Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!

Új hozzászólás Aktív témák
-
orc88
őstag
A mai nap során kértem jogot a bootloader nyitásra, elsődleges célom, hogy valamivel jobb akku időt érjek el. Jelenleg MIUI 9-cel használom (9.0.5).
Ehhez mit ajánlotok? A MIUI rendszer bejön, egyelőre nem dobnám egy AOSP/CM alapu ROMért. Van valami mod / kernel ami növelné az aukki időt?

-
crok
Topikgazda
Stabil Magisk frissult 15.0-ra, manager meg 5.5.1-re.
-
SirKero
őstag
Üdv.
Véletlenül valahogy a család csoportba tettem az összes telefonszámot
Hogy tudom vissza csinálni? Ha hosszan nyomom csak a nézet lehetőség aktív az átnevez és a töröl nem 
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer
üzenetére
(Innét az ötlet a megoldásra - valamint így derül ki, hogy nem volt egyedi a problémám.)
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Nekem stabil 9.0.5.0 van a telón, a régiót egyszer állítottam be azóta jó, pedig jött már rá frissítés is.
-
Flashget
félisten
válasz
Trailblazer
üzenetére
melyik rom? mit allitottal be teruletnek?
-
Trailblazer
veterán
Apropó. Valaki tud arra megoldást MIUI-ban, hogy minden egyes reboot után a Beállítások/További beállítások/Régió folyton visszaállítódik Kínára Magyarországról? Ez már az előző Xiaomi telómon (Mi Max) is így volt MIUI 8 mellett. Ez igen zavaró, mert így pl. a Témák app kínaiul indul. Értem én, hogy igen lokálpatrióták az alkotók, ám ez mégse járja...

-
tbc2
tag
Ujjlenyomat témakörben lenne egy kérdésem: hogy lehet megcsinálni azt, hogy az autóban, a Bluetooth-hoz kapcsolódott állapotban ne kérjen ujjlenyomatot, azaz tekint se biztonságos helynek? Olvastam, hogy van Google Smart Lock, de hogy ezt nem támogatja a MIUI, hanem van neki saját. Hol lehet ezt beállítani?
-
Attipapa
aktív tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Nem fog menteni egyik MIUI9 verzió sem. Az Android7 óta nincs mentés csak az alkalmazások max 30%-ánál.Valószínüleg android probléma. Redmi 4x ugyanezt műveli,jelentettem még akkor,amikor kijött a stabil7,de senki nem mozdult rá.Így kell elfogadni.
Egyébként ha szemmel követed a mentési műveletet,azonnal látod,hogy mit ugrik át 0 kb-al,vagy visszanézed a mentési képernyőt és láthatod. -
Imi1981
veterán
válasz
B2man2
üzenetére
Az alkalmazás adat lett volna a lényeg. Otp alkalmazás viber stb ahol nem kéne újra regisztrálni ha alapra állítom a telót. De végülis annyira nem fontos csak ha van gondoltam használom. Van mi fiókom de a mi cloud nincs bekapcsolva mert simán apk mentés nem kell. Azért köszönöm a segítséget!
-
crok
Topikgazda
válasz
arcsin
üzenetére
Abhisek nyitotta, azzal nem lesz gond, erre mérget vehetsz ( : Egy ROM próba meg max egy óra és ha tetszik megtartod vagy csinálsz mentést és visszatérsz arra a backup-ra amivel kezdtél.
-
rejtő
tag
Sziasztok.
Makibes K2 órát használ valaki ezzel a telóval?
-
arcsin
senior tag
Tudom jól. DE! Megvárnám a hivatalos buildet,nem pedig paki Radzs jóskapiska buildjét tenném fel. Ennek több oka is van. Az egyik hogy ezelőtt is volt áttérős build, megmaradt minden nem kellett cleaninstall. (tök hasznos a googlenek az az app cache felhőzése meg minden, de többségében f-droidos appjaim vannak egyedi beállításokkal).
A másik hogy nem játszanék ezzel most vizsgaidőszakra való különös tekintettel.
Na meg most olyan kényelmesen belaktam, megszoktam, a lelki training még kell mert fejben már el van döntve hogy KELL az új mert az jobb szebb gyorsabb okosabb meg menőbb. -
crok
Topikgazda
válasz
arcsin
üzenetére
Hát gondolom, hogyha az XDA-n ott van már az unofficial thread Okt. 17 óta és az utolsó build-et Dec. 7-n tették össze akkor nem lehet messze az official ( :
-
arcsin
senior tag
Mint top3.
készülék elég esélyes kapunk rá LOS 15öt 
-
Imi1981
veterán
-
B2man2
aktív tag
válasz
Imi1981
üzenetére
Be volt pipálva az összes alkalmazás és és a renszer is? Nem jött üzenet, hogy nem tud mindent menteni?
Elvileg jóval többnek kéne lennie. Én csak pár alkalmazást szoktam menteni néha, sima alkalmazás frissítés előtt, ha a Play áruház-ban vegyes a fogadtatás. Teljes mentés/ visszaállítását még nem csináltam. -
B2man2
aktív tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Én simán mindig frissítettem, sosem tűnt el adatom. Stabilról stabilra frissítésnél megmarad minden. De ha akarsz csinálhatsz biztonsági mentést, azt lemented sd-re, és ha gond van vissza tudod állítani az alkalmazásokat adatokkal együt. A képeket én a Google-al mentem. A többit a mi cloud menti. Az alkalmazás adatokat sajnos a mi cloud nem menti, de azt meg a biztonsági mentés elvileg tudja. Nekem hálelúja sosem kellett egyik se.
-
borzosmorzi
tag
válasz
redcordoba
üzenetére
A frissítés elvileg nem töröl adatokat, de nem árt, ha van mentésed (ha netán valami mégis félremenne).
-
nrg_52
addikt
válasz
redcordoba
üzenetére
Ota frissites nem torol semmit, marad minden.
-
vipviform
senior tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Ha volt mentésed, akkor minden marad.
-
B2man2
aktív tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Szerintem igen. Nekem szép lassan sorba ment amikor kijött a frissítés felrakram. Neked ezek szerint már kihagyja a közbenső verziókat.
-
borzosmorzi
tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Igen, ez a legfrissebb stabil MIUI9 Android 7-es alapon.
-
Trailblazer
veterán
válasz
redcordoba
üzenetére
A MIUI 9 Nougat alapú.
-
B2man2
aktív tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Nekem most 9.0.5.0 van fent. Gps gyorsan talál helyet, és tartja, a kamera minőség nektek jó. Szerintem nem változott a minőség , csak videó hang javult meg. Nappal egész jó képeket lehet lőni vele, éjszaka kevésbé. De nem vártam felső kategóriás kamerát.
-
válasz
redcordoba
üzenetére
Nem
-
válasz
redcordoba
üzenetére
Nem tudok a kérdésedre válaszolni (még várom a leendő Note 4-es készülékemet).
-
B2man2
aktív tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Nem tudom ,de valakiknél 8.2.10 felett a mobil hotspot nem működik megfelelően. Keress vissza. Én nem használom, de neked lehet fontos. Nekem a videó hang javítás volt a fontos.
-
válasz
redcordoba
üzenetére
A folyamatosan felfedezett biztonsági hibák javítása miatt (Security Patch Level) érdemes frissíteni.
Egyébként sokszor nem, mert újabb zavaró hibák jöhetnek elő.
Kinek mi a fontosabb.
-
redcordoba
csendes tag
nemtom van-e értelme nálam az androidot frissíteni.
így is tökéletesen megfelel a telefon...
bár különösebben elrontani gondolom nem lehet, elképzelhető, hogy belevágok. -
B2man2
aktív tag
válasz
redcordoba
üzenetére
Ha jól emlékszem a 8.5.4.0 az első rom ami már android 7-re épül. Nekem az javította a videó hang minőségét. Addig érdemes frissíteni.
A 9.0.3.0 már miui 9, érzésre még gyorsabb a teló, de talán egy kicsit kevesebb az akkuidő miui 9- el -
borzosmorzi
tag
válasz
redcordoba
üzenetére
A frissítés, amit neked felkínál az MIUI 8.2.10.0., és még mindig Marshmallow és MIUI 8. Szóval nagy változás nem lesz.
-
Imi1981
veterán
válasz
redcordoba
üzenetére
Az új miui 9-re frissítesz. Nagy különbség nincs, legalábbis én nem vettem észre de én hamar frissítettem. Ugyan olyan gyors és ugyan az a akkukezelés nálam.
-
Imi1981
veterán
Na ez a lényeg! Kösz
. Csak ahogy ott kiírja mikor törölném elbizonytalanított . Akkor majd máskor úgy csinálom . -
redcordoba
csendes tag
üdv!
abszolút nem szoktam csesztetni a telefont, teljesen jó nekem gyári állapotban is,de egyfolytában dobálja fel a frissítéseket a MUI-hoz.
most éppen vmi V8.2.10.0.MCFMIDL-t
ha frissítek, mi fog történni? -
Imi1981
veterán
Ha Google fiókot akarom törölni azt itt kell ugye [kép] . Ilyenkor csak a telóról törli a google fiókom vagy végleg törlöm a google fiókom? Ha a google fiók nem törlődik csak telóról akkor gmail levelek, chrome könyvjelzők stb elvesznek vagy maradnak(nem a telón hanem amúgy) ? Mert egyszer akartam törölni de én azt vettem ki, hogy az egész google fiókom törlöm ilyenkor és nem csak telóról.
-
aRm1n
aktív tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Erre gondolsz? A legutolsó a legfrissebb.
-
aRm1n
aktív tag
Boldog karácsonyt minden fórumtársnak!
Növeljük az üzemidőket együtt némi extra deep sleep-pel és kevesebb nyomkodással 
De azért egy kérdés is akad: mi a helyzet az AEX-el? Úgy érzem, lelassult (leállt?) a fejlesztése, mi lehet az oka? Az utolsó release 11.18-i, októberi security patch-el... Vajon egyszerűen nem csinálják már tovább, vagy inkább az Oreo alapún dolgoznak és afelé tart az új irány?
-
Dreddy32
tag
Sziasztok!
Kapható valahol olyan üvegfólia a telefonhoz aminek a szélei körbe nem állnak el?
Ha igen, akkor melyik az? Hol kapható?
Köszönöm
-
25% - 2 óra sot. Életben nem volt még ilyen!
Mármint jó! -
vipviform
senior tag
Én ilyent vettem, nagyon baráti áron, és egy 360 fokos tokkal használom, teljes megelégedésre. Nincs feljövés oldalt, alját, tetejét stabilan lezárja, és nem utolsósorban teljesen megfizethető. Én még anno akcióban vettem kettőt 0.96 dollárért, de így is még tök jó az ára. A 360 fokos tokra keress rá a neten.
https://www.aliexpress.com/item/ZNP-Full-Cover-Tempered-Glass-For-Xiaomi-Redmi-4-4X-4Pro-4-Prime-Case-Redmi-Note/32823461584.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4UCGyD
de ha netán matt a kedvenced, akkor itt van ez:
https://www.aliexpress.com/item/CHYI-Matte-Tempered-Glass-For-Xiaomi-Redmi-Note-4X-Screen-Protector-5-5-inch-Note-4/32798879766.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.krqm51
-
vipviform
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Szerintem meg fogod bánni. Én elég sűrűn cserélem /6-7 havonta/ a telóimat és plusz 30% minimum előny az eladásnál egy karcmentes újszerű telefon, saját dobozában, minden gyári tartozékával. Ha viszont csak használni akarod akkor mindegy, bár a XIAOMI ebben a kategóriában nem nevesíti a kijelző minőségét, karcállóságát./Gorilla Glass pl./
-
Imi1981
veterán
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Online lehet rendelni? Csak mert nem találom. Ha dobnál egy linket jó lenne
. -
kárátékutyá
őstag
válasz
Imi1981
üzenetére
Nekem is volt rajta full 2,5D üveg és sima üveg is, minőségi. kukában végezte mindkettő. Lelkem nyugodtabb ha van rajta fólia, és így a szokásos sima ultra clear fóliát rakattam rá. Elejteni nekem sem szokásom. Nem töri a fényt, ránézel olyan mintha nem is lenne rajta. Hibátlan tényleg az én igényemnek.
-
Imi1981
veterán
válasz
bala6120
üzenetére
Közben kiderült hogy mikor jön ez elő. Ha normálisan használom a Chrome-ot ahogy letöltöttem akkor nincs ilyen probléma. Én átállitottam, hogy alul legyen a kereső /könyvjelzők stb és akkor csinálja ezt, hogy néha nem jön elő a billentyűzet. A megoldás vagy alaphelyzetben ahogy letöltöd úgy használod a Chrome-ot vagy más böngésző.
(#19313) kárátékutyá Na azt meglesem mert ez a üvegfólia nem jön be ami rajta van. Én is csak a karcoktól féltem. Jó vékony fólia? Mert ez az üveg ami rajta van baromi vastag és az is zavaró.
-
fudi2002
nagyúr
Miui Denoise mod Oreo rendszerhez, Twrpvel rakd. Valaki tesztelje légyszi, mivel nincs 8-as a telómon.
-
literati
tag
válasz
kárátékutyá
üzenetére
Hol vetted?
-
jbnd-007
tag
Végül úgy döntöttem, hogy nem fóliázom a telefont. Megnéztem a régi telefonomon lévő 3 éves műanyag fóliát, 3 kis karc van rajta meg egy mélyebb, ami átment a fólián is, ez utóbbit egy kismacska okozta, aki közben felnőtt. Hordtam sokat farzsebben, biciklin is ugráltattam párezer kilométert esőálló tokban.
Még soha nem ejtettem el a telefonom, hátha sikerül megtartani most is ezt a jó szokásomat. De az egyik nagy előnye ennek a telefonnak, hogy ha mégis elejteném, akkor sem egy 200 ezres telefon törik össze.

-
djtörök
senior tag
Valaki próbálta már, hogy melyik kernellel lehet elérni a legjobb üzemidőt ?
-
Simba86
senior tag
Nah az új dev rom (21 végű) most egy számomra is idegesítő bugot hozott: eddig fantasztikusan működött a lehúzható e-mail részletezés és olvasottá tevés... az új verzióban nem működik :S (be is jelentettem)
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
-
Termi92
tag
Nem tudom mennyire volt téma mostanában, de úgy látom végre elérhető a MIUI kamera port Oreo custom romokra is. Gondolom a béta A1 oreo rombol kapták ki. (már csak a zajszűrés mentes verzió hiányzik és hogy Magisk modulként is működjön
)https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/themes/camera-miui-stock-camera-nougat-t3670993
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 12/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- 236 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple MacBook Pro 14" 2023 M2 Pro 16 GB / 1TB SSD asztroszürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy ha ez nem megoldható, akkor bármilyen rom + ElectraBlue/Stormguard/egyéb kernel.

Hogy tudom vissza csinálni? Ha hosszan nyomom csak a nézet lehetőség aktív az átnevez és a töröl nem

)