Hirdetés

2024. június 12., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6551) muveszur válasza Rick4 (#6549) üzenetére


muveszur
addikt

pl. egy DVB-T-s Tv-tuner-rel kiválthat egy ilyen set top box-ot? Vagy csak olyan használható amit a szolgáltató ad?
Mod: hát igen, az az 1%...

[ Szerkesztve ]

(#6552) Rick4 válasza muveszur (#6551) üzenetére


Rick4
félisten

a dvbt-s tuner jó lesz a kódolatlan műsorokhoz, de ezt még nem lehet teljesen tisztán átlátni, a közszolgálati műsorok biztosan nem lesznek kódolva. a set top box nem a legfrankóbb dolog, mert a 70K-s daraboknak sincs HDMI kimenetük (vagy egyáltalán bámi olyan, ami komolyabb felbontást tud), egyedül a t-home tv-hez adott set top boxon van HDMI..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6553) andr_s válasza muveszur (#6551) üzenetére


andr_s
tag

Nehogy azt hidd, hogy neked jó lesz, ez is a lehúzásra megy... :(( én is mikor megvettem a TV-t, és mivel van benne digitális tuner, elkezdtem nézegetni a szolgáltató honlapját (nálam T-kábel van), mivel már kaptam ezzel kapcsolatban többször szórólapot, de akkor még annyira nem érdekelt!

ezt írják idézem:
"Set Top Boxra akkor is szükség van, amennyiben maga a tévékészülék digitális, mert a berendezés dekódoló szerepet is betölt. A Set Top Box készülék a televízió AV bemenetére (Scart, RCA bemenet) csatlakoztatható a megfelelő összekötő kábellel. A Set Top Box telepítés és a tévékészülékhez való csatlakoztatás mikéntjét a berendezéshez mellékelt útmutató részletesen leírja." :W

ja, és persze egész véletlenül a set top box nem is olyan olcsó:

"A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges Set Top Box havi 800 Ft-ért bérelhető, vagy egy összegben, 16.900 Ft-ért, illetve 3 x 5700 Ft-ért részletre megvásárolható. A Set Top Box megvásárlásáról bővebb információkat itt talál."

persze ez nézőpont kérdése, lehet megér ennyit... meg azt sem tudom, hogy ez más szolgáltatónál hogy működik, lehet máshol más fajta rendszer van, és tudod a TV-d digitális tunerjét használni!

szóval én egyenlőre hanyagolom ezt a digitv-t....

egyébként itt találsz több infót T-kábelest:
http://www.t-kabel.hu/engine.aspx?page=showcontent&content=altalanos-informaciok-digitszolg

üdv,
Andris

(#6554) Rick4 válasza Ebit (#6550) üzenetére


Rick4
félisten

[I]72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez képest csak bővülés, és pontosítást hozott, mindenhol a fogyasztók javára, egyébként meg majdnem csak egy felsorolás, hogy milyen fogyasztási cikkekkel bővült a kör.... :DDD vicces gyerek vagy.. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6555) Rick4 válasza andr_s (#6553) üzenetére


Rick4
félisten

ez a DVB-t tuner egy valamire alkalmas: földi sugárzású digitális műsor vételére. semmi közel a t-kábelhet, de még a UPC kábelhez sem..olyan eszköz, amire egy pici antennát kösz, és jön a műsor( perpill csak BP közelében) ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6556) muveszur válasza andr_s (#6553) üzenetére


muveszur
addikt

Köszi! Homályos még ez a hazai helyzet, Ha 16ezer lenne egy HDMI-is set top box, és viszonylag olcso lenne a digitális szolgáltatás ugy még megérné...kiváncsian várom a fejleményeket :))

(#6557) Kiskutya válasza sandrik (#6548) üzenetére


Kiskutya
veterán

koszi az infot!

hmm...

(#6558) andr_s válasza Rick4 (#6555) üzenetére


andr_s
tag

Milyen antennát kell rákötni?
akkor ezekszerint tudnék fogni digitális műsort itt budapesten?

és ha ezt akarom nézni akkor cserélgetnem kell a mostani t-kábel koax-ot, meg a pici antennát?

(#6559) beci válasza Rick4 (#6549) üzenetére


beci
őstag

Szombathelyen lakom.
Itt egy cikk az Upc-röl. [link]

Akkor most mikortól,és milyen eszközök vételével,tudok majd a készüléken HD adást nézni upc kábelen?:)

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#6560) Ebit válasza beci (#6559) üzenetére


Ebit
addikt

A harmadik típusú set-top box pedig a HDTV-adások vételére is alkalmas lesz.

(#6561) Rick4 válasza andr_s (#6558) üzenetére


Rick4
félisten

ilyen kb egy antenna. kicsi 10- 20 centis valami..

elvileg külön bemenet van a két tunernek.. :U nézd meg hátul, van-e még egy bemenet... ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6562) KicsiPo


KicsiPo
csendes tag

Amúgy Digitális földi adást sima szobai régi antennával is be lehet néha fogni. NEkem még fent van a tetőn kertesházban a régi sima bot antenna, tv-be bedug, és láss csodát jön a földin digiten EPG-vel mindennel az mtv1, mtv1, Duna, Duna2, és Duna még valami.

(#6563) andr_s válasza Rick4 (#6561) üzenetére


andr_s
tag

Csak egy antenna bemenet van benne, de így is írták:

Beépített tv-tuner 1
Type of tuner Analog/DVB-T(MPEG-2)

A.

(#6564) Rick4 válasza andr_s (#6563) üzenetére


Rick4
félisten

gondolom 1-2K körül lehet hozzá venni egy koax közösítőt, és akkor nem kell dugdosni.. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6565) cocoo válasza Thom! (#172) üzenetére


cocoo
tag

Ezt olvastam már én is, sőt itt is utaltam rá, hogy valahol találkoztam ilyennel.... úgy emlékeztem szellemképet írtak rá, arra ki is röhögött valaki, s lám: utókép (így is lehet mondani)
szóval a samunál!

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#6566) _Petya_


_Petya_
őstag

Hello!

#6533-re valaki?

Petya

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#6567) Anyád911 válasza cocoo (#6565) üzenetére


Anyád911
tag

A "szellemkép" miatt én vétóztam, utólag is elnézést. A kettő tényleg nagyon nem ugyanaz, de ezt most hagyjuk. Viszont a Samu plazmák manualjában szóról szóra ugyanez van leírva azzal a különbséggel, hogy az LCD szó helyett plazma van, ugye. Csak érdekességképpen. Oda inkább való szvsz mint emide.

(#6568) Rick4 válasza cocoo (#6565) üzenetére


Rick4
félisten

gondolom nem zavar, hogy egy 5 hónapos hozzászólásra válaszolsz... :DDD

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6569) Anyád911 válasza _Petya_ (#6566) üzenetére


Anyád911
tag

A VGA-d gondolom tud 1360*768-at. Ha ezzel a jellel natívban szeretnéd hajtani a tv-t, a hdmi biztosan működni fog. Manualból esetleg kiderül, hogy a dvi-n is tudja-e ugyanezt. Ha igen, elég az olcsó kábel, ha nem, marad a dvi-hdmi, vagy az átméretezett, csúnyácska kép.

(#6570) mutyi


mutyi
őstag

Sziasztok!

Tegnap tapasztaltam előszőr azt a jelenséget, hogy ha a t-kábel digitálison azaz a stb-n keresztül nézem a tv-t, akkor szellemképes kurvára az adás. Ahogy átkapcsolok analógra, ott tökéletesen jó a kép. Már kezdtem megijedni, hogy a tv-vel van valami, bár éppen a scart csatlakozóval lehet. Kölcsön adtam a jó minőségű scart csatimat és tegnap a szar gagyival volt összekötve, lehet az okozta a hibát, de erre csak akkor derül fény, ha holnap visszakapom a jobbikat.

(#6571) kokopo


kokopo
aktív tag

Sziasztok
Remelem valaki tud rajtam segiteni mert mar elegge tepem a hajam (amig meg van)
Szoval adott 1 Orion lcd-tv. A letezo osszes szabvanyu csatlakozo megtalalhato (SCART, kompozit, RCA, HDMI, Pc input, meg olyan dugesz mint a monitorokon szokott lenni) Engem a HDMI csatlakoztatas erdekel Pc-vel DVI-n keresztul. A gondom az az hogy ha bevan dugva a hdmi csatlakozo akkor nem mukodik a hang, ha drasztikusan kihuzom akkor a kep eltunik es a hang meg csodasan mukodik. A tv kezikonyveben azt irja hogy ha hdmi-n csak kepet juttatunk a tv-be akkor az audiot juttasuk a "Pc input"-on keresztul. Igy csinaltam es megsem megy. Probaltam mindegyik audiobemenetre tenni es tarsitani menun keresztul de ugyse mukodik az audio eggyutt a keppel csak ha kihuzom a hdmi-t akar szolni a hang. Amugy a kep az tokeletes de mindegyik oldalrol (fent, lent, jobb, ball) kilog kg 0.3 cm a kepbol. Az lenne a kerdesem hogy mien trukkel tudnam elinditani a kepet/hangal hdmi-n keresztul es hogy tudnam elerni hogy ne csusszon ki 0.3 cm a kepbol ?? Ha osszekotom a pc-t sima vga kabellel akkor mukodik a kep a hangal de ott nincs meg a HD felbontas.(esetleg van valami kabel amivel osszekotom a hankartyat a videokaryaval ??) A valaszokat elore is kosz.
UI: az a megoldas nem erdekel hogy a hangot tegyem kulon erositore, mert este kikapcsolasnal kulon kikell masszak hogy az erositot is kikapcsoljam. A gep amivel osszekotom egy amd Dualkoros csoda, a videokartya nVidia 8600GT es 2 giga ram.

(#6572) Anyád911 válasza kokopo (#6571) üzenetére


Anyád911
tag

A videokártyádból - értelem szerűen - videojel távozik. Analóg v digitális, de csak kép. Érdekelne, h minek a hangját hallod, amikor VGA (D-Sub) kábelt használsz... annak a valaminek a hangját (legyen az bármi) ui. nem fogod hallani ha a tv-n hdmi bemenetre váltasz, hiszen akkor azon fog audio-jelet keresni a készülék, márpedig a DVI ilyet nem ad. (Legalábbis a 8800-as nem.)
Megoldás: DVI-HDMI-n keresztül megyen a kép, hangkártyából stereo jack --> RCA kábelen megy a hang (front kimenet a tv audio in bemenetére).
Szerintem.
A kicsúszás (overscan) más tészta: a tv natív felbontásának megfelelő jelet kéne a pc-ről kiküldeni, és ha az Orion tudja (nem biztos) az 1:1 pixelmapping-ot, akkor nyert ügyed van. Ha nem, meg kell barátkozni a hiányzó pixelekkel, ill. elfelejteni a hdmi-t. Sokak szerint nem sokkal jobb a vga-nál.

[ Szerkesztve ]

(#6573) kokopo


kokopo
aktív tag

Szoval ha a VGA kabelt hasznalom akkor az adott film, vagy zene hangjat hallom es persze a pc kepet latom (maga a filmet a hangal) HDMI-n csak a kepet latom hang sehol (hang akkor van ha kihuzom a hdmi kabelt) Irtad hogy --> "Megoldás: DVI-HDMI-n keresztül megyen a kép, hangkártyából stereo jack --> RCA kábelen megy a hang (front kimenet a tv audio in bemenetére)."<-- Probaltam igy is mindegyik audiobemeneten keresztul de semmi. Szerintem olyasmi van a dologban hogy a hdmi dugo bedugasakor kikapcsol minden mas audiobemenetet es igy hiaba kotom akarhova nem mukodik a hang. Tehat marad a kerdes hogy "hogyan" ?? Ezt a "nativ" dolgot nemertem, honnan tudom meg hogy tudja-e azt az 1:1-et?? mert a honlapon semmi ilyet nem ir a gyarto csak maga a felbontast.

(#6574) kokopo válasza kokopo (#6573) üzenetére


kokopo
aktív tag

A tv-m ilyesmi de nem pont ugyanez -> http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230220173881&ih=013&category=3320&ssPageName=STORE;)ROMOBOX:NEWLIST

(#6575) Rellind


Rellind
senior tag

Urak!
Ha veszek egy Samsung le32r82-t tudok majd mindent nézni rajta?Értem a mostani analóg adásokat és a digitális műsorokat is?Digitv,kábeltv,upc?
Visszaolvastam néhány hsz-t de nem írta le senki a véleményét a készülékről.Ha valakinek van ilyene legyen szíves irjon néhány sort róla.THX :R

(#6576) Rick4 válasza Rellind (#6575) üzenetére


Rick4
félisten

analógot a saját tunerjével, a digit, upc-t meg egy beltéri egységgel, vagy kábelnél set top box-szal fogod tudni nézni. a földi sugárzású digitális műsorszóráshoz ( DVB-T) a tévének perpill nincs köze, de 13K körül már lehet egy DVB-T vevőt venni, még ha az nem is a legfrankóbb.. ;)

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6577) Rellind válasza Rick4 (#6576) üzenetére


Rellind
senior tag

Köszi...Akkor még várok a tv vásárlással. :R

(#6578) Rick4 válasza Rellind (#6577) üzenetére


Rick4
félisten

mi rosszat mondtam? :DDD

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#6579) gabo01


gabo01
senior tag

Sziasztok!
Segítségre lenn szükségem! A probléma a következő: adott 1 Samu 46M87-es tv pc-re kötve DVI-HDMI-vel minden szépen működik csak a színekkel van problémám! Olyan mintha az ember bőrszíne lilás-piros lenne és a színek pedig túlzottak! A tv-n PC módban nem lehet állítani a színeket az Nvidia driverben meg csak kontraszt, fényerő és gamma van! Tudja valaki a megoldást? :))

(#6580) kokopo


kokopo
aktív tag

Legyetek szivesek valami megoldast mondani az en problemamra is (3-4 hozzaszolassal fentebb) vagy legalabb erre a "nativ" okossagra hogy pl honnan tudom meg hogy tv-m tud ilyet vagy sem (hamar a honlapon nem irnak ilyet). Koszonom

(#6581) Kiskutya válasza Rellind (#6575) üzenetére


Kiskutya
veterán

miert ne tudnal?
ha mindig megvarod a legujabb dolgokat akkor soha nem fogsz venni semmit szerintem ezzel a tv-vel is siman kihuzod 1 jo darabig.

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#6582) muveszur


muveszur
addikt

Sziasztok! A tv-m sztem k@rva nagy hőt termel... a hátlapja tetején csak ugy jön ki a meleg, szinte fullasztó meleg levegő...ez normális? (tv-m az aláírásomban)Köszi!

(#6583) beci válasza Rellind (#6575) üzenetére


beci
őstag

Nem fogod megbánni.:)
Én 5 napja vagyok a birtokosa 1nek.:)
Majd ha lesz idöm,irok róla pár sort.

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#6584) beci válasza muveszur (#6582) üzenetére


beci
őstag

Mi az a nagy hő?....
Bizonyos mértékig normális szerintem.

Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....

(#6585) muveszur válasza beci (#6584) üzenetére


muveszur
addikt

Végülis nem olyan forró...ezek szerint normális. Mondjuk az lcd monitoromhoz képest meleg :R

(#6586) bobomacleod


bobomacleod
csendes tag

Hali!
Új vok itt de nagy segitség kellene.Van egy lcd tv-m.vga-val össze van kötve a laptoppal és ha a tv-n nézem a filmet (mindegy hogy hd-s vagy sima divx) 5-10 másodpercenként csikokat látok a képernyőn.A laptop képernyőn szép tiszta minden, csak az tv-vacakol akép.Néha fentről le megy egy kis csik szerű valami.Ez egy uj laptop,geforce 8400m gs (256mb) videokártyával. A régi laptopommal simán ,hiba nélkül mentek a filmek az lcd tv-n.Mivel lehet a gond?Beállítás,kábel?? lécci segítsetek.

(#6587) Lacix29 válasza bobomacleod (#6586) üzenetére


Lacix29
őstag

Húzd le a tv antenna bemenetéről a koax kábelt, hogy úgy is jön-e a jelenség.
Ha nem, akkor földhurok.

(#6588) bobomacleod válasza Lacix29 (#6587) üzenetére


bobomacleod
csendes tag

azt hogy érted hogy földhurok?
de akkor a régi 64mb-os ati videokártyás laptopommal miért működött rendesen?

(#6589) renatto válasza Cifu (#6509) üzenetére


renatto
őstag

Köszi.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#6590) cocoo válasza Anyád911 (#6567) üzenetére


cocoo
tag

Igen, közben az jutott az eszembe, hogy egyszerűen a hasonló útmutatók miatt van ez az anomália.

4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4

(#6591) Cifu válasza andr_s (#6544) üzenetére


Cifu
nagyúr

1:1 PM-et csak natív felbontásban lehet beállítani, esetedben 1920x1080-as felbontásnál, ezért nem értettem, hogy miért akarsz te más felbontásban 1:1-et. :)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#6592) Cifu válasza Rick4 (#6561) üzenetére


Cifu
nagyúr

Sajnos nincs külön bemenet, csak 1 RF csati van a TV-ken, tehát egyszerre analóg (pl. kábelTV) és DVB-T adást nézni egy kicsit mókás sajnos. :S

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#6593) Cifu válasza gabo01 (#6579) üzenetére


Cifu
nagyúr

Az nVidia driverében húzod lejjebb a színeket, kell lennie ilyen opciónak.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#6594) Cifu válasza kokopo (#6580) üzenetére


Cifu
nagyúr

Sajnos csak próbálgatással, ha a honlapon vagy a kézikönyben nem említik. :S

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#6595) gabo01 válasza Cifu (#6593) üzenetére


gabo01
senior tag

szia!
Majd megnézem alaposabban eddig nem találtam meg csak a gammát meg a fényerőt és a kontrasztot!
:R

(#6596) kugyu21 válasza Cifu (#6592) üzenetére


kugyu21
senior tag

Ha az analóg nem kábelről jön, akkor lehet. Én tetőantannával dugdosás nélkül nézem mind a kettőt, igaz csak 9 csatornát (abból az M1 duplán van, Fix, Főnix gyenge, tehát ténylegesen 6).

[ Szerkesztve ]

(#6597) Cifu válasza gabo01 (#6595) üzenetére


Cifu
nagyúr

Most nincs elöttem, de ahol jobb oldalt a csúszkák mellett van a színskála, ott tudod állítani.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#6598) Cifu válasza kugyu21 (#6596) üzenetére


Cifu
nagyúr

Miután a sima analóg műsorszórás finoman szólva haldoklik, erősen kétlem, hogy azért a pár csatorna miatt bárki tetőantennával szórakozna, amikor azért még a kisebb falvakban is szokott lenni kábelszolgáltató, amely pár ezer forintért több tucat TV csatornát kínál... :S

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#6599) gabo01 válasza Cifu (#6597) üzenetére


gabo01
senior tag

köszi ha hazaérek megnézem!

(#6600) Anyád911 válasza Rellind (#6575) üzenetére


Anyád911
tag

Én is cca 1 hónapja vettem 32R82-t. Mivel kizárólag pc monitorként használom, csak erről tudok nyilatkozni.
Összeszerelés pofon1xű, a talpat tartó 4 csavart jól húzd meg, de vigyázz, meg ne szakadjon (nekem 1et sikerült túltépni). A zacskót le se húzd róla amíg nincs a helyén, úgy megspórolsz 1 tisztogatást.
Nálam DVI-HDMI (Nv8800GTS) kábel (14kHuf :Y ) összedug, hang mint fentebb írtam (Audigy stereo jack kimenet --> TV stereo RCA bemenet). Kb. 3,5 perc az összehangolás, Nvidia vizard rulz. Felbontás beállít, asztal hibátlan, 1:1 megy, böngészés állat, gammák hasítanak, mi kell még. Vegye-vigye-élvezze.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.