Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• apro_hardver

újonc

válasz Santino #4728 üzenetére

Tyűha, ezen én is kicsit leblokkoltam. Nem akarok újcsávóként nagyon okoskodni, de a véletlenül idetaláló laikusok kedvéért rögzítsük, hogy ez marhára nem így van, ahogy azt Álommanó megálmodta, mert jobb helyen eleve nem a jelszó megy át a dróton, hanem annak egy hash-e (most nem mennék bele, de ez egy technika, ami arra is jó, hogy ne legyen olyan egyszerű jelszót lopni), a facebook és társai titkosított csatornán kommunikálnak, ergo onnan aztán nem fogja senki egyszerűen "lehallgatni" a jelszókat, ráadásul aki picit is óvatos, az kétlépcsős azonosítást állít be, a fontosabb helyeken vagy kötelező (pld bank), vagy eléggé alap funkció (pld. facebook, google/gmail, és társai...)

Persze, idővel mindent fel lehet törni, és biztos vagyok benne, hogy az NSA meg is teszi, de szerintem Álommanónak nincsen annyi pénze, hogy összedobja a hardverparkot - vagy akár a villanyszámlát -, amire szükség lenne ahhoz, hogy kikémlelje, mikor milyen cicás mémeket nézegetek. Ha meg igen, akkor csak annyit fogok kérdezni tőle röhögve: na, megérte a befektetést? :-D

<rémhírterjesztéscáfolat off>

Új hozzászólás Aktív témák