Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
intovon
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Roborock S5 max porszívóm. Szoktam használni a mop modult is, viszont egy ideje nem mos fel. Reagál, ahogy ráteszem, víz is van a tartályban, viszont nem lesz vizes a rongy, hanem áll a víz a porszívó alatt. Na jó, túlzás, hogy áll, de a hátuljáról csöpög, amikor leveszem ról a modult. Nem is merem használni ezt a részét. Ez mitől lehet? Mit lehet tenni ellene?
Köszönöm!
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok!
Van egy Mi Vacuum Mop Pro-m, kb 3 hónapja van meg, eddig tök jól működött, viszont az utóbbi időben a szőnyegről kb semmit se szed össze, mintha rá se menne (de rámegy), se a hajat, se a nagyon apró kis morzsa/por szemeket, semmit. A kefét kitisztítottam amennyire tudtam, a portartálya üres, mégse. Mi lehet a gond? -
Die HaPpY :)
tag
Sziasztok! Totálisan belekeveredtem az elnevezésekbe Xiaomi robotporszívók terén. Meg tudnátok mondani, hogy mi a különbség a Xiaomi Vacuum Mop 1C és a Xiaomi Vacuum Mop 2 lite, és persze a Xiaomi Vacuum Mop 2C között? Rengeteg fajta van de egy jól áttekinthető összehasonlító táblázat nem ártana hozzájuk, mert mindenféle verzióban futnak. A fenti két típus kb egy árban van, melyiket érdemesebb megvásárolni? Melyik az újabb? A global xiaomi oldalon pl a 2 lite fent van, de az 1C és a 2C nincs. Köszönöm!
-
PBA
aktív tag
válasz
burgatshow #293 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
burgatshow
veterán
A kérdésed első felére a válasz igen, működhet, szüleimnél is ez a helyzet, ott is pakolászva van de teljesen jól végzi a dolgát.
Beszerzést illetően én szétnéznék itthon is, én anno a 220Voltnál vettem, de biztos ezer más helyen is kapható, főleg, hogy már hivatalosa Xiaomi bolt is van itthon (árban biztos, hogy drágább, cserébe garantáltan EU fali dugós és garancia is rendben lesz).
Szerintem az utolsó mondatom részben megválaszolta az utolsó kérdésed is, de teljes mértékben nem tudom, hogy ténylegesen van-e global és CN verzió. Szerintem nincs.
-
PBA
aktív tag
Sziasztok,
elnézést, ha nagyon lúzer kérdés lesz. Egy Roborock S7 vásárlását tervezem. A jelenlegi lakásban sajnos 2 cm-nél jóval magasabb küszöbök vannak (idővel tervben van a költözés, de most ez a szitu), így nem fog tudni szobáról szobára önállóan vándorolni a jószág. Az működhet, hogy manuálisan lepakolom a helységekben, elindítom, és szépen felporszívózik-felmos, lekapcsol, átviszem a köv helységbe, és ismét elindítom? Nyilván ez így félmanuális megoldás, de még mindig több a semminél.
Illetve a beszerzést illetően: Aliexpress, Geekbuying, Gearbest kombónál nézelődtem körül, ki mit preferál? Különösen gari szempontól, Alin van olyan eladó, aki 3 év garit ígér, kérdés persze, ebből mi valósul meg (szerintem nem sok minden). Egy utolsó kérdés: van az S7-ből külön CN és global verzió? Van, ahol kiemelik, hogy global verziós a termék, kérdés egy mennyire porhintés. Köszönöm szépen!
-
Yager01
senior tag
Sziasztok, mop pro firmware frissítéssel kapcsolatban tudtátok segíteni? Szeretném használni az emeleten is tehát több térképet akarok kezelni vele. Azt írja hogy a legfrissebb van rajta... De sztem ez nem így van.
3.5.3.0047Illetve az is kérdés ,hogy hol látom, hogy global vagy kínai piacra gyártott?
-
burgatshow
veterán
Nem, de tippnek jó volt. Úgy néz ki talán a rettegett elektronikai problémához lehet köze. Kicsit olvasgattam a neten meg mindenféle bugyorba lemásztam és sok helyen 1,5-2 éves korában jön elő a töltő elektronika hattyúhalála. Ez pont így kezdődik mint amit az enyém is produkál.
Olcsóbb esetben egy biztosíték cserével megoldható. Közepes esetben a töltő vezérlő chip cseréjével, végső esetben a teljes alaplap cserével.
Egy francia srác összeszedte, vetek majd egy pillantást az enyémre, ma szétszedem. -
ACE-
addikt
válasz
burgatshow #288 üzenetére
A dokkoló, valamint a porszívó elején lévő infra rész is tiszta, nem karcos?
-
burgatshow
veterán
Sziasztok! Itt is megkérdezem hátha van ötlet mert lassan kihajítom az ablakon állapotba kerülök. ‘19-ben vettünk egy S50-et. Ismerem a típust, szüleimnél van, előző lakásomban is használtak. 2 évig hibátlanul tette a dolgát, naponta 2x megy.
Az elmúlt pár hétben elkezdte azt a hülyeséget, hogy takarítás után visszamegy a dokkolóra, majd kb. addig szerencsétlenkedik a töltéssel, hogy a végén elszáll töltési hibával. Ekkor fogom és rárakom kézzel, ami sok esetben sikerül és rajta marad, de előfordul, hogy akkor is kezdi előről az újrapozicionálást ami megint csak vagy sikerül vagy nem.
Ma reggel is ugyanez volt, de az első hibára futás után, a 4. kézzel rárakom után sem volt jó, szóval most mérgemben hagytam és nem foglakozok vele. Ott dekkol a töltőnek háttal, pirosaj villogva.
Természetesen a töltés érintkezők fényesebben csilognak mint Salamon töke, a dokkoló jól hozzáférhető szóval nem tudom miért csinálja. A dokkoló rugós érintkezői is rendben vannak.
Utolsó firmware van rajta.
Esetleg van ötletetek, vagy találkoztatok hasonlóval amit sikerült megoldani? -
oris
aktív tag
Az elmentett térképen a dokkolóval szemben van egy bútorcsoport(?) , ami a friss térkép készítésekor jóval odébb helyezkedik el. Nem lehet, hogy sokat változott a bútorok elhelyezkedése és emiatt nem ismeri fel, hogy hol van?
A friss térképen a dokkolót is más szögben mutatja, elképzelhető, hogy elmozdult az eredeti helyéről?
-
hacki87
senior tag
válasz
energomatt #280 üzenetére
Kiválasztottam a konyha nappalit ki volt pipálva nyomtam egy indítást majd mint ami a Videón is látszik elkezdik újra térképezni.
-
hacki87
senior tag
sziasztok!
Miért csinálja az a mi robot vacuum mop pro, hogy látja a térképet majd amikor elindítom, akkor újra feltérképezi a házat?
3.5.3_0017 firmwire van rajta.
[link] -
queens
tag
heló!
xiaomi mop pro, 3.5.3_0017es firmware van rajtam, up to date.
régió hungaryolyat csinál, hogy nem jó helyen látja a tötőt, és ha elindítom, akkor 5 mp-enként 1-2 cm-t tolat hátra, és ha kézzel mozgatom, akkor mintha lockolná a kerekeit. de van hogy tudom mozgatni a padlón, szóval nem fizikai gondja van. néha azut mondja hogy being stuckedm de nem akad el
olvasgattam redditen, egyelőre nem jöttem rá mi a baja, van, valami tippetek?
-
MiMop
friss újonc
Sziasztok! Pár napja vettem egy Vacuum-Mop robotporszívót. Alapvetően jól működik, de a használati utasítása nem túlságosan részletes. Az a kérdésem, hogy ennél a készüléknél el lehet menteni a térképet? Esetleg több szint térképét is lehet kezelni?
-
Sziszom
friss újonc
Sziasztok! Délben érkezett meg az S5 max-om, legnagyobb örömömre. Beüzemeltem, majd kipróbáltam. 29 perc alatt szép halkan max-on körbement az alsó szinten, többnyire járólap van, meg 2 szőnyeg (80x150cm) amire gond nélkül felmászott és le is, mikor mindennel végzett, bedokkolt. Kiürítettem a portartályát, leszedtem a keféről pár szöszt. A család többi tagja ezután 2 órával megérkezett, újból elindítottam és kb. 2 perc után megválltozott a hangja, az addig normális hanggal üzemelő gép durván hangosabb lett. Áthívtam a kollegámat, akinek szintén ugyan ilyen S5 max-ja van, és megerősített benne, hogy nagyon hangos lett. Átnéztem, újraindítottam, de úgymaradt, baromi hangos 🥺Totális pánikban vagyok és végtelenül elkeseredtem.
Járt már így valaki? Gondolom marad a visszaküldés… -
babszon
csendes tag
*Szerk:
Standard módban simán tudok takarítani. 43% nál bekapcsoltam a strong módot. ment kb 2 percig, majd a helyzet úgyan az. kikapcsol.bekapcsolás után viszont az akksi 67% - os lett. standard módban simán tudom folytatni a takarítást vele.... elég érdekes hiba... Úgyhogy várom én is az ötleteket, mi lehet a nyűgje...
-
babszon
csendes tag
Nálam ugyan ez! 64% ot eléri strong módban és kikapcsol teljesen. mintha lemerült volna az akksi. de nem!
Volt szervízben, azt mondták ők nem tapasztalták a hibát.... volt reset is, legújabb FW... hazahoztam bekapcsoltam, ugyanúgy kikapcsol... standard módban nem próbáltam még... na majd most.. -
Paadoxon
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki egy normális Xiaomi szervízt porszívóhoz Budapesten? Akivel esetleg előtte lehet is kommunikálni, nem csak a "beküldöm azt' majd elmondják, lehet-e javítani egyáltalán" típus
Köszönöm!
-
ACE-
addikt
válasz
spiderpig820 #268 üzenetére
Miért?
-
Xiaomi.hu hivatalos webshopban 20% kedvezmény az alábbi kupon kóddal:
GNSPRING21
Így a Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Pro csak 92k
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, egy xiaomi vacuum mop porszívó strong módban gyakran leáll egy adott szobában, viszont standard funkcióban zökkenőmentesen feltakarít. Van a helyiségben két, kisebb shaggy szőnyeg és úgy vettem észre, hogy rajta áll meg a gép, de nincs semmi hibaüzenet. Leáll a motor, kikapcsol. Hosszan kell nyomva tartanom a bekapcsoló gombot, hogy újra elindíthassam. Az a fura számomra, hogy standardban semmi baj, csak strongban vacakol a gép. Turbo módban ki sem próbáltam.
-
Balázzs
senior tag
Megvolt, most már látja az app és azt is újratelepítettem. Viszont nincs angol nyelv, próbáltam úgy magyarítani, ahogy korábban már ment, de nem találja IP cím alapján a progi
a porszívót. Eddig fél siker. írtam a support-nak, hogy rakjanak már be egy angol nyelvet legalább az alap nyelvek közé. -
Talán volt, de ha nem akkor hasznos lehet pl. Vacum mop pro-nál és egyéb víztartályos gépeknél zárlat keletkezhet, a vízszivárgás miatt.
Megoldás itt. -
Paadoxon
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, nem rossz helyen járok - ha igen, elnézést
A lényeg: rendeltem amazon.de-ről alkatrészeket a Mop Pro-hoz, de benéztem, és nem jó hozzá az alábbi csomag:
Ha valakit érdekel, 6.000 Ft-ért vihető az egész, csak kibontva volt, 0 km-es. Budapest XX. kerület, de mobilis vagyok
A posta a vevő saját költségére megoldható.
Köszönöm!
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
3 éve vettem egy xiaomi robotporszívót gearbest-ről (1 gen). Mostanában azt játsza, hogy a mi home app nem látja és ez kb akkor van, amikor magától visszaáll kínai hangra. Miért csinálja ezt? Előtte vagy másfél-2 évig ment hiba nélkül, most már 1-2 havonta visszaáll.
köszi -
kggergo
friss újonc
Sziasztok! Egy Xiaomi Roborock S5 max -ot tervezek venni.
Azt hallottam valakitől (nem reprezentatív minta egy ember még), hogy a térképfunkciókkal baja van gyakran, azaz frissítések után kis ideig oké, de aztán meggajdul, rosszul kezeli a térképet. Van tapasztalatotok? Igaz lehet? Van, aki már vett ilyen terméket, és ajánlja?
Nagyon köszönöm! -
gyandor2020
újonc
Sziasztok!
Majdnem két éve használok egy Xiaomi Roborock S50-es robotporszívót. Tegnap még minden működött rendesen, ma viszont nem tud csatlakozni a MiHome app. Már túl vagyok a wifi reseten, az app reinstallon is, de csak odáig jutok, hogy fel tudom venni az eszközt az appba és látom is, de ha rábökök, akkor csak "homokóra". A wifi-led villog ezerrel, a routeren látom, hogy porszívó tudott csatlakozni, tehát olyan, mintha valami szerverhez nem tudna csatlakozni, de semmi erre utaló hibaüzenetet nem ad.
Van olyan megoldás, ami kihagyja a képletből a felhőt és az eszköz saját hotspotján teszi vezérelhetővé a porszívót?
Elég lenne az is, ha a szívóerőt be tudnám állítani, hogy a feltörlés ne maxon menjen.Van valami tipp,ötlet?
Előre is köszönöm.
-
Yoshida
aktív tag
én fél napot szenvedtem ezzel, mire félig sikerült megoldani...
Úgy volt hogy az S1 megjött, felraktam a xiaomi appját, párosítottam, minden szép és jó. Térkép is, zónák is, nevet is adtam a zónáknak. De aztán jött a feleségem, hogy neki kéne ez, ő van többet itthon. Mondom semmi gond megosztom.
Na igen, de először a porszívót akartam, sikertelenül, néha megjelent nála egy üzenet hogy megosztottam, de nem lehetett semmire rányomni, néha csak pittyent egyet. Aztán megosztottam az egész házat (nincs más xiaomi okos kütyü berakva alá, úgyhogy nem gondoltam erre)
na a ház megosztást elfogadta, sikerült, erre nem jelent meg neki a porszívó... mintha egy üres házat osztottam volna meg. Mondom jólvan, akkor csináljuk fordítva, én leszedtem az enyémből, wifi reset, és feleségem telóján újra az egész, hozzáadás stb. Na hozzáadta, de megint üres lett az eszközlistája!
Itt már anyáztam rendesen.
Végül mindkét telefonon teljesen reseteltük a xiaomi appot, és utána felvette csak a feleségem a porszívót újra.
Érdekes módon megmaradtak a zóna beállítások, térkép is, de a nevek nem!és nem is tudjuk átírni a neveket
de végül is nem lényeg.
Természetesen nem sikerült velem megosztani a mai napig se. -
nugát
újonc
Sziasztok!
Bocsi, ha volt már ilyen kérdés. Segítségre lenne szükségem. Vettem a szüleimnek Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C-t karácsonyra, használták is, minden rendben volt.
Megkértek, hogy segítsek a no go zona beállításával, úgyhogy párosítottam a telefonommal, de így eltűnt az eddigi térkép, meg minden adat, és az ő alkalmazásunkban sem látszik.Gondolom úgy kellett volna, hogy ők megosztják az eszközt velem, de erre utólag jöttem rá. :/ Van valami mód arra, hogy visszavarázsoljuk a régi térképet?
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltunk egy S6-os robotporszívót a xiamoshop-on keresztül.
A mai nap folyamán beüzemeltük a használati utasítás szerint és feltepítettük a hozzá tartozó applikációt is.A készülék tökéletesen működik a felmosást leszámítva.
Ahogy azt a képen is láthatjátok, nincs lehetőség kiválasztani az applikációban, hogy felmosson-e, illetve, hogy milyen mennyiségű vízzel tegye azt.
Lényegében az egész felmosási funkció hiányzik.A gép természetesen érzékeli, ha betesszük a tartályt és a takarítás elkezdése előtt is kommunikál velünk.
Mi lehet a probléma, találkozott bárki más ehhez hasonló problémával?
-
ACE-
addikt
válasz
Norbi.Sz #252 üzenetére
Legközelebb, amikor elindítod nyitva hagyod az ajtót. Folyamatosan térképez akkor is, amikor már van térkép. Be fog menni és feltérképezi a fürdőt is. Onnantól ott lesz, és úgy helyezed el a virtuális falat ahogy akarod. Vagy akár szobánként is takaríthatsz, több szobát kijelölve.
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi Vacuum Mop Pro. Tegnap kaptuk szülőktől, már fel is térképezte a lakást (gyári Mi Home alkalmazást használom).
A fürdőszoba ajtaja be volt csukva, de szeretném azt is hozzáadni a térképhez.Meg lehet azt csinálni, hogy valahogy hozzáfűzze a fürdőt egy új helyiségként, vagy csak úgy, ha komplett újra feltérképezi az egész lakást, és kinyitom az ajtót??? Csak ezzel az a gond, hogy az ajtó mögötti részt akkor nem fogja megtalálni...
Úgy szeretném használni, hogy nem kell mindig bemennie a fürdőszobába, ilyenkor becsukom az ajtót, és lezárom egy virtuális fallal a bejáratot...
Megoldható ez hozzáfűzéssel, vagy csak komplett újra feltérképezéssel?
THX
-
Byronus
csendes tag
válasz
abrakazabra #248 üzenetére
Ha esetleg találsz megoldást, engem is érdekelne...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest