Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47651) edda80


edda80
tag

Szerintetek melyik a jobb egy gamer géphez?

Egy B 150 PRO , H170 vagy Z170-es?

B150pro
H 170
Z 170

Ha jól tudom a B-s széria az inkább csak az irodai gépekhez jó, de akkor miért csinálnak belőle gamereset? :D

[ Szerkesztve ]

(#47652) Fercsáj


Fercsáj
csendes tag

Sziasztok!

Asus Z87 Pro alaplap BIOS-ában hogy tudom azt beállítani, hogy a billentyűzetről, power gombbal kapcsoljon be a gép? Se be- és se kikapcsolni nem tudom teljesen, a power gomb csak alvó állapotba küldi gépet. Az USB portok energiellátásra találtam beállításokat, illetve az S4 és S5 allapotokhoz vannak még beállítások. Úgy mint a régi Socket 775-ös deszkáknál, nem lehet beállítani. Ott konkrét menüpont volt erre vonatkozóan. Egy Logitech K400 wireless billentyűzetem van, és WIN 10 op. rendszer.
Ha valaki használja így a gépét, az kérem írjon! Köszi

"Fiam, mindegy mennyire értesz valamihez, legalább egymillióan sokkal jobban értenek hozzá"~Homer Simpson

(#47653) asr27 válasza edda80 (#47651) üzenetére


asr27
tag

H170, vagy Z170

(#47654) edda80 válasza asr27 (#47653) üzenetére


edda80
tag

Köszi! :)

(#47655) Meglon


Meglon
csendes tag

Sziasztok. Van egy Asus p5q-e egy Q9550-el, GTS450-el, némi tuning hatására valami sípolt magas frekvencián, gyanítva hogy valami nem bírja a terhelést. Nem a táp, ami egy FSP beles Cooler Master 500-as. De a lényeg, nekiálltam hát hibát kiküszöbölni, elsőként hűtők. A gond ott jött, hogy leszedtem a chipset hűtőket, és alatta szerintem gyárilag hővezető ragasztószalag volt, na most ez elszakadt. Nem kapok sehol ilyet, mivel tudnám mégis összerakni, hogy jó legyen a hűtés is, és ne húzzanak át az alatta lévő hűtött tranzisztorok? Van itthon csillámlapom, az jó lehet oda pasztázva?

(#47656) Archttila


Archttila
veterán
LOGOUT blog

ASRock z170 Fatal1ty Gaming ITX legfrissebb 1.70-es (microcode fix) BIOS BUGOS!!! CHA FAN1 folyamatosan maxon jár, nem lehet szabályozni... már jelezték a hibát gondolom hamarosan javítják. :)

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#47657) jacint78 válasza geckowize (#47649) üzenetére


jacint78
addikt

Lehetne, de ilyen esetekben az idő meg szokott maradni! Van, hogy rövidre sikerült CMOS reset után is megmarad az idő (RTC bírta még), az csak akkor ál alapra, ha nem kap feszt a beágyazott vezérlő. Továbbra is azt mondom, hogy az elem körül kellene körülnézni. Amikor pajszeroltad a kártyát, akkor valamit megnyomtál és az elemtartó kontakthibás lett, klasszikus, gyakori hiba hidd el.

type your text here..

(#47658) jacint78 válasza Meglon (#47655) üzenetére


jacint78
addikt

Nem baj, ha elszakadt, próbáld visszarakni a helyére, a csillám nem jó oda. Amúgy GAP pad-ként keresd.

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#47659) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok!

AMD fronton nem vagyok annyira ismerős, mindig Intel konfigjaim voltak. Ismerősömnek szeretnék segíteni, adott egy alaplap, és benne a DDR2-es memóriák, a processzort szeretné kicserélni. (jelenleg Athlon 64 3000+)
Az alaplap (GA-M55S-S3) oldalát nézegetve azt írja, hogy az alábbi családokat támogatja:

Support for Socket AM2+/ AM2 processors: AMD Phenom™FX processor/ AMD Phenom™ processor/ AMD Athlon™ 64 FX processor/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core processor/AMD Athlon™ 64 processor/AMD Sempron™ processor.

Ebből én úgy látom, hogy AM2 és AM2+ támogatás van. Viszont ha megnézem a CPU support listát, abban vannak AM3 foglalatos processzorok is támogatottként jelölve, ez hogy lehet? Most akkor támogatja az AM3-at, vagy nem?

Bónusz kérdés: az AM3-as CPU-k támogatják még a DDR2-t, vagy azok már kizárólag DDR3 memóriákkal képesek üzemelni? (mert úgy látom, hogy az alaplap csak DDR2-t fogad)

Nagyjából 10k-ig bezárólag keressük azt a megoldást, amivel a legnagyobb teljesítmény növekedést lehet elérni a processzorcsere után. Melyik típusokat érdemes nézegetnem? (elsősorban hwaprón keresgélek)

Kérlek segítsetek ebben a kérdésben, nem szeretnék nem támogatott típust ajánlani. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#47660) geckowize válasza jacint78 (#47657) üzenetére


geckowize
őstag

Köszi szépen. :R Meg fogom nézni, hogy nem mozdult-e el az elem, ha erre gondoltál körülnézés alatt.

Bár ahogy a képén nézem, elég messze van az elem a PCIe slottól.

[ Szerkesztve ]

(#47661) varmi2 válasza A_ScHuLcZ (#47659) üzenetére


varmi2
nagyúr

Az amd nagyon jófej, ezért az am2+ és az am3 foglalat között annyi a különbség, hogy az első csak ddr2 ram, míg a második csak ddr3 rammal kompatibilis. De mivel jófej az amd, az összes am3 cpuban van ddr2 memória vezérlő is, így vissza fele kompatibilis, tehát ha a tdp keret megengedi, akkor beletehető. Am3+nál már ez nem igaz, mert ezekben a cpukban már csak ddr3 vezérlő van.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#47662) Bastee


Bastee
tag

Van egy azonnali alaplapos kérdésem :)
Adott egy ASUS A88X Gamer alaplap, és annak "díjnyertes" BIOS-a, és a processzor tuning. Van arra vonatkozóan valami ötlet, hogy a feszültségeket hogyan tudom módosítani? Nagyjából 20éve pc-zek és kb. 10 alaplapom volt, de én ilyet még nem láttam. Ez a sok automata marhaság, kikészít, és nagyon fura értékeken akar működni. Offset beállítások vannak, de valahogy az nem igazán akar működni jól.

(#47663) geckowize válasza geckowize (#47660) üzenetére


geckowize
őstag

Végül nem néztem meg, mert tegnap ahogy bekapcsoltam, nem csinálta (meg ugye mondtam, hogy az elem fizikailag túl messze van a PCIe slothoz képest, ezért el is vetettem az ötletet). Ma viszont első bekapcsoláskor, megint megtörtént, most le is fotóztam:

[ Szerkesztve ]

(#47664) RedCactus válasza geckowize (#47663) üzenetére


RedCactus
senior tag

Azért én is azt gondolom, egy elem cserét megérne a dolog. Írtad, hogy az XMP profilt beállítod mindig, de mi van, ha "disabled"-en hagyod?

(#47665) wolfman


wolfman
veterán

Lenne egy igen furcsa dolog, amire keresem a választ. Szerintem itt jó helyen lesz a kérdésem.

Adott egy ASUS P5B alaplap. Volt benne két egyforma HDD raid-ben. Alaplapot lereszeteltem, egyik HDD-t leformatáltam, visszatettem és szeretnék rá windows 7-et telepíteni pendrive-ról vagy lemezről, de egyik verzió sem működik. Mégpedig...

1.: Pendrive-on olyan telepítőm van amiben benne van a windows 7, 8.1, 10 és mindez a windows 8.1 telepítőjére építve. Amikor kiválasztom a windows7-et akkor kiírja, hogy 'A Windows nem találja a Microsoft szoftverlicence-szerződést. Ellenőrizze, hogy érvényes-e a telepítés forrása, és indítsa újra a telepítést.'
Ez mi a franc? El tudom képzelni, hogy az 512Mb memória kevés neki ami a gépben van (fogom bővíteni hamarosan, csak már most rendbe akarom tenni). Vagy ha nem, akkor mi a baja?

