Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18988) King Unique válasza junior11 (#18983) üzenetére


King Unique
titán

3 TB tárkapacitásnál jelenleg még a 3,5" típusok ár/érték aránya valamivel jobb. Az adott kategóriák, azokhoz tartozó típusok és árak (3 TB) pedig benne vannak az összefoglalókban. Ekkora méretben a külső házas megoldás sem jönne ki olcsóbban.
Amúgy ezen logout cikk alapján már a 2,5" | 3 TB modellek ára is egyre kedvezőbb, lement 40-45 ezer körülire.

(#18984) Callme: 500 GB alatt manapság külső merevlemezt nem érdemes venni és kompakt kivitelben nem is lehet kapni ennél kisebbet. De utóbbi kivitelben sok gyártó 3,5" méretben már 2 TB alatt sem készít. A My Passport Cinema hivatalosan 4K UHD TV-khez való, de a különlegessége igazából a kompatibilitásban, esetleg egyéb szoftveres dolgokban rejlik. Maga a belseje ugyanaz az 5400 RPM | 8 MB | 500 GB / lemez adatsűrűségű HDD lehet, mint ami egy normál, 1 TB-os My Passport belsejében is van.

Én úgy tudom, hogy PC-n / laptopon a CPU erőssége is sokat számít HD filmek lejátszásánál, valamint nyilván nem árt egy jobb videókártya sem. Illetve a megfelelő lejátszóprogram és a helyes beállítások is fontosak. Valamint gondolom a háttértároló sebessége is némileg számít, mert nálam volt olyan 2,5" külső HDD, aminél kicsit akadtak az FHD filmek USB 2.0-án. Aztán USB 3.0 porton használva mintha gördülékenyebben ment volna a lejátszás, holott hivatalosan az előbbi szabvány sávszélessége is elvileg elegendő.

Továbbá TV-n használva nem árt odafigyelni 2,5" típusoknál a stabil áramellátásra. Az az ideális, ha van a készüléken megnövelt áramerősségű USB-port: [link], [link]. Valamint a témában érdemes lenne itteni házimozi topikokban is érdeklődni. De, ha jól tudom, akkor a 4K | UHD sem feltétlen igényel speciális külső merevlemezt.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.