Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85838) bypass|HUN


bypass|HUN
tag

Sziasztok!

Sayiid919 kollégával váltottunk pár mondatot privátilag, és az ott elhangzottakból (javaslatára) idebökök "pár" sort. :U ;)

Szia!

Olvastam, olvasom a ph-n a wow topikot. Írtál egy problémáról, ami engem is érint, és elgondolkodtatott.
Meg is fogalmazódott bennem pár gondolat. Be akartam írni a topikba, de aztán meggondoltam magam.
Nem akarok a pro-kkal vívni. Minden esetre, csak hogy lásd nem vagy egyedül a helyzettel, ide bemásolom neked a véleményem erről a témáról. Remélem nem sértelek, illetve zavarlak vele. A tartalmi részével tégy belátásod szerint.

"Szevasztok!

A következő postom miatt, sejthetően az itt fórumozók egy része valószínűleg legszívesebben megkövezne. Nos, szerintem, (ez nagyon fontos, hogy csak magánvélemény) az irány jó ezekkel a csapatkereső rendszerekkel, de a megvalósítás picit elmászott a célzott iránytól. Én egy hangyányit "primitivizálnám" a findert. Nem kell ennyi opció, beállítási lehetősség, start group -> auto invite -> play the game...:-) / search group -> auto join -> play the game...:-)
Akik saját, testre szabott feltételek, vagy igények szerint szeretnének szelektálni a játékosok között, azoknak ott a guild / klán opció, ott akármi tetszés szerint előírható. Azok akik egyszerűen csak szeretik a wow-ot, és szeretnek "ott bent" időt tölteni, játszani, kikapcsolni, resetelni, azok az emberek többnyire nem rendelkeznek a játék magasabb (sokszor még az alapvető tartalomhoz sem) tartalmi részének fogyasztásához szükséges idővel. Ezek a casual-ok akik bár szívvel-lélekkel ott vannak, igen csak korlátozott keretek között "játszhatnak". Szándékosan raktam idézőjelbe a "játszhatnak"-ot, mert a sokszor (persze ez spec függő, és ilyenkor lehet azt mondani, hogy....., de és ha én mást szeretnék?) tizen, huszon, nem ritkán harminc perces várakozási idő az nem játékkal töltött kikapcsolódás. Nekem, akinek esténként 1,5-2 óra játékidőm van (és ez nem kevés ám, család mellett), a játékidőm nagy része a várakozással kell teljen? Miért? Én nem fizettem be ugyan azt a díjat a játékért mint akik most éppen 400+ ilvl- ben vannak? Nyilván nem azt szeretném firtatni, hogy nekik mennyi idejük, munkájuk van abban a teljesítményben, hanem azt, hogy ez a rendszer (a magas ilvl-ben lévő leaderek főként) kizárja az olyan játékot szerető, a loret többé kevésbé ismerő, a karakteréhez alapszinten értő playereket mint amilyen én is (és még nagyon sokan) vagyok. Igen jogos, ilyenkor azt mondani, hogy tessék kérem szépen csatlakozni xyz klánhoz, és már is problem solved...ahha, persze....ez nem egészen van ám így. Vannak sokan akik egyszerűen nem akarnak már kommunikálni (tudom-tudom, ők antiszociálisak, és nem a wow-al kéne játszaniuk, hanem inkább orvoshoz kéne fordulniuk, de ez sem így van ám..) mert egyszerűen fáradtak, tompák, vagy tényleg antiszoccok...na és, akkor mi van? Sok a "lone wolf", de ezek az emberkék is részét képezik a játékos társadalomnak. Sokszor csak "ezek" a játékosok barangolnak a világban olyan helyeken ahol a madár se jár...ezzel csak azt akarom mondani, hogy a lone wolf-ok ugyan úgy részei (bármilyen furán is hangzik) a játékos közösségnek.
Szóval szeretnék esténként, vagy éjjelenként, vagy hajnalonként (kinek mi tetszik) amolyan "instant buy" játékot, a játék azon részében ahol többen kell legyünk. Szeretném a játékidőm döntő többségét aktív tevékenységgel tölteni, és nem a behívóra várakozva, közben filmet/honlapot nézve várakozni. Szeretnék instant join-olni, nem pedig a "dikklájnokat" bambulni, mert a kicsi tankladinom csak 362ilvl-ben van, és a group-ot indító player szerint az kevés nazmir-ban egy miniboss tankolásához...na szerintem meg nem, és a harmadik csapattal (ilvl 340-385) simán letoltam, pedig még rendes healer sem volt, mert egy shpap volt a gyógyító...gondolom a 340ilvl miatt dps-nek mindenhol kiröhögték.
Random BG, tök állat jó....lenne, ha nem kéne cirka 18-22 percet várnom a lockommal, hogy aztán egy ru-premade team ellen "aktívan tölthessem a játékidőt"....na az is egy furmány, pl. ilyet sem tennék lehetővé...RANDOM...na a ru-premade az minden csak nem random, de ezt gondolom tudja mindenki. Szóval lehetne ezeken a rendszereken javítani, bár a jelenlegi esetben inkább a rontani lenne a helyes kifejezés. Rontani kellene a komfortizációján a csapat kereső rendszernek, automatizálni a casual / csapattalan játékosoknak, és egyfajta ilvl szintlimitet belőni erre a játékmódra (nekem személy szerint a cata casual része nagyon bejött). A progress meg ott a klánban kooperatívan, kommunikálva játszó "összeválogatott" játékosoknak, nyilván ennek is több árnyalata van, de az nem érinti az olyan fejlődni akaró lone-kat mint én. Gondoljatok csak bele, miért is lett a questeknél a multi loot? Képzeljétek el, egy world questnél sorba kellene állnod, és majd egyszer csak csinálhatod. Vagy ugyan ez, csak éppen feltétele lenne, teszem azt legyen meg az 1000 wq completed acsid, és csak akkor csinálhatsz wq-t...???na az milyen faja lenne igaz?
Nos, szeretnék arctalan, pártatlan maradni, nem kívánok senkivel sem vérre menő vitát folytatni, a hsz-t sem szánom vita indítónak, csak jól esett leírni. Peace and love...:-)"

Üdv: bypass

:R

"A globális mindenség nem tönkretehető." by Tiby

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.