Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krealon
veterán
válasz
Alommano #4748 üzenetére
"Csak ha nem tudod milyen ssid vel keress wifit , úgy azért nehezebb megtámadni..."
Ezzel elarultad, hogy fogalmad sincs a Wifi temarol.
Ha egy AP infrastuktura modban van, akkor a kliens csak ugy tud csatlakozni, ha latja, hogy ott van egy rejtett halozat (beacon frame SSID nelkul).
Ha nincs beacon frame, nincs szolgaltatas, igy nincs hova csatlakozni.Ha a kliens lat egy rejtett halozatot, akkor meg kell kerdeznie, hogy "haver, te vagy az xyz halozatot kiszolgalo eszkoz?", es csak megerosites utan van ertelme probalkozni a csatlakozassal.
"Eszközök meg nem fogják szólongatni , hiszen a router nem küldi szét.. pont ez a lényege"
Tehat nem kuldi szet, akkor a kliensnek kell inditani a kapcsolodast. De ha kliens nem szolithatja (keresheti), akkkor hogyan tudnanak egymasra talani?
Mellesleg letezik Wifi topik, aminek ez a temaja, itt teljesen offtopik.
-
krealon
veterán
válasz
Alommano #4744 üzenetére
"Egyébként a routered Ben kiveszed a pipát a brovcast üzevet elöl és a wifid láthatatlanná válik. Csak annak adod meg akiben megbízol...így akkor már nem fogják törni...."
Attol hogy a beacon frame nem tartalmazza az SSID-t, meg latszik az access point, es pont ugyan olyan konnyu torni, mintha a beacon tartalmazna.
Radasul az SSID hinya meg hivogato is lehet, mert aki beallitja az bizosan nem tul kepzett biztonsagtechnika teren.Illetve van meg egy olyan privacy leak mellekhatasa, hogy a rejtett halozatot a kliens eszkoz midenhol keresi, igy eleg jol azosithato, ha egy eszkoz folyton, egy megadott nevu halozatot szolongat.
-
Santino
aktív tag
válasz
Alommano #4723 üzenetére
"Aki rendszerbiztonságba belekerült egy cicit is az rájön hogy hiába van agyon bonyolítva, sokszor a legegyszerűbb ötlettel törhető.
Az otthoni hálózatod leggyengébb pontja a wifid. Teljesen mindegy hogy te nyitsz portot vagy egy program a port nyitva és egy port scanner bárkinek megmutatja hogy az a port nyitva van 😀
De egy igazi hackernek még nyitott port sem kell.
Tegyükfel (tényleg csak feltevés szintjén), hogy oda álok a házad elé egy laptoppal. A neten mindenhol megtalálod hogy egy wifire hogy lépjek fel. Ha már a wifiden vagyok akkor bent vagyok a hálózatodban. Fogok egy egyszerű 100 éves programot legyen mondjuk cain&abel.
A program a hálózatban közlekedő csomagokat gyűjti be és fejti vissza belőle az adatokat. Így már meg is van minden jelszó amit a hálózatban használtál (Facebook, insta, email stb) a net bankról ne is beszéljünk.....
Ehhez egy portot sem nyitottam😀
Gyakorlatilag a jelenlétemre csak a routered log-ja bizonyíték😀
Ha azt is törlöm akkor soha nem tudod meg hogy ott jártam 😀
Persze ezt feltevés szintjén beszélgetve🤗"
Kérlek, ne haragudj, de ezen rész olvasása közben és után több szomorkás mosoly hagyta el arcomat -
Tonyk
veterán
válasz
Alommano #4720 üzenetére
Személyeskedést tartsd meg magadnak, meg akkor is ha millió smileyval próbálod az igazságtartalmat növelni.
Bridge igen.
2 router szint
Annak minden bájával.
Nason kívül is lehet torrentezni, webszervert, játékot, stb futtatni. És akkor még a port trigerről nem is hadováltunk.
Hekkelnéd persze... Na akkor rakok ide én is egy smiley-t.
Telefon , iptv rendszerint natolt címet kap...
Én tudom frissíteni, de mivel látom nagy szaki vagy, neked is minden bizonnyal menni fog!
Vpn : na most én jövök :
-
Tonyk
veterán
válasz
Alommano #4715 üzenetére
"A szolgáltató ét áttenném modem módba."
Akarod mondani gateway módba.
"A telnet-et (putty) "
A telnet nem putty, a putty nem telnet.
" Az upnp belülről engedélyezi kifelé a portnyitást nem fordítva."
Nem is állította senki az ellenkezőjét.
"A portokat ellenőrizheted a tweak progiban a nasban."
Ha megy a routerben az upnp, nem csak a nas nyitogathat magának, hanem bármely eszköz. Gondolod végig ebbe mi minden tartozhat bele, és akarod-e, hogy kívülről elérhető legyen.
"de a szolgáltatók ritkán cserélik a modemek ipcímeit"
Lehet nálad így van, másnál meg máshogy. Pl. 24 óra a lease.
"Szóval a modem külső Ip címét publikus címként is használhatod a net felöl..."
Hogy egy publikus cím elérhető kívülről. Szerintem ez még nem jutott senki eszébe.
(már ha tényleg public ip és nem pedig natolt háló alatt ül a kliens.)"CMS weboldalt kéne a nasra varázsolni"
Nem kell varázsolni, hanem fel kell rakni, van benne webszerver, mysql, php.
" csak regisztrált felhasználók férhetnének a nashoz az általam meghatározott tartalomhoz és még portokkal sem kellene bajlódni. Még akár file Explorer-t is nyithatnék az oldalon és távolról adatot menthetnék a nasra. Vagy belső hálózaton lévő kamerák képeit megnézhetnék regisztrált felhasználóként."
A "VPN" mond-e valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Asustor NAS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DAC kártya ES9038Q2M Raspberry PI-hez
- Új GAMER félgép - ASUS PRIME B550-PLUS + Ryzen 7 5700X + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- iPHONE 12 64GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Vivobook X1403ZA 14" 3K OLED i5-12500H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest