Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7465) priti válasza liksoft (#7461) üzenetére


priti
addikt

Értelek, csak, ahogy te is írtad, mivel a szektor fejléce és adatterülete két fizikailag egymás után lévő terület, így tekintettel arra, hogy összességében mikro, nano, vagy akár pikomiliméterek is számottevőnek értékelhetők tartom picit ellentmondásosnak, hogy ez a jellegű hiba előfordulását tekintve akkora jelentőséggel bírna, hogy azzal számolni kellene felületi anyaghiba esetén. Szerintem minimális esélye van annak, hogy egy szektor ilyen módon sérülne. Előfordulását tekintve persze nem tudok nyilatkozni, végülis a lottót is megnyeri valaki...

Furcsa, hogy említed a CRC-t. Most akkot mit mondasz, azt hogy ezesetben effektíve nincs ellenőrző funkciója, hiszen a CRC algoritmus futtatása és a kapott érték összevetése közötti időben zajlik le az írás, vagy a kesből veti össze és az írást megelőzően már lefut az ellenőrzés? Hüm-hüm, érdekes dolgok ezek.. Picit összemosódnak itt a dolgok, ami a memóriákat illeti. Szerintem túlmisztifikáljuk sokszor a HDD kes szerepét. Nem gondolom, hogy átvenné a memória munkáját és ezt bizonyítja is a tény, hogy sokan panaszkodnak, a mérési eredményekre hivatkozva, hogy egy 8MB-os HDD-nél egyáltalán nem gyorsabb a pontszámok alapján egy 16MB-os mondjuk úgy gyorsítótárral rendelkező merevlemez adott méret esetén.
A kesméretnek inkább például a tárolókapacitás és a seekelési idő arányához van köze nem? Nem lehet, hogy inkább "előreszíkeli" az olvasnivalót néha a kesbe, vagy más egyéb HDD magánéleti problémákra van ez inkább kihegyezve? Sokszor teljesen a "sima" memória szerepét társítják hozzá. Szerinted ez nem vezet tévútra?

Egyébként értem, hogy ha az elmondottak alapján (tehát ha fizikailag pont a fejléc ép, de a célterület nem), akkor ez előfordulhat, és erre reális esély van, ami a technológia kiforratlanságát bizonyítja, de mivel a HDD-k története messzire mutat, így azt gondolom, hogy az előfordulás esélye annyira pici, hogy ezzel a többség álláspontja szerint nem kell foglalkozni, mindenesetre kiváncsi lennék egy számra. Teszem azt egy az százmillióhoz, vagy valami hasonló esélyre.

Hardverlesen

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.