Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7460) glaci válasza priti (#7458) üzenetére


glaci
őstag

Előrebocsájtom: Nem akarok belefolyni a vitátokba. (Liksoft és Priti)

Csak annyi jutott eszembe erről, hogy ha nem 1 db. író-olvasó fej lenne a lemez felett, hanem egy író, és (a forgás iránya szerint) mögötte egy olvasó, akkor ez az önellenörzés nem lenne olyan nagy probléma, és nem igényelne extra időt (fordulatot, amíg nem válthat pozociót a fej), hiszen így azonnal, még "melegében" tudna elelnőrizni, és egyből kibukna a hiba (tehát megismételhető lenne az írás, nagyobb időveszteség nélkül).
Szóval nem lenne egy megoldhatatlan dolog szvsz., csak akkor nem lehetne megspórolni azt a + néhány 100 Ft. -ot winyónként.
Pedig, (és most a gyártók marketingesei fegyeljenek,) szerintem ha lenne ilyen HDD, lenne olyan vásárló, akinek megérné azt a + pénzt, és az esetleges minimális lassulást az, hogy cserében nagyobb biztonságban tudhatná az adatait.

Csak ennyi jutott eszembe. Bocsi, ha megzavartalak Benneteket!

Ui.: Ezt régen már kitalálták a komoly magnókazettás HiFi rendszereknél. Ott azt hiszem 3 fejes felvevő rendszernek hívták. A rögzítő / lejátszó fej után volt + 1 lejátszó, és aktív felvétel közben amit felvettél egyből hallottad milyen lett.

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.