Hirdetés
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Frozzy
őstag
Akkor biztos lehúzhatom a töltőről? ..biztos hogy nem b*szom el így az aksiját?
-
picur220
veterán
296-ra: tök másfajta, mint az LCD, bocsi, elírtam.
Egy kis infó a sok okos(kodó) emberkének
A két ismert vezérlési mód a passzív (PMOLED) illetve aktív (AMOLED), de ez nem hat újdonságként, az pedig egyértelműen játszik, hogy a jövő az aktív paneleké, a passzívok inkább csak a kezdeti időkben voltak jelen, ráadásul nem is a telefonoknál. Azoknál egyértelműen az aktív mátrix vezérlés a kézenfekvőbb megoldás, az eddig tanultak itt is igazak, tehát az AMOLED-nél minden egyes pixelhez kapcsolótranzisztor és tárolókapacitás. A megoldást az LCD kijelzőknél már elterjedten alkalmazott alacsony hőmérsékletű poliszilícium technológiájú vékonyréteg tranzisztorok (TFT) kínálják, melyek gyors kapcsolást tesznek lehetővé.djozsi: A LI-Ion akkuk érzéketlenek arra, hogy meddig töltöd őket, az akku lekapcsolja a töltőáramot, és csak nagyon soká kapcsolja vissza (napokig töltőn van, és utána). Szóval hiába hagyod rajta +2 órát, az akkuba nem fog áram folyni.
A fullra lemerítés pedig árt az akkuknak (Li-Ion-ról beszélek még mindig...). -
Saccco
nagyúr
Csak úgy jelzem, hogy döcögössen ugyan, de elfut(!) az Assassin's Creed™ - Altaïr's Chronicles. - teszteltem, a videó nem az enyém

A dobozra ez van írva: 3,5' WVGA TFT
-
picur220
veterán
Az OLED egy kijelzőtechnológia, szóval ez egy tök másfajta kijelző, mint a TFT- Más elven működik. Ajánlom figyelmedbe a mobilarenás cikket.
Az OLEDnek is van egy vezérlési módja, a PMOLED meg az AMOLED, így amit te OLED-nek nevezek, az a kettő közül valamelyikben benne kell hogy legyen. -
Jadro
veterán
Ezek az akkutöltési elméletek..
Töltsétek ahogy jólesik, nagy baja nem lesz! Túl nem tölt, illetve a teljes lemerülés előtt kikapcsol. Formázni nem kell , csak arra kell figyelni hogy ha lemerült (kikapcsolt) akkor ne maradjon úgy hetekig)Ez elsősorban egy használati eszköz és én pl. szeretem ha mindig megbízhatóan üzemel. Ebbe beletartozik az is, hogy rátöltök ha kell, mert nekem fontosabb hogy ne hagyjon cserben, minthogy mondjuk két év helyett két év + két hét az akku élettartama.
-
horush
addikt
Valaki szórakozik ilyenekkel?
Én 1-2 naponta szoktam töltögetni az arénát, éjjelente. Mindig mellettem van az ágyban, mert az ébresztőt úgyis ki kell nyomni
Így akkor nyugodtan fel is töltődhet ^^ -
djozsi
senior tag
Ha valakinek van kedve előkereshetné azt a cikket, engem érdekelne.
Én úgy tudom, hogy ezeket az aksikat célszerű 60-90% között tartani és ügyelni arra, hogy nagyjából hetente összesen 100%nyit merüljenek tök mindegy, hogy hány részletben, milyen tempóban.
Illetve hogy 3-4 havonta egyszer érdemes eljátszani vele egy teljesen feltölt -> 2 órára úgyhagy -> teljesen lemerít -> 5 órára úgyhagy -> teljesen feltölt sorozatot, hogy jól kalibrált legyen a kijelző. -
horush
addikt
A 3 betűs navit nem nevezzük nevén, pont most is le lett írva, kb. 2 hsz-el ezelőtt

Egyébként kösz, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat, remélem még sokan írnak véleményeket, és pozitívan tudnak majd írni a telóról
S Echoo problémája (meg halt neki a Blade pár óra használat után..) egyedi eset.. Tényleg Echoo, kaptál végülis újat a T-től?Szerk: "Meg halt pár órán belül"... Micsoda marhaságokat írogatok én??
javítva.. -
Jadro
veterán
"Ma délelőtt vettem egy ZTE BLADE-t nagyon megvagyok vele elégedve. és ez hülyeség hogy nemjó a kamera. ott az üzletben olyan szép éles élénk képet csináltam vele hogy gyönyörű volt télleg."
Térjünk vissza a dologra, ha feltetted a képeket valahová és gépen is meg lehet nézni.

-
V.Stryker
nagyúr
Ezeket az akkukat nem kell már kisütni.
Használd és kész. Sőt, inkább az rontja a kapacitását, ha sokszor 30% alá engeded merülni. Volt már ezekről cikk, ezekről az új lithiumos akkukról, de most lusta vagyok megkeresni....ha nem hiszed, járj utána. 
-Hopp,látom sokan rácsúsztunk a témára.

-
Frozzy
őstag
ezt most komolyan mondjátok hogy nem kell, lehet kisütni az aksit?
még a boltban is aztmondták hogy kikell sütni 14-16órás töltéssel és szép lesz a kapacitása -
horush
addikt
Egész jónak tűnik ez a kis teló.. Jelenleg a motorola defyvel szemezgetek nagyon, de ha 1-2 hónap múlva (amikor esedékes lesz a telefon vásárlás..) jó véleményeket fognak majd írni a bladeről lehet inkább 'csak' egy ilyenre ruházok be. De addig nem valószínű, hogy veszek, mert nagyon új dolog ez még itt nálunk.. Elég lenne csak eladni az arénámat, és vehetnék is ilyen bladet.. Ha tényleg olyan jó lesz, mint amilyen jók a tech adatok, akkor best buy. Bár a defy se rossz vétel, igaz 2,5x annyiba kerül

-
Frozzy
őstag
Ma délelőtt vettem egy ZTE BLADE-t nagyon megvagyok vele elégedve. és ez hülyeség hogy nemjó a kamera. ott az üzletben olyan szép éles élénk képet csináltam vele hogy gyönyörű volt télleg. sajnos nemtudom felrakni gépre és megosztani veletek. mert most sütöm ki az aksit

ja és a hangszórója is elég jó ahoz képest hogy egy kis vakarcs nyilás van a telefonon igen hangos és zene hallgatás közben mintha még a mély is kijönne rajta elég szépen lehet hallani.. a rádió szerintem nem RDS-es nekem nem jelezte ki:/ legkissebb probléma
ja és fülessel ( hangsúlyozom nem a gyári ) elég szépen lehet hallgatni a zenét, megfogott. ja és a GPS-része hát valami elképesztő volt. a szobámban ültem a széken és az igo-val felcsatlakozott a gpsre. nekem előző telókkal égalatt kellet lennem ugy volt max 2 perc. itt meg szobámban ülve próba ként félperc alatt fent is volt. wifi szép gyors nem csatlakozik le. a telefon szépen össze van rakva. a kijelző csodálatos eddig rosszat nemtudok még irni róla. használtam 3-4órát. de egy akadásra sem lettem figyelmes. tehát minden rendben van a telefonnal! -
djozsi
senior tag
Ki lett már tárgyalva, 160 MB szabad memória nem= 200MB összmemória.
Valaki írta, hogy az 512 megás galaxy s-en például 120 mega marad szabadon.Kapcsolj be egy windows xp-t 512 MB memóriával és meg fogsz döbbenni az eszközkezelő által kiírt RAM mennyiségén.
Egy mobiltelefon oprendszernek elég sok memóriára van szüksége az optimális működéshez.
Az oled miét megtévesztés? Honlapon ez szerepel: "TFT 3.5 800x480".
Továbbra is áll részemről a kérdés, mert hülye vagyok hozzá: nem úgy van, hogy az oled az egy háttérvilágítási technológia a tft pedig egy színkezelési? Tehát a kettő nem is igazán zárja ki egymást? Vagy hülyeséget beszélek? -
djozsi
senior tag
-
agressor12
senior tag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Pulse-n lehet huzni procit.... ezen még nem.
-
Balázs1621
senior tag
A gyári rom hogy néz ki? Remélem nem úgy, ahogy a Pulson... Esetleg akinek van egy kis szabadideje készíthetne róla pár képet.
-
spanilana
csendes tag
A készülék hangereje nagyon érdekelne. Milyen a csörgés ?? meghallod metrón vagy utcán ?
-
mkRoland
senior tag
IGO-téma itt warez emiatt: moderátori hsz. Elméleti megoldás van rá, szinte biztos, hogy a gyakorlatban is működik ezen a készüléken (is), de nyíltan itt erről beszélni nem igazán tanácsos.
Nem tudom, hogy még van-e, de régebben elérhető volt a Market-ből a Navigon próbaverziója. Érdemes kipróbálni, sokan a hárombetűs, nevén nem nevezhető navi egyik legjobb alternatívájaként szokták emlegetni.szabi__memo: én nem szívesen játszanám el a garanciámat. Amúgy mennyi jár hozzá? 2 vagy 1 év? De ha járna erre egy belsős T-mobile-os (mint Z0C! a voda845-topicban) és megnyugtató választ adna, hogy mi az amit a szervízben ténylegesen néznek, akkor nyugodtabbak lennének néhányan... Bár én nem hiszem emiatt a telefon miatt (pedig árban és tudásban is abszolút a legjobb ajánlat) beinvesztálok egy T-s kártyába is a meglévő 3 másik szolgáltatós kártyám mellé (1 feltöltős djuice, 1 flottás előfizetéses voda, 1 1gigás mobilinternetes telenor), megvárom a 945-öt és bízok benne, hogy rendbe jövök anyagilag és csökken a kocsim törlesztő-részlete.
-
burasu4
senior tag
Van rá navigációs program, ami nem igényel NETET? Fut rajta az IGO, NDrive, Navigon?
Csak mert a többi androidon fut!!
Amugy tetszik a készülék nagyon! -
szabi__memo
nagyúr
válasz
mkRoland
üzenetére
Es abban mennyire lehet hinni hogy tokeletes?

Azt nem tudjatok a procit nem lehet tulhuzni? Valamelyik telefonnal irtak hogy lehet, bar nem tudom ott mi volt a pontos helyzet, vissza volt alapbol egy alapbol sokkal erosebb fogva, vagy az orajelet birta es ezt lehetett eroltetni.
-
V.Stryker
nagyúr
Kiváncsi vagyok, hogy mennyire lesz sláger teló vagy külföldön mennyi van belőle. Ha sok van belőle, sok jó kis rom is készül hozzá. Ha nincs sok belőle, akkor sz.phatod a gyárit.

Na, csak lesz egy kis pízem oszt én is megvehetem hétvégére.

-
spanilana
csendes tag
Köszi a gyors válaszokta
Tényleg érdekel a telefon.. A youtube on is rengeteg videót találtam. Nekem nincs iphone om , ipod touch om van és nagyon szeretem, de szerint az apple eléggé megszabja a határokat.. Több százezer forintos telefonra meg azért nem akarok beruházni, 1 nincs pénz, 2 utcán állandóan fosnék mikor zsebelnek ki XD -
tjb007
nagyúr
válasz
spanilana
üzenetére
"van-e a telefonban előlapi kamera?"
Nincs.
"Főbb kérdéseim közé tarzoik még, hogy nem féltek a márkától?"
Miért kéne félni ? Ők sem ma kezdték a telefongyártást csak most jött el az ideje, hogy saját néven dobják piacra.
"ha T-mobilnál veszem meg utána hozzájuk kell visszavinni vagy van ZTE szervíz ??"
A T-Mobile valamelyik szervizébe kell vinned. Olyan meg, hogy ZTE szerviz nincs.
"hogyan tudok focusálni ha nincs gomb ?"
Odaérinted az ujjacskádat a képernyőhöz.
"van hozzá program ami lehetőleg nem igényel netkapcsolatot"
Van hozzá nem is egy de olyan, mint az Ovi Maps, azaz teljesen ingyenes nincs.
-
mkRoland
senior tag
válasz
spanilana
üzenetére
Android Hungary. Amit javasolni szoktak: Android Market-ről lekapni (!adatforgalom!) egy file-kezelőt (pl.: ASTRO), ezután telepíthetőek a más forrásból letöltött fájlok egy beállítás-kapcsoló után. Ha nincs mobilnet előfizetésed, egy APNdroid is kötelező darab!
Más: IMEI-calculatorral szerzett unlock utáni garancia-érvényesítésre van valami megoldás?
-
Jadro
veterán
válasz
spanilana
üzenetére
Garancia a T-nél van, oda tudod vinni ha gond adódik. Fókuszálni gondolom a képernyő megérintésével lehet (nincs ilyenem csak máshol is így működik.)
Használati tapasztalatok majd lassan jönnek. Nagyon új a készülék. Ha nem vagy elég merész, akkor érdemes várni egy kicsit.
-
spanilana
csendes tag
Hello! Karácsonyi banzáj van tehát be kell szerezni valamilyen telefont. A következő a kérdésem, van-e a telefonban előlapi kamera? ha nincs skypon lehet-e használni a hátlapi kamerát ? Főbb kérdéseim közé tarzoik még, hogy nem féltek a márkától? tudom, hogy kína vezető gazdasági hatalom , (mondjuk én korea párti vagyok
) Tény, hogy a telefon tudása bőven megéri a pénzt. Kb. 3 héttel ezelőtt teljesen bezsongtam a samsung galaxy 3-tól. Majdnem dupla annyiba kerül és kevesebbet tud.... A garancia viszont érdekelne, ha T-mobilnál veszem meg utána hozzájuk kell visszavinni vagy van ZTE szervíz ?? Esetleg aki már megkapta a telefont föl tudna tenni pár képet róla illetve a dobozról
? Azt olvastam, hogy a készülékben van autofocus.. hogyan tudok focusálni ha nincs gomb ?
Androidhoz teljesen lüke vagyok.. eddig mindenféle telefonom volt de droid még nem. A teleonhoz jár vmi szoftvertámogatás vagy netről kell leszedni a cuccokat? Live wallpaper van a telefonban ? Tudom van a telefonban GPS, van hozzá program ami lehetőleg nem igényel netkapcsolatot (mint a nokia ovi maps).
Előre is köszönöm a válaszokat
-
AlmaZoli
tag
Sziasztok, azoknak, akik már vettek: melyik T-Pontban van kiállítva kipróbálható - megfogható formában? Köszi!
-
CarajoEsp
senior tag
netezés közben Multitouch folyamatos? Illetve gondolom akadások nincsenek.
Szerintem ma veszek egyet a rákba
-
keIdor
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Na így már jobb az X10 akkor. (2.1 és 2.2 között nincs akkora különbség, mint 1.6 és 2.1 között)
-
keIdor
titán
Na, most itt van nálam egy ilyen a Galaxy S mellett. Ebben AMOLED van.

Ennyi pénzért ajándék, még ha a kamera hulladék is.Jobb telefonotok van, mint a nagy X10. Ez annál szerintem gyorsabb.
Annak erősebb a hardvere, de az Android 1.6... vicc a nagy Sony Ericcson-tól és 100k felett van még az.
Ha beleveszem a kamerát, akkor kb. egál a kettő, de hangsúlyozom, hogy a nagy X10 3x drágább...Amikkel egy árban van: Sony X8, LG Optimus GT540 meg talán a Samsung Galaxy 3, de az még drágább is. Ezt érdemes megvenni!
-
pbando
csendes tag
Email szinkronizacio is jol megy (google, upc).
-
CarajoEsp
senior tag
Annyi kérdésem lenne, hogy E-mailek szinkronizációja, böngésző, Youtube is tökéletesen fut?
köszönöm.
Énis e között meg egy gt540-en között vacillálok, de ez most szimpatikusabbnak tűnik.
Navi programok próbált már rajta valaki? -
Sztlaci
aktív tag
Akinek van, ily becses készüléke, attól néhány teszt kép jól jönne, alig találok vele készült képeket, ami van többnyire gyengusz.
Volt olyan készülék ahol a hátlapi műanyag volt gyenge és fátyolos lett a kép. Ha a lencse előtt van plusz műanyag, kellene kép ugyan arról a témáról hátlap nélkül is. -
djozsi
senior tag
Szerintem ebben semmi megdöbbentő nincs.
Egy frissen indított, semmit se futtató windows is eszik 500-1000 megát (64 bites win7 még többet is nálam), miért ne ehetne egy kisméretű számítógép 300-at.Kíváncsiságból restartoltam OS X-et, 1.07 GB memóriát használ bootolás után...
szerk.: elstartoltam egy mail klienst, böngészőt 3 tabbal, naptárat, határidőnaplót és máris 1.41 GB-t eszik...
Ennek függévényében kifejezetten szép teljesítmény 300 megára zsúfolni a teljes működéshez szükséges anyagot szerintem.
-
Sztlaci
aktív tag
Csak a kedélyek csillapítására. Samsung Galaxi S amely 512-es memóriával szerelt, alapban 120-130 MB a szabad memória. Minden „felesleges” dolgot lelőve 170 MB. Bizony az android is eszi a memóriát bőven, de hát attól megy.

-
Addel
senior tag
Megvettem én is ma délelött, egyenlőre csak ismerkedünk, de Nokia E51 után ezt már-már űrteknikának érzem.

-
csibor
addikt
Ma volt a kezembe,igaz nem engedték bekapcsolni
Így kézbe véve,azonnal lecserélném a Galaxy 3 erre,persze megvárom a tesztet. -
desigo
senior tag
üdv
valaki akinek van az megmérné,hogy 90x76mm-es képernyővédő fólia jó lesz-e hozzá?
thx
-
salander
tag
-
orrlyuk
aktív tag
Reméljük, mind többen fognak ide olyanok is írni, akik a kezükben tartják a készüléket.
Magam ezek közé tartozom, s szólok: bármilyen technológiát használ is a kijelző, kiemelkedően szép, és a felbontása is megfelel a specifikációknak. Feketéi mélyebbek, mint Spicáméi voltak, napfényben pedig sokkal jobban látszik. A színvilága más, talán kevésbé szaturált. De az X10-zel még így sem említeném egy napon. (úgy értsd: a SE lapátnyi kijelzője etalon!) Ja, Opera mobile fektetett módban index-címlap nagyítás nélkül olvasható.
Videót kérdezte valaki: rockplayer saját kodekjeivel xvid jól megy (Austin Powers szinkronizált), x264 viszont teljesen rossz, lassú és nincs hang. Hiába, ehhez célhardver kell. Rendesen konvertált mobilos videókkal biztosan jól használható, és úgy néz ki, szükség esetén a divx / xvid is belefér.
Rossz hírek: a kamera valóban vicces / csapnivaló, idétlen hangját csak rootolás után lehet kikapcsolni. A fülhallgatós hangerő is elég kevés alapban, gondolom, erre is van megoldás. Amúgy szépen szól. Kihangosítva is, brazil hifinek ideális.
Gps és wifi antennák is gyengébbek az átlagnál, de semmi komoly.
De: összességében nagyon egybe' van, gyors és stabil. Angry birds kiváló, thumbs up!
-
CSorBA
őstag
Meg lett a kicsike ma reggel, készülékváltással 15 ezer forintomba került, azt hiszem megérte
Még ismerkedek vele, első androidos telefonon. Elsőnek pl örülnék, ha win7 alatt elérném a telefont valahogyan... -
Kombat
őstag
Összehasonlítva az omniámmal (ami ugye mezei tft), biztos, hogy amoled.
Egyébként meg 2 dolog miatt nem értelek titeket:
1. Valaki feldob egy rémhírt és rögtön mindenki elhiszi/ hitetlenkedik
2. Nem kell egy 40k telefontól azt várni, hogy ugyanazt tudja, mint egy 120-150k-s. Szerintem már az is dicsérendő, hogy elég szépen megközelíti... -
V.Stryker
nagyúr
Ma bementem az europarki nagy T-be,hogy megsasoljam ezt a készüléket, de nem volt kirakva. :S
Elég eltérőek a vélemények, de 36-ért kártyásan asszem megméri.
Vagy nem?Ha bejön egy kis pénz,már nyomok is rá a Rendel gombra.

-
djozsi
senior tag
Egyáltalán nem vagyok szakértő, szóval lehet, hogy hülyeséget mondok, de az oled nem egy háttérvilágításért felelős technológia a tft pedig a színek kezeléséért?
Fancy-boy:
azért volt nemrég botrány belőle, hogy az apple-nek gyártó gyárban sorra öngyilkosak lesznek az emberek a rossz munkakörülmények miatt...
Komolyra fordítva viszont nyilván komolyabbak a minőségi követelményeik, de azért alapvetően az ilyen kütyüknél nem a gyártási, hanem a fejlesztési költség a nagy, az iphone alkatrészei ezért drágák (na meg a branding miatt). -
Álljatok már le a lököttségekkel!
Soha nem állították ,hogy AMOLED kijelzővel rendelkezik, hanem hogy OLED kijelzővel!A memóriához kapcsolódva pedig:
Biztos vagyok benne, hogy a ZTE számára nagyon megéri átállítani a gyártósorokat, hogy egyes szériába kisebb emmóriát tegyen. Sőt, szernitem utálják a magyarokat, ezért külön nekünk csináltak 128 megás változatot, amiben átírták a szoftvert, hogy mindig kétszer annyit mutasson, mint a valóságos adat ,hogy jól átverjen minket.
Ha vennék egy telefont, aminek szép a kijelzője, nem érdekelne, hogy TFT vagy OLED fajta, csak hogy nekem tetszen, nem érdekelne, hogy mekkora a RAM, csak hogy amire én akarom használni, az elfut-e rajta. Volt, aki megkérdezte, hogy az ilyen-olya njáték elfut-e, ahelyett, hogy a szmáokra gerjedne. De persze tudom, az oviban muszáj elmondani: bebe, az enyémben 512 RAM van a tiedben meg csak 256

-
sto1911
veterán
A lentebb linkelt topikbol (#109. hsz, Paul):
Since this 2.2 uses a kernel for the V880, I hope we don't end up with half the RAM we should (if it even boots!)
Bar nem tudom mire irta...
Aktív témák
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- MSI Thin GF63 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4050 - Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Használd és kész. Sőt, inkább az rontja a kapacitását, ha sokszor 30% alá engeded merülni. Volt már ezekről cikk, ezekről az új lithiumos akkukról, de most lusta vagyok megkeresni....ha nem hiszed, járj utána.
még a boltban is aztmondták hogy kikell sütni 14-16órás töltéssel és szép lesz a kapacitása