fényereje olyan zavaróan

(#5417) Rick4 válasza KicsiPo (#5413) üzenetére


Rick4
félisten

szerintem semmiképp sem érdemes megvenni a boxot. ha 800 ftjával fizeted, akkot 30 hónap alatt (2.5-3év között) fizetnéd ki, ha meghal, azonnal kapsz egy másikat. ehhez képest ha megveszed, és 2 év múlva neked kell javíttatnod 10K-ért, nem lesz jó üzlet. 3 évente tuti cserélni kell majd valamilyen változtatás miatt, szal nem éri meg megvenni..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5418) Adolfka_ válasza Adolfka_ (#5397) üzenetére


Adolfka_
tag

sziasztok!

Kaphatnék esetleg valamilyen tanácsot az #5397-es hozzászólásomhoz?

köszönöm előre is!

(#5419) atala válasza kugyu21 (#5402) üzenetére


atala
addikt

Írtatok itt a digitális tunerről. Az enyémben csak "C", és "S" hullámsáv van. Kerestem, de nem találtam digitális tunerra utaló dolgot. Lehet, hogy az én TV-mben nincsen digitális tuner?

(#5420) Rick4 válasza Adolfka_ (#5418) üzenetére


Rick4
félisten

azt mondják, 1.5-2 méterről már nem látsz különbséget a full-HD felbontás és az 1366X768as között. játékoknál eleve fölösleges kínozni a videokártyát egy 1900as felbontással, az élmény a felbontás miatt nem nő, de az FPS csökenéssel egyenesen arányosan csökken. szvsz amíg nincs HD dvdből otthon 50-60db a polcon (persze lejátszóval együtt) addig a full-Hd tévének sincs sok értelme. perpill pénzkidobás. logikus a döntés egy 1366os panel mellett ha játszani is akarsz rajta jó sebességgel, a pc-s ikonok, szöveg is olvasható marad, a játék is játszható marad. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5421) Skynet258 válasza atala (#5419) üzenetére


Skynet258
veterán

Nem mindegyik készülékben van, általában kicsit felárasak ezek a típusok. Nekem is van benne, az más kérdés, hogy nem használom, és nem ez volt a döntő a vásárlásnál.

Rick4: csatlakozom, szerintem sincs még igazán értelme a full hd-nek... Sőt, ha belegondolok, sima tévénézésre sem biztos, hogy vennék lcd-t. Számítógéppel való összekötés miatt már több értelme van (játék, HD anyagok nézése).

Márton: őszintén szólva nem tudom, ez mennyire normális a tévédtől, nekem is LG-m van, de sohasem tapasztaltam az általad írt dolgokat (pedig bármi hiba van a képben, én vagyok az első otthon, aki kiszúrja). Szal nem tudom mi lehet a gáz... Nézted másik LG-vel, ott is láttad ezt?

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#5422) Márton válasza Rick4 (#5407) üzenetére


Márton
nagyúr

Rick4:
elárulom a kulcsszót: interlace!
ha nincs mozgás, persze hogy szép egy progresszív képernyőn, amint van, feleződik a felbontás.
Nekem még nem mozdult a kép jobbra-balra :)

Maxlaca:
ez így ebben a formában nem igaz. Az XD és maga a dinamikus kontraszt nem ugyanaz. Olvass csak utána, mikor először felmerült ez a problémám, írtam itt is, hogy a menüben már mindent állítottam, kikapcsoltam, a szervízmenüben is jártam, de semmi hatás.
Ha egy felirat van fekete háttér előtt, pár mp után sötétebbre vált a kép, pedig a menüben ki van kapcsolva az XD összes lehetősége. Akkor megállapítottuk, hogy LG-nél ez nem állítható, mindig müködik.

[ Szerkesztve ]

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#5423) Rick4 válasza Márton (#5422) üzenetére


Rick4
félisten

akkor egy sima analóg tévadás hogy is jön? itt nem arról volt szó, hogy egy bizonyos képpontban jó volt, máshol meg nem, sőt az időtől sem függött, egyszerűen ha megállt a kép, egy ponton maradt az a bizonyos neccharisnya (azért jó példa, mert a fekete szálak a Juci lábán relatíve jó kontrasztosak voltak) akkorráhúzta a kontrasztot... :U én is ezt tapasztaltam, ha kikapcsolom az XD-t nem veszek észre változást....vagyis nem tudom, az XD bekapcsolásától mi változik..
XD-ről ezt találtam:
Az új XD Engine tökéletesen kezeli a digitális jeleket, megoldja az átvitel során keletkező jeltorzulások okozta problémakat, ezáltal jelentősen növeli a fényerőt és a kontrasztot..namost akkor amíg analóg dvdlemezt nyomok rá scarton, meg analóg t-kábelt nézek, nem látok semmi differenciát, mert a digitális jelekről beszélnek...vagy csak megint megy a parasztvakítás..

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5424) atala válasza Skynet258 (#5421) üzenetére


atala
addikt

B@sszus! Én meg azt hittem, hogy ha LCD TV-t veszek, azok már alapból fogják a digitális jelet! Akkor hiába fog bejönni a digitális adás, csak a set top box-al tudom fogni, mint ha analóg TV-m lenne?

(#5425) kugyu21 válasza atala (#5419) üzenetére


kugyu21
senior tag

Ezek a betük nálam az analóg csatornák programozásakor jelentek meg, de leginkább a géped (bocsi de nem néztem vissza neked milyen van) paraméterei között kell megnézni, hogy van-e benne digi tuner.
Nekem a manualnak egy teljes fejezete foglalkozott a digitális tuner programozásával. Ha neked nincs ilyen a leírásban akkor valószínüleg nincs digi tunered, de ne ess kétségbe, legalábbis egyenlőre semmit sem vesztettél, késöbb meg ki tudja mi lesz az aktuális irányvonal (mpeg2/mpeg4 korábbi hsz-ekben).
Én sem eme tulajdonságáért választottam ezt az lcd-t, de ha már benne volt kipróbáltam mit lehet kezdeni vele.

[ Szerkesztve ]

(#5426) Vangelis válasza atala (#5424) üzenetére


Vangelis
nagyúr

talált sülyedt:)

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#5427) atala


atala
addikt

Orion LCD PT37S a TV-m.
A manuális keresésnél nem jött elő, és a kézikönyv se említi, tehát akkor nincs benne.
Azért ez szemétség, hogy egy digitális TV-be nem tesznek digitális tunert. Szerintem ez lenne a minimum.
Ez szerintem pont olyan, mint ha egy BMW kaszniba trabant motort tennének. :C
Minek az LCD, és a digitális technika, ha nincs benn digitális tuner.
Arról nem is beszélve, hogy pár 10 ezer forintos tétel.

[ Szerkesztve ]

(#5428) Rick4 válasza atala (#5427) üzenetére


Rick4
félisten

miért? minden bmwben van bmw motor, nem? mint ahogy a te lcd tévédben is lcd panel van. mi az hogy digitális tévé? akkor te digitális tévét vettél, nem lcdtévét? :Y a digitális tuner bizonyos árkategóriában extra, mint pl a menetstabilizáló elektronika. ha nem ilyet akartál, miért ezt vetted meg? :U

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5429) Vangelis válasza atala (#5427) üzenetére


Vangelis
nagyúr

Akkor pár tizezer forintal mért nem vettél drágábbat amiben van:F?

@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

(#5430) KicsiPo válasza atala (#5427) üzenetére


KicsiPo
csendes tag

A legtöbb "átlagos" tv-be amúgy is csak DVB-T tunert raknak, ami a földi sugárzású digitális csatornákat tudja fogni (m1,m2,Duna,Duna2), és azon kívűl hogy van elektronikus programújságod, és a hozzá tartozó funkciók szerintem felesleges. Tesóm Sony KDL40S3000-esében van DVB-C tuner is, ami elvileg tudná a digitális jelet fogni a kábelszolgáltatóktól de azt még nem próbáltuk ki, mert dekóder kártya mindenképp kell hozzá. Szóval egyenlőre marad a set top box-os megoldás, de az is a köv 1-1,5 évben szerintem változni fog, ahogy jönnek be a HD adások, mert mint kiderült a mai box-ok nem tudják megoldani ezek átvitelét.

(#5431) Skynet258 válasza KicsiPo (#5430) üzenetére


Skynet258
veterán

Én személy szerint megértem a T-kábel álláspontját is: minek adnának olyan set top boxot jelenleg, ami támogatja a hd jelet... hisz ők is tudják, hogy ez még pár év. Jelenleg elég a hdmi csati nélküli változat, így a box költsége is lentebb tartható.
Aztán mikor jön az új trend és a szabványt is megtalálják, akkor jön a következő box a következő akció keretében... Ki van ez találva ;)

https://geekpulse.hu

(#5432) Handball


Handball
csendes tag

A T-Com IP TV szolgáltatásához HDMI-s set-up-box jár.

(#5433) Skynet258 válasza Handball (#5432) üzenetére


Skynet258
veterán

Csak az nem kábelen jön. :U
Amúgy Set top box a neve ;)

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#5434) #72042496


#72042496
törölt tag

Sziasztok!

Újfent tanácsot kérnék, még mindig nem tudtam dönteni... Az LE37M87 és LE40M87 között gondolkodtam, de most képbe került az LE40N87 is.

A kérdésem az lenne, hogy legutóbbinak mennyire matt a panelje az LE37M87-hez képest? Hiába a 40"-os kiváló feketéje, ha minden visszatükröződik benne.
Árat illetően is jobban járnék ezzel a készülékkel, de talán még a designja is jobban bejön. :)

Az LE40N97-et melyik gyártó paneljével szerelik?

Végül egy utolsó kérdés, erre nem találtam választ: miben különböznek az M86 és M87 jelölésű TV-k?

(#5435) atala válasza Rick4 (#5428) üzenetére


atala
addikt

Lehet, hogy extra a digitális tuner, de szerintem kellene annak lennie.
Egyébként nem is gondoltam erre, hogy ha majd bejön a digitális adás, akkor ugyan ott leszek mint ha egy CRT tv-m lenne.
Jó, persze, miért nem érdeklődtem előre, de éppen azért mert azt hittem ez alap.
Nem láttam a leírásokban, hogy annyira kiemelnék, hogy van-e benne digitális tuner. Annál inkább sokall nagyobb hangsúlyt fektetnek a látószögre, meg a fényerőre...stb

(#5436) atala válasza Vangelis (#5429) üzenetére


atala
addikt

Mint írtam, nem is gondoltam, hogy egy LCD TV alapból nem képes a digitális adás fogására!

(#5437) Rick4 válasza atala (#5435) üzenetére


Rick4
félisten

gondolom berohantál a boltba, letépted a dobozt a polcról, és rohantál vele a kasszához....időd sem volt arra, hogy elolvasd, mit írnak róla, vagy mit mond egy eladó....érdekes hozzáállás...hinni meg mint tudjuk a templomban szokás..én anno a tévéválasztást úgy oldottam meg, hogy napokig olvasgattam a neten, meg eljártam az üzletekbe hogy megnézzem, melyik milyen. érdekes, nem hittem abban, hogy a tévémben lesz valami ami valójában nincs... :U de te tudod...nekem nem volt még sosem 170K kidobni való pénzem... :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5438) kugyu21 válasza atala (#5435) üzenetére


kugyu21
senior tag

Lehet, hogy nem volt elég körültekintő a vásárlásod, azonban újra ismétlem, SEMMIT SEM VESZTETTÉL. Ma még nem tudjuk ezt igazán kihasználni, amikorra pedig igazi HD adások lesznek (nem kisérleti jelleggel, digitálisan továbbitott SD) addigra már ugyis más normákat fognak kitalálni és az én tuneremmel sem fogok semmire menni, nekem is meg kell majd vennem az akkor éppen aktuális set-top -boxot.
Amúgy én is elöbb végig olvastam az egész fórumot és a jobb összehasonlíthatóság miatt a saját kamerámmal (nálam fontos szempont volt a jó SD kép) végigjártam a nagyobb és kisebb boltokat, rádugtam valamennyi tv-re ugyanazt a felvételt és csak ezután döntöttem.

[ Szerkesztve ]

(#5439) Tuya válasza atala (#5436) üzenetére


Tuya
tag

sztem sem butal semmmit,sztem az a hulye aki plusz 10 ezreket ad egy olyan TV-ert ami csak ebben tud tobbet.Nem tudja kihasznalni,es amugy is lehet majd kapni a boltokban a digitlis adas elterjedesevel 10 ezer ilyen kis kulso digiboxokat.....kulfoldon is ment...itthon jelenleg semmmi ertelme

(#5440) Adolfka_ válasza Rick4 (#5420) üzenetére


Adolfka_
tag

Rick4: köszönöm a tanácsot! Viszont azt még mindig nem tudom, hogy melyiknek szebb a képe azonos jelnél (konkrétan vegyünk egy 1280*544-es azaz 720p-s releaset vagy egy 1360*768-ra beállított FPS játékot), egy 1366*768-as HD-readynek vagy egy FULL HD-nek?

Elvileg a HD-readynél ebben az esetben natív felbontáson minden egyes fizikai képkockájára kirak egy pixelt ami az optimális felállás, viszont a FULL HD nem... vagy?

Ha végül mégis 1366*768 mellett döntenék, akkor 40" méretben melyik a non-plus ultra elsősorban monitorként, netezéshez, játékokhoz, HD és néha DVD filmnézéshez használt HD-ready LCD TV?
Nekem mindegy melyik márka, hogy Samsung, LG, Sony stb..

Cifu?

köszönöm előre is!

(#5441) Rick4 válasza Adolfka_ (#5440) üzenetére


Rick4
félisten

40"-ból ugye nem az 1366X768as felbontású lesz a non plus ultra, hanem a full HD, legalábbis extrák tekintetében valami biztos elmarad a kisebb modellből _(ami persze kérdéses, hogy használható-e egyáltalán) de a samsung- lg vonalon érdemes maradni, (utóbbiból 42" van) ha a pc összekötés nagyon fontos. a samsungnak állítólag jobbak a feketéi, az LG egyszerűbben összeköthető géppel. neked kellene döntened, menj egy egy mediamarktba, elektroworlddbe, vagy valami ilyen nagyobb helyre, és nézz körül..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#5442) atala válasza Rick4 (#5437) üzenetére


atala
addikt

Köszi, hogy így minősítesz! :((
Nem rohantam be a bolt és kaptam le a polcról a TV-t. Igenis utána olvastam mindennek. Majdnem mindennek. Egyszerűen azt gondoltam, hogy ami alap, az valójában mégsem.
Sokszor bent voltam különböző boltokban, órákig nézegettem a TV-ket.
Szóval ne minősíts olyan valakit akiről nem tudsz elég infót.

(#5443) Márton válasza Rick4 (#5423) üzenetére


Márton
nagyúr

rick4:
egy sima, analóg tv adás is interlaced jel.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#5444) atala válasza kugyu21 (#5438) üzenetére


atala
addikt

kugyu21, Tuya:

Lehet, hogy nem buktam semmit, nem is ez érdekel. Inkább a meglepődöttségem nagy, mint sem a bánatom.

(#5445) KicsiPo válasza Rick4 (#5441) üzenetére


KicsiPo
csendes tag

Rick4 mit értesz az alatt hogy az LG egyszerűbben összeköthető a géppel? Nekem Ati RADEON 9600 Pro és Samsung 40LER88BD-nél annyi volt hogy rádug DVI, tv-n mikor HDMI2-re rádug a gép már jelezte is hogy jé egy HDTV eszköz, és ment is vele rögtön. 1360X768-ban 60Hz-nél gyönyörű képe van mind netezésre, mind játékra, mind pókerre (több asztalos játék).1280X720 és 50 Hz is elsőre megy rajta. Bár sosem használom, a HD filmeket is a nagyobb felbontáson nézem. LG ennél egyszerűbben összedugható? ;) Amúgy most itt a HD filmek nézésénél érdemes a felbontást váltogatni az előbb említett 2 között? Mert sima gépezésénél a 1280-as febontásnál sokkal csúnyábbak a betűk.

(#5446) Stema


Stema
tag

Nah, utánanéztem, amit IcebirdMK mondott, hogy neki néha az éles szinváltások (pl. sötétzöldön 1-2 pixel széles piros vonal) mosódnak a Philips-én. Ez gondoltam egyértelműen subsampling, de nem gondoltam volna, h igaz lehet, hiszen azt hittem rgb jel megy át. De kis keresgélés után rá kellett jönnöm, h nem:
"A HDMI szabvány egy árnyékolt 19-eres kábelen digitálisan továbbítja az audio- és videojeleket, valamint újabban már a készülékek (HDMI-CEC) vezérlőjeleit is. A videojel RGB vagy Y Pb/Cb Pr/Cr digitális színkódolású lehet. Utóbbinál 4:4:4 vagy 4:2:2 kódolás fordulhat elő, mely leegyszerűsítve annyiban tér el egymástól, hogy míg a 4:4:4 az összes képpont, addig a 4:2:2 csak minden második képpont színinformációját kódolja, s a képmegjelenítőben kell a hiányzó színinformációt egy úgynevezett szín felkonvertálással (Colour Upsampling) visszaállítani. A kódolt színekből álló digitális képinformációt egy úgynevezett TMDS (Transmission Minimized Differential Signaling) jellé alakítva továbbítják a HDMI kábelen." - www.hazi-mozi.hu

Szóval color subsampling, méghozzá 4:2:2-es. Vajon a philips-eken van 1.3-as hdmi? Az támogatja a 4:4:4-et, ahol nincs szininformációvesztés. Vagy vajon videókártyadriver-ben, esetleg powerstrip-ben megoldható, h dvi-on ne komponensjelet, hanem rgb-t toljon ki? Egyébként rájöttem, h nem akkora probléma, mert a filmek mindenképp valami redukált colorspace-el dolgoznak, játékokban se lehet gond, mert a szininformációvesztés nem okoz képminőségromlást ilyen környezetben, de netezésre pl nem 100%, h minden esetben jó.

Aki nem érti mi ez a subsampling dolog, az gondoljon a jpeg képekre, mikor egy piros kör van és látni, hogy olyan pixeles. Paint megnyit, sötétzöld háttér, 1-2 pixel vastag piros vonal és mentsétek jpeg-ként, meglátjátok miről van szó. (Kisebb felbontású a szininformáció (nem biztos, h minden szinre), mint a világosságinformáció)

edit: Egyébként más tv-knél, ha nem dsub-al van rákötve, kiváncsi lennék, h az előbbi rajzot még nem mentve (h ne legyen információvesztés a jpeg miatt), vagy mondjuk bmp-ként mentve a többi tv hogy jeleniti meg.

[ Szerkesztve ]

(#5447) Márton válasza KicsiPo (#5445) üzenetére


Márton
nagyúr

kicsipo:
ugye 1280 50hz-nél neked is lelóg sokminden a kép széleiről?

Átváltani szerintem cska akkor érdemes 1280@50hz-re, ha 25p-s vagy 50i-s filmet nézel, ekkor a mozgás szebb, mint 60hz-en, mert natívon gondolom a tiéd is csak 60-at tud fixen.

Érdemes viszont natívban maradni, ha 24p, 30p vagy 60i filmet nézel, mert ha a videó mondjuk 1920x1080-as, akkor miért butitanád 1280x720-ra, amikor a tv-d meg tudja jeleniteni 1360x768-on is? több pixel, nagyobb részletesség. Ha pedig 1280x720-as filmet nézel akkor a lejátszó skálázza fel 1360x768-ra, ami sztem szebb mintha a tv kapná az 1280-as jelet és ő nagyítaná.

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#5448) Stema válasza Stema (#5446) üzenetére


Stema
tag

Esetleg akinek philips tv-je van, az próbálja meg ezt:
http://www.entechtaiwan.net/util/moninfo.shtm
elég komoly információkat nyújt arról, amit a rákötött eszköz közöl a videókártyával!

Sztem későbbiekben is biztos segiteni fog sokmindenben!

(#5449) KicsiPo válasza Márton (#5447) üzenetére


KicsiPo
csendes tag

Alapban igen lelóg, de csak addíg aíg nem állítom be a Csak pásztázást (Just Scan) opciót, akkor összehúzza olyan méretre amekkora a képernyő. Köszi az infot a videókról. Sajna a vidkarim az 1080p-s filmeknél már akadozik, mind1 neki hogy milyen cidec+lejátszó párost alkalmazok. Majd egyszer felfejlesztem, most még nincs rá égető szükségem, maradnak addig a 720p-s filmek, a tv úgy sem full HD.

(#5450) Márton válasza KicsiPo (#5449) üzenetére


Márton
nagyúr

és just scan esetén is marad 50hz-en biztosan?
mert nvidia-nal is van overscan compensation, de barmibe nyulok, visszaáll 60 hz-re :(
1080p-hez nem is annyira vga, mint izmos proci kell!
De hogy valoban lasd is a tobb pixelt, valoban tv-t kell cserelned :)

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.