Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-20 18:40:24

LOGOUT.hu

A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18341) Tim82 válasza Casoli (#18339) üzenetére


Tim82
nagyúr

Meglepődtem, mert nincsen rajta HDMI kimenet, pedig a helye ott lenne.

Üzleti vonalon Lenovóék jobban szeretnek DisplayPort-ot tenni a gépeikbe HDMI helyett. Nem írtad, hogy pontosan melyik Lenovo noti, de nem lennék meglenne, ha DP-t azért találnál.

Aztán próbáltam bele +4G RAMot rakni, a fedél mögött meg csak egy RAM aljzat van felforrasztva. A másik meg ott árválkodik kiépítetlenül.

Jellemzően egy csomó subnotinál, Ultrabook-nál csak egy bővíthető RAM-foglalat van, aztán vagy van amúgy egy másik modul az alaplapra forrasztva, vagy nincs.

Mondjuk ha a másik foglalat helye megvan, akkor gyanús, hogy létezik egy nem-lebutított változat is ugyanebből a gépből, ahol ki is van építve az a hiányzó foglalat (csak költséghatékonysági okokból a butítottat is úgy gyártották le, hogy a foglalat helye megvan).

Erre a kedvenc példám (üzleti vonalon) a Thinkpad X201s, amiben nem volt kiépítve a WWAN antenna, még utólag sem lehetett beletenni, mert vékonyabb volt a fedél, mint a normál X201-nél, ahol el lehetett vezetni az antennákat. Azért az X201s alaplapon is ott figyelt a sim kártya foglalat, mert ugyanazokon a gyártósorokon készült, mint a normál X201 és az volt a költséghatékonyabb megoldás a gyártósor-átállítás helyett, hogy inkább mindkét fajta alaplapra kerüljön rá a foglalat. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Azonnali notebookos kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.