- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FJC
senior tag
válasz
szaszy1990 #2098 üzenetére
Én Andorrát választom, ha kell a nagyobb hangerő. Mivel ez is Európa (földrajzilag), nem nagyon látok más különbséget...
Régió váltáskor én nem szoktam újraindítani a telót, mint ahogy egyesek ajánlják. -
szaszy1990
kezdő
1 gyors kérdés. Régió változtatasa mit befolyásol?
Úgy értem nekem magyar van választva, de gondolkozom az indonézen,a hangerős téma miatt....
Ezen kívül mi más változik még a telón?🫴
Köszi a választ elólre is -
FJC
senior tag
válasz
Sztyepadzso #2093 üzenetére
Ha, nem nyúzom akkor 44-48 órát kibír (kb.: 20% -ig merítve).
Ha nyúzom akkor is simán kibír 24 órát.
13T Pro, Hyper -
ztoldy
senior tag
válasz
Sztyepadzso #2093 üzenetére
Én a sima m13T-nél vettem észre, hogy a készenléti fogyasztás magas. És mintha HyperOS alatt jobban merülne, mint előtte MIUI-n.
-
Sztyepadzso
őstag
Abban az időben, amíg használtam ezt a telefont, ahogy azt eddig az az előttivel tettem(p30 Pro), ugyanazokkal a beállításokkal, addig én 4-5 órás képernyőidőket tudtam belőle kicsikarni, míg a Huawei 7-8(9) órát tudott.
Én azt gondolom, hogy azoknál a tevékenységeknél, amiknél az ember nagyobb fogyasztást, és gyorsabb merülést várna, ott jól muzsikál, ellenben a meglepően sokat fogyaszt magában, ha csak lerakod az asztalra, hogy legyen(legalábbis az én beállításaimmal):
Nálam sok chat alkalmazás fut a háttérben(Sky, messenger, telegram, Viver, whatsapp), a huawei health, google assistant, +1-2 még, okosóra fix BT kapcsolatban, wifi , Mobiladat és GPS mindig bekapcsolva. -
Stirbi
addikt
Üdv Mindenki,
Az lehetséges, hogy egy vadi új 13T pro úgy merül, mint az előző immáron 2 éves 11T pro?
Köszönöm. -
NandiKAA
csendes tag
Szerintem legtöbb esetben, pl nálam is, a szolgáltató késlelteti valamiért...
Csak nem értem miért, de valszeg balfaszoskodnak az új verzióval. -
kissarga
csendes tag
válasz
madmike #2084 üzenetére
Miért van úgy oda mindenki a Hyperost-ért??? MIUI 14 nem elég? Biztonságosabb??? A fiókokat, bankszámlákat 99%-ban úgy törik fel, hogy ráveszik a usert a jelszavának, helyreállító kódjának kiadására, esetleg telepítenek egy távoli asztal programot. Az emberek 40%-a telefonálásra, maradék +50% FB/Messengerre/bankolásra használja. Van aki programozik, és a telefonján tesztel? Nem hinném.
Szerintem a ROM cserére csak az EU által korlátozott, de hasznos funkciók miatt van szükség.
-
Wrathrash
csendes tag
válasz
madmike #2079 üzenetére
Leírom pontosan , hogy csináltam:
-Letöltöttem a hyperOS rom-ot, kimásoltam a fő könyvtárba, elneveztem A-nak
-a frissítő alkalmazással letöltettem a legfrissebb csomagot (14.0.17.0 nálam) ,ameddig telepítette kimásoltam a rom zip-et szintén a fő könyvtárba és elneveztem B-nek
- lement a frissítése a 14.0.17.0-nak, restart, utána betallóztam B-t a frissítőbe, és mikor elindult a folyamat,de maga az update még nem, akkor átneveztem a B rom-ot C-nek, és A-t ami a hyper B-nek
- ezután töröltem is C-t teljesen
Elvileg csak úgy működik,ha frissebb biztonsági csomag tartozik az új rom-hoz
-
D013
aktív tag
Amiben jobb a Redmi:
Gorilla Victus kijelzővédelem
Főkamera: Nagyobb kameraszenzor, de összességében valószínűleg gyengébb képek
100 mah-val nagyobb akksi, ami kb semmit sem jelent
Amiben jobb a 13T:
IP68-as por és vízállóság (a Redmint csak IP54 van)
Jobb fényerejű kijelző, Dolby Vision mellett HDR10+ támogatás, kicsit nagyobb képfrissítés (144hz vs 120hz ez kb nem jelent semmit)
Nagyságrendekkel erősebb processzor-gpu szett. A redmi az középkategória közepe jószándékkal, a Dimensity 8200 Ultra meg kb minden játékot visz high-on magas képfirssítéssel. Ez a napi applikációhasználatban is érződik
Gyorsabb UFS tárhely
Jobb kameraszett, Leica minősítéssel
WIFI 6
Gyanítom hogy jobb sztereó hangszóró - de ebben nem vagyok biztos. -
kda1
tag
Sziasztok. A redmi 13 pro jobb mint a xiaomi 13t? A proci miatt kérdezem. Érdemes váltani? Köszönöm szépen
-
Wrathrash
csendes tag
válasz
karl_fischer #2067 üzenetére
[link] ez lenne az alapja
-
Wrathrash
csendes tag
Sikerült telekomos 13t pro-ra (14.0.17.0)-ra felvarázsolni átnevezéses módszerrel a hyperos-t (1.0.4.0)
Minden szuperül működik egyelőre, pedig szkeptikusan álltam az egészhez
-
AthlonXP
őstag
válasz
cyber86 #2064 üzenetére
Én nem próbáltam még, várok egy kicsit, bár jó lenne már frissíteni, szeretem, ha az aktuális verzió van minden cuccomon, amin lehet szoftvert frissíteni...
Pár hetet várok még, hátha lesz valami, ha nem, akkor megpróbálom ezen alternatív módszerekkel frissíteni. Nekem egyébként a 14.0.13. van, december óta. Mindjárt itt az április és semmi frissítést nem talál a rendszer, holott már több verzió is kijött azóta, Telekomosoknak is. -
cyber86
őstag
Hiába váltogatok az eus régiókba akkor se talál frissítést. 13T Pro
-
TomPack
őstag
Egyébként találni valahol egy összefoglalót arról, hogy pontosan milyen változásokat hozott a HyperOS?
-
balwee
csendes tag
Telekom MIUI TFMIXM 14.0.6.0 verzional nekem sem mukodott a Svájci régióra valtassal frissites, meg mas sem igazabol. Most random rányomtam Chilére és bedobta a Hyperos frissitest, ha valaki gondolja.. Töltöm is .
-
AthlonXP
őstag
válasz
kissarga #2048 üzenetére
De ez vicc, hogy így mókolni meg hackelni kell, hogy frissüljön!
Nem mintha bajom lenne vele, de az gáz, hogy gyakorlatilag, december óta nem talál frissítést, holott sokaknak már bőven újabb rendszer van a telóján, pedig ugyan attól a szolgáltatótól vettük. Már kezdem azt hinni, hogy valami nem jó és azért nem frissül. -
AthlonXP
őstag
válasz
szemy94 #2045 üzenetére
Bármilyen töltővel és kábellel próbáltam, nem akart tölteni.
#2046ottesz: Lehet, hogy az is okozhatja, az enyém esetében, viszont biztos, hogy nem az volt a gond. Eleve nem engedem soha 15-20% álá merülni az akksit és éjszakára sem szoktam töltőn hagyni a cuccot. 90, vagy ha elfelejtem, akkor 100% közeli töltöttségi szint esetén, veszem le a töltőről a telefont.
Én ezt a hibát, betudom a korának, elvégrer csak egy 5 éves telefonról van már szó, gyári akkuval. -
Joc24
tag
válasz
karl_fischer #2052 üzenetére
Telekomos?
-
kissarga
csendes tag
válasz
Doky1988 #2041 üzenetére
Átnevezése módszer 13T-n nem működik. Az EEA-t (EU) az simán fel lehet rakni. Letöltesz egy stabil recovery ROM-ot, és már fel is raktad.
Nekem a Taiwan, Indonéz Rom-ot nem sikerült így felvarázsolni.
Probáltam a XiaomiFirmwareToolt, azzal se megy fel a más régiókodú recovery.
Azért kicsit gáz, hogy veszel majd 200k-ért egy telót, és nem azt csinálsz vele, amit akarsz.
Nekem pl a munkámhoz kell a hívásrögzités, de a 13T-n még szarabbul müködik, mint a 9Lite-on. Egyszerűen vezetés közben nem tudok adatokat felírni. Nem lenne egyszerűbb, ha a hívás elején menne egy sípoló hang, hogy rögzítésre kerül a beszélgetés? Komolyan szívesebben vennék egy új android 8-as telot, nagy aksival, és akár 1280x720-as felbontással. -
szemy94
senior tag
-
OSERANSKY
junior tag
válasz
Ferenczi Áko #2039 üzenetére
Hagy tudjam már én jobban, mire használom / hány naponta töltöm a saját telómat, rendben?
-
Doky1988
senior tag
13T Pro 1.0.4 EEA Rom
Átnevezéses módszerrel tettem fel -
AthlonXP
őstag
válasz
Ferenczi Áko #2035 üzenetére
"De nem hiszem, hogy bárki 5-6 évig használ egy telefont."
Na, én pont az vagyok!
5 év után cseréltem le az A70-es telómat, de csak azért, mert egyik nap gondolt egyet és nem volt hajlandó felvenni a töltést. Ment kb 1 percig a töltés, utána leállt. 2 napig próbáltam életet lehelni bele, de sehogy nem sikerült, ezért rendeltem egy 13T-t.
Pár nap után elővettem a régi A70-et, rádugtam a töltőre és gond nélkül fel tudtam tölteni, igaz, kb. egy jó órával tovább tartott a töltés, mint általában. A telefon azóta is megy gond nélkül...
Ha ez a hiba nem jön elő, most is azt használnám. Gyakorlatilag karc mentes és hibátlanul üzemel mindene, az akku még most is bírt, bő egy napot, pedig még eredeti van benne.
Egyébként megbántam már, hogy váltottam a Samsungról, sajnos még mindig nem tudtam megszokni a Xiaomi menüjét, sokszor percekig kell keresnem benne dolgokat, mire megtalálom őket...
Ezt leszámítva, egyébként szeretem a 13T-t, nincs vele bajom! -
Ferenczi Áko
addikt
válasz
OSERANSKY #2038 üzenetére
Hát nem tudom, nekem egy Xiaomi mérnök akinek ez a munkája, nevesebb szakembernek számít mint a Tech2 Laci. Tudom ki ő, szeretem nézni a videóit, de nem minden szentírás amit mond, mert ő nem mérnök, és nem gondolnám, hogy huzamosabb ideig (évekig) használ egy telefont. Olyat sem láttam még, hogy egy 2,5-3 éves telefont vett volna elő amit úgy használtak, hogy az általad leírt módon töltötték és azt tesztelte volna.
Ha meg úgy használod a telefont ahogy írtad KIZÁRT, hogy 80-40 vagy 70-30 százalékon kibírja. Főleg, hogy pont azokat használod amik legjobban eszik az akksit: fotózás, közösségi média, kis játék. -
OSERANSKY
junior tag
válasz
Okés, értem én. Ebben a témában mindig is nagy volt a vélemény kontraszt. Tech2 Laci tanácsa volt egyébként, ismerem is, kecskeméti. Nézd meg az erre vonatkozó videóját YouTube-on... Amúgy kb. 2 évente cserélek telót, attól függ milyen a kínálat, melyik ág milyen modellje jön ki a Xiaomitól. A Redmi vonalat erősítettem 5-6 évig, tavaly tértem át a számozottakra... Relatíve sokat fotózom, zenehallgatás, kis játék, böngészés, 1-2 közösségi média, nálam ennyiben merül ki a használat. 2 napot majdnem mindig ki szokott bírni nálam egy készülék egy töltéssel. Az is sületlenség akkor, hogy ha aksit cseréltetsz szervízben, akkor onnantól búcsút mondhatsz a vízállóságnak? Mert akkor elég neves szakértők sincsenek itt képben ezekkel a dolgokkal, a véleményed alapján...
-
Promi
aktív tag
Én meg azt hittem, hogy már mindent olvastam az akksis témáról.
Van aki túl tolja a témát, nem érdemes ezen rágódni, nem 10évre veszed a telefont. Én tolom neki a gyári töltővel, ezt erre találták ki. Használom ahogy a mérnökök megtervezték., ennyi.
-
Joc24
tag
válasz
Naaaa, az uzsonna oké, de wc-re jön velem 😂
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
OSERANSKY #2034 üzenetére
"A töltöttséget érdemes 30 és 70 v. 40 és 80% között tartani. "
Tehát a tényleges kapacitás 40 százalékát használod ki..Ekkorra sületlenséget sem hallottam még.
Őszintén.. 2 vagy 3 év alatt amennyit degradálódik az akksi, garancia idő lejárata előtt ki kell cseréltetni, aztán még jó ugyan úgy 2-3 évig. De nem hiszem, hogy bárki 5-6 évig használ egy telefont. A másik meg, hogy ilyen töltési sebesség mellett 66 w és 120 w, tökmindegy ha 2x kell tölteni a telefont naponta az nagy baj? Egy uzsonna vagy egy szorulásos ec-zés mellett kb teletölti a telefont a töltő..
-
OSERANSKY
junior tag
válasz
Zsozsoka 74 #2033 üzenetére
Szia. Én mindig úgy vagyok ezzel a töltéssel/aksi kérdéssel, hogy ha sietsz, és 30% alatt van a telód, akkor tölts rá nyugodtan a mellékelt gyári adapterrel. De csak akkor. Mint minden aksinál, itt is a töltési gyorsaság, és a feszültség okozta melegedés az, amit szem előtt kell tartani. Egy régi kecskeméti műszakis barátom mindig azt mondta:
A töltöttséget érdemes 30 és 70 v. 40 és 80% között tartani. Ez persze nem azt jelenti hogy figyeled a készüléket folyamatosan, és ha 30%-on van, akkor már teszed is töltőre. Havonta egyszer pedig érdemes beiktatni egy olyat, hogy addig meríted, amíg ki nem kapcsol magától, nem kapcsolod vissza, úgy teszed fel töltőre, és 100%-ig töltöd. Ez kvázi 'újrakalibrálja' az aksit, és meghosszabbítja az élettartamát.
Én azóta így csinálom mindig. Amúgy a mellékelt adaptert sosem használom. Helyette egy Xiaomi 10000 mAh Mi Power Bank 3 Ultra Compact v. egy Xiaomi 10W Wireless Powerbank 10000-essel töltöm. Nekem bevált.
-
Zsozsoka 74
senior tag
Sziasztok. Tudnátok segíteni abban, hogy átlagosan mondjuk 3 óra telefon egy nap, face és olvasás a telón 3 óra használattal bírja - e a másfél napot a teló.
Érdemes használni a 120 W gyorstöltést 80 vagy 100 százalékig? Nem teszi tönkre hamar az aksit?
Közelség érzékelő jól működik? -
Joc24
tag
válasz
misimagaki #2031 üzenetére
Ennyire azért nem egyszerű bootloadert kell nyitni hozzá.
-
DjShockh89
tag
Érdekes... Minden este kikapcsolom...
-
dannyl
addikt
válasz
DjShockh89 #2026 üzenetére
De, 2x is, de teló kikapcs-bekapcs, és újra a régi nálam.
-
DjShockh89
tag
Sziasztok,
Ti nem vettetek észre gyorsabb merülést az utóbbi két hétben?
vERZIÓ: 13.TP1A.220624.014 -
M0RGI
őstag
Sziasztok! Nekem HyperOS 1.0.2.0.UMFEUXM van a 13T-n.
Ez miért nem frissül? -
Joc24
tag
válasz
madmike #2021 üzenetére
Nem lehet.
Én ezért inkább felraktam /rakattam/ a Global romot...
Szabadulni akartam a Telekomos romtól.
Belepiszkálnak, a Chrome böngészőben is megjelentek T-s könyvjelzők. Telekomos applikációk automatikusan települtek.
És még a frissítést is visszafogják emiatt, hogy rápakoljanak T-s dolgokat. -
madmike
őstag
Sziasztok,
Frissitésnél, a "Frissitőcsomag kiválasztása" funkcióval nem lehet HyperOS-re frissiteni T-s telefont? -
cyber86
őstag
Ahogy látom a telekomos telók valamiért nem nagyon akarnak frissülni Hyperos-re mint az enyém is Telekom 14.0.17
-
kissarga
csendes tag
Melyikben nincs tiltva a hívásrögzítés?
Xiaomi 13T Indonesia?
Xiaomi 13T Taiwan?
Xiaomi 13T EEA? (Gondolom ez kilőve)
Xiaomi 13T Global?
Xiaomifirmwareupdater.com -
kissarga
csendes tag
Sziasztok.
Régi telom aksija már nem sokat bírt, ezért csere 13T-re.
A hívásrögzítés a munkám miatt fontos. Ezért kell ROM csere, hogy müködjön.
Elvileg nyítás nélkül is fel lehet rakni az indonéz ROM-ot.
https://www.youtube.com/watch?v=c482cPcY59g
Tárcsázot meg utána külön.
Majd a CUBE ACR a jó megoldás.
Mit gondoltok erről a trükkről? Müködhet? -
Pimpa
tag
A 13T Pro is szenved a párásodástól, tapasztalt ilyet itt valaki?
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Akinek még nem frissült a 13T Pro milyen miui van jelenleg rajta?
-
hrabanc
tag
Sziasztok!
Tud kezelni rutinokat, mint mondjuk egy Samsung Galaxy? (pl. Alvás, Pihenés, Munka)
Nem találtam róla semmilyen infót. -
OSERANSKY
junior tag
válasz
Sztyepadzso #2010 üzenetére
Azt is lehet használni, természetesen.
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Van olyan app ami wifit használja telóról telóra adatátivelt vagy nincs ilyen? Vagy bluetotot szoktátok használni rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W