2.: Jó, akkor nem így telepítek, hanem a hagyományos módon, lemezről. Benne van a gépben egy IDE-s LG DVD író. Berakom a lemezt, semmi. Nem pörgeti fel, nem villan a ledje, semmi nem történik. Gondoltam rossz. Kiszedtem az én gépemből a SATA Samsung DVD írót, bekötöttem a kívánt gépbe, lemezt beraktam, boot, de ugyan az. Lemezt nem pörgeti, LED sem villan fel, semmi reakció, csak egy kiírás, hogy válasszak ki egy megfelelő, bootolható eszközt. Mi a franc? Mi lehet a baja?

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#47666) intelMMX válasza wolfman (#47665) üzenetére


intelMMX
senior tag

Bios resetel mindenképp próbálkoznék, illetve megpróbálnám natúr pendriveos Win7 telepítővel, nem ilyen univerzális megoldással.
512mb rammal fel kell települnie, mivel Pentium 3-ra is így annyival raktam fel :U
(Mondjuk attól még édes kevés, de felengedi)
Gondolom boot prioritást és/vagy kiválasztottad, hogy miről szeretnél bootolni.

(#47667) wolfman válasza intelMMX (#47666) üzenetére


wolfman
veterán

Bocs, nem ìrtam, de BIOS resettel kezdtem. Kiválasztottam pontosan hogy miről bootoljon, de egyetlen lemezmeghajtót sem pörget fel. Olyan sejtèsem van hogy valami jumpert kellene átraknivalahova vagy nemtudom. Volt règen ilyen lapom, nem volt sose vele bajom.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#47668) kukulec


kukulec
őstag

Helló, vettem egy asus z170-p alaplapot. A problémám az, hogy a gép nem indul el. Először a tápra gyanakodtam, de az egy másik gepben elindult. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a baja? Olyan, mintha letiltana a gép.

[ Szerkesztve ]

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#47669) geckowize válasza RedCactus (#47664) üzenetére


geckowize
őstag

Mármint, hogy vigyem be gariztatni, hogy cseréljék az elemet, úgy gondolod a cserét? Mert az nem játszik, ha gariztatom, akkor addig kell egy másik alaplap ergo felér egy új alaplap vásárlással, mikor meg visszakapom, akkor meg ugye adhatom el...

Vagy pedig szabványos elem kell bele, amit be lehet szerezni bármelyik számítástechnikai boltban?

(#47670) Katsu válasza geckowize (#47669) üzenetére


Katsu
aktív tag

Szia,

Bármilyen CR2032-es gombelem megteszi, még csak számtech bolt sem kell hozzá.

Üdv: Katsu

(#47671) geckowize válasza Katsu (#47670) üzenetére


geckowize
őstag

Óráshoz menjek, vagy valami irányt tudnál adni, hogy milyen boltban keressek?

(#47672) Bastee válasza geckowize (#47671) üzenetére


Bastee
tag

Órás, de bármilyen elektronikai szaküzlet megteszi, ha nem árérzékeny a dolog akkor egy közeli szupermarket kasszasorán is vadászhatsz, vagy néhol külön osztályon találod.

(#47673) jacint78 válasza geckowize (#47671) üzenetére


jacint78
addikt

Még az aldiban is kapni, legalábbis itt délen. :D

type your text here..

(#47674) m3gtr válasza RedCactus (#47605) üzenetére


m3gtr
senior tag

szia Megjött a kábel és kiderült hogy kevés a táp a gépemben. Most azt kellene kitalálnom milyen tápot vegyek. Ilyen az usb kártya csatlakozása. és ez a helyzet a gépben. Milyen tápnak vannak ilyen csatlakozásai.

[ Szerkesztve ]

Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast

(#47675) #65675776 válasza m3gtr (#47674) üzenetére


#65675776
törölt tag

Jó lenne tudni először is, hogy miből áll a géped, és milyen táp van benne most.

(#47676) m3gtr válasza #65675776 (#47675) üzenetére


m3gtr
senior tag

szia
Magát a tápot már kb tudom hogy milyen kell csak a márkája és a csatlakozása kérdéses hogy jó e az usb hez és a videokártyához. i5 2320 3.0ghz, R7770 1gb video, Pioneer Bluray Író, 1TB winyó, két venti, 6 usb 2.0 alaplapon, és lenne ez a 4 csatlakozós usb 3.0 kártya.

[ Szerkesztve ]

Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast

(#47677) Katsu válasza m3gtr (#47674) üzenetére


Katsu
aktív tag

Szia,

Én nagyon szeretem az FSP Raider 550W tápot. Megbízható és 1 ágon képes leadni a 12V-t ráadásul majdnem a teljes névleges teljesítményt át tudja lőni rajta (504W, 42A). Van nagyobb kiszerelése is. Bár szerintem az 550W is elég kell legyen, ha semmi extra nem kell.

Üdv: Katsu

(#47678) varmi2 válasza m3gtr (#47676) üzenetére


varmi2
nagyúr

Az egy ipari hulladék nem tápegység, nézz szétt itt az aprón vagy valami online shopban, de mielőtt ezt megteszed, nézz be a milyen tápegységet vegyek topikba, és fogsz kapni ajánlatot, ami megfizethető.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#47679) #65675776 válasza varmi2 (#47678) üzenetére


#65675776
törölt tag

Miért lenne ipari hulladék? Kicsit régi, de megbízható. A teljesítménye is elég kellene, hogy legyen ahhoz a géphez. Maximum az öreg kondik miatt gyengébb már, és nem képes leadni a névleges teljesítményét.

A gépéhez nem kell több 300 W-nál egyébként, sőt. Egy minőségi 250 W-os táp is bőséggel kiszolgálja.

(#47680) RedCactus válasza m3gtr (#47674) üzenetére


RedCactus
senior tag

Ezek szabványos csatlakozók, nagyon nem tudsz mellé nyúlni.

(#47681) #58682368


#58682368
törölt tag

Hello mindenki,

CMOS Clear-nél az elemet is ki kell venni?

(#47682) varmi2 válasza #58682368 (#47681) üzenetére


varmi2
nagyúr

Az az egyik módja a bios resetnek, ha kiveszed az elemet pár percre. A másik a megfelelő jumper átpakolás, harmadik, ha van a lapon cmos reset gomb.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#47683) intelMMX válasza m3gtr (#47674) üzenetére


intelMMX
senior tag

Az egy sima molex csati.

(#47684) #58682368 válasza varmi2 (#47682) üzenetére


#58682368
törölt tag

Rárakom a jumpert a 2-3ra és az elemet ki kell venni ez alatt vagy maradhat benne?

(#47685) varmi2 válasza #58682368 (#47684) üzenetére


varmi2
nagyúr

Nem kell kivenni ez esetben. Mikor átrakod utána nyomj egy bekapcsoló gombot. Nem fog történni semmi, de ekkor reseteli a biost, vissza rakod az eredeti helyre a jumpereket, és készen vagy.
A másik módszer, kiveszed az elemet a lapból, de ekkor ne feledkezz meg arról, hogy a tápot is húzd le a lapról, mind a kettőt az a biztos,

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#47686) misfine

Udv, SOS segitseget kernek. Elnezest elore is az ekezetert, telefonrol vagyok. A mellekelt videoban lathato a problemam. Csinaltam egy bios resetet(load optimized default, overclockolni akartam mint ahogy maskor is csinaltam, es ezutan jott a gond) F10->gep ujraindul es ennyi. A PC es a proci huto is felporog, majd par masodperc mulva leall. Ezt eljatsza meg 2x es a 3. probaljozasnal bejon valami ami nem egeszen a bios(micel mar az sem tolt be) es utana ujraindul es igy tovabb. Csinaltam cmos cleart(elvileg) , elem be-ki , kaveleket meglestem, ramokat mind a 4 slotba egyesevel is kiprobaltam, procit kivettem visszaraktam, vidikarit kivettem, hogy integralttal is kiprobaljam(a vidin eppen igy fut). Szoval megprobaltam mindent es arra jutottam h hardveres problema lesz. Azonban tippem sincs h mit ellenorizzek, alkatreszeim nincsenek h cserelgessek. A hddrol kene a beadandom de kulso haz hianyaban nem tudom laptopra kotni. Esetleg tipp h melyik alkatresszel vigyem gariba? Vagy nezessem meg szervizessel vagy valami tipp amit meg esetleg nem probaltam? Koszonok minden valaszt.
[link]

never say never

(#47687) #58682368 válasza varmi2 (#47685) üzenetére


#58682368
törölt tag

Köszi szépen :R

(#47688) m3gtr


m3gtr
senior tag

Köszi mindenkinek.

Asus Prime z590- i7 11700kf 3.6 -Asus Radeon RX 6800 16G 2 x16 gb ram 3200mhz Kingston FURY Beast

(#47689) #58682368


#58682368
törölt tag

Unokatesómnak építettem egy netezős gépet. Egy AMD AII X3 455 procit vettem bele. Gondoltam feloldom a 4. magot. Sikerült is, de befagy. Van erre orvosság?

ASRock N68-GS3 UCC

(#47690) Jarod1 válasza misfine (#47686) üzenetére


Jarod1
addikt

nyomj F8 at vagy F2 -t amikor inditod a gepet.

(#47691) jacint78 válasza #58682368 (#47689) üzenetére


jacint78
addikt

Hogyne volna, ne old fel a magot. Inkább az órejelet emeld, a plusz maggal sokra nem mennél. Ha netezős gép, akkor órajel kell jó magas.

type your text here..

(#47692) #58682368 válasza jacint78 (#47691) üzenetére


#58682368
törölt tag

De felszeretném oldani :U

(#47693) varmi2 válasza #58682368 (#47692) üzenetére


varmi2
nagyúr

Adhatsz a cpu-nak egy kis plusz feszt, ha ez után is fagy a gép, akkor hibás a mag, és ezért lett letiltva.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#47694) jacint78 válasza #58682368 (#47692) üzenetére


jacint78
addikt

De nem lehet, mert hibás értsd meg.

type your text here..

(#47695) juve600


juve600
nagyúr

üdv

vadi új gép,friss win 10

egy ssd-n van a win,tökéltesen működik
van egy hdd amire a játékok mennének
hdd ráköt a gépre és az EL SE INDUL
bios-t végig bogarésztam,nem látok semmi hibát
ha lehúzom a hdd utánna pár percel újra el tudom inditani az ssd-vel a gépet
mi lehet a gond ??

(#47696) #58682368 válasza jacint78 (#47694) üzenetére


#58682368
törölt tag

Értem. Azért kédeztem, mert több helyen láttam, hogy feloldották a magot és működödött rendesen. Gondoltam én csináltam valamit rosszul.

(#47697) jacint78 válasza #58682368 (#47696) üzenetére


jacint78
addikt

Ez mindíg lutri. Vagy működik a mag, vagy nem, nálad nem ez van.

type your text here..

(#47698) juve600 válasza juve600 (#47695) üzenetére


juve600
nagyúr

másik gépben megy a hdd

-ssd-vel megy az új gép
-ssd+hdd-vel el se indul,se kép-se hang
-hdd-vel se indul el,se kép-se hang

ssd az össze csatlakozóban elindítja a windows-t

[ Szerkesztve ]

(#47699) panses


panses
aktív tag

Szisztok!
VGA csere miatt Biost kellett frissítenem a lapomon. Az óta kb. 10 indításból 8-szor, egy hosszú síppal indul a gép. Mi a franc baja lehet? A leírás szerint ilyenkor minden teszt rendben, de eddig minden gépem(ez is) egy rövidet pittyent...

"Az élet nem habostorta elvtársak"

(#47700) juve600 válasza juve600 (#47698) üzenetére


juve600
nagyúr

bios :
ACHI-ról IDE.-re lett állitva és igy működik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.