Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:53:49

LOGOUT.hu

Xpenology Téma Összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12851) Laslie válasza FireLord (#12846) üzenetére


Laslie
tag

Na igen. Ezt én is olvastam.
De nem is azt mondtam, hogy lehet frissíteni a 6.2-re. hanem azt, hogy a DS3615xs még mindig támogatott platform. És még az is lesz egy darabig.

(#12852) Mate


Mate
nagyúr

Megfordult a fejemben, hogy váltok "eredeti" syno nasra.

Most egy 10 gigás, E3-1220V2-s gen8-at használok.

Korábbi tervekkel felhagytam, így már csak nasnak akarom használni.

DS718+ vagy DS418play mennyire lenne visszalépés teljesítményben?

(#12853) b.lajos válasza Mate (#12852) üzenetére


b.lajos
tag

Hasonló a tervem, bár nekem a G1610T verzió van 6GB memóriával. Egyszerűen nem használom k ia szerver képességeit. Ha el tudom adni akkor a 218+, 718+, illetve a 918+ verzión gondolkodom. Kíváncsian várom a válaszokat, lehet egyik sem lenne visszalépés, az első kettőnél a tárhelyet kivéve természetesen.

b.lajos

(#12854) DJ. Ru$y


DJ. Ru$y
félisten

Hát srácok, ha van egy olcsóbb hardveretek, ami komolyabb is, mint egy gyári NAS, rajta egy akármilyen működő DSM-mel, én nem vennék ezek után egy gyári horror árú Syno-t, ha nem hiányzik a synos DDNS és Quickconnect, bár nekem ezek sem érnének ennyit szerintem.

Ez a saját véleményem nyilván másnak teljesen más.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#12855) Mate válasza DJ. Ru$y (#12854) üzenetére


Mate
nagyúr

Ami még mellette szólna: kisebb fogyasztás, garantált támogatás, nem kell attól tartani, hogy frissít egyet és nem érem el többet.

A másik a képesség kérdése. Okés, hogy nyers erőben izmosabb a gen8, de pl. transzkódolásban nem tudom melyik a jobb.

(#12856) DJ. Ru$y válasza Mate (#12855) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Nálad oké a fogyasztás, a másik kollégánál nem tudom mit nyerne a fogyasztáson. Nekem a G7 34-35W körül elketyeg, sokat egy gyári 4 lemezessel sem tudnék spórolni szerintem.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#12857) sd6 válasza Mate (#12852) üzenetére


sd6
tag

Nézd meg azokban milyen cpu van, abból lehet következtetni, illetve keress róla tesztet. Ha jól látom az egyikben egy 4 magos celeron van, a másikban 2 magos, apollo lake architektúrás, jó eséllyel nagy teljesítmény vesztés nem lesz. Viszont én ennyit nem adnék egy 2 lemezes nasért, gyári synot csak akkor vennék, ha kell élesben a btfrs, és le tudom nyelni a hatalmas felárat. Frissítéssel nem lesz gond szerintem, ahogy eddig se volt, ha meg egyszer csak vége lesz a xpenonak, ráérsz szerintem akkor is váltani. De egyébként még mindig ott lesz a freenas, az nem warez és hasonlóan egyszerű a felülete, és a régi linux raid helyett zfs-t használ, ami sokkal modernebb.
Ha meg a fogyasztás miatt aggódtok kapcsoljátok be biosban az energiatakarékos módot, illetve dsm-ben a hibernálást.

(#12858) kgymac válasza sd6 (#12857) üzenetére


kgymac
őstag

Frissítést ki lehet kapcsolni, nekem csak akkor keres, ha a vezérlőpultban rátévedek at fw oldalra.
Ez csak akkor van, ha jár van visszajelzés a sikeres frissítésről a fórumokról. Egy poszt azért kevés...

(#12859) #56573440 válasza sd6 (#12857) üzenetére


#56573440
törölt tag

A fogyi mizéria szerintem továbbra is invalid. Az árdifi nem kevés jellemzően, azért meg még mindig nagyon nagyon sok áramot kapsz...

(#12860) sd6 válasza #56573440 (#12859) üzenetére


sd6
tag

Szerintem is. Az enyém max 50-60W-ot ehet a 6 diszkkel. Megnéztem mennyibe kerül az a syno, amibe belefér 6 diszk. A különbözetből sokáig elvagyok :D

(#12861) sd6 válasza kgymac (#12858) üzenetére


sd6
tag

Arra gondoltam, hogy nagy valószínűséggel xpeno-ra is lesz majd 6.2, ahogy 6.1 és 6.0 is volt.

(#12862) kgymac válasza sd6 (#12861) üzenetére


kgymac
őstag

Valószínűleg lesz, de fut egy anonim Eszközelemzés is dsm 6.2 alatt. Szinte biztos, hogy keresik a megoldást az xpeno kiszűrésére.

(#12863) Laslie válasza kgymac (#12862) üzenetére


Laslie
tag

Ezt az Eszközelemzést ki is lehet kapcsolni.

(#12864) MrTwister válasza Laslie (#12863) üzenetére


MrTwister
őstag

Ja csak kérdés, hogy a pipát ha kiveszed a checkboxból attól tényleg kikapcsol e a telemetria vagy pedig szorgosan továbbítja a háttérben Taiwanba az infót továbbra is. Egyszer várható volt, hogy kiborul a bili, örülhetünk, hogy megtűrtek eddig minket "kullancsokat", most pedig eljött a bolhairtó nyakörv korszaka, csak az a kérdés milyen titkos fegyvert építettek be ellenünk! :U Ez a folyamat már elkezdődött az eszköz sorozatszámok kitiltásával, lásd cest la vie Syno DNS és QC szolgáltatás...most úgy tűnik beindult a második lépcső. Egyébként ahogy nézem a 6.2 "újdonságait", nem érzek túl nagy késztetést a váltásra, amíg jönnek biztonsági frissítések a 6.1-hez is és ki nem lövik alólunk valami frissítéssel azt is addig részemről inkább használom a 6.1 minél frissebb verzióit. :K

sd6: "gyári synot csak akkor vennék, ha kell élesben a btfrs," mert xpenon nem fut megbízhatóan a btrfs fájlrendszer csak eredeti Synologyn? Csak ext4 javallott és erről van valami hivatalos infó vagy csak szvsz van így? ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#12865) sd6 válasza MrTwister (#12864) üzenetére


sd6
tag

Volt már itt értekezés a btrfs-ről, keresd meg, ha jobban érdekel. Röviden: ez erősen épít a kernelre és a kernelmodulokra, a 4-es linux kernelen használható, a 3-ason, amit a syno is használ még nem volt kiforrott. Senki nem tudja, hogy mit hogy backportoltak, ha egyáltalán foglalkoztak vele. Rendes synon supporttal oké, ahol távolról rendbe rakják, ha baj van, anélkül necces. De még ott se biztos, hogy meg tudják csinálni / sok energiát ölnek bele, mert hát éles rendszeren legyen mentésed. Otthoni használatnál meg, ahol pl több terrányi film meg képek stb van rajta, nem biztos, hogy tartasz fent még egy ugyanekkora rendszert vagy külön egy 8-10TB vinyot a mentésre.Az ext4 régi kiforrott megoldás. Nyilván a btfrs modernebb több / jobb feature-el rendelkezik, bizonyos dolgokhoz kell is (pl virtual machine), tudása a zfs-hez hasonló.
Nekem 6db 3TB disk van raid6-os raid group több kötettel. A nagy részén ext4 kötet van mindenre, és van egy kicsi bfrs kötet a virtual machine-nak. Ha ezzel lesz valami nem érdekel, nincs rajta semmi fontos.

Ha a 6.2-vel esetleg megszűnik a xpeno, akkor még mindig lehet freenasra menni, bár az adat migrációval jár, ami esetleg a home userek szintjét meghaladhatja. Amúgy nem hiszem, hogy ki tudnának zárni, minden törhető, csak idő kérdése. Főleg ezeken a relative régi (3615, 3617, 917) modelleken. Eszköz szinten célhardver nélkül csak szoftveresen szerintem nem lehet megkerülhetetlen védelmet csinálni. És itt nem bios kulcs szintű dologra kell gondolni, hanem valami tpm, mint az apple féle secure enclave. Szoftveresen egy jó lehetőségük lenne, ha bevezetnék, hogy (valid, nem hamisítható / generálható) serial alapján aktiválni kell az eszközt és syno accounthoz kötni. Na az szopóroller lenne.

(#12866) MrTwister válasza sd6 (#12865) üzenetére


MrTwister
őstag

Értem, így akkor én sem áhítozom Synón a btrfs-
re, nem is gondoltam, hogy ilyen elavult kernelt használ a Synology, azért egy ilyen volumenű cég adhatna magára annyit, hogy ilyen árrés mellett igyekszik lépést tartani a software updatekkel. Jó nyílván lehet komolyabb oka amiért nem tudnak /nem akarnak frissíteni, de lehet csak sima lustaság! A másik témához pedig annyi lenne a véleményem, hogy ha nagyon akarnák már rég építettek volna valami hardveres kulcsot a gépbe, bár ugye mindent lehet emulálni, a szoftveres authentikációhoz meg csak annyit, hogy bedobnak az Xpenology fejlesztői egy login szervert valahová a neten aztán nesze neked védelem. Mindent meg lehet oldani, talán annyi, hogy most jól érezhetően jobban ráfeküdtek a témára, kíváncsian várom mi lesz a Synology vs. Xpenology csata eredménye, az biztos, hogy hosszú, kemény háború lesz!

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#12867) Egon válasza MrTwister (#12864) üzenetére


Egon
nagyúr

Szerintem meg nagyobb a valószínűsége, hogy paranoiások vagytok, és egész más áll az adatgyűjtés hátterében (akár az adatok értékesítése is lehet ilyen ok).
Ha nagyon akarnák, el tudnák lehetetleníteni annyira az XPEnology-t, hogy ne érje meg vele foglalkozni, aránytalan nehézség miatt. Egy kicsit olyan ez, mint a kalóz Windows: az is termel(het) bevételt, szimplán azért, mert azon szocializálódnak sokan, és később, ha valamiért meg tudják/akarják/kell venni, akkor megteszik.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#12868) hkari


hkari
őstag

Sziasztok.

Hozzám került egy gép, hogy csináljak belőle NAS-t.

Mindent úgy csinálok, ahogy szoktam, már több pendrive-al, és több loaderrel is próbáltam, de valami gond van.

Előjön a loader, pontosan azt látom, amit kell, de nem találja meg az assistant, és a router sem látja a gépet. Hibaüzenetet nem látok, már semmi ötletem sincs. Biosban próbáltam UEFI-n és Legacy-n de ugyan úgy semmi.

Van esetleg ötletetek, hogy mi a gond?

A konfig:
i5-8400
Asus TUF B360-PRO

Köszönöm szépen!

(#12869) hackeeeee


hackeeeee
Jómunkásember

Letöltöttem a 6.2-t, 1.02b loaderrel ne megy.. Asist sem látja a Gen8-at..

Szuper, valszeg megszoPHtam. :DDD

This is a MAJOR update of DSM. DO NOT UPDATE TO DSM 6.2 with Jun's loader 1.02b or earlier. Your box will be bricked. You have been warned.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12870) hackeeeee válasza hackeeeee (#12869) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Bátor voltam, nem olvastam.. Na mindegy..

Most marad az, hogy várok egy ideig, hátha lesz BL, ha nem, akkor gyalu.. A rendszer HDD-t legalábbis biztosan..

Véleményem szubjektív...

(#12871) rento válasza hkari (#12868) üzenetére


rento
őstag

Szia

Én hasonlóan jártam nem rég, habár egy teljesen más géppel. Próbálj ki a gépben egy másik hálókártyát, nekem megoldotta a problémát.

(#12872) kgymac válasza hackeeeee (#12870) üzenetére


kgymac
őstag

#12629
De csak akkor működhet, ha nem jbod/raid0/raid5/3 vagy több lemezes shr köteted van. Egy próbát megér.
Ha nem ajánlja fel a javítást, akkor várni kell az új loaderre.
Persze nagyon kell figyelni a lemezek sorrendjére, mert el lehet szúrni. Én besorszámoztam előre a lemezeket (raidsonic ajánlás volt kétlemezes raides rack-hez).
Ha panaszkodik, olvastam (úgy emlékszem itt vagy xpenology.club-nál), hogy bele kell írni az első partícióba, akkor nem tud bootolni róla a 6.2, és essejó kollega eljárása szerint eljárni. A beállításokat valószínűleg bukod.

Mellesleg a syno topicba ne írd le, hogy xpeno és akkor segítenek. A kék vérűek nem bírják elviselni vagy nem értik meg, hogy ugyanaz a dsm fut a szutyok kis gépeden, mint az Ő néhány százezres syno-jukon.
Az 1 lemezesek kivételével igen, le lehet menteni. Raid5 vagy >=3 shr esetén min 4 lemezes syno a megoldás.

(#12873) kgymac válasza hkari (#12868) üzenetére


kgymac
őstag

Livecd-s bootot ajánlanak, hogy kiderüljön, milyen modulok vannak betöltve.
Ha meg van a modul, lehet ellenőrizni, hogy van-e xpeno boothoz fordított változata, beletenni a kiegészítő, tömörített image-be (xpenology club cikkében van h hogyan)
De tényleg egyszerűbb egy populárisabb pcie hálókártyát betenni. hp ms gen7-ben gigás realtek pcie van, dsm használja.

(#12874) McAdam6 válasza hackeeeee (#12870) üzenetére


McAdam6
tag

Jun már dolgozik rajta, reménykedjünk.

[ Szerkesztve ]

(#12875) DJ. Ru$y válasza McAdam6 (#12874) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Az a baj, hogy akkor sem biztos, hogy az előre lefrissített rendszer megeszi a későbbi működű loadert... Így marad kgymac kolléga által írt "hack".

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#12876) hackeeeee válasza kgymac (#12872) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Neha latja az assist, de csak visszaallitas van, es nem tortenik semmi.

Nincs raid, szerencsére.

Áh, mindegy, ott is volt már korábban, hogy volt help, beszéltünk is róla, de mindegy is. Köszi a helpet!

Agyalok rajta, hogy lehet szerzek egy 2 vagy 4 rekeszes nas-t, és átrakom a vinyókat. Azért lenne jó a 4, mert meglenne minden. Persze, drága.. csak az idő.. Persze, Én b@sztam el..

1 lemezen van minden ami a rendszerhez kell, az összes telepített alkalmazás, stb stb.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12877) kgymac válasza hackeeeee (#12876) üzenetére


kgymac
őstag

Syno nas esetén le is kell mentened. Az plusz hdd-ket is jelent. Ha minden kötet basic volt, 1 hdd is elég, de tényleg kell a két lemezes nas.
Én azért egy próbát tennék egy üres hdd-vel és a gen8-cal. Régi 6.1.x-es pat telepítése után (internet nélkül lenne érdemes, hogy a syno biztosan ne kavarjon be) betenném az első basic kötetedet egy próbára. Nem tudom biztosan, hogy melyik rendszer fog elindulni, de a tippem, hogy az első rekeszben lévő. Ha látja a basic kötetet, már le is tudnád menteni. Ha helyreállítás kell, akár meg is lehet próbálni. Előtte azért olvasd el borisz76 cikkeit a migrálásról (esetleg más forrást is).

(#12878) hackeeeee válasza kgymac (#12877) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát, nem tudom mennyire szeretnék most ebbe mélyebben belemenni.. Az a baj, hogy jelenleg nincs semmi más lemezem itthon, csak IDE-s, de azzal nem vagyunk kint a vízből, mert a többi vinyóm ami a gen8-ban van, tele van adattal.

Minden kötet basic volt. Én ezért gondoltam azt, hogy ha esetleg átköltözök normál nas-ba, ha csak beletolom először az 1. kötetet, amin a rendszer volt, nem fog elindulni? Kicsit bután kérdezem, de mint mondjuk platform váltás után egy pc?

Véleményem szubjektív...

(#12879) sd6 válasza hackeeeee (#12878) üzenetére


sd6
tag

A rendszer minden diszken rajta van.
Újra csinálod a pendrive-ot, és letöltött pat fileból újrarakod, csak az adatok megtartását választva.

(#12880) hackeeeee válasza kgymac (#12877) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

UpdatE:

Épp nézem, hogy:

- Csak akkor megoldható ha kevesebb számú fiókkal rendelkező NAS lemezeit ugyanannyi vagy több fiókos NAS-ba költözteted.
Tehát:
2 fiókosból : 2-4-5-8-10-12 fiókosba
4 fiókosból : 4-5-8-10-12 fiókosba
5 fiókosból : 5-8-10-12 fiókasba
8 fiókosból : 8-10-12 fiókosba
10 fiókosból : 10-12 fiókosba
12 fiókosból : 12 fiókosba

Ergo, elvileg, ha vinyó átpakolás után nem fog elindulni, akkor onnantól kapufa van.. Ergo, jobban járok, ha egy ideig várok, hátha lesz BL. Ha nem, akkor pedig felkészülök arra, hogy muszáj lesz nulláról kezdeni, a rendszert magát legalábbis. Mivel ugye a 3615xs alapból 12 rekeszes lenne.

Véleményem szubjektív...

(#12881) hackeeeee válasza sd6 (#12879) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

De nem tudom újratenni, mert legtöbbször nem látja még az assist sem. Amikor igen, akkor pedig csak helyreállítás van mint lehetőség, semmi más.

SSH alapból ugye nem volt engedélyezve, így elvileg nem férek hozzá.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12882) hackeeeee válasza hackeeeee (#12881) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Idáig jutok, újra kreált BL után, első indítás:

De, ssh nincs, és innen is csak visszaállítást csinálna, de az sikertelen. Persze a szoftververzió sem stimmel amit ír, de az mellékes.

Ha megnyitom böngészőben, akkor is helyreállítás gomb van, elindítaná a visszaállítást, de nem történik semmi.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12883) kgymac válasza hackeeeee (#12881) üzenetére


kgymac
őstag

Az assist nálam is általában csak 2-3. keresés után látja. Ismételd meg.
Az új pendrive img-re szükség lehet, mert akár bele is írhatott a 6.2 telepítője. Ugye van elmentett, de már sorszámmal/mac-cal módosított img-d? Érdemes eltenni későbbi használatra.

(#12884) hackeeeee válasza kgymac (#12883) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Próbáltam, smemi. Az első helyreállítás után semmi sem történik. Onnantól nem is tudom elérni, sak ha új pendrive-ot csinálok. Innentől már böngészőből sem érem el. Első, új pendrive-os indítás után még az assist ablakát betölti böngészőben. Helyreállítás után már pingre sem válaszol.

Nincs, mert soha sem kellett módosítanom semmit. Amikor meglett a gen8, pendrive be, go, és minden működött.

Szerintem nem véletlen írták, hogyha felmegy, onnantól brick.. Szal, innentől az marad, hogy esetleg talán másik nas-ban elindulna a rendszer, bár, látva borisz írását, szerintem az sem fog.

Elb@sztam, egy kicsit..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12885) kgymac válasza hackeeeee (#12884) üzenetére


kgymac
őstag

Mielőtt rohansz venni egy syno-t, emlékezz vissza, hogy használtál-e btrfs-t. Ha igen, nem mindegy a nas procija (bár mintha a 6.2 alá már nem csak az intel procikat szeretné).

Ezek szerint csak a sérült 1. partíció esetén működik a visszaállítás. Nem írtad ugyan, de egy üres hdd-vel próbáltad telepíteni 6.1-et?

(#12886) hackeeeee válasza kgymac (#12885) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nem, nem használtam.

A gond, hogy most valszeg hiába veszek nas-t, szerintem nem fog elindulni, bár elméletileg van rá lehetőség, hogy igen.. De, lutris.

Ha valahogy fel lehetne tenni pat-ból a rendszert újra, lehet talpra állna, de erre nem találok lehetőséget.

Idáig jutok, sehova tovább. Ilyenkor még pingelhető:

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12887) hkari válasza kgymac (#12873) üzenetére


hkari
őstag

Köszi!

Az számít, hogy egy USB-C LAN átalakítóval sem megy? Ez jutott még este eszembe, de semmi.

Egyébként ezt írja, ki, de úgy látom, hogy itt semmi hiba: [link]

(#12888) kgymac válasza hackeeeee (#12886) üzenetére


kgymac
őstag

Minden helyreállítási leírás azt írja, hogy telepítés csak 1 üres hdd-vel, majd ha már feláll, akkor betenni a régi köteteket, essejó kollegáé is.
Internet se legyen, mert alapból frissíteni akar, esetleg tiltólistára kerültés sn és/vagy mac alapon.
Az eredeti xpeno leírás is írja ezek megváltoztatását, nem véletlenül.

(#12889) hackeeeee válasza kgymac (#12888) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Az a gond, hogy attól még marad a 6.2 a régi HDD-n, szerintem ugyan úgy nem fog elindulni..

Xpeno-s topic-ban szerintem nem véletlen írják, hogy onnantól brick.

Vagy a költözésre gondolsz? Aarra kaptam egy olyan infót, hogy elvileg elindulhat simán HDD bepakolás után is. Viszont a hdd hely szám okozhat problémát.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12890) kgymac válasza hkari (#12887) üzenetére


kgymac
őstag

Linux livecd boot-ban lekérdezhetőek a betöltött modulok, csak ez adhatja meg a megoldást az alaplapi lan-ra (feltételeztem, hogy kábel jó és a lan adapter nem tiltott - bocs, de ez is lehet)
Usb-s lanhoz is be kell húzni kernel modult.
Vagy támogatott kártya (chipset szerint)
vagy
https://xpenology.com/forum/topic/9508-driver-extension-jun-102bdsm61x-for-3615xs-3617xs-916/?tab=comments#comment-81686

(#12891) kgymac válasza hackeeeee (#12889) üzenetére


kgymac
őstag

Én úgy tudom, hogy az első nem sérült indul. Etért kell "előtelepítés" egy üres hdd-re, majd ha már elindul a rendszer, kötetenként visszatenni a hdd-ket (ami raid5/shr2 esetén lehet gond, mert nincs ennyi rack-ed)

(#12892) hackeeeee válasza kgymac (#12891) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hát, nem tudom. Alapból azt sem tudom, hogy ilyenkor melyik kötetről megy a rendszer, de gondolom az elsőről.

Amúgy, ilyenkor, ez milyen elven megy, vagyis, mi történik, ha egy másik HDD-re rakok rendszert, amit kiveszek? Az a baj, hogy nincs kéznél sata-s HDD-m.

Plusz, szerintem, mivel alapból az első kötetet kellene visszatenni, szerintem arra került fel a frissített rendszer, vagyis, ebben az esetben hiába csinálnék előtelepítést 6.1-gyel, utána ugyan úgy 6.2 indulna arról a kötetről, legalábbis szerintem, mert ugye a frissítési folyamat végbement. Vagy Én gondolom rosszul?

Persze, ha átpakolnám másik gépbe az egészet, úgy más lenne, de ott a Syno oldalán, és borisz kolléga blogján is szerepel, hogy, lefelé nem lehet menni a rekeszek számában, csak felfelé, ergo, ugye itt 3615 volt, ami 12 rekesz, ergo, hiába mennék lentebb mondjuk 418-ra, vagy 218-ra, nem működne, elvileg.

Véleményem szubjektív...

(#12893) DJ. Ru$y válasza hackeeeee (#12892) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Ez, mint alternatíva nem merült még fel, vagy ez sem megoldás és tényleg brick, ha felmegy a 6.2?

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#12894) kgymac válasza DJ. Ru$y (#12893) üzenetére


kgymac
őstag

De, csak nem találtam :(
Viszont eddig semmit sem a leírások szerint csinált a kollega :W

(#12895) hackeeeee válasza kgymac (#12894) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Nem, mert Nekem a célom az lett volna, hogy minden működön úgy, mint eddig.. Ergo, nem szeretnék újra állítgatni semmit. Az adatokhoz ha nagyon muszáj amúgy is hozzá tudok férni linux alatt..

De az valszeg ígyis- úgyis bukó. Akkor meg már majdnem mindegy. Szal, ha azt nézzük, brick a 6.2.

Plusz, itt mit takar a Rescue disk? Lehet alap, de Én nem tudom..

Pl. ubuntu live?

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12896) DJ. Ru$y válasza hackeeeee (#12895) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Bármilyen live linux.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#12897) hackeeeee válasza DJ. Ru$y (#12896) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Szerintem várok egy ideig, hátha lesz BL, ha nem, akkor nekimegyek, aztán kezdem előről..

Itt akkor mindegyik vinyón meg kellene csinálni? Csak mert ugye többször elhangzik, hogy minden köteten ott van a rendszer.

Bár, most ezek után szívesen kipróbálnám, hogyha bepakolom a vinyót egy másik nas-ba, vajon betült-e róla a rendszer, vagy sem..

Itt írják, hogy semmiképp ne frissíts.

Mondjuk kemény, h május 15-én kérdeztek rá, hogy van-e esély 6.2-es booatloader-re, és nem volt válasz.. szóval..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#12898) DJ. Ru$y válasza hackeeeee (#12897) üzenetére


DJ. Ru$y
félisten

Itt írta a kolléga, hogy lesz.

Nem rossz szándékból írom, de egy ekkora öntökön rúgás után nekem a legfontosabbak az adataim lennének nem a beállítások. Amit pedig írtam neked talán tegnap, vagy ma? A fene sem tudja, ez csak idő. Vannak olyan esetek, amikor felmegy gyári frissítéssel a főverzió váltás, nem indul el a régi loader-rel, de az újjal sem fog csak az általam linkelt hack-kel, és aztán akkor a beállításaid megint leves.

Tudom, hogy nem 2 perc beállítani rendesen egy gépet, de én erre szánnék a helyedben egy napot.

Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!

(#12899) kgymac válasza hackeeeee (#12895) üzenetére


kgymac
őstag

btrfs-t használtál? ha igen, adatmentés szvsz csak syno alatt menne üzembiztosan. Ext4 esetén linux is elég.
Minden leírás arrol szólt eddig, hogy új (lehet használt is, de üres legyen, ne legyen rajta syno rendszer. Én egy smart hibás seagate-t tartok fenn erre a célra, de akár egy sata-s noti hdd is jó), erre kell telepíteni a dsm 6.1-et, majd újraindítás. Ha teljes a telepítés, akkor kikapcsolás, lehet beletenni a következő lemezt a 2. helyre, majd boot után felismeri a dsm és migrálni a rendszerbe (helyreállítással). Ne legyen net, mert ha van tiltás a syno assistban, az biztos a neten szerzi az infókat. Én spec régebbi syno assistot használnék, nem a legújabbat.

szerk:
a beállítások is elmenthetőek a vezérlőpultból, cikk is volt a volume1-ről volumeX-re másolásról ssh-n.

[ Szerkesztve ]

(#12900) hackeeeee válasza kgymac (#12899) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Írtam előzőleg is, hogy nem, nem használtam.

Szóval, akkor mindhárom vinyó ki, egyes rekeszbe egy HDD be, telepítés, ha kész, akkor az első vinyó ami eddig elől volt, az mehet a 2. rekeszbe, és go? Utána ha elvileg minden oké, akkor kivehető az első lemez, és mehet minden vissza a régibe?

Találtam egy nem használt vinyót, teszek egy próbát.

Jah, cska nem tudom a gyári keretbe tenni a 2,5" HDD-t.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  XPEnology
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.