- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
updog
őstag
Nem segít a honlapon lévő leírás sem...
Ráadásul a Lurdyban most "Elfogyott" a státusza a webshopban, az Arénás boltban nincs webshop, így nincs 14 napos elállás sem, nem tudom kipróbálni.
"Használható szenzorok
• Mi ablaknyitás érzékelő szenzor
• Mi mozgásérzékelő szenzor
• Mi Kapcsológomb
• Egyéb Mijia és Aqara WiFi és Zigbee senzorok, kapcsolók"
Valakinek van itt esetleg itthon vett, EU-s gatewaye? -
updog
őstag
Sziasztok!
Kicsit elvesztem. Amiket itthon (Lurdy, Aréna) árulnak gatewayek, ugye EU régión mennek, és amennyire ki tudtam tőlük deríteni a boltban, elvileg a kínai tartozékok (pl. a kerek nem kijelzős, sima hőmérő) mennek vele (mivel ők nem árulják ezeket, és a kitben sincs amit forgalmaznak, ellenben ezek faék eszközök, gondolom tényleg így van).
Gondoltam, kipróbálom, hogy átállítom az otthoni gatewayem (ami még a "sima" Mijia (2. gen) verzió) EU régióra (konkrétan Hungary), de ott nem találtam a hozzáadható eszközök közt ez a fajta hőmérő, csak a négyzet alakút meg a kijelzőset.
Akkor jól értem, hogy az itthon árult, újabb EU-s gateway-t ha megvenném, az már működne a kínai tartozékokkal (listázná pl. a hőmérőimet az app az EU régióra állítva is), míg az én sajátomat ugyan átállíthatom EU-ra, de az app nem listázza ezeket, mert "régebbi" verzió/alapból kínai a gatewayem?
-
updog
őstag
Sziasztok!
Xiaomi Home applikáció natívban futtatható vajon Mi Box-on? Vagy az megoldható hogy átcastolom telefonról és utána párhuzamosan tudom használni a telefont?
Dafangot használjuk gyerekőrnek, és kicsit macera hogy a telefonon folyamatosan foglalja a képernyőt, most tervezünk venni egy Mi Box-ot, jó lenne ezt tudni
Köszi!
-
updog
őstag
válasz
Something_ #1508 üzenetére
Ajtónyitó nekem is sokat késik hetek óta. Dafangon is elment a hang pár hete, azóta nincs is. Such is
xiaomilife. -
updog
őstag
Sziasztok!
Pár hete elkezdte a Xiaomi Home app, hogy mikor megnyitom, a login screen vár, hogy jelentkezzek be, mindezt naponta akár több alkalommal is. Nyilván én direkt biztosan nem jelentkezek ki az alkalmazásból.. ez valami ajándék az új frissítéshez, vagy csak engem szeret ennyire?
-
updog
őstag
válasz
sambenez #1336 üzenetére
Hát egyelőre nincs siker.
Wifi reset után mindig villog a wifi lámpácska, de bármit csinálok, nem csatlakozik. Már kivittem a folyosóra a router mellé, közvetlen rátettem a telefont, kilőttem minden appot, megszüntettem a felesleges adatkapcsolatot, stb.
Amúgy funkcionálisan teszi a dolgát, ez rendben van, a gombokkal is tudom állítgatni, de nyilván pont az lenne a lényeg hogy a rendszerbe illesszem.
Pedig tuti kínai a gép (még a dugasza is, meg tényleg onnan jött), és én tuti Mainland China-n vagyok (mint mindig).
-
updog
őstag
Sziasztok!
Xiaomi Smartmi Humidifier-rel volt már valakinek dolga? Kínából jött, Mainland China-n vagyok, minden más eszköz működik, ezt mégsem látja a Mi Home. WiFi reset is megvolt már többször, de utána nem jutok tovább a Scanning for device részen.
-
updog
őstag
Sziasztok! Pár napja elnémult a Dafang (ha a környezeti hangokat nem is mindig, a mozgatáskor a motorhangot szoktam hallani, most azt sem). Másnak vannak hasonló tünetei? Frissítés lehet az oka?
-
updog
őstag
Szerintem nem kell a Pro, a 2S pedig 42.900 a Lurdyban, nekem még a sima 2-es van, egy 22 m2-es nappaliban konkrétan 3 perc alatt semlegesíti a szomszédtól jövő masszív cigiszagot (OK, sugárhajtáson
).
A linkelt képemen lévő retket full auto (~lényegében 0-24, szinte teljesen hangtalan) módban szedte össze.
Egyébként az igaz, hogy hatékonyságban eléggé a sor végén kullog más légtisztítókhoz képest, de szerintem csak azért, mert az Auto módja az Kínára van méretezve, és kb. sose kapcsol feljebb, mert itt még fűtési szezonban is tisztább a levegőnk, mint ott egy átlagos kedden
De ár (vásárlás+szűrőcsere)/érték arányban nagyon jó.
(#1008) kano bármennyire is hangzatosan hirdetik, szerintem a Xiaomi Pro (de a többszázezres légtisztítók sem) tudják fizikailag a 20-30 m2-nél nagyobb szobák légterét átjáratni a pártíz centis keresztmetszetükkel. Szerintem azzal ne számolj hogy eggyel fogod a teljes lakás levegőjét tisztítani, nekünk párásítóból is minden szobában van, hogy az élhető alsó határt (40%) egyáltalán fenntartsuk.
-
updog
őstag
Szia,
Légtisztító topic
Röviden: biztosan segítene valamennyit mindkettő, a légtisztító sose baj ha van, a párásító akkor kell, ha 40-50% alatt van a páratartalom, 60% átlag felett fölösleges. A linkelt Xiaomi inkább párásító mint légmosó, szintén van tapasztalat a másik topicban.
Itt egy példa, egy hónap működés után mit szedett össze a légtisztító.
-
updog
őstag
Sziasztok!
Ma éjszaka három körül arra riadtam, hogy a Dafang resetelte magát (jobbra eltekert, balra eltekert, kerregett egy jót). Ez azért is szuper, mert a gyerekszobában van, szerencsére a gyerek nem ébredt fel, de én majdnem össze****tam magam. Ha már ott voltam, kimentem a mosdóba (nem azért mert össze****tam magam
), és látom, hogy a megszokott éjjeli fény a gatewayben nem kapcsol fel, hanem kék villogás van. Hajnalban még egyszer megcsinálta ugyanezt a kamera és a gateway is. Produkált hasonlókat másnak is a rendszer? (tudom, mindenki ezt figyeli éjszaka
).
-
updog
őstag
Xiaomi ajtónyitás érzékelő pár napja elkezdett óriási overheaddel működni, konkrétan eljöttem otthonról, és már rég ültem az autóban, a telefon meg pittyeg hogy ajtó nyílik.
Nem kicsit kaptam szívbajt, aztán rájöttem, hogy amikor kijöttem, nem pittyent, tehát akkor ért ide (kb 5-7 perc telt el). Azóta rendszeres a dolog (mintha jött is volna Mi Home frissítés kb. hasonló idővel ezelőtt).
Másnak van ilyen problémája mostanság?
-
updog
őstag
Sziasztok! Tudtok (használ valaki ténylegesen kinti körülmények között?) a Xiaomi ökoszisztémába illeszkedő kamerát, ami alkalmas kültéri használtra? (a Xiaomi YI Outdoor tudtommal nem kapcsolódik a Mi Home-hoz). Annyi engedmény van, hogy fedett helyen lesz, csapadék nem éri, de a -20-+50 közötti hőmérséklet azok keményen.
-
updog
őstag
EU (Lurdys) van nekünk.
Igen, a Gateway és társai csak kínai régióban mennek, ez a konkrét porszívó csak EU-n (a kínain is fel tudtam venni, de mindig mondta hogy válasszak régiót). Viszont egész könnyen áthidalható, nekünk asszony telefonján megy a porszívó, az enyémen minden más
Nyilván a Mi Home beállításai különböznek.
-
updog
őstag
válasz
stickermajom #455 üzenetére
Én is nagyon pedzegetem már a HA-t a robotporszívó miatt a régiós szívással... Túl sok egyéb eszközöm van már
Arra lennék kíváncsi, hogy a Dafang kamera megy valakinél itt HA alatt?
Kis googleval azt találtam, hogy össze lehet hozni, de kíváncsi vagyok van-e valakinek tapasztalata. Bár sajnos a robotporszívó miatt (hacsak nem oda is 3rd party appot használok) nem hagyhatom el a Mi Home-ot, de legalább nem kéne mókolnom a telefonon (is).
-
updog
őstag
válasz
DarkByte #445 üzenetére
Nekem eddig Kínából jöttek a cuccok (egy sem akadt fenn, igaz a legdrágább a Gateway volt a maga ~30 dollárjával), de a Lurdys Xiaomi bolt abszolút versenyképes az áraival, úgyhogy egyre több dolgot onnan szerzek be (sajnos pont az okosotthonhoz szükséges cuccok nem nagyon vannak még(?) fent). Ez gondolom azért van, mert a kínai és az EU-s cuccok nem annyira kompatibilisek (na nem HW/SW oldalról, hanem a GDPR és társai miatt), ezzel pl. a robotporszívónál lehet csúnyán szembesülni (az itthon hivatalosan forgalmazott nem működik a kínai régiós beállításokkal, de a gateway és az összes hőmérő, érzékelő meg csak a kínaival megy). Esetleg érdemes megkérdezni a boltban, hogy az általad említett cuccokat fogják-e forgalmazni, gyanúsan nem, szintén a feldolgozott adatok mennyisége és típusa miatt.
EU raktárban néha szoktak lenni amúgy ezek a cuccok, érdemes követni a releváns fb-csoportokat emiatt.
-
updog
őstag
válasz
ribarszki #412 üzenetére
Szerintem egy sima Gateway-jel jársz a legjobban (közvetlen a "kis" hőmérő értékeit nem tudod kiolvasni anélkül).
Onnantól sima if-then parancsokat hozzá tudsz adni a Mi Home alkalmazáson keresztül. A Purifier hőmérséklet- és páramérőjét is tudod használni ehhez, de úgyis venni fogsz még kis hőmérőket (meg kamerát, meg nyitásérzékelőt, meg okoslámpát....)
A porszívóval is ugyanilyen egyszerűen összerakhatóak a szabályok (gondolom, bár nekem csak hétfőn jön meg, úgyhogy azt még nem tudom).
-
updog
őstag
Sziasztok!
Tud valaki listát arról, hogy melyik eszközök érhetőek el Europe szerverről?
-
updog
őstag
Sziasztok!
Talán elfér itt, valakinek van tapasztalata Xiaomi TPMS-sel?
-
updog
őstag
válasz
stickermajom #238 üzenetére
Mondjuk ezt kicsit furának tartom, én azt hittem hogy konkrétan csak a dugó a különbség köztük, nekem kínai dugós volt, egy ilyennel hidaltam át a konverziót
De ezek szerint hw/sw(?) különbség is van? Vagy rosszul értem és a Gatewayed van rosszul beállítva?
-
updog
őstag
-
updog
őstag
Bedugod, villog, benyomod a gombot az alján (csoncsi csangcsó dondáljon dzsidzsong
), villog miközben appban megkeresed / manuál hozzáadod (nekem utóbbi szokott menni), appban wifit beállítod, QR-t leolvastatod a kamerával (újabb, hosszú csincsong szöveg
), kis homokórázás, ennyi kéne hogy legyen.
QR utáni homokórázásnál akad el a beállításnál timeouttal? Elég közel vagy a routerhez?
Nekem kamera úgy ahogy jött Kínából, tuti hogy régebbi fw-vel, és egy régebbi Mi Home-mal simán csatlakozott out of the box, és megy azóta is, eddig négy különböző helyen T-s, és UPC gyári routerekkel is, és az otthon TP-Linkkel is működött... esetleg app reinstall, másik mi-accounttal kipróbáltad? Másik telefonról?
-
updog
őstag
Nekem pont ezek vannak, csak kicsit több hőmérővel
Meg mozgásérzékelővel. Meg okosgombbal. Meg légtisztítóval. Majd ráérzel
Arra figyelj hogy a kamerák wifisek, úgyhogy el kell odáig érnie ahol lesz a kamera. Én úgy emlékszem, nincs külön kültéri kamerájuk, illetve ami kültéri (Yi) az talán nem illeszkedik a Smart home-ba, de ezt google vagy nálam okosabbak megmondják
-
updog
őstag
Region: Mainland China, Language: English, ha erre gondolsz
Ettől függetlenül csingcsangot ír.
Igen, nagyjából ezekre jutottam én is, viszont bugosnak érzem, hogy ezzel a setuppal (első opció van kiválasztva, ezek szerint "Motion detected"
) mozgásra bekapcsol a gateway lámpája, majd kb. 15-20 (!...) másodpercig világít, majd kikapcsol, és egy-másfél percig nem reagál semmilyen mozgásra...
-
updog
őstag
Sziasztok!
Motion sensor-ral van valakinek tapasztalata? Az Automation menüben igazából bármelyik opciót választom (nyilván kriksz-kraksz, lefordítva kb. a "movement" az egyetlen értelmes szó amit kiveszek belőle) mindegyikkel azt csinálja, hogy első érzékelésre bekapcsol a világítás, a megadott delay után ki, majd utána egy ideig hiába van mozgás, nem kapcsol újra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest