Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-03 18:52:36

LOGOUT.hu

Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71051) Lusu


Lusu
aktív tag

Sziasztok!

A topikban újként szeretnék informálódni egy kicsit. Fejlesztenék a meglévő szobai rendszeremen, de mivel sokadikként kénytelen szerepelni a sorban, muszáj megfontolnom hol és mire áldozok.

A jelenlegi komponensek: Asztali PC foobar2000, Douk Audio xmos DAC, Kácsa KCE-205, Onkyo TX-SV373, 2,5-es hangszórókábel (nemtudom milyen márka), Onkyo D-205F

Zenehallgatás javarészt akusztikus hangszeres zenékből áll, de minden más is megszólal rajta. Egy szép részletező hangot szeretnék kicsikarni, szóval a hangminőség a cél.
Durván 35 nm alapterületű szobában kellene dolgoznia a rendszernek, amiben erősen csökkenti a légköbmétert hogy tetőtér. Minimális bútor, hatalmas visszaverő felületek (ha oda jutok, hogy bajt okoznak majd kitalálok rájuk valamit)

Eddigi tudásom szerint és legszívesebben az erősítőt cserélném első körben. Ha jól tudom a rendelkezésre álló DAC jónak mondott hangot képvisel. Az InterConnect sem a legolcsóbb, talán használható is. A hangszóró is korrekt karakterisztikával rendelkezik, bár membránátmérő híján nem sok basszus reprodukálásra képes. (terveim szerint következő áldozat)

Milyen sztereó erősítőt ajánlanátok ha azt mondanám, hogy a keret 50 ezer huf? Vagy milyent ha a jelenlegi elképzelés szerint egy Dali Lector 6-ost kellene tudásának megfelelően meghajtania?
Elsősorban a hangja a lényeg, de ha lehet válogatni az ajánlatok közül, akkor a minél egyszerűbbre voksolok. Amit jó ha tud kényelmi szempontból az a hangerő gomb és egy távirányító, estleg egy direct drive (ha jól írom) gomb.

Valamint ha mással kéne kezdenem akkor minden javaslatot szívesen veszek. Köszönöm :)

(#71052) emvy


emvy
nagyúr

Segitseget szeretnek kerni. Egy Crown K1-et kellene megjavitani -- minden oke volt vele, egyszer csak se kep, se hang. Nem fustolt, nem volt tulhajtva, egyszeruen nem kapcsol be. Tud valaki tenyleg hozzaerto szakit?

while (!sleep) sheep++;

(#71053) Mikisys válasza sgery (#71048) üzenetére


Mikisys
őstag

Te sem találtál információt ezekről, Mi sem.
Van azért itt más probléma is, nevezetesen a távolság a hangsugárzók és az erősítő között.
Itt, már ha hangosításról van szó egy teremben vagy szabadtéren, akkor szükséges lehet késleltető áramkör beiktatása a rendszerbe. A (beállítható) késleltetés azért lenne szükséges, hogy ne legyen visszhangos, zavaros a hangzás. A sok, egymástól távol elhelyezett hangsugárzó indokolná ezt a megoldást, ami nem egyszerű és nem is olcsó.

Üdv!

(#71054) Hubba12


Hubba12
senior tag

Sziasztok szeretnék egy jó 2.1-es hifit ami számítógépről üzemelne. Max amit rá szánok 150ezer Ft. Bulizásra zenehallgatásra minőségi filmnézésre lenne használva. Köszönöm. A fa dizájn előnyben:) kérlek mondjatok néhány alternatívát. Mert nem nagyon értek hozzá:/ :R

Csak az ASUS!

(#71055) blue_sky221


blue_sky221
csendes tag

Sziasztok,

jelenleg nem rendelkezem semmilyen készülékkel. Annak idején két db 30e Ft-os metrós PJ jamo hangfalam volt, amihez vettem erősítőt. Lehet, hogy ki fogtok röhögni, de nekem minőségben teljesen megfelelt, a hangerejét pedig nem használtam ki.
Amit szeretnék, mindenképpen valamilyen aktív cucc, nem akarok erősítővel meg egyebekkel szórakozni. A tv-re lenne rákötve, nagyrészt spotify, alkalmanként sorozatnézés. Zenei stílusokat tekintve nujazz, triphop, könnyedebb elektronikus zenék. Bluetooth nem baj ha van rajta. Nem vagyok audiofil, viszonylag kellemes és szép hangzást szeretnék, ami nem foglal sok helyet, és nem kell vele szarakodni. A keret 50-100 között. Lehet akár használt is, de az újat inkább preferálom. Egy yamaha yas-105-öt néztem ki, az 90eFt, egy sima soundbar, semmi egyéb, tökéletes lenne. Ha valakinek van jobb ár/érték arányú ötlete, vagy hasonló, de kicsit olcsóbb megoldás, örömmel venném.

Előre is köszönöm!

(#71056) Mikisys válasza Lusu (#71051) üzenetére


Mikisys
őstag

Én először berendezném szobát, hogy megfelelő elhelyezéssel, mindennek jól legyen a helye megválasztva, mind esztétikailag, mind akusztikailag, mind lakhatóság szempontjából.
Ha eddig minden rendben, bútorok a helyükön, jó a közlekedés a szobában, nincs semmi útban, jól szól a cucc, szőnyegek szépen fekszenek, üvegvitrin sem csörömpöl, akkor ha szükséges valamit alakítani, azt jól meg kell gondolni.
Nem mindegy, hogy mire költi az embert azt a pénzt, amit gondol fejlesztésre, mert rosszabb helyzet is kialakulhat a sok pénz befektetéséből. Végig kell gondolni, hogy mi az, ami biztosan jó irányba befolyásolhatja a hangzást és arra keresni jó megoldást.

Üdv!

(#71057) sgery válasza Mikisys (#71053) üzenetére


sgery
őstag

Ezt ajánlották hozzá a boltban: YAMAHA R-N602
A két hangszóró között kb 30m lesz a max távolság, de egyenletesen lesz elosztva, tehát kb 10 méterenként lesz egy hangszóró, illetve az erősítőből az első ~20m-es kábelen, az utolsó 40m-esen lenne.
Jól gondolom, hogy itt még nem kell késleltetés? Néztem több videót ezekről a kerti hangsugárzókról, van ahol nagyobb a távolság és a hang nem tűnt rossznak.
Kertbe lesz téve, nyílt térbe.
Illetve a késleltetésben nem vagyok otthon, ezt magára a hangkábelre kell tenni az erősítő után azon állítani hány ms-el késleltessen?

[ Szerkesztve ]

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#71058) nostromo73


nostromo73
tag

Ezúton szeretném megköszöni " Nemir Ombe " forúmtársnak, a Yamaha A-S1000-erősítőt .
Most még csak fülessel..de itt, és most tényleg igaz " Yamaha Natural Sound "..... :K

[ Szerkesztve ]

(#71059) Mikisys válasza sgery (#71057) üzenetére


Mikisys
őstag

A késleltető egy elektronika, processzor, ami a végfokok előtt van, több készülék is lehet.
A késleltetés kb. 10-méterenként 20mS(millisecundum) lehet.
Ne bonyolítsuk.
Ha megoldható, a hangerőket kell úgy beállítani az egyes hangsugárzóknál, hogy a másikat ne zavarja, vagyis, hogy ne lépjen fel közöttük interferencia, ami hol gyengülést, hol pedig hangerősődést okozhat.
Két egymás utáni hangsugárzó közé állva, összeszintezhetőek, de ehhez emberi segítség és annyi végfok kell, ahány pár hangsugárzó van a rendszerben.

Üdv!

(#71060) emvy válasza Mikisys (#71053) üzenetére


emvy
nagyúr

Mi koze van a kesleltetesnek a kabelhosszhoz?

while (!sleep) sheep++;

(#71061) Lusu válasza Mikisys (#71056) üzenetére


Lusu
aktív tag

A szoba már berendezve, nemigen fog változni. Vitrinnek még nincs esély csörömpölni :)
A célom az lenne, hogy a jelenlegi hangminőséget egy kis részletességgel és egy kis élettel javítsam fel, mert tudom, hogy ez kevés. (autóhifi is van és az már most, tisztes beállítás híján is bosszantóan többet tud)

Ezért kérdezem, hogy a jelenlegi komponensekből mi lenne elsősorban cserére javasolt?
Az biztos, hogy az 5.1 erősítő nekem felesleges, soha nem vonzott a surround és ezért gondoltam én elsősorban az erősítő cserét. Viszont nem szeretnék venni-eladni venni-eladni, hanem egy jó javaslat nyomán elsőre valami jobbat venni ami tisztességgel megszólaltatná a D-205f-eket, de később is kiszolgál, pl. az említett Lektor 6-ost. Nyilván mire ide jutok lehet a mostani cuccokból semmi nem marad, de azzal kezdenék ami a legtöbbet hozná hangban.

(#71062) Nemir Ombe válasza nostromo73 (#71058) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Nincs mit, én kösz....jó zenehallgatást. ;)

Hmm ....

(#71063) nostromo73 válasza Nemir Ombe (#71062) üzenetére


nostromo73
tag

nagyon zenei a hangja.....

(#71064) Nemir Ombe válasza nostromo73 (#71063) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Az bizony....mikor vettem nem is találtam jobbat ilyen (ár)kategóriábban....

(a jó dobozokat és jó kábeleket viszont "meghálálja"....mint mondtam)

Hmm ....

(#71065) nostromo73 válasza Nemir Ombe (#71064) üzenetére


nostromo73
tag

Nem győzök betelni hangjával, mindegyik korábbi erősítőmnél tudtam pozitív dolgot hallani, és még ha el is adtam később őket, nem volt egyik sem rossz a maga nemében. De egy szálka vagy hiány érzet, mindegyiknél volt. De ez az erősítő zenél:)..nagy a bizodalmam hogy végre révbe érek.És végre a cserélgetésnek is vége lesz így...

(#71066) PrinceHerceg válasza nostromo73 (#71065) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Első pár napban mindenki ezt gondolja, mondja, de később mégis piacra kerülnek a cuccok! Persze azért vannak kivételek is, de ha egyszer ezt is megszokod, Hi-Fi bogár'll stikes back! ;)

[ Szerkesztve ]

(#71067) nostromo73 válasza PrinceHerceg (#71066) üzenetére


nostromo73
tag

Igazad van:), mindegyik erősítőmnél nagy volt a lelkesedés, de egyiknél se volt ilyen kellemes a zene hallgatás már elsőre....és a külalakja..na abba szerintem nem lehet belekötni .... :R

(#71068) krichd1 válasza Lusu (#71051) üzenetére


krichd1
addikt

Szia.
Először a szobát tedd rendbe akusztikai szempontból, amennyire tudod, a tetőtér amúgy is nehezebb eset. A rendszeredet illetően az Onkyokat nem ismerem, de én is valószínűleg az erősítő cseréjével kezdeném a helyedben, lényegében előbb-utóbb lecserélve az egészet.
Amúgy a Douk Audio xmos DAC USB->S/PDIF transzportnak ajánlott, nem DAC-nak, bár valamivel azért jobb a hangja, mint a PCM5102-el szerelt elődjének. A Kácsa KCE-205 egy átlag belépő szintű IC, semmi több.
Miért Lektor 6-ra váltanál? Használtan is elég túlárazott. 50eFt-ig nem rég írtam pár típust, amit érdemes keresni és általában van is eladó belőle, keress vissza.

(#71052) emvy: Szia, a forgalmazót keresd meg először szerintem, ezeknek a K1, K2 erősítőknek van néhány ismert típushibája, ha jól emlékszem, lehet belefutottál egybe.

(#71057) sgery: Nem kell késleltetést állítgatnod.

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#71069) sgery válasza krichd1 (#71068) üzenetére


sgery
őstag

Oké, köszönöm. Szakboltban is azt mondták itt még nem lesz gond belőle.
De ha kész megosztom tapasztalataimat :)

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#71070) Lusu válasza krichd1 (#71068) üzenetére


Lusu
aktív tag

A Lektor 6 csak példa volt, mert szobai dolgokból még nem sokat hallottam és ennek megfogott a részletgazdagsága.
Viszont akkor az erősítő csere tűnik kezdő lépésként a legjobb döntésnek. Már csak az kérdés milyen márkák milyen tipusaiból érdemes keresni? És ha találok valamit belinkelhetem, hogy megmondjátok a véleményetek?

(#71071) nostromo73


nostromo73
tag

Sziasztok.

Egy kis segítséget kérnék, az alábi két hangfalat néztem ki, egyenlőre csak ideiglenesnek, amíg nem lesz pénzem komolyabbra.

http://www.jofogas.hu/veszprem/Elac_elr_908_High_End_2_utas_hangfal_51206884.htm?first=1
http://www.jofogas.hu/budapest/Jamo_E_660_High_End_hangfalpar_kevlar_gumi__320watt_53431322.htm.

A kettő közül melyik.

Köszönöm.

illetve még ezek a kábelek is kérdésesek ( szintén ideiglenesen ).

TALK 3 Audio Speaker Cable.
Van Damme Blue Series 2.5mm

[ Szerkesztve ]

(#71072) Nemir Ombe válasza nostromo73 (#71071) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Most akkor mennyi is a kereted? Az első pár, a második darabár a hirdetés szövege szerint. ;)

Hmm ....

(#71073) nostromo73 válasza Nemir Ombe (#71072) üzenetére


nostromo73
tag

pár mindegyik ( 35 e..Ft )
a vagyonom nagy része nálad landolt :D

[ Szerkesztve ]

(#71074) Nemir Ombe válasza nostromo73 (#71073) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Akkor OK, csak azért írtam, mert a Jamo-nál ez a hirdetés vége;

"az áruk 34999Ft/db de csak párban eladó"

(....olcsó volt az így is.... ;) )

Hmm ....

(#71075) nostromo73 válasza Nemir Ombe (#71074) üzenetére


nostromo73
tag

ok, de melyikkel járnék jobban..nekem talán az Elac felé húzna jobban a szívem...de kérdés hogy a monitor nem lenne kicsi..a Yamaha-oz

(#71076) Nemir Ombe válasza nostromo73 (#71075) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ezt igy összehasonlítani....!?

Az egyik 35 a másik 70 (a hirdetés szerint) az egyik kb 20 a másik kb 30 éves....stb....

passz, hogy melyikkel járnál jobban 35-ért jó az Elac és ha párban(!) 35 a Jamo, akkor a 2. jobb vétel szerintem....de ha a Jamo darabja 35 (mint a hirdetésben írják), akkor annyiért szerintem van jobb vétel.... ;)

Hmm ....

(#71077) nostromo73 válasza Nemir Ombe (#71076) üzenetére


nostromo73
tag

ezt is találtam még:

http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Quadral_Merin_MK_III_Ritka_Darabok__Szep_Allapotban__54590078.htm?first=1
http://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/Canton_Fonum_630_dc_hangfal_8ohm_110_160watt_53168141.htm

http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Quadral_Qlx_160_Hangfal_Igenyes_Makulatlan_Allapotban__Mint_Az_Uj__54710367.htm?first=1...

ez utóbbi tűnhet a legjobbnak

(#71078) Nemir Ombe válasza nostromo73 (#71077) üzenetére


Nemir Ombe
addikt

Ez [link] pl. egy jó választás lehet, meg kell kérdezni "sérült" jelző mire vonatkozik....

[ Szerkesztve ]

Hmm ....

(#71079) sgery


sgery
őstag

Jelentem, hogy nincs visszhang.
Kb. 30m távolság van a két utolsó hangszóró között, de a kert minden pontján pontosan szól a rendszer.
Illetve ha bárki számolna a kertjébe ilyet, itt egy ~45*15m-es kertről beszélünk és ezt teljesen jól lefedi a 4 hangszóró (Freespace 51).
YAMAHA R-N602 pedig teljesen jól meghajtja. Ezen az erősítőn amúgy olyan erős a BT jel, hogy hiába van a házban a készülék, tőle vagy 30 méterre is gond nélkül viszi még a jelet. Ez a music cast felprogramozás mondjuk elég bénácska rajta, nekem nem sikerült mikor teszteltem.
Illetve ha már itt volt összevetettem a benti erősítőmmel, picit alulmúlja hangteljesítményben a mostanit :(
(RX V659 van most, tudom ez házimozi erősítő nem stereo, de attól még jobban szól rajta még szereoban is)

Ami furcsa a bose hangszóró bekötése, nekem elég gagyicska, hogy kilóg alul a két vezeték (ami igazából kb 2x1mm2-es) és a leírás annyit mond: sodorja össze a kihúzott kábelével és húzza rá a vízhatlan zsírkötést. És ennyi, áshatja is be. Azért ez a zsírkötés elég picike, én tuti nem bíznám rá, hogy ez 10évig nedves talajban lézengjen. Rendes forrasztás és zsugorcsövezés lenne szerintem a minimum amit adniuk kellene hozzá, vagy hogy bontható legyen a test és bent tudjam direktbe bekötni.

FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)

(#71080) nostromo73 válasza Nemir Ombe (#71078) üzenetére


nostromo73
tag

nem szimpi..de köszönöm, a Quadral QLX-160 gondolkozom..amiket eddig hallottam Quadralokat azoknak tetszett a hangjuk...

(#71081) #03969024 válasza nostromo73 (#71071) üzenetére


#03969024
törölt tag

Jamo és a High End? :W

(#71082) nostromo73 válasza #03969024 (#71081) üzenetére


nostromo73
tag

nem én mondtam...

(#71083) #03969024 válasza nostromo73 (#71082) üzenetére


#03969024
törölt tag

Nem is téged minősítelek, csak kicsit fárasztó már a hirdetésekben a minden kacatra ráaggatott jelző. Mintha kötelező lenne...

(#71084) nostromo73 válasza #03969024 (#71083) üzenetére


nostromo73
tag

Szelektálni kell az biztos...

(#71085) Lézerparaszt


Lézerparaszt
őstag

Sziasztok, annyi lenne a kérdésem, hogy most számítógéppel használok egy Asus Xonar Essence STU DAC-ot erősítővel, de most olvastam hogy egy jumperrel rövidre lehet zárni, hogy előerősítőként működjön. És itt jön a kérdés, jó lenne ez nekem? :)

[ Szerkesztve ]

A játék az nem játék!

(#71086) Sz.Péter válasza Lézerparaszt (#71085) üzenetére


Sz.Péter
tag

Az előerősítő rész anélkül is megy pl koaxon,vagy rca-n.

(#71087) Lézerparaszt válasza Sz.Péter (#71086) üzenetére


Lézerparaszt
őstag

Akkor végül is az csak a hangerőállítást tiltja le a DAC-on, hogy az erősítő az eredeti jellel dolgozzon?

A játék az nem játék!

(#71088) Sz.Péter válasza Lézerparaszt (#71087) üzenetére


Sz.Péter
tag

Ezt nem tudom.A végfokokra írtam(nekem az van,azon csak bekapcs van),hogy működik előerősítőként.Próbáld ki,lehet,hogy mindkét hangerőszabályzó megy ilyenkor.

[ Szerkesztve ]

(#71089) gurabli


gurabli
senior tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék, gondolkodom a jelenlegi Sony STR-DE 585 erősítő leváltásán. Igazából teljesen elégedett vagyok vele, de kezdem hiányolni a hdmi be- és kimeneteket, valamint egy kicsit a HD hanganyagok támogatását. Mondjuk teljesen elvagyok egy DTS hangsávval, de azért egy DTS-HD jelentősen szebben szól.

A hangfalak: Yamaha NS-G 40 MKII + Yamaha center + surround. Mélynyomó még nincs.

Forrás: RPi2 + HiFiBerry DIGI+ optikain keresztül, zenéhez és filmekhez.

Használt erősítő megfelelne, normális állapotban. Amit szeretnék: HDMI CEC és HDMI Passthrough támogatás. Sokszor csak a tévén szól és elég is hang, az erősítőt ritkán kapcsolom be. A CEC nagyon jó lenne, ha pl. a Samsung SmartTV távval tudnám irányítani (hangerőt?), Kodival. Nem igazán értem az AVR pontosan miként támogatja a CEC-t.

És persze a Dolby True HD és DTS HD támogatás.

Kb az 50e-es árkategóriáig gondolkodom, egyszerűen nincs szükségem többre.

Ami eddig szimpatikus volt: Pioneer VSX-421 Ha jól látom, ez mindent tud, amire nekem szükségem lenne. Hátránya, hogy nincs bemérő mikrofon, ez nem tudom, hogy mekkora hátrány is valójában.
VSX-521 lenne az igazi, ott már mikrofon is van.

Mi lenne még, amit érdemes figyelnem?

Köszönet!

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#71090) Tamoo válasza gurabli (#71089) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Házimozi belépő szinten a te topikod.

VSX-421-nél tökmindegy, hogy DTS szól vagy HD mert hangminőségben nem éri el azt a szintet, hogy érdemben megkülönböztesd vele. Ebben a kategóriában a bemérőrendszer is kezdetleges, max annyit ér, hogy időt spórolsz mert nem kell elővenni a mérőszalagot a távolságok megállapításához. Érdemi akusztikai korrekcióra szerintem nemigazán képes, szóval nem tragédia ha nem tudja.

[ Szerkesztve ]

(#71091) gurabli válasza Tamoo (#71090) üzenetére


gurabli
senior tag

Köszönöm válaszod, valahogy pont így gondoltam én is, hogy ez a szint még nem az, ahol kijönne a DTS és a HD közötti minőség.
Valamint jó tudni, hogy a bemérőrendszer is gyakorlatilag felesleges ebben a kategóriában.

Ahogy elnézem, az 521 nem igazán tud többet, mint a 421, így talán nem is érdemes azt választani. Persze kérdés, hogy megéri-e egyáltalán váltani a meglévő Sonyról pl. a 421-re vagy hasonló kategóriájú más gyártmányú erősítőre.

A topiktévesztésért elnézést, másoljam át inkább a Házimozi topikba a kérdést?

[ Szerkesztve ]

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#71092) Tamoo válasza gurabli (#71091) üzenetére


Tamoo
MODERÁTOR

Ha van még kérdés a házimozisban tedd fel.

De igazából két érdemi javaslatot lehet tenni.
1. Hallgasd meg amik érdekelnek és úgy válassz (tudom nem mindig egyszerű).
2. Ha részedről vállalható a rizikó akkor vegyél egy régebbi használt komolyabb erősítőt HDMI nélkül. ~60eFt környékén ki lehet jókat fogni. Nem baj ha csak DTS-t tud mert jobban fog szólni mint a belépő kategóriáson a HD. Csak példa: Arcam AVR250, Denon 3806

[ Szerkesztve ]

(#71093) dave118


dave118
senior tag

Sziasztok!

Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy lehetőségem van egy elég jó állapotú Pioneer A-443 erősítő beszerzésére pofátlanul jó áron. Nem találtam róla se tesztet sem értékelést és nem is annyira értek a sztereo erősítőkhöz. Nekem egy Yamaha AVR + Wharfedale Pacific Pi20 szettem van házimozira és azon gondolkoztam, hogy tudnám ezt a Pio-t beintegrálni audio hallgatásra a rendszerbe: merthogy lemezjátszót is szeretnék majd, phono csatija viszont nincs a Yamaha-nak. Ergo mint "előerősítőt" használnám? Vagy legyen teljesen külön rendszer? Vagy ez így komplett baromság? :D Ti mit javasoltok?

Köszönöm!

... Ami ami, az az.

(#71094) celf


celf
őstag

Sziasztok, nem tudtok egy hi-fi szervízt valahol a Váci út Westenddel szemözti oldalán, kicsit beljebb valamelyik párhuzamos utcában?
Egyszer odaküldték a denon fülhallgatómat, és láttam, hogy hi-fi javítással is foglalkoznak. Vagyis leginkább azzal.

Amúgy egy régi analog javítós szakit nem tud valaki? Vagy műhelyt. Belvárosban.

:R

(#71095) celf válasza celf (#71094) üzenetére


celf
őstag

közben rájöttem, hogy a totel szervíz volt az, csak elköltöztek.

Egyébként egy Sony FA-345-R erősítővel van baj. Bekapcsolás után normális esetben van egy kis kattanás, ami után már van hangja is az erősítőnek.
Ez a is kattanás már nem mindíg történik meg, és néma marad az erősítő, vagy előfordul hogy 10 perc után lekapcsolt.

Esetleg nincs alakinek tippje, hogy mi lehet ez, és milyen ár vonzata lehet egy ilyen hiba javításának?

(#71096) Orgi válasza celf (#71095) üzenetére


Orgi
őstag

Szerintem vmi hasonló baja volt az enyémnek 1-2 hónapja, Alisca Orange pár nap alatt nagyon olcsón megoldotta, belvárosban vannak.

(#71097) krichd1 válasza Lusu (#71070) üzenetére


krichd1
addikt

Persze, nyugodtam belinkelheted hogy mit találtál, legalább nem nekem kell keresni. :)
Bár az a probléma, hogy addig míg nem tudjuk nagyjából, hogy milyen hangdobozra váltasz, ugye a Lektor 6 árában azért van még nagyon sok minden más is, amit érdemes meghallgatni, illetve akár helyette választani.
Mivel nagyon sokféle erősítőt találhatsz, azért mire érdemes jobban odafigyelni szerintem: Mission Cyrus One, Two, Ion Obeliskek, NAD C320, C352, vagy régebbiek közül 3140 vagy inkább a felettiek (elő-végfok párosokra is figyelj oda), 900-as Rotelek, például 960BX, 965BX, 970BX, 980BX, Yamahákból régi nagyobb modellek akár CA szériából, bár azok már elég régiek, Arcam Alpha 8,9, Delták, nagyobb Marantzok Pm-78, Pm-80 (vagy az ikertestvérei Philips FA-960, Grundig A9000), Pm-84 (ennek is vannak ikertestvérei, nézz utána), Grundig Finearts V4 (Hivox tuninggal), Luxman L410, vagy a felettiek (230 alattiakat mindenképp kerüld), DIY HT-A30, bár ebből lutri, hogy melyik van jól megépítve, vagy akár újonnan D osztályúak, mint például a Hivox amp4me.
Most egy szuszra ennyi jutott eszembe, de tényleg sok minden beeshet az 50eFt-os keretbe, csak türelmesnek kell lenni és persze minél többet hallgatózni, próbálni, tesztelni, nem pedig csak teszteket és fórumbejegyzéseket, blogokat olvasni.

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#71098) celf válasza Orgi (#71096) üzenetére


celf
őstag

Nagyon jó, pont erre gondoltam. Azóta felhívtam a Hivoxos bácsit meg a Totelt. De lehet ez az Alisca Orange lesz a befutó.
Megkérdezhetem, hogy mennyibe került végül? Bár lehet ez teljesen irreleváns mert nálam más lesz a gond.

(#71099) PrinceHerceg válasza celf (#71095) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Tipikus kiöröregedett relé lehet, mely már nem húz be, de jó hír, h filléres dolog cserélni akár otthon is! :K

(#71100) celf válasza PrinceHerceg (#71099) üzenetére


celf
őstag

az igazán jó lenne. kell ennek a cseréjéhez szerinted valami "advanced" skill? pl. forrasztás, vagy speckó csavarhúzó, ilyesmi... a case leszedéséhez csillag csavarhúzó kell.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.