- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias40
veterán
Köszi szépen!
Közben már tesztelgetem és barátkozom vele,angol nyelven..
Ébresztőként nem tudom használni a rádiót pontos időpontra,ha jól gondolom?
A riasztást kipróbálom de az email-ben nem tud jönni?
Mert így ha jól látom csak akkor kapom meg a riasztást ha belépek a Mi programjában a telefonon.
Tehát ha csak a háttérben fut a progi akkor nincs riasztás a kijelzőn.
Ezért lenne jó az email mert az automatikusan megjelenik ha új levél érkezik.Addig is gyakorolok..
-
G_N
csendes tag
válasz
tobias40 #246 üzenetére
Szia!
Az adókat tedd a kedvencek listára, így csak azok lesznek ott, és nem kell mindig végig tekerni.
Ha nem beszélsz idegen nyelvet, akkor nagy segítség lehet egy másik mobiltelefon, amin a google fordító alkalmazást használod. A kamerát kapcsolod be az alkalmazáson keresztül, és azzal nézzed a menüpontokat, majd az fordítja neked őket. Viszonylag egyszerű.
A mobilodon pedig, amelyiken futtatod a Mi home-ot, az alkalmazás nyelvét állítsad angolra kínairól. Sokat dob a használhatóságán. Némi alap angolra szükséged lesz, vagy marad a fordító verzió, vagy esetleg próbálkozhatsz a magyar verzióval. Erről a projectről itt olvashatsz:http://miui.hu/forum/viewtopic.php?t=3287
A másik kérdésed az értesítésekről pedig az automatizálás fül alatt teljesíthető.
Alsó menüsor, Első a MI home, második a store, harmadik az automation, negyedik a profile.
Itt választod az automation-t.Ha beléptél, a jobb felső sarokban a + jellel tudsz új automatizálási folyamatot készíteni.
Kiválasztod az eszközt, mondjuk a nyitásérzékelőt, vagy a mozgásérzékelőt, majd hozzárendeled a send notification to device funkciót.
Onnantól kezdve ha jelez a szenzor, jön mobilra az értesítés. -
Micsurin
nagyúr
Hello!
RGBW Yeelight kéne nekem csak nagyon sok típus van Allin.
És amolyan okos hálózati foglalat.Mindkettő Alexára lenne kötve.
Miket lenne érdemes típus szerint keresgélnem?Előre is köszi!
-
tobias40
veterán
Bocsi a sok kérdésért,tetszik a cucc nagyon de nem beszélek idegen nyelven ezért kicsit nehézkes a beállítás,lesz jó pár kérdésem nap mint nap..
Hogyan tudom beállítani hogy a rádió kapcsoljon be ébresztőként pontos időpontra ?(ha lehet)
Hogyan állítom be hogy email vagy vmi jelzés jöjjön ajtó-ablak nyitáskor és a mozgás érzékeléskor?
Ha nem akarom hogy hogy megszólaljon a "riasztó" akkor azt hogyan állítom be?
A hangos riasztás az megy..Lesz még tuti kérdésem előre is bocs!
Ha van ezekre vmi magyar nyelvű leírás ahol részletesen le van írva az is jó hogy ne kérdezzek feleslegesen! -
tobias40
veterán
A "Local" fül alatt nem látom a magyar adókat..
Illetve kínai jelek jelennek meg az ikonok mellett.Mit jelent hogy a végén "elfelejted a wifi hálózatot."
Akkor hogyan fog kapcsolódni a hálózatra?Hopp most jelent meg a többi miután már rámentem egy kínaira!
Petőfit még nem találom csak a Slágert...Megvan,de nagy a káosz a listában!Mindet végig kell görgetni a kereső nem találja meg név alapján..
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Megjöttek a cuccaim,majd írok véleményt,első kérdés:
magyar rádió adók is betehetőek a "hekkelés" vagy más beavatkozás által?
A listában nem látok magyar rádió adót,de ha műxik akkor nekiállok hekkelgetni!Bocsánat ,találtam magyarokat!
Csak ez a kettő tehető be vagy a többi is,ha igen hogyan? -
updog
őstag
Sziasztok!
Talán elfér itt, valakinek van tapasztalata Xiaomi TPMS-sel?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Ilyen purifier kb. mennyibe kerül? Van hozzá valami kupon, vagy esetleg EU store? Vennék én is, mert a mancave-ben elég nagy a por. A legonak mindegy, de a one x-et sajnálom.
-
stickermajom
addikt
válasz
code1005 #239 üzenetére
Másik topicban kollégának EU pluggal működik, szóval rejtély.
doeeg Gateway még úton van, csak át szerettem volna állítani a Purifiert kínai szerverre, de sehogy nem sikerül. Valami különbségnek kell lennie, mert mindent megpróbáltam már,. Facebookon olvastam egy hasonló esetről másik eszközzel.
-
updog
őstag
válasz
stickermajom #238 üzenetére
Mondjuk ezt kicsit furának tartom, én azt hittem hogy konkrétan csak a dugó a különbség köztük, nekem kínai dugós volt, egy ilyennel hidaltam át a konverziót
De ezek szerint hw/sw(?) különbség is van? Vagy rosszul értem és a Gatewayed van rosszul beállítva?
-
code1005
senior tag
válasz
stickermajom #238 üzenetére
Konkrétan erre lettem volna kíváncsi!
Akkor igyekszek kínai verziót beszerezni. -
code1005
senior tag
válasz
stickermajom #236 üzenetére
EU dugós vagy kínai a tiétek?
-
G_N
csendes tag
válasz
stickermajom #233 üzenetére
Elvettél tőle bármit, vagy letiltottál bármit, amit kért telepítésnél?
Vagy állítottál esetleg bármi csoportos házirend féleséget a telefonodon? -
stickermajom
addikt
Van ötletetek milyen jogot kéne a Mi Home appnak adnom Androidon, hogy megkapjam az értesítéseket? Az Air Purifier időzítését próbálgatom, de csak akkor jön meg az üzenet, ha belépek az appba. Na most ez a leendő tűzjelzővel annyira nem lesz jó
-
Brain75
senior tag
válasz
johnwillow #231 üzenetére
Basszus tényleg oda van írva.
Sorry. -
Brain75
senior tag
Sziasztok !
Új vagyok a témában, most próbálok infókat gyűjteni a dolgokról.
Már beszereztem egy getawayt és 2 hőmérőt, úton vannak a xiaomi switchek is.
A kérdésem az lenne.
Szerintetek ez a lámpa amit eustock árul tartalmaz wifi-t és bluetooth getawayt ?
Erről van szóTovábbá az lenne a kérdésem, hogy sok helyen olvastam, hogy a getaway ha hívás érkezik tud különböző parancsokat kiadni a hozzá csatolt, vagy a xiaomi home-ba felvett eszközöknek.
Pl: ha hívás jön akkor lehalkítja a getaway-ban az online rádiót, vagy színt vált.Én nem találok ilyen opciót az automatizálásnál a mi home-ban a getaway automatizálási beállításainál.
Mi lehet a baj ?
Előre is köszi a válaszokat.
-
retesz147
addikt
Na a sok állítgatásba sikerült odáig eljutnom, hogy se be, se ki nem riaszt be automatikusan a rendszer. Ha kézzel beriasztom, és kinyitom az ajtót, nem szólal meg a risztás, nem küld telóra semmit.
Szóval következik egy nagy RESET, ha nem javul meg, leviszem a panel elé és 'darabokragyúrom az össze eszközt
(nyilván viccelek)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
stickermajom #227 üzenetére
"Dafang irányába"
Ha szereted a telefonodon a "network timeout" és hasonló üzeneteket látni a kamera képe helyett...
-
stickermajom
addikt
Igen, közben gondolkoztam rajta, hogy hiába tudom, hogy ázik. Max fél órát nyerek, mert úgyis hívnak ha valami van.
A füstérzékelő azért lényegesen fontosabb.Más fajta egyelőre nincs, a Honeywell-t minőséginek tartom, ezért gondoltam rá, hogy legyen abból okos. Amúgy elég lenne egy sima is, de a kutya otthon van napközben, neki hiába sípol, jó lenne a telefonos riasztás is.
Viszont akkor a Dafang irányába kell majd nézelődni kamera terén, hogy a CO érzékelőt meg tudjam tanítani. -
G_N
csendes tag
válasz
stickermajom #225 üzenetére
Az, hogy kapod a jelzést, nem véd meg attól, hogy eláztass bárkit
Ahhoz valami ilyesmi is kell, ami fizikailag el tudja zárni a vizet.
http://www.wellkft.hu/w85-magnesszelep-vizre-230v-ac-38-12__664.html
Én is ezen agyalok, hogy hogyan tudom biztonságosan bekötni a rendszerbe a vízóra után.
Ezt kötném össze valami áramlás mérővel, így ha nincs is vízérzékelőm kitéve külön, vagy nincs mázlim, és nem ott folyik, ahol van vízérzékelő, akkor is tudnék valami úton módon jelzést levenni, hogy folyik víz, viszont be is tudok avatkozni, és el tudom záratni az egész rendszert. Ezen agyaltam már sokat, de ehhez nem lesz elég a Xiaomi rendszere egyenlőre.Jó lenne, ha lenne rá dedikált MI Home kompatibilis szelep
Amúgy ha füstérzékelőd van akár valami nem okos, olcsóbb verzió, a kamerák közül a Dafang tanítható annak a hangjára, ha azt hallja, küldi a jelzést.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
stickermajom #223 üzenetére
Persze. Ha fölrakod a Home alkalmazást a telefonodra, és a manuális eszközhozzáadást választod, ott látod is az Aqara cuccokat
(de mire jó egy vízérzékelő?) -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Most tervezgetem otthonra egy pár Xiaomi eszköz beszerzését. Air Purifier már megrendelve, ez adta a löketet a többihez. Amit első körben vennék: két Xiaomi Mijia Honeywell füstérzékelő és két Xiaomi Mijia Aqara vízérzékelő. Ehhez lenne egy Xiaomi Gateway, hogy távolról is kapjak riasztást. Ami elbizonytalanított az a név: az Aqara is ugyanúgy használható a Gateway-jel?
Későbbiekben majd persze szeretnék pár hőmérőt, meg nyitásérzékelőt is.
-
retesz147
addikt
válasz
johnwillow #221 üzenetére
Sajnos már minden megvolt.
-
retesz147
addikt
válasz
johnwillow #219 üzenetére
Ez az órás dolgot meg tudom szokni, ha rájön az ember, onnantól kezelhető, de ez a hétfő délutáni mizzéria...
Tegnap átmentem az összes napon egyenként, hátha valamelyik nap összekeveredet kínába, de akkor sem riasztott ki. Utánna jött a minden napos beállítás, de semmi.
-
johnwillow
tag
válasz
retesz147 #218 üzenetére
Én GMT+2-t állítottam be minden eszközön, ugyanis nálunk ez a nyári időzóna. Ez viszont legfeljebb arra jó, hogy egyszerre csinálják a kínai szerver által vezérelt hülyeséget. Ez legalább így következetes. Fixen minden idő vezérelt feladatot egy órával hamarabbra kell állítani ahhoz, hogy helyesen működjön. Gondolom a téli átállással a helyére kerül és akkor lehet egy órákat vissza állítani...
-
retesz147
addikt
válasz
johnwillow #216 üzenetére
Ma, nyugodt fejjel, újra nekimentem a beállításoknak.
Valóban nincs Budapest, nem tudom, miért emlékeztem arra.
Most Amsterdamot állítottam be GMT+1-et ugye, de sztem nem fog változni semmi.
A Hétfő délutánnal továbbra is gondban vagyok. Miért nem kapcsolja ki a riasztást hétfő délután.
Másnál ez jól működik?Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
válasz
johnwillow #216 üzenetére
Nem bugokról ír, hanem a kínai szerver csapnivaló netkapcsolatáról, ami sajnos valós tény, amiatt valóban rendszeresek nálam is a leírt lassulások.
Vagy szerencsés netkapcsolatod van Kína felé, vagy pont nem leterhelt időszakban használod.Annyi kellene, h a Xiaomi EU-s szervere is támogasson alapvetően fontos eszközöket, és akkor nem lenne ezzel gond.
-
johnwillow
tag
-
retesz147
addikt
válasz
code1005 #212 üzenetére
Most ha megfeszülök se találom meg az időzónát, pedig ma már megvolt és Budapestre volt állítva.
De ez a program úgy ahogy van egy "kalap szar".
Huj, egész este ezzel szívok, csak a robotporszívó részével, nem akar frissíteni. Ahányszor elindítom ezt a programot, az annyi fajta képen képes elindulni.
Valamikor teljesen flottul, valamikor be van lassulva mint a csiga, valamikor eltűnnek az eszközök, hosszú másodpercek múlva tölti be, dobál random hibákat. Állítom az időzítést, valamikor elmenti, valamikor nem.
Pedig két eszközön is nekifutottam, de ugyan az a helyzet.Egy jó alapos törlést/felejtést megérdemel, de nincs alternatíva, pedig az eszközök meg jók, csak ez a keretrendszeres program, gggrrrr.
Jah, és ezzel megspékelve (a telómmal ezt csinálja, egy másik fórumba írtam épp most):
"Pl nálam csodálatos Mi Home céges wifin folyamatosan ébrentartja a telót. Semmi más wifin, mobilneten nem, de ha melóba vagyok és csatlakozok wifihez, vége, pörög a proci 652MHz-n, ha kikapcsolom wifit, no problem, otthoni, haver, bármilyen wifin nincs gond.
3 hetembe került, mire kiszűrtem a ludast, MI HOME." -
-
retesz147
addikt
válasz
code1005 #207 üzenetére
Nálam is rossz.
Pl. a valós idő szerint 8:30- 16:30 között akarom, hogy figyelje az ajtó nyitást és ha nyílik, generáljon riasztást a Gateway, úgy a helyszínen, úgy a telómon.
Amit beállítok:
Gateway felső menüpont: Auto->Alert->Timed Alert:
Mon to Fri
On: 7:30
Off: 15:30
OK.Oké után ami megjelenik:
Mon to Fri:
On: 7:30
Off: 22:30Ha vissza belépek az idő változtatáshoz, mivel áttdobott 22:30-ra, akkor már ott is 22:30 fogad, ha arra nyomok egy OK-ot, akkor megint shifteli az Off idejét +7 órával.
DE:
Valójában, amint beállítasz 7:30- 15:30-at, az lesz a jó a 8:30-16:30-ra, azaz 1 órával kevesebbet kell beállítani, kint megjelenik a 22:30, de nem kell figyelembe venni, nem szabad újra belépni, hogy változtasd az időt és akkor jó lesz.Egyetlen egy gondom van, a hétfői napon az istenért se veszi ki az automata riasztást.
Reggel 8:30-kor beriaszt magától, de 16:30-kor nem riaszt ki. Már végigpróbáltam az összes napot, nem tudom megfejteni hol a bibi. Kínában nem létezik hétfő délután? Reggel igen, délután nem?Valaki esetleg tudna ebben segíteni?
Play-es Mi home.
-
code1005
senior tag
-
code1005
senior tag
válasz
johnwillow #192 üzenetére
Ezt sikerült megoldani? Nekem is ugyan ez van.
-
G_N
csendes tag
válasz
tobias40 #200 üzenetére
Szia!
Ezt a kupon gyűjteményt nézegetheted.
Ez rendszeresen frissül, bár nem tudom mennyire gyakran. Régen használtam már, minden úgy kérek, ha kellenehttps://docs.google.com/spreadsheets/d/1bPSNn2vVR5yoG-SnJTNpOIrv40Cn7oIcrJO7bSYz7Gs/htmlview#
Annyi előnye van a facebooknak, hogy ha konkrét terméket keresel, és nem találsz kupont, az admin srácok szereznek hozzá valami kedvezményt....Ha az ő linkükön keresztül vásárolsz, ők is kapnak valami kedvezményt, és kapják a további kuponokat.
Amúgy az aliexpress, és a gearbest a két kedvelt gyűjtőoldal. Aliexpress néha olcsóbb, de kuponnal gearbest is tud nagyon jó árakat adni.
Wish, meg az ilyen egyéb szarokat kerülni kell. Csak olyan helyről szabad vásárolni, ahol van paypal, vagy alipay. A vám, és áfafizetési szabályokra figyelj, ha vásárolgatsz. Ha átléped a vámmentes értéket, fizethetsz pluszba. Ha egy eladótól rendelsz, inkább több csomagban kérd, rendelj meg valamit, várd meg, hogy elinduljon a csomag, ez lehet akár két nap is, és csak utána rendelj másik terméket, hogy külön küldje, mert a csomagok teljes árát nézik a postaköltséggel együtt.
20 dolcsi felett mindenképp javaslom a csomagkövetéses postát, lesz vagy 30-50 cent, értékesebb termék esetén pedig a biztosítást a gearbest-en. Sokat szarakodnak, ha nem érkezik meg a termék, és csak a fél árat fizetik vissza. Nem az ő hibájuk, de nem fogják biztosítás nélkül megtéríteni a teljles károdat. A paypal nyilván visszatérít, de ha ez rendszeres lesz nálad, ki fognak zárni az oldalról, vagy a paypal fogja az accountodat zárolni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest