Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Diarmand

senior tag

Mindenkinek köszönöm aki hozzászólt az írásomhoz akár pozitív, akár negatív, akár egyet-nem-értő vagy kiegészítő hozzászólás kapcsán! :R

Szerk: bocsánat a wall of textekért, de csak így tudok mindenkinek egy hsz-ben válaszolni :B

(#35599) Departed és (#35601) Zsolt_72 Ti ketten is azt írtátok, hogy nem baj ha nyúltak a wotból, ha egyszer azt jobban tették. Ami engem zavar - lehet a hosszúban rosszul fogalmaztam akkor -, hogy a wottól megcsömörlött egyének úgy állítják be az AW-t, mintha az egy teljesen más, külön világ lenne egyedi dolgokkal és ettől messze jobb, mint a wot. Ez az, ami nem igaz. Kicsit más (HáGé-nek volt erről egy kiváló gif-je az AW topicban), de mégis ugyanaz. Ezért nem értem, hogy ha az egyik tetszik, akkor másikat miért kell a sárga földig lealázni. Abban pedig igazad van Zsolt, hogy jól tették, hogy felhasználták ezt a hibanaplót. Talán túlreagálom a dolgot. Departed azt meg nem írtam, hogy sajnálni kellene a WG-t. Dehogy kell. :DDD

(#35600) Kean_Sorbo Ha nem fikázásnak szántad, akkor elnézésed kérem :R

(#35603) jano_77 Mi köze az írásomnak ahhoz, hogy te már szóvá tettél ezt-azt az AW topicjában? Semmi. Attól még csak leírhatom ;) Az öngól meg rám nemigen jellemző. Nem azért írtam, hogy AW féle kemperek, mert a wotban ilyen nincs és nem is volt, hanem mintegy utalva az AW-ben jellemző játékra. A gyorsabb célzás, a pontosabb tankok, a nagy nyílt pályák és a könnyebb spotolódás miatt távolabbról folyik a harc. A csapattársak meg még rá is játszanak erre a koccanásra, mikor benyomom Sherry-vel a nitrót és pöcc, megállok. Hát köszömszépen hawer. De a kerítés is rettenetesen idegesítő, mert egy blokk is keményen lelassít, de ha netán két blokkon mész át egyszerre, akkor szinte teljesen megállsz. Gyors tankokkal ez halálos.

(#35601) Zsolt_72 Szerintem Jano érti mit akartam írni, mikor azt mondtam, játékautók. Nekem nem az hiányzik, hogy koszolódjanak a gépek, meg kis horpadás, sérülés, bár tény, hogy bitang jól néznek ki az ilyen gépek lásd, War Thunder. Nekem maga a modell külseje/mérete adja ezt a játékmodell érzést. Csak nézd meg ezt a képet. Ez nem tüzérség. Ilyet raktam össze tizenöt éve modellnek a polcra. Matchbox autó. Lehet, hogy a wothoz szokott szemem teszi ezt, mert ott szinte csak nagy tankokkal játszok, amiknek van mérete. Valahogy aprónak tűnnek ezek a gépek.
    A pályákra vonatkozólag meg írtam, hogy most lépett ki a zárt béta fázisból, ezért a kevés pálya. A 24 pályának meg majd örülünk, lesz mit betanulni :)
    A klántoborzó majdani joga meg érdekesnek tűnik. Végül is így is meg lehet oldani a felvételiztetést. De ezt akkor is csak oda tudom visszavezetni - mivel ezért írtam -, hogy a fejlesztők az XVM mivoltából fakadó ellenérzéseket akarják ezzel elkerülni. Kérdés, hogy hosszútávon sikerülni fog e. Szerintem nem.
    A retrofitek feloldása meg... kinek a pap, nekem a lánya :D Ti örülhettek neki, engem sajnos nem tud megfogni, hogy rá vagyok valamire kényszerítve egy retrofit miatt.
    A bázisépítéssel kapcsolatban meg valóban elfelejtettem a csata utáni összesítőn a gift/loots fület, ami egyelőre még inaktív. Gondolom ott lehet majd nyersanyagot és egyebeket szerezni teljesítménytől függően. De mindezektől eltekintve maga a bázisépítés nem tűnik nagy wasziszdasznak, mert nem szól másról, mint két kattintásból fejleszteni egyet egy épületen. Konkrétan teljesen ugyanaz az elgondolás, mint a wot egyes perkjei és s most bevezetődő tanktapasz bónuszok. Csak másképp lett megvalósítva és persze másra ad bónuszt. Kis százalék ide, kis százalék oda.
    A modokkal kapcsolatban tényleg jó lenne egy jártas ember véleménye, bár megmondom őszintén kevés esélyt látok az általam írtak megcáfolására. Ha nincs szűrőprogram, akkor itt is lesznek modok csak nem elterjedve.

(#35606) MinionFlasH Nem is kívánok veled összeveszni semmin :) Ha másként látod, az nem baj, mert te legalább jobban élvezed akkor, mint én. Tény, hogy az írásom nem mentes a szubjektivitástól, de azért próbáltam tényeket is megfogalmazni benne, amik mellett nem lehet csak úgy elmenni. A tierkülönbségeket illetően meg csak kétszer láttam idáig +/-2 tiert, de mint mondtam, fog ez még változni. Nem azért alkották meg így, hogy csak elvétve legyen ilyen meccs, különben csak 1 lenne a különbség. Majd jönnek még játékosok és lesz sok-sok tankjuk. No, akkor kell majd felkötni a gatyát :DDD
    Itt meg azért remélem szakaszozhatunk már párat :D

(#35608) KaLeun Az MBT70 vak, mint a hegesztőpajzsos vakond (315 méter? LOL), egy kicsit is értelmesebb játékos könnyen megszívatja. Ellenben a Terminator valóban túl brutálisra sikeredett :(((

(#35616) kchryss
    A szép lányokat nem hoznám fel, ezeknek a hölgyeknek alapból más a játékhoz való hozzáállásuk. Nézegettem én is a statisztikájukat és merem állítani nem egy olyan volt, aki kizárólag azért kezdte el, hogy jelentkezhessen a szépségversenyre (kevés csata, fiatal reg). A többiek meg? Írták már előttem, hogy amíg valaki nem tudja, hogy rossz játékos, az nem tud tenni ellene. Tetszeni fog neki amit csinál és végig abban a hitben lesz, hogy amit csinál, az jó és helyes döntések sorozatát hozza meg (noob team), pedig nem. De ha felnyitják a szemét és van benne elég értelem ahhoz, hogy felfogja, amit mondanak neki, akkor hidd el nekem, megpróbál változtatni rajta. Ez az emberi alaptermészet része. Ha nem így működnénk, még mindig kőbunkókkal kergetnénk egymást. Persze kivételek vannak, akik makacskodnak és a végletekig kitartanak a maguk szerencsétlen víziójában, ergo nem akarnak fejlődni. Ez van. Ez a fejlődési folyamat lejátszódhat tudatosan és tudat alatt is.
    Gyerekként én is sokat jártam kintre focizni, habár elég béna voltam benne, de colos gyerek lévén, a kapuba mindig jó voltam (képes voltam úgy kivédeni egy rúgást, hogy fejbe rúgtam magam a labdával... estig röhögtünk ezen :DDD ) A sportban kicsit félrelátod a dolgokat. Mit gondolsz, ott nem zajlik le egy fejlődés a csapatokon belül? Miért állnak ki másképp a meccseken, miért cserélgetik a pályákon az embereket, miért kér időt az edző és beszélnek meg taktikákat vagy játékstratégiát? Nincs meg bennük a nyerési vágy? A világ összes játéka a sikerélményért van. Vagy sikerül (ero nyersz), vagy nem (ergo vesztesz). A megyei csapatok meg nem Messihez fogják mérni magukat, hanem egymáshoz és a másik csapathoz.
    Persze haverokkal más a helyzet, ott tényleg a nagybetűs élmény a fontos. De vedd figyelembe azt is, hogy ott csak ismerős arcokkal játszol, gyerekkori barátokkal, nem vadidegen csapattársakkal és idegen csapatok ellen, mert utóbbi esetben már senki nem fog úgy játszani, hogy no, csak rúgjuk a bőrt oszt "élménykedjünk".

A játék célja a szórakoztatás. Az internet korában, a mai technológiai szinten viszont ez a fogalom már kinőtte a hagyományos "játszás" értelmezhetőségét, mivel régebben, - ahogy mindketten írtuk - haverokkal ment a játék (bármilyen játék). Élveztük minden pillanatát, akár nyertünk, akár vesztettünk. De meg kell érteni, hogy manapság, mikor már Kuvaitba is két kattintás eljutni, nos, az már nem ugyanaz az élmény, mint ami személyesen értünk el a saját kis közösségünkben. Ahogy a sportban is, idegen emberek vesznek körül szinte minden oldalról és a győzelem/statisztika sokkal fontosabbá válik, mivel nem lesz más faktor ami élményt adna. Aki csak a szórakozásért wotozik, azt is zavarni fogja a sok vereség, ha nem megy neki a játék, inkább kilép (az értelmesebbje, ugye zozyk? :U ). A focinál maradva, ha a haverokkal focizol nem érdekel ha béna vagy. Na de ha idegen csapatban kell alkotnod? Nos? Ott már te is figyelni fogsz a saját játékodra nem, mert nem akarsz bénának tűnni igaz? Persze hogy igaz! ;)
    Ezen valamennyire javítanak a számítógépes játékokban elérhető közösségek, wotban klánok, ahol az ember megint "haverokkal" tud menni és megint tud röhögni a játék és a saját hülyeségein, de még mindig ott lesz a statisztika. Miért? Egyrészt mert a klánok is ezen alapulnak, másrészt az arcodba van nyomva (XVM), harmadrészt megint csak az emberi természetet tudom felhozni. Zárj össze két vagy több embert és figyeld meg, hogy előbb kialakul egy rangsor.
    A ts-en beszélgetős játszás meg már-már pótcselekvés, mert a társalgáson van a hangsúly, nem a játékon.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz Kean_Sorbo #35589 üzenetére

Mér melyik másik játék tolerálja a noobságot? :U

Srácok nekem kezd elegem lenni abból, hogy különösebb indok nélkül [moderálva] odaát a wotot, mindenféle bizonyíték nélkül, ráadásul a AW van beállítva afféle félisteni játékként. Hányingerem van pár ottani embertől. Én soha nem fikáztam az AW-t, egy rossz szót nem mondtam a játékra, maximum a botokra volt pár keresetlen szavam, de hát azok botok bassza meg. Szóval wot [moderálva], most kicsit egyenlítenék a számlán.

Nyomom az AW-t, így van már benne tapasztalatom és megmondom őszintén én terveztem egy wot vs aw összehasonlítást, de nem látom értelmét, így szimplán csak leírom a gondolataim a játékkal kapcsolatban.

Az AW-ban ugyan nagyobbak a pályák, de mégis kisebb a mozgástered, ami egyrészt marha vicces, másrészt rohadt idegesítő. Miért kisebb a mozgástered? Kean_Sorbo leírta a megoldást, mert sokkalta jobbak a célzásidők és ahogy észrevettem, pontosabbak is a tankok. Magyarán kolbászolhatsz te a terepen, kilóméterekről [moderálva] lőnek, mert nincs meg a lehetőséged, mint a wotban, hogy elfutsz pár messzi tank előtt mondván úgysincs idejük becélozni téged. Ezeknek van. Ezen felül valahogy sokkal könnyebben észrevesznek, ezt direkt próbálgattam, mert nem hittem el, hogy ennyire könnyen lehet spotolódni. Bokor mögött áll az ipse, én is kimegyek a szikla mögül a bokor mögé és voilá, már látnak. Éljen. Szóval hurrá, nagyobb pályák, de kisebb mozgástér a terepen. Vagy menj be a városba. Ha van. Vagy ha nem a térkép legszélén van pár darab épület.

Nagyon kevés pálya van, de ezt tudjuk be annak, hogy friss még a játék. PvE módban meg külön élvezet majdnem mindig ugyanazon a pályákon menni, ugyanazon botok ellen, ugyanazt csinálni. Hurrá. Fura módon mégsem fikázza ezt senki, bezzeg mikor wotban egy nap háromszor ugyanazon a pályán mész jön a FU WG, kabbe SerB, hát srácok, gratulálok hozzá. Sajnos a PvP pályák kialakítása is olyan, hogy nagyon messzire is lehet lőni különösebb fedezék nélkül, ezért jobb ha nem látják a tankod. Megjegyzem írta is valaki odaát, hogy AW-ben a legjobb ha nem látnak. Mi következik ebből?
    Ne szaladjunk ennyire előre. Kean testvér írta, hogy Wot-féle spotterek. Vonatkoztassunk már el a wot-tól ..sszameg. Mert ha ott vannak tomato-k, azok csak és kizárólag a wotból mehettek oda igaz? Hát persze, sőt, mi küldjük oda őket, hogy elrontsák a játékotokat. De ha már wot-féle spotterek, írjam én is, hogy minket meg az AW-féle kemper nyomorékok szívatnak? Mivel kisebb a mozgástér, hány tankot lehet kempelni látni? Sokat. Hány olyan csatám volt már, ahol egy vonalban felállt a csapat és várta a sült galambot. Éljen!

De haladjunk tovább. Írták már mások is, hogy ugyan szép a játék, tényleg az, de a tankok megjelenítésében nincs meg az átütő erő. Mit akarok ezzel mondani? Olyan a kisugárzása a gépeknek, mintha játékautókkal furikáznék körbe-körbe, de nézzétek meg képeken vagy játszatok pár kört (így jobban kijön), ha nekem nem hisztek. Lehet, hogy valami effekt miatt látom így, vagy az arányok vannak elbaszva (valahogy nincs meg az egyensúly a tankok, épületek és a civil járművek mérete közt :F :). Erre a játékautó feelingre meg csak ráerősít az, hogy az MBT és az artyk kivételével ez egy rohadt nascar verseny. Csak úgy száguldoznak a tankszerű izék a pályán, ezzel egy borzalmasan arcade feelinget adva az AW-nek, ami szvsz nem tesz jót neki. Értem én, hogy ezek már modern, gyors gépek, de így kicsit elveszik a tankos játék életérzés.

Evezzünk durvább vizekre? Jöjjön a cunami? Legyen hát! Kimerem jelenteni, hogy az Obsidian, kegyetlenül átveri az AW játékostársadalmát. A Wargaming az Obsidian által folytatott marketingstratégiához képest cumizó kisfiú szinten van. Miért? Mivel kerek perec a WoT hátán kíván felkapaszkodni a játék, de nem akárhogyan! Nem elég, hogy szinte egy az egyben lemásolták a WoT-ot, különösebb innováció vagy beleölt fejlesztés nélkül, nem, úgy próbálnak játékosokat átcsábítani, hogy konzekvesen arra feküdtek rá, azt változtatták meg, amik miatt a legtöbbet sírnak a wotosok. Lásd, végtelen garázshely. 10 (15%) RNG. No-Mod-Policy. No Public Stat. Arty Changes. Erre büszkék.
    Mivel olyan időszakot választottak maguknak, ahogy érdemben több a változás a tankok közt, persze, hogy ezt részletesen megoldották, de erre rá voltak kényszerülve, ez nem volt kérdés hogy megcsinálják. De hol az érdemi változás, ami miatt nem kellene copy-nak hívni a játékot? Merre keressem? Ott van a War Thunder, az mert merőben mást alkotni, mint a Wargaming, joggal féltek is tőle az open béta idején, emlékezzünk csak vissza a nagy akciókra két évvel ezelőtt. De az AW? Kérlek titeket, mondjátok már meg, hogy mikor is voltak ezek az akciók, valahol október nyolcadika körül kellett volna lenniük nem? De. És voltak? Nem. Miért? Mert a Wargaming is látta amit én, hogy az AW egy full másolat és konkrétan nincs miért tartaniuk tőle, hiszen ami ott van, azt már ők megcsinálták évekkel ezelőtt. Ez olyan, mint ha vesz valaki egy Samsung Galaxy 4-et, majd kicsit később kijön a Samsung Galaxy 4.2, nem fog váltani. Minek is tenné? Azért az elhanyagolható fejlesztésekért?
    Bekker még a csatatöltő képernyőkön is találkoztam egy az egyben a wotból vett tanácsokkal. Még a gyors gombos parancsok is ugyanazokon a gombokon vannak! F7 - Help! F8 - Reloading! F5 - Affirmative! C - újratölt. Még egyes pályák is hasonlítanak! Khm... Abbey?
    Sokan azt hiszik, hogy a minimális fejlesztések miatt, jobb játék. 10% (15%) RNG ide vagy oda, ugyanúgy képes vagyok mellélőni akár közelről is fullos célkereszttel. Ez van, nem fogom emiatt szidni a játékot, ahogyan a wotot szidják emiatt. Ó jaj, majd kifelejtettem a [moderálva] huszárok kedvenc jelmondatát! Mit is írt ughhh fórumtárs anno az AW topicba? Ez nem a másik tankos játék, itt mindig a célkörön belül landol a lövedék
    No kérem. Bizonyíték? Hol keressem? Merre találom? Mennyi aranyat fizessek az első embernek, aki küld nekem egy olyan replayt, amiben világosan látszik, hogy a célkörön kívülre megy a lövedék? Egyetlen esetben fordulhat ez elő a játékban, ha késik a szerveroldali célkereszt. Tudom, mert velem is történt ilyen. De ezer csatánként egyszer. De az, hogy célzol egy tankra és nem találod el a tankot, de a célkörön belül esik le a tank elé/mögé/fölé, az nálam nem egyenlő azzal, hogy jaj kötsög WG átvert és manipulálta a játékom. Aki ezt hangoztatja, az Gubicza Danika szintjén tolja, hogy amint meglát egy tankot, paff, már nyomja is az egeret és az AW ebben partner a gyors célzás miatt. Jaa, hogy a wotban kicsit várni kell a célzással? Én kérek elnézést tőletek.
    Meg hogy a béna wotos tankállomány oda is beszivárog? Eszem megáll. Ezt is írtam már, de leírom újfent. Ti tényleg elhiszitek, hogy minden egyes online MMO játékhoz külön-külön emberállomány létezik? Akik még keverednek is egymással, így szülve olyan elfajzott egyedeket, mint odaát a konstans wotfikázók? Na ne szórakozzatok már velem. Nem a wotos emberállomány teszi tönkre a pvp meccseiteket, hanem maga az az állandó játékosállomány, ugyanaz az emberanyag, ami az összes MMO játékkal játszik. Ha nem lenne wot, akkor is megfigyelhető lenne egy színvonalcsökkenés a növekvő játékosállománnyal egyetemben. Ha nem lenne wot kit szidnátok? a Battlefieldeket? Vagy a CoDokat? Vagy az MMO RPG-ket?
    De térjünk át a statisztikára. No Public Stat Policy. Jó ez? Szükség van erre? Tisztában vagytok azzal, hogy minek a rövidítése az MMO? Hagy segítsek Massively Multiplayer Online (Game). Lehet szótárazni.
    Azért játszik az ember MMO játékokkal, mert - merem feltételezni -, más játékosokkal együtt akar játszani. Más emberi játékosokkal. Ennek egyenesági következménye a kialakult versenyhelyzet a meccseken, legyen szó FPS-ről RPG-ről vagy TANKozdáról. (aki többet akar tudni a témáról olvasson utána Neumann János játékelméletének) Ugyanazért játszik az ember MMO-t, amiért single playert is. Hogy nyerjen. A különbség mindössze annyi, hogy botok vagy más emberek ellen játszol. Ha pedig MMO-t játszol, akkor tudomásul kell venni, hogy valahogy jegyzi a játék, hogy mennyire vagy jó. Van statisztika az AW-ben is. Lehet nézegetni, hogy mennyire vagy fasza, mekkora az e-kukid, csak ezt nem látja más. Egyelőre. Ugyanis tervezi az AW, hogy bevezet egy Ranked rendszert a klánoknak, de előbb vagy utóbb a játékosoknak is lesz ilyen, ergo lesz nyilvános statisztika. Persze az Obsidian kínosan ügyel arra, hogy meccs közben még csak véletlenül se lehessen látni, hogy kikkel mész együtt, mert tévesen azt képzeli a fejlesztőcsapat, hogy a wot közössége az XVM miatt olyan amilyen. Ez nem igaz. Attól, hogy nincs XVM az AW-ben, még ugyanannyira megy a noobozás, a fikázás a cseten meccs közben, mint a wotban, néha még jobban is.
    De ha már klánok. Nem fogja tudni elkerülni a játék, hogy meg lehessen nézni a másikat, különben szerencsétlen klánok arra lennének rákényszerítve, hogy photoshopolatlan képeket kérjenek jpg formátumban a csatlakozni kívánó delikvenstől. Hogy micsoda? Mit mondtok? Hogy a klánok haveri alapon is mehetnek? Télleg? És aha azt mondom, hogy már készül a global map, ahol hemzsegni fognak a hardkór klánok? Ahol majd kialakul egy ranglista, ami alapján már majd meccs közben is be lehet lőni, hogy kikkel mész együtt? No? Fel kellene fogni, hogy a statisztikának közösségépítő hatása van. Aki ezt tagadja az nem ismeri a szót, sport. És itt most nem arra kell gondolni, hogy mire vered az e-dákót, hanem arra, hogy ha eredményt akarsz elérni, akkor tudj válogatni. Vagy Ti szívesen játszanátok vele, ha minden esetben suicederként futnék elsőnek meghalni? Igen? Félre a kamukkal uraim! Akinek ez nem fontos az meg menjen csak a lelketlen kooperatív single pvp-ben.
    De ha már No-Mod-Policy is van, valaki árulja már el nekem, hogy mi akadályozza meg a professional moddereket abban, hogy [moderálva] modolják az AW-t? Mi? Lehet hogy tévedek és én is feltelepítettem a gépemre a játékkal együtt valami mini atombombát, ami ezt megakadályozza. Nem értek a modoláshoz egy fikarcnyit sem, úgyhogy ha tévednék mondjátok meg. Ha csinálnék ide is egy Tundra modot, de nem hozom nyilvánosságra, akkor büntit kapok? Egyáltalán tudja a játék, hogy modoltam? Felismeri? Mert ha nincs egy szűrő, ami ezt figyeli, akkor a No-Mod-Policy annyit ér, mint halottnak a csók. Haverok közt meg mehet a mod bugázás.
    Kicsit vissza a statisztikára. Aki azt merészelte mondani, hogy nem idegeskedik a játékon, mert nincs benne public stat, az hazudik. Vajon hány AW topicbeli ember égne el az igazság tüzében, ha megkérdezném őket, hogy megszoktátok e nézni a statisztikátokat az AW Dossier paneljén? A felük? Az összes? A játékos attól játékos, hogy szeret nyerni és szereti megosztania amije van, amit elért. Ezért teszitek be oda is a csata utáni összesítőt, mert büszkék vagytok arra az aktuális meccsen elért statisztikára, amit megkaparintottatok. Nem zavar vagy nem érdekel a stat? Akkor ne rakj be képet, ne beszélj róla és elhiszem. Vagy nem. Akkora képmutató emberek vannak sajnos az AW topicjában, hogy hihetetlen.
    PvE. Imádom. Élvezet minden perce. Komolyan. Írtam fentebb, hogy ez rosszabb, mint a robotolás egy [moderálva] stock tankkal a wotban, mert egész egyszerűen nincs benne változatosság. Mindig ugyanaz történik. Hell Yeah! Aki meg majdnem kizárólag csak PvE-t játszik, az lesz szíves NEM fikázni a wotot és NEM isteníteni az AW-t, mert nincs összehasonlítási alapja. Aki PvE-zik az kooperatív Single Playert játszik (értelmes sztorimód nélkül, kb a Quake 1-hez tudnám hasonlítani, csak szebb) és mint SP, azt ne vesse már össze egy MMO-val. Köszönjük.
    Azt írtam, hogy kevés újítás az AW-ban. Ez így igaz. Vannak köztük jó és vannak nagy hülyeségek, ilyen pl az arty megváltoztatása, ami megmondom őszintén nem rossz, tetszik az ottani megvalósítás, bár érvényesülni kétségkívül nehezebb. (ezt kiegészíteném annyival, hogy akik azon sírtak, hogy a wotos arty nem realisztikus, annak üzenem, hogy a AW-s sem az, mert ha telibebasz bármelyik arty az AW-ben találhatók közül, a Jupiterig repülnél... erről ennyit). A hülyeség kategóriába teszem viszont a retrofitek feloldását (wotos megfelelője a felszerelés), amihez olyan tankokkal is játszanom kell, amikkel semmi kedvem. A bázisépítés meg nagyon jól hangzik, de kimerül abban, hogy a napi 100, egy kattintással begyűjthető nyersanyagból építünk épületeket, amik igen veretes 1-2-3% bónuszokat adnak, mint wotban a BiA. Parancsnok megoldás viszont tetszik, hogy nem ragad be a csatába, mert ő hazulról irányít, bár most én is küldhetném a kis fikapöcköket, hogy mekkora hülyeség ez már, hiszen a tankparancsnok a tankban ült, de mindegy is. Ja és igen, rohadtul nem +/-1 a tierleosztás, hanem +/-2. Ne terjesszük a hülyeséget. Ahogy nő a játékosszám, ez jobban kiviláglik majd. Mi van még?
    Árkádosabb a játék, több a fölösleges rohangászás a nagyobb pályák és a gyorsabb járművek miatt, csőpályák itt is vannak, a fák teljesen feleslegesen lassítják le jelentősen a játékos járművét, értem én a mágikus realitást, de idegesítő. Hogy meneküljek el ha közben a fákat kell kerülgetnem, különben egy nyomorult erdő miatt halok meg? A hangokkal sem vagyok kibékülve vagy nagyon halkak, vagy apró putyogtatások még a nagy durrantókból is.
    Ettől eltekintve nem rossz játék az AW. Élvezek ezzel játszani, de látom a hibáit és képes vagyok ezeket fel és elismerni, nem védem a játékot úgy, mintha a saját ivadékom lenne. Azonban az Obsidian hozzáállása ehhez az egészhez legalább annyira zavar, mint másokat a WG nemtörődömsége. Pont annyit változtattak a játékon, hogy ne kelljen pereskedniük a WG-vel. Nekem ez mindent elmond róluk.

[ Módosította: Mate ]

• Diarmand

senior tag

válasz emre #35578 üzenetére

Hát én nem érzem a különbséget. Olyan hülyék vannak ott is, hogy valami hihetetlen. Magyarán nem tudom mit szeretnél megmagyarázni, de ott is vannak fogalmatlanok bőséggel, te is lecsíráztad mindet mikor a T54-gyel aprítottad őket :D Éreztem ugyan az akaratukat, de csak azt, hogy most kurv*mód ki akarnak kapni :C

(#35580) Tomi0703 Most kicsit ráálltam az AW-ra, hogy jobban belelássak azokba a dolgokba, amik miatt annyira istenítik és a topicot is olvasgatom mellé, többek közt azért, hogy lássam mennyien képesek különösebb ok nélkül szarozni a wotot, magad is láthatod.

(#35579) jozefgucci1 Dehogy ugyanolyan a két játék, ezt kikérem magamnak az AW-sok nevében is! Max 10% különbséget illene észrevenni :DDD

• Diarmand

senior tag

Vacsora közben olvasgattam az AW topicot és ezen megakadt a szemem:

"de, ha vesztünk AW ben 15-2 re akkor is érződik az akarat a játékosok részéről, nem mint WoT ban hogy rátette a macskát a billre és úgy játszik"

Tényleg ennyire naivak az emberek? Képesek ezt is megmagyarázni? Nem akarok én megbántani senkit, de ez a szintű elvakultság, komolyan mondom, hogy klinikai eset. :( Érződik az akarat? Mi az isten akar ez lenni???

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz jozefgucci1 #35368 üzenetére

Majd hazulról teszek be képet, amúgy Serene Coast volt a pálya, nem Tundra :)
    Egyébként ahogy írod, olyan meccset még nem láttam, mint ott. Ismeritek a pályát, lenti kezdésnél medek balra el, heavyk jobbra el. Pár röpke pillanat és látjuk, hogy a heavyk megállnak, majd fordulnak vissza és ugyanez játszódik le a bal oldalt. Az összes med, light meg a rák tudja mi, konkrétan mindenki visszajött a bázis köré védekezni (meghalni...). Mint valami cw retard kemp, hihetetlen.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz jozefgucci1 #35336 üzenetére

Olvastam a "cikket". Azt tudom erre mondani, hogy egy kurva nagy kamu az egész és aki tényleg elhiszi, hogy ezt komolyan gondolta a levél írója (már ha tényleg levélben kapták és nem ők maguk írták akik szóltak erről Jacktornak), az magára vessen. Valahogy egyértelműen látszik, hogy valaki(k) kegyetlenül röhögnek azon, hogy mennyire komolyan veszik az emberek a levelet.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz galervin93 #35291 üzenetére

Nem artyzom :D Amúgy jogos.

(#35290) szbalogh Ruszki vót mind, igaz? ;]

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz jr1994 #35286 üzenetére

Köszönöm! :R
    Így van, nincs BiA. Én nem szeretem a BiÁ-t, mert az a kemény 2,3% amit ad, az kb a nullával egyenlő. Pontosan tudom mit ad hozzá a tankokhoz, mivel anno bementünk tesztszerverre és azonos legénységű tankpárokat teszteltünk, persze az egyiken BiA volt álca helyett. Picurkát gyorsabb lesz a tank kétszáz méteren (max fél tankhossz folyamatosan nyomva a w-t), nüansznyit pontosabb stb... de annyira minimálisak ezek, annyira kicsik, hogy én majdnem értelmetlennek tartom. Ott szoktam felrakni a perksort, ahol már nem látok más értelmes slotsort kirakni semmiből, oda mehet. Pl az E100-amon is fejlődik egy BiA sor, de már negyedik képzettségként. Ventillátort meg végképp hanyagolom szinte mindenről, mivel mindig van más hasznosabb annál. Asszem kizárólag az E100-amon van venti, mert az EGLD-nek nem látom értelmét rajta stabi mellett. Az Obj meg igen, nyitott, de mint láthatod más az oka, amiét nincs BiA.

Többek közt ezért sem értem, mikor xyz nagyban javasolja itt, hogy de hát képezd át az első skill sort Testvériségre, mert az milyen jó. Ez biztos valami vicc, csak én nem értem. Full javítás+lámpa, full álca, Sima Utazás+Pillanatkép+Lámpa+Bizt. Elhelyezés+Helyzetfelismerés. Ez három olyan slotsor, ami messze többet ér első sornak (a megfelelő tankokon persze), mint egy rohadt testvériség. De hát nem mindenki akar nyerni :DDD

• Diarmand

senior tag

Egy hét kihagyás után ez jól esett :D

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz szallasi007 #34968 üzenetére

Jó kérdés.
    Valahol ott az igazság, hogy az ember ezt szórakozásnak fogja fel, amit teljességgel meg tudok érteni, hiszen ez játék és/vagy hobbi. Amit viszont már nem tudok elfogadni az az, amit te is írtál, hogy semmit nem lehet úgy játszani, hogy legalább egy picit ne néznék utána. Természetesen ez nem csak a játékokra igaz, elég megnézni a fiatalokat a grundon mikor fociznak (vagy már elmúltak azok az idők mikor még kijártak a szabad levegőre? ;] ), hogy akit mindig legutoljára válogatnak be, az egy idő után vagy nem focizik velük hanem mást csinál vagy egyre jobb lesz a pályán, de olyan nincs, hogy egy gyerek azt csinálja a szabadidejében amit nem szeret és nem tud! Ellenben a felnőttek (25+) jelentős része szarik mindenre a wotban, nem tudja mi miért van, mit miért tesz, de mégis nyomja, ergo, szellemileg lealázza egy őket egy kisfiú.
    Origamizni sem fogok úgy, hogy nem nézem meg mi az amit hajtogatni akarok, hogy aztán károgjak, mert nem repül a hajtogatott tankom. Csinálhat az ember bármit, egy kis időt rá kell szánni arra, hogy valójában mi is az amivel foglalkozik. Hobbi autóbütykölés, makettezés, figurafestés, sport, edzés, bármelyik videójáték, rajzolás stb... nem megy úgy, hogy "csak kattintgatok aztán lesz ami lesz". Egyedüli kivételek talán a 100%-ig randomra épülő kockadobásos társasjátékok :DDD

Más. Még mindig nagyon tetszik ez a SU-122-54, majd írok is róla pár sort ha fullos lesz. Ez meg most jött össze. A normál AP-m elfogyott, ezért azt vettem észre, hogy arannyal lövök, de HE is ment a levesbe a kis hp-és Béla ellen :)

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34962 üzenetére

Kikérem magamnak, én még csak Padawan vagyok :DDD

Nekem nincs azzal problémám, hogy széltében és nem felfelé terjeszkednek. A T11+ azt jelentené, hogy még jobb páncél, még jobb ágyú és ugye a modernebb gépeknél megjelenik az új fajta páncél ami nem lenne kompatibilis a mostani wotban használható lőszerekkel.
    Az AW meg valóban szép, bár az optimalizáltságot kicsit kétségbe vonom, mivel elég sokan panaszkodnak, hogy erőmű kell alá, de legalábbis erősebb gép kell, mint a wothoz. Azt meg poénból jegyzem meg, hogy vannak akik panaszkodnak a wotra, hogy így meg úgy szarul fut nekik, de bezzeg az AW tökéletesen megy náluk, hát persze hogy így van :U
    Én sem akarom itt fényezni a wotot és az AW-val sincs semmi problémám, csupán némelyik ott lévő tag elitista hozzáállása tud zavarni, miszerint az AW csili-vili-szuperfasza, a wot meg hiperszar. Mert csak.
    Poén2: vannak akik már hónapokkal ezelőtt kifejtették az AW topicban, hogy ők aztán soha többet wot, uninstall meg miegymás és mégis játszanak ezzel még mindig. :U Miről beszélünk?

Ami a WZ-111-et illeti meg én mondtam, hogy gyere velem szakaszba ;]

• Diarmand

senior tag

válasz szallasi007 #34960 üzenetére

Ahogy Bingisz is írja, valóban érdekes és izgalmas dolog figyelemmel követni az AW topicot. ;]

Sokan azt nem értik meg, hogy nem attól rossz a WoT, hogy ilyen-olyan hibái vannak, amik igazából nem is hibák, hanem a megfelelő játékmechanikai tudás hiányában beképzelt baromságok (lásd ezt a friss hozzászólást...), hanem a sok gyenge játékos miatt. Ehhez kapcsolódik, hogy anno már kifejtettem itt, hogy ez a játékosállomány "betegség" az összes ingyenes MMO-t sújtja.
    RNG az AW-ban is van, ott is lesznek úgynevezett "szopóágok" stb... aki figyeli a topicot az már láthatja annak jeleit, hogy ami miatt annyian szidják a WoT-ot, az kezd ott is jelen lenni és garantálom, hogy ez csak sűrűsödni fog. Már várom az első hozzászólást, amiben valaki leírja, hogy "visszaveszi játék az eddigi győzelmeit", vagy hogy "nem hagy a játék nyerni", vagy mikor jelenik meg a mágikus hatalommal bíró szó, a manipuláció.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz Kakumix #34953 üzenetére

Jogos, kihagytam a repeszt, bár nem lőnek azzal olyan sokszor szerencsére. Na nem mintha ez közelebb vinne a háromszoros pattintáshoz... A béla oldala meg sajnos vékony, meg már mindenki rászokott arra, hogy vagy a tornyát pusztítja vagy rátöltik a 330-as HEAT-et és akkor megy az alja is.

(#34954) emre Pedig szívesen kölcsönkérném a Maust és a Bélát is, mert valahogy olybá tűnik, hogy azokkal könnyebb lenne a pattintós küldi, mint az E100-zal.

(#34955) +SoulRiever- Épp azt magyarázzuk, hogy nem lehet feljelenteni senkit akárhogy csak és kizárólag akkor ha egy csatában voltál vele és akkor is vagy a csatában vagy a csata utáni összesítőn. Másképp nem lehet.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz emre #34938 üzenetére

Bakker! Minden titszeletem a magáé :R

Nekem sosem fog összejönni a háromszoros pattintós, csak egy E100-am van rá. 8100-at pattintani azzal művészet, mert vagy nem lőnek ha úgy állok vagy jön a HEAT orkán... :(

• Diarmand

senior tag

válasz kchryss #34928 üzenetére

Sejtettem. Azért köszönöm!
    Jr1994, nálad nem lehet, hogy a modok kavarnak be? Más ötletem nincs :F

Más. SU 122-54. Komolyan mondom sírtam amíg azzal az ágyúval játszottam, amit a SU101-ről hoztam, de aztán meglett nagy. Hogy is mondjam. Naszóval.
    ÚÚÚÚÚRRRIIIISSSTTTTEEEEEEN DE BETEG EZ A TD :DD

Aztarohadt! A nagy ágyúval nemhogy megtáltosodott, ez újraírja az univerzum törvényeit :DDD :DDD Ez brutális! Hát ez eszméletlen, mennyire jaú!
    Hogy szenvedtem a kis fostos ágyúval, mennyire nem voltam hatással a meccsekre... de jött a megváltás :C

Két meccsem volt az új ágyúval eddig, abból ez a második.

Mondjuk az elsőben is 4k felett lőttem és nem is kellett megerőltetni magam hozzá, egyszerűen ezt adja az ágyú. Pusztító! :D

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz SoulReaver #34920 üzenetére

Pár hónapja kérdeztem már ezt, de akkor nem tudta senki megmondani, úgyhogy megkérdezem újra, hátha most igen.
    Hogy lehet valakit feljelenteni úgy, hogy nem voltam vele egy csatában? Tudtommal az a metódus, hogy vagy a közös csatában, vagy a csata utáni összesítő képernyőn, azon kívül sehogy, mert bannoltattak már ki embert úgy, hogy egy klánt ráuszítottak reportokkal.
    Szóval hogyan lehetne végrehajtani a kérésed? Nem mintha akarnám :)

• Diarmand

senior tag

válasz xAttilax #34902 üzenetére

Az AT15A csak addig vezette a legszarabb prém tank listát amit nem kapott hp buffot és kedvezményes MM-et. Így viszont állat is gép lett. :)

Más. Kiveszem a pipát a sebezz 4k-t küldetésből és átrakom másra, erre nem összejön a következő meccsen? Eszem megáll...

replaly

• Diarmand

senior tag

válasz Tomi0703 #34828 üzenetére

Ellenem egyszer Windstormon akart megfulladni, de vízbe csúszás közben kilőttem :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz zsolthee #34823 üzenetére

Meglestem a videót. Azért ne ebből indulj ki, ennyire retardált ellenfél ellen nem volt nehéz dolga. Az IS7 ajándékba adta magát, az E4 oldalt állt neki, dombszélen keresztül rusholó lóri, stb... hagyjuk már.
    Azt meg sem említem, hogy fingjuk nem volt hol kellene lőni.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz zsolthee #34823 üzenetére

Azt azért ne felejtsük el, hogy minden egybe véve nem egy jó közepes tank.
    Azért nem jó, mert az alapvető med feladatokat képtelen ellátni a sebességkorlátozása miatt. Ha valahová gyorsan kell odaérni, akkor nem te leszel az. Ha olyan helyzet áll fent, hogy van három gyors med az ellenfélnél (lényegében bármi más az fv-n kívül top tierben) vs kettő gyors plusz te és mind az öten (te nem, mert lassú vagy) futni kezdenek a kulcs pozíciókba, akkor a ti két medetek jelentős hátrányban lesz az ellenfél létszámfölénye miatt s ezen meccs is elmehet. Ilyen pl Mines domb, Tundra domb, Karelia domb vagy akármi más.
    Támogatni és sniperkedni vagy jó. Csakhogy a támogatás feltétele az, hogy a csapat is tegye valamennyire a dolgát, mert ha nem teszi, akkor nem Te leszel az, aki az FV medben ülve megváltja világot. Miért? Mert lassú vagy és mert nincs toronypáncélod. Oké, van tíz fok csőlehajlás. De ha egyszer nincs mellé páncél és még egy kis kalap is ott virít? Sajnos a lassúsága az, ami miatt nincs meg benne az a potenciál, aminek egy közepes tankban meg kéne lennie. Hiába veszel észre egy rést a pajzson, ha messze vagy, esélytelen vele próbálkoznod. Falkázni sem lehet olyan jól, mert lehagynak. Elfutni és a másik oldalt próbálkozni, mert rögvest áttörnek? Érdemesebb inkább maradni és küzdeni halálig...
    Előnyei, hogy brutális teste van, volt, hogy kétszer levettem egymás után a JagdpanzerE100-at közelről, az autoaim-es batchetek esélytelenek LEL és hogy olyan, mint az elektromos robogó. Bekapcsolod és megy. Csak maximum negyvennel.
    Nincs meg benne az az áttörő erő, ami a többi medben igen. Mert lassú.

• Diarmand

senior tag

válasz zozyk #34765 üzenetére

Az ember mindig jobbat vár... :(((

Tomi0703 (#34764)
    Tudom, hogy nem így nyomod, de vannak ilyenek is.

• Diarmand

senior tag

válasz nyunyu #34732 üzenetére

Ja tényleg, a KV4, el is felejtettem. Nos igen, tőle nem sajnálom a HEAT-et ha szemből akar nekem ugrani :D
    Amúgy meg nem száz méterekről harcolászok a WZ-vel hanem megyek előre mint a barom, ha top vagyok. Közelre meg teljesen jó az ágyú a nyolcasokhoz. Ha meg mégis messzire lövöldöznék, akkor úgy választok célpontot, hogy vigye a normál ammo.

(#34734) Tomi0703

Senki nem fog megkövezni érte, mivel kb amióta van WN8 meg XVM mindenkinek a sebzés az első :DDD
    Nekem a win. Persze ha lehet lövök én is amit csak tudok, de mint írtam, nekem nem mániám becsicskulni valahol a többiek mögött, majd miután meglett a lila WN8 sebzésből, kb leszarom a csapatot, mert van ilyen ember, nem is egy. Egy csicskusz DOGS-ostól hallottam ts-en, hogy ő aztán nem fog meghalni a csapatért, mert ő meglőtte a maga kis lila WN8-át T67-ben, innentől meg megdögölhet a csapat, ő nem fog visszamenni védeni. Szánalom...
    Az meg evidens, hogy ha sokat sebzel könnyebb nyerni is, csak jó helyre kell lőni :D Vesztes játéknál meg persze, hogy jóleső dolog magunkat látni az első helyen.

(#34736) h1mpi

No igen, a gyenge ágyút valamennyire tudja kompenzálni az armor. Ha tetszik neki, akkor hajrá, én sajnos már meguntam, de amíg tetszett és élveztem vele menni, addig állat volt.
    Btw én sose heavyként használtam, hanem a med útvonalakon mentem mindig, mert a többi nyolcas medet lenyomja, mint a bélyeget középtávolból. Aztán meg sniperkedés halálig vagy áttörni valahol, meccse válogatta.

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #34729 üzenetére

Lehet, hogy prémfiókkal hoz annyit, de aki nem tudja hová vigye a gépet a pályán, az sokat fog arannyal lőni, ami meg elviszi a nyereség jó részét.

• Diarmand

senior tag

válasz nyunyu #34726 üzenetére

Nekem is a sebessége tetszik nagyon. Sima talajon olyan, mint a többi heavy, lassan gyorsul és kicsit lomha, de ha kap egy kis lejtőt, akkor nagyon megugrik a sebessége és lehagyja a többi nehéz tankot és jól is tartja a megszerzett pluszt, csak a hegyet kell vele elkerülni :D
    Az ágyút már megszoktam rajta, szinte mindig van lehetőség oldalba kapni az ellenfelet, meg azért nincs annyira sok heavy amit ne vinne szemből alaplőszerrel, talán csak az IS3 trükkös. Ha meg nagyon jönnek és nagyon nyerni kell és nagyon egyedül vagy, akkor azért a 250-es HEAT pusztít. Persze csak szemből és hátulról :DDD

(#34727) Tarill Nem elég hozzá az elégséges pályaismeret, alaposan kell ismerni a lankákat, különben a csőlehajlás megviccelhet. 1v1-re sem kimondottan alkalmas a lassú töltés miatt, nem kezdőbarát tank. A Panther 88 jobb választás abból a szempontból, hogy kezesebb, nehezebb vele hibázni, könnyebben ráérez az ember. Hátránya, hogy kicsit Average Joe szindrómás, szóval semmiben sem kiemelkedő.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz Tomi0703 #34720 üzenetére

Ha abból indulsz ki, hogy javasoltam a CDC statom megnézését, akkor tévedsz :)

Hidd el, nekem sokkal fontosabb a győzelem, mint az, hogy elégedetten dőljek hátra csak azért, mert lesebeztem a magam háromezrét egy bukó tízes meccsen. Ha az kell, hogy vonjam magamra az ellenfél tüzét, mert csak így mer megindulni a fél csapat, akkor megteszem még úgy is, hogy csak kétszázat lőttem, teszem azt batchat-tel. Aztán ha kilőnek, ez van, de nyertünk. Nem járok én fel heti ötvenszer a noobmeter-re, hogy csekkoljam mennyi retardkodtam a héten. Ráadásul semmilyen statisztika mod nincs fent, sem xvm, sem session stat mod.

• Diarmand

senior tag

Csak én játszok úgy a wot-tal, hogy nem különösebben érdekel, hogy mit változtatnak, milyen dolgokat eszközölnek, mit vesznek ki, mit tesznek be, még a WN8-at is leszarom, mert csak egy jót játszani jövök fel? Igen, én is megnézem a változtatások listáját minden alkalommal, hogy képben legyek, de ennyi. Nem rágódom rajta, nem keletkezik felesleges gyomorsavam, nem verem a nyálam és a seggem a földhöz, nem mutogatok ujjal senkire, nem szidom az ukrán fejlesztőket (LOL), nem élvezkedek az AW-ra, nem fröcsögök, mert elrontanak/javítanak egy tankot.
    Nincs csőlátásom, szerintem nem csak a ruszki tankokat buffolják, tudom, hogy nem csak négy térkép van a játékban, azt is tudom, hogy ha belő az arty, akkor az javarészt az én hibám, vagy hogy ha mellélövök, akkor az a játékmechanika miatt van, tudom hogy nincs olyan, hogy szopóág, tudom mikor kell abbahagyni, tudom, hogy az aranylőszer a játék része, tudom, hogy miért nem spotolnak fel/spotolok fel valakit, tudom, hogy nem manipulálnak semmit, el tudom ismerni ha hibázok, még segítek is másoknak és tudok röhögni a bénázásaimon.

Biztos bennem van a hiba.

Lehet, jobban élvezém a játékot, ha tudnám, hogy a fehéroroszok fővárosa Ukrajnában van, hogy az arty minden esetben képes belőni, mert csal a játék, hogy a szopórolleren csak én gurulok, ha tudnám, hogy E100-zal a kempelés a kifizetődő, hogy a víz adja a legnagyobb camót, ezért belegurulok, ha tudnám, hogy a piros vonal a pálya szélén csak azért van, hogy a fizető wg bérencek megölhessenek, ha tudnám, hogy az aranylőszert csak a prémium fiókosok vehetik meg vagy hogy a ruszkikat mindig buffolják a németeket meg csak nerfelik, ha tudnám hogy semmit nem fejlesztenek csak verik a botkormányukat hawaiin, ha tudnám, hogy a repesszel mindig lehet sebezni ezért azt kell lőni, ha tudnám hogy a flankelés bázisvédelmet jelent, hogy a végsebesség növelésétől gyorsabb leszek az emelkedőn...

Ha ezeket tudnám lehet jobban élvezném a játékot. :U

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

Elképesztő, hogy mennyi primitív ember van a magyarok közt is, elég csak az új wotinfos hír alatti kommenteket elolvasni. És még a lengyeleket szidják egyesek.

Komolyan mondom, hogy nincs ötszáz évünk a bolygón ha a generációk ilyen mértékben hülyülnek.

• Diarmand

senior tag

válasz xAttilax #34501 üzenetére

S dicső tetteim, ím legendává válnak :C :C

Megfulladok a röhögéstől így éjszakára :DDD :DDD :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz Linkin #34479 üzenetére

133ezerből nem maradt semmi? Roppant eredményes valóban...

• Diarmand

senior tag

válasz robogo81 #34466 üzenetére

Asszem az volt az. Talán az egész tank a mostani KV2 volt csak tier ötben. Mehettél a 152-es trollgunnal vagy a 107-es durrantóval. Tier ötben konkrétan nem volt ellenfele maximum egy másik KV, de felette is sokan féltek tőle :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz SoulReaver #34459 üzenetére

Nem játszottál még akkor, mikor a régi ötös KV volt kb a játék királya?

• Diarmand

senior tag

válasz SoulReaver #34451 üzenetére

Arra gondoltam, hogy akkor volt jó, mikor még nem szedték szét KV1-re és KV2-re. ;)

• Diarmand

senior tag

válasz kchryss #34344 üzenetére

Előnyt annak ad, aki ki tudja ezeket használni. Lehet, hogy rengeteg player használja az egész modpackot, de nagyon kis részük tudja valóban kihasználni a kapott előnyöket.
    Akkor ez volt a sok num lock amit emlegettek áháá :DDD

Ne spilázd túl a dolgokat, maradjunk a realitás talaján. Értem ezalatt, hogy szép és jó ilyeneket kijelenteni, hogy "ha látom, hogy gyenge pont közelébe ér...", de hidd el nekem eksön közben nem fog megállni az idő, hogy azt nézegesd a tankodon (szemből!), hogy hová mutat a lézercsík. Van szemünk, látjuk hova akarnak lőni.
    A térképen merre néz dolog érdekes és bevallom hasznos is, bár nem használom. Sajna kerültem már olyan helyzetbe, hogy nem tudtam merre néz az ellenfél és gyorsan kellett döntenem ezért kénytelen voltam kigurulni elé, kