Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7451) priti válasza Isten88 (#7449) üzenetére


priti
addikt

Szerintem is max erre jó, de amelyik vincsi ennyire szar, hogy már az első formánál kiderül, annál pár napon belül kiderül gyorsformával is és azért az ilyen pocsék HDD-k tényleg ritkák, sokkal többet buksz időben ha emiatt az összes HDD-t rendesen formázod.

Hardverlesen

(#7452) liksoft válasza priti (#7450) üzenetére


liksoft
nagyúr

Látom, a marketingesek már jól átdolgozták az agyadat.

Ha egy szektor harmada nem olvasható (nem bithiba), akkor miből fogja kitalálni a drive, mi volt oda felírva? Ugyanis a felületre írsz. Akkor az még a gyár szerint jó, így írsz rá. Olvasáskor belefutsz az előbb említett hibába. Oppá! A file nem olvasható hiba nélkül. És mivel nem lehet elolvasni, a drive bejegyzi gyenge szektornak. Vár még egy írást rá. Ha az visszaolvasható, tehát jó a felület, akkor kiveszi a vizsgálatból (esetleg tápfeszen jött impulzus az íráskor hibás írást produkált - igen, ilyen is van). Ha viszont rossz, akkor redirektálja. Tehát egy szektor hibája esetén két állományt is mondhatsz rossznak, ha nincs szerencséd.

Ez miért történhet meg? Mert írás után nincs visszaolvasásos és összehasonlításos ellenőrzés. Ugyanis a rendszer gyorsítása miatt (miattunk történik, mert semmit nem tudunk kivárni), cache van a memóriában és a drive-ban is. Mire az adat kiíródik, a készítő program már fényévekre van attól az adattól.

A rendszerek vakrepülésben írnak a lemezre. Na ennyit a csalhatatlan redirektálásról. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7453) Core2duo6600 válasza liksoft (#7452) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Mennyi egy HDD én a tartalék terület ?
Adatmennyiségben MB pl ?

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#7454) liksoft válasza Core2duo6600 (#7453) üzenetére


liksoft
nagyúr

Általában több ezer szektor.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7455) Matthewus


Matthewus
őstag

Üdv!
A következő a problémám: van egy 1 éves Hitachi Deskstar 7K160 160 gigás winchesterem, és a Hard Disk Sentinelben a Reallocated Sectors Count és a Reallocation Event Count előtt felkiáltó jel van és a lemez kondíciójára 70%-ot ír. Ez mitől lehet és mi lehet tenni ha ez baj?

(#7456) norbikaa


norbikaa
csendes tag

Van egy nagy problémám.
Egy Seagate ST3500320AS, 7200.11 - ről van szó
Mikor indul a gép, akkor felpörög(elején kicsit ketyeg, ahogy szokott), de mikor jön a self teszt akkor bazi lassan megy és nem ismeri fel a biosban a vinyót. Ez most Panel probléma lehet vagy Cache vagy mi vagy komolyabb?
Nincs deformálódás, nem ejtettem le egyszercsak ien lett :((

(#7457) Core2duo6600 válasza norbikaa (#7456) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Egyszerűen beszart.
De azért ellenörizd a kábeleket.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#7458) priti válasza liksoft (#7452) üzenetére


priti
addikt

Nem dolgoznak rajtam marketingesek, erre önállóan képes vagyok :DDD

Én úgy gondolkodom, hogy pont a kess miatt nincs adatvesztés. Én itt a kest, mint átmeneti tárolót, mondjuk úgy puffertárat értelmezem. Nekem az ellentmondásosnak tűnik egy picit, hogy valami írható, de nem olvasható. Ha egy szektor szar, akkor az íráskor kiderül, és a kessből újra tudja kezdeni a kiírást, ha egy szektor esetében sikertelen az írás nem? Értem amit írsz, csak ez ilyen fehér hollónak tűnik. Szóval tud írni rá, de az írást követően egyszer sem tudja elolvasni? Érdekes, hogy a felületi hiba ellenére akkor hogy lehet sikeres az írás? Itt valami nem kerek, mert ha ez így igaz lenne, azzal azt mondanánk, hogy a kesből egy darab fára is kiírja a HDD az adatokat és egy szektorról csak olvasáskor derül ki, hogy nem írható. Itt valami nem kerek.

(A komparálás meg még jó, hogy nincs, egy rakás idő lenne.
Nem kellenek ezek az eljárások, többe kerül a leves, mint a hús. Még a paritásbitet is elfelejtették.)

Hardverlesen

(#7459) pele79


pele79
csendes tag

Hali! Tudja valaki miért van az, hogy feltelepítek 1 jáccót az E: meghajtóra (maxtor 6L300R0) kikapcsolom/bekapcsolom párszor a gépet és eltünnek a fájlok a könyvtárakból!
Egyszer volt 1 pillanatnyi áramszünet-gép restart és azóta csinálja ezt, Winreinstall volt!
Help!

pele

(#7460) glaci válasza priti (#7458) üzenetére


glaci
őstag

Előrebocsájtom: Nem akarok belefolyni a vitátokba. (Liksoft és Priti)

Csak annyi jutott eszembe erről, hogy ha nem 1 db. író-olvasó fej lenne a lemez felett, hanem egy író, és (a forgás iránya szerint) mögötte egy olvasó, akkor ez az önellenörzés nem lenne olyan nagy probléma, és nem igényelne extra időt (fordulatot, amíg nem válthat pozociót a fej), hiszen így azonnal, még "melegében" tudna elelnőrizni, és egyből kibukna a hiba (tehát megismételhető lenne az írás, nagyobb időveszteség nélkül).
Szóval nem lenne egy megoldhatatlan dolog szvsz., csak akkor nem lehetne megspórolni azt a + néhány 100 Ft. -ot winyónként.
Pedig, (és most a gyártók marketingesei fegyeljenek,) szerintem ha lenne ilyen HDD, lenne olyan vásárló, akinek megérné azt a + pénzt, és az esetleges minimális lassulást az, hogy cserében nagyobb biztonságban tudhatná az adatait.

Csak ennyi jutott eszembe. Bocsi, ha megzavartalak Benneteket!

Ui.: Ezt régen már kitalálták a komoly magnókazettás HiFi rendszereknél. Ott azt hiszem 3 fejes felvevő rendszernek hívták. A rögzítő / lejátszó fej után volt + 1 lejátszó, és aktív felvétel közben amit felvettél egyből hallottad milyen lett.

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#7461) liksoft válasza priti (#7458) üzenetére


liksoft
nagyúr

Akkor CD, DVD írásakor miért ljánlja fel az író a komparálásos tesztet? :F A winyó is ugyanúgy ír mint a CD író. Ha megtalálta a szektor fejléce alapján a célterületet, vaktában írja ki az adatot, a visszaellenőrzésével NEM foglalkozik. A szektor fejléce és adatterülete két fizikailag egymás után lévő, de külön terület. A paritásbitet meg CRC-nek hívják. Ja, és van. :K

A levest és a húst ide nem hozmám. Tudod mp3 esetében nem érdekes. De egy donor adatbázisánál talán igen. Vagyis a biztonság nem mindenütt ugyanannyira fontos.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7462) liksoft válasza glaci (#7460) üzenetére


liksoft
nagyúr

Mivel a kar (fej) szögpozíciója a lemez szélén és belül más, így nem valósítható meg. Ugyanis az egymás mőgé tett fejek esetében csak kis tartományban olvasná a felírt jeleket, más szögtartományban "lecsúszna" a sávról.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7463) glaci válasza liksoft (#7462) üzenetére


glaci
őstag

OK! Értem. Az gondoltam, hogy ha elég közel vannak, akkor ez már nem számít.

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#7464) liksoft válasza glaci (#7463) üzenetére


liksoft
nagyúr

A mai drive-ok 1 mm-re 7-9 ezer sávot írnak fel. Itt már ez is számít. Hiszen annyira nem lehet közel tenni, ugyanis akkor az olvasó áramkört befolyásolná az író áramkör.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7465) priti válasza liksoft (#7461) üzenetére


priti
addikt

Értelek, csak, ahogy te is írtad, mivel a szektor fejléce és adatterülete két fizikailag egymás után lévő terület, így tekintettel arra, hogy összességében mikro, nano, vagy akár pikomiliméterek is számottevőnek értékelhetők tartom picit ellentmondásosnak, hogy ez a jellegű hiba előfordulását tekintve akkora jelentőséggel bírna, hogy azzal számolni kellene felületi anyaghiba esetén. Szerintem minimális esélye van annak, hogy egy szektor ilyen módon sérülne. Előfordulását tekintve persze nem tudok nyilatkozni, végülis a lottót is megnyeri valaki...

Furcsa, hogy említed a CRC-t. Most akkot mit mondasz, azt hogy ezesetben effektíve nincs ellenőrző funkciója, hiszen a CRC algoritmus futtatása és a kapott érték összevetése közötti időben zajlik le az írás, vagy a kesből veti össze és az írást megelőzően már lefut az ellenőrzés? Hüm-hüm, érdekes dolgok ezek.. Picit összemosódnak itt a dolgok, ami a memóriákat illeti. Szerintem túlmisztifikáljuk sokszor a HDD kes szerepét. Nem gondolom, hogy átvenné a memória munkáját és ezt bizonyítja is a tény, hogy sokan panaszkodnak, a mérési eredményekre hivatkozva, hogy egy 8MB-os HDD-nél egyáltalán nem gyorsabb a pontszámok alapján egy 16MB-os mondjuk úgy gyorsítótárral rendelkező merevlemez adott méret esetén.
A kesméretnek inkább például a tárolókapacitás és a seekelési idő arányához van köze nem? Nem lehet, hogy inkább "előreszíkeli" az olvasnivalót néha a kesbe, vagy más egyéb HDD magánéleti problémákra van ez inkább kihegyezve? Sokszor teljesen a "sima" memória szerepét társítják hozzá. Szerinted ez nem vezet tévútra?

Egyébként értem, hogy ha az elmondottak alapján (tehát ha fizikailag pont a fejléc ép, de a célterület nem), akkor ez előfordulhat, és erre reális esély van, ami a technológia kiforratlanságát bizonyítja, de mivel a HDD-k története messzire mutat, így azt gondolom, hogy az előfordulás esélye annyira pici, hogy ezzel a többség álláspontja szerint nem kell foglalkozni, mindenesetre kiváncsi lennék egy számra. Teszem azt egy az százmillióhoz, vagy valami hasonló esélyre.

Hardverlesen

(#7466) liksoft válasza priti (#7465) üzenetére


liksoft
nagyúr

Úgy hívják, anyaghiba. Van, létezik. Minden termékben, nem csak a winyóknál. A technika fejlődésével egyre kevesebb és kisebb, de van. Viszont mivel a felírt jel is kisebb, így összevethetőek.

Egy vakbél műtétnek is van kockázata. Ott is van halálozás. Elhanyagolható. Mindaddig, míg nem Te vagy az a kis százalék. Én nem bagatelizánám el. Valós kockázat, amit az eszköz használatával fel kell vállalni. Ezért kell a fontosról biztonsábi másolatot készíteni!

Az írás során az elektronika kiszámítja a CRC értéket, és a szektor felírása után az adatblokk végére helyezi. Visszaolvasáskor ez az ellenőrző összeg fogja megmondani az olvasott adat sérült-e. Igaz, csak elméleti esélye van, hogy két különböző adatnak ugyanaz legyen az ellenőrző kódja, de hibás blokk esetén még ilyen is előfordulhat. Hiszen az ellenőrző kód is sérülhet, vagyis sokkal többször adódhat olyan kombináció ami hibás, de a matematika szerint ép.

A cache gyorsításának mértéke nem azonos a méretével. Befolyásolja a cache algoritmusa (igen, van előre olvasás egyes algoritmusokban), felhasználás jellege. Ahány gyártó, annyi különböző rendszer.

Mivel az írandó adat bekerül a drive cache területébe és a drive ekkor elvégzettnek jelzi a műveletet az OS felé, így az OS nem ad rá hibaüzenetet, és nem jegyzi meg, kinek az adatát íratta ki. A drive ezután fogja a cache-ből kiírni az adatokat a felületre. Ahol nem biztos, hogy érzékeli az adatterületen lévő anyaghibát. Vagyis két ponton is eltűnhet az adat írás közben. Ismétlem, ez felvállalható mértékű kockázat, de számolni KELL vele. Nem szabad elsiklani felette!

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7467) priti válasza liksoft (#7466) üzenetére


priti
addikt

Mivel az írandó adat bekerül a drive cache területébe és a drive ekkor elvégzettnek jelzi a műveletet az OS felé

Ha ez így van, akkor effektíve átveszi a HDD kes a memória szerepét. Ez picit fura, mert minek pazarolná el a gyorsítótár méretet a HDD írandó adatok tárolására, amikor lévén az OS "multitaszk" szeretne lenni ezerrel, így valszeg legöbbször mást is csinálunk teszem azt másolás közben, azaz olvasunk a lemezről például és ha mi egyidőben akarunk mindent az az igazán, ami a HDD nyomora. Ott figyel a cucc a memóriában, mér kéne elkérni onnan a kesbe? Az más kérdés, hogy a HDD magánéletében hogy zajlanak időben a dolgok, de nem hiszem hogy érdemben az számítana a legtöbbet időben ha azt a max. 32MB-ot előre beolvasná a memóriából, amikor ott figyel a gépben iksz GB memória, szóval ez életidegennek tűnik nekem, hogy fogja a HDD és megeszi a kes által előre az iksz MB-os adagját és lejelenti az OS-nek hogy köccépen, mehet a memórába a többi, szerintem legtöbbször a memóriában van az a cucc és az OS-nek akkor jelenti le hogy köccépen, ha kiszámolta már a CRC-t és az érték egyezik a memóriában lévő értékkel, feltéve ha valóban fut CRC algoritmus adatátvitelkor a CPU-n, (vagy a koprocesszoron ha létezik még egyáltalán valami hasonló én már nemtom követni sokszor, hogy mi-mit számol) így lenne logikus, illetve "adatátviteli" az ellenőrzés, hiszen a végét vetné össze az elejével, a kest meg a saját magánéletére használná. Én így képzeltem és az erősített meg, hogy nem lenne nagy kunszt rádobni egy HDD-re akár több giga memóriát, szóval valszeg jófelé kapargatom a diót, de most hogy így beszélünk róla, hirtelen lövésem sincs, hogy hogy is van.
Az jut még eszembe ilyenkor, hogy mi van, ha maga a HDD számolja saját kesből a CRC-t és utána az írás végén mégegyszer megkapja az elektronikától a számot és azt a kettőt komparálja, azaz csak a HDD számolja, de ezt fura elképzelni visszaolvasás nélkül, mert most hol kapná meg akkor a CRC értéket ha nem visszaolvasáskor, "a fejből venné ki visszacsatolással és nem a felületről?" meg ha ez így menne, kvázi lenne komparálás, akkor meg miért nincs nagyobb kes, több gigás :F és megint az idő jut eszembe, hogy ha ott figyelne több giga cucc a HDD kesben és kiderülne, hogy szar van a palacsintában egy adattal, de nem a HDD oldalán, akkor honnan kaparná elő az OS a cuccot... Szóval nem vili. Az anyaghiba része az világos, de ez a HDD kes zűrös-zavaros nagyon, hogy most konkrétan mire is való. Az zavar, hogy a memóriának van gyorsítótára, minek neki mégegy a HDD-re? Nekem ez nem kerek.

Hardverlesen

(#7468) Matthewus


Matthewus
őstag

A #7455-re valaki válaszoljon pls!

(#7469) liksoft válasza priti (#7467) üzenetére


liksoft
nagyúr

A HDD cache a winyó magánügye. Gondolkozz. Ha a drive kivárja egy blokk írásakor mire a lemez és a fej "pozícióba kerül", le fog menni a nap. Vagyis átveszi az adatcsomagot, lenyugtázza annak kezelését, és beállítja az optimális kiírásra (lemez és fej pozíciója alapján, figyelve a többi kiírandó, vagy olvasandó adat helyével). Mire csettintesz egyet, már megtörtént. De a rendszer életében a sok apró idő összeadódik, elég ha mindig éppen csak odébb fordult a lemez, és ki kéne várni 350 fokot. Hát nem. Begyűjti, hiszen jön utána a következő blokk (szerencsés esetben folyamatosan), és mire írásra kerül, esetleg az OS felől kiküldött 5-6 blokkot egyként írhat a felületre. Talán egy kicsit gyorsabb. Vagyis a winyó cache NEM a memória része, hiszen nem az alkalmazásokhoz kell szinkronizálni, hanem a mechanikához. A winyó önálló mikro számítógép. Nem az OS része.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7470) liksoft válasza Matthewus (#7455) üzenetére


liksoft
nagyúr

[link] , [link] , [link]

A leírások alapján a hiba behatárolható. Nem életveszélyes, de meg kéne keresni az okozóját. Lehet a drive hibája, de a működési környezet is okozhatja.

Szerk: Esetleg ha riportot küldesz a fejlesztőnek, többet tud mondani. ;)

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7471) Matthewus válasza liksoft (#7470) üzenetére


Matthewus
őstag

Köszönöm a segítséget! Szerencsére még garis a winchester, úgyhogy lementek mindent és kicseréltetem, biztos ami biztos.

(#7472) anonymus89


anonymus89
addikt

Üdv!
Nem biztos igazából, hogy winyó probléma mert nem tudom de azért itt kezdem.
Nos a problémám az, hogy az everest szerint a Maxtor 120-as winyóm csak udma 3-ban megy ami feletébb furcsa mert kezeli a 6-ot is.
Szerintem nem a kábel gyanús mert azt hazavitem a múlthéten és kipróbáltam az asus p5kc lapon és ott faszán működött.
Amúgy az itteni gépemben gigabyte p35c-ds3r lap van.

Valami ötlet???

[ Szerkesztve ]

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#7473) Isten88 válasza anonymus89 (#7472) üzenetére


Isten88
senior tag

Megoldást én is várom, mert nekem is UDMA3-ban megy egy Seagate ST3160023A. 160-as, eszközkezelőben átállítom UDMA5-re, restart és UDMA3-ra visszaáll. Kábellel nincs baj szerintem sem. Alaplap: MSI K8N NEO V2 (MSI MS 7030). Ötleteket szeretettel várom!
Ja és még annyi, hogy 2 DVD író van 1 kábelen. Átállítom azokat is UDMA33-ról 66-ra és onnantól kezdven em olvas/nem ír. Ez nem annyira zavaró, inkább a hozzászólásom 1. részére várnék megoldást. Köszönöm előre a válaszokat!

(#7474) priti válasza anonymus89 (#7472) üzenetére


priti
addikt

Szerintem nagy csodák itt nincsenek. BIOS frissítés az elérhető legfrissebb BIOS-ra az alaplapon. A winfos újratelepítése, először a win frissítések de utána rögtön elsőre a legfrissebb vonatkozó alaplapi chipset driver feltelepítése a win alá és enjoy. Ha úgy se, akkor ezzel együtt kell tudni élni, vagy alaplapcsere. Egyébként minimális az észrevehető eltérés a mindennapos használat során, én konkrétan lesajnálnám a helyedben. Max az alaplapi chipset driver-t tenném fel a win alá újra ha nem találok frissebbet akkor is, hátha, de szűz winnel érdemes iyenkor operálni, mert egy teleszemeteltben már vannak
"x akták", ahol az igazság odaát van.

Hardverlesen

(#7475) old gray


old gray
addikt

Ti vennétek SSD-t garancia nélkül? Kérdezem mindezt azért mert filózok rajta, h beszerzek egyet, van jó áron csak gari nélkül (igaz zsír új). Az "újabb" szériás ssd-k stabil, hibásodás nélküli átlag élettartama hónapokban / években mennyire tehető?

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#7476) Endless


Endless
aktív tag

Sziasztok!Van egy kis problémám.Asus K8n-E alaplapom van ami tud SATA és ATA vinchestereket is kezelni.Eddig csak ATA volt a gépembe, most vettem egy SATA Western Digital winyot de nem ismeri fel a gép,el sem indul.Mi lehet a gond?

On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***

(#7477) Endless


Endless
aktív tag

Ezt a választ találtam neten:Mármint a BIOS nem akarja látni? Mert ha igen:
Ez az alaplap csak SATA I-es IDE vezérlővel rendelkezik. Ha neked SATA II-es merevlemezed van, akkor SATA I-es módba kell állítani a jumperekkel.
Ezt hogy kell csinálni?

On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***

(#7478) anonymus89 válasza priti (#7474) üzenetére


anonymus89
addikt

Rendben köszi!
Hát a bios frissítéstől tartok egy kicsit meg még nem is csináltam de a wintelepítést megcsinálom mihamarabb.

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#7479) Isten88 válasza Endless (#7477) üzenetére


Isten88
senior tag

Felteszem akkor Caviar Blue a vinyó...jumper állások ITT.

Neked a legalsó Jumper állás kell, ami a képen van, bár nekem is sata1-et kezel az alaplapom, és volt egy caviar blue sata2-es nálam is és visszafelé elvileg autómatikusan komatibilis. Nekem jumper nélkül is vitte, szerintem nem ez a baj. Biosban túrkálj, kösd rá a másik sata csatlakozóra is ami az alaplapon van, hátha. Vagy esetleg másik kábel, hallgasd h a vinyó felpörög-e, ha nem, akkor a tápellátással van a baj. Remélem sikerült valamicskét segítenem.

[ Szerkesztve ]

(#7480) Core2duo6600 válasza liksoft (#7461) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Az optikai drive a felirást követően ellenörzi a kiírt adatokat a ramban / hdd én lévővel.
Nem valós időben. . .
Nincs értelme a 2 öt összehasonlítani.

(#7477) Endless
Ha van sata 1 re jumper tegyél rá egyet.
Nézd meg a gyártó oldalán, hogy a lapod milyen sata t támogat.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#7481) liksoft válasza Endless (#7477) üzenetére


liksoft
nagyúr

Keresd meg a gyártó oldalán, hogy a Te típusodhoz jumper kell, vagy esetleg programmal lehet megoldani. Ebben az esetben kell egy olyan gép, ahol meg tudod tenni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7482) liksoft válasza Core2duo6600 (#7480) üzenetére


liksoft
nagyúr

Ha arra gondolsz, hogy (például a Nero) írás után történik a visszaellenőrzés, akkor fogalmi tévedésben vagy. Ugyanis azt NEM az eszköz vagy az OS, hanem az alkalmazás végzi, és kikapcsolható (bár nem érdemes).

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7483) old gray válasza old gray (#7475) üzenetére


old gray
addikt

Na mindegy, itt sem kapok segítséget. Tudom, hogy nem tartozik szorosan a topic témájához, de gondoltam itt vannak szakik akik el tudnak látni hasznos tanácsokkal. :(

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#7484) liksoft válasza old gray (#7483) üzenetére


liksoft
nagyúr

NEM. Most jobb? Egyébként gondolom erre számítottál.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7485) Core2duo6600


Core2duo6600
veterán

Visszavittem a 400 Gb és samu -t 1 hétig tökölnek rajta ... Aqua

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#7486) liksoft válasza Core2duo6600 (#7485) üzenetére


liksoft
nagyúr

Letesztelik, mert a gyártó is csak dokumentált hibajelenség mellett veszi át gariba.

Szerk.: Az átfutási idő más kérdés.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7487) Core2duo6600 válasza liksoft (#7486) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Ez igaz, de lehet olyan eset, amikor se kép se hang, ekkor nem igazán van mit tesztelni.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#7488) Isten88 válasza Core2duo6600 (#7487) üzenetére


Isten88
senior tag

3 hete a volt Mistralban (jelenleg 3ABoltban) döglik egy wd500-as (WD5000AAKS) vinyóm. Megvárom, hogy leteljen a 30 nap, utána bomlasztom a helységet, csetepaté ezerrel, jogom van új vinyóhoz 30 nap semmi után. Vagy ez hogy is megy? Mennyi idő után járna vissza a pénzem vagy egy új termék?

[ Szerkesztve ]

(#7489) glaci válasza old gray (#7475) üzenetére


glaci
őstag

Egy privátban írhatnál róla bővebb információkat, mert nálam a válasz az apró részleteken múlna. Infók nélkül nem tudom eldönteni, hogy vennék-e.
(Körülmények: eladó (személyesen ismerted régről, vadidegen), átadás - átvétel / fizetés lehetséges módja (esetleges próba lehetősége), ár, kapacitás, típus, stb.)

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#7490) old gray válasza liksoft (#7484) üzenetére


old gray
addikt

Jah, most már sokkal jobb!

Mertem feltenni a kérdést, mert az ssd topicjában csak az elvakult hűdegyorsantöltbeazikszpé userek vannak, akik mindenféle alaposabb ismeret nélkül bátorítanának egynek a megvételére. Másrészt azért is kérdeztem, mert kihangsúlyoztam: garancia nélkül van új ssd. Mivel nincs a bőröm alatt is lóvé, így nem kockáztatnám meg, hogy veszek jó áron, gar. nélkül ssd-t (mert spórolni akar ugye az ember) aztán 1 év múlva mehet a kukába.

És nem számítottam semmire, tény: olvastam pár helyen, hogy az élettartamuk kérdéses, de ez lehet puszta flame az elvakult hagyományos hdd technológiát preferáló userek részéről.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#7491) liksoft válasza old gray (#7490) üzenetére


liksoft
nagyúr

Én is elvakult HDD-s vagyok. De tartom, hogy az az olcsó ami drága. Végy egy szerszámot BETA készletből, vagy Te..o sorról a töredékéért. Melyik szolgál ki egy életen keresztül? Melyiket tudod gariba cserélni ha anyaghibás véletlenül? A számítástechnikai termékekre is igaznak tartom.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#7492) Core2duo6600 válasza liksoft (#7491) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Annyival egészíteném ki, hogy nem mindegy, hogy melyik üzletben vásárolunk, talán ez a fontosabb .
Annak idején a mistral soha semmit nem cserélt ki.
Egyetlen kivétel volt.
Amikor a vadi új hdd meg sem nyikkant, ezt kicserélték, 3 napon belül volt, ez igaz.
Egy vga kártyát, ami a beszerelést követően 10 perc mulva elfustölt meg nem. . .

Tegnap amikor visszavittem az aqua ba a samut, egy másik kolega is egy samut vitt vissza, nem tudom milyet, mert azt nem tudtam leolvasni, az egyik chip a hdd alján elfustőlt neki, erre annyit közöltek, hogy ez így problémás lesz.
Holott, előfordulhat, hogy a megfelelő beuzemelés esetén is fellép ilyen hiba, nekem is fustőlt már el hdd ém / Maxtor(40GB), Quantum (15 GB), Samsung (12 GB) /

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#7493) old gray válasza liksoft (#7491) üzenetére


old gray
addikt

Asszem felejtős lesz részemre most az ssd, majd talán pár év múlva, ha lesznek tapasztalatok a hosszú távú megbízhatóságukról ill. kiforrottabb technológia lesz.

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#7494) glaci válasza old gray (#7493) üzenetére


glaci
őstag

Csak szólok, hogy az én hozzászólásomra nem válaszoltál!
(Jöhet azu infó ide is, vagy PÜ -ben, ahogy Neked jobb.)

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#7495) azazell0


azazell0
csendes tag

Sziasztok, a kérdésem pontokba szedve:

1. Van egy 40 gigás Samsung notebook HDD-m, hibás elektronikával.
2. (még nincs, de tegyük fel, hogy) van egy pontosan ugyanilyen típusjelzésű, hibátlan elektronikájú vinyóm.
3. Van sok műszerészcsavarhúzóm, pákám viszont nincs, mint ahogy elektronikai tapasztalatom se.

Ki tudom magamtól cserélni a hibás elektronikát jóra?

Előre is kösz a válaszokat.

(#7496) Andi 1.0


Andi 1.0
csendes tag

Sziasztok,
Vettem egy WD USB- vinyót. A laptomom rögtön felismerte ezzel nem is volt baj. Szerettem volna a régi asztali gépemhez is hozzákötni de ez nem ismerte. Gondoltam azért van mert rég i usb van rajta. Vettem egy 2.0 usb kártyát hátha majd ez jó lesz, de még mindíg nem látja a gép.
Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak.
Előre is köszönöm: Andi

Andi

(#7497) glaci válasza Andi 1.0 (#7496) üzenetére


glaci
őstag

A régi gépen milyen operációs rendszer van?
Csak mert valószínűleg ez lesz a dolog nyitja.
Drivert nem kaptál hozzá?

Ja, és a régi gépen felpörög egyáltalán?

Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)

(#7498) Andi 1.0 válasza glaci (#7497) üzenetére


Andi 1.0
csendes tag

Hi
Mindkét gépen xp van, kaptam hozzá drivert de nem tudom telepíteni

Andi

(#7499) Core2duo6600 válasza Andi 1.0 (#7498) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Sp2 feltétele a usb es hdd nek.
Az, hogy a port régebbi, az max annyit jelent, hogy tetvesen lassú lesz.
Sp2 es xp esetén nincs szükség külön driverre
Ha a pendrive okat felimseri akkor ezt is.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#7500) liksoft válasza azazell0 (#7495) üzenetére


liksoft
nagyúr

Kicserélni ki fogod tudni. Viszont nagy valószínűséggel nem fog működni. Ugyanis a gyártó az elektronikában és a mechanikában osztva tárolja a firmware-t (működtető programot). Annál a 40GB-os típusnál szerette a gyártó darabra összekötni. Vagyis igaz, hogy hibátlan, de nem ugyanaz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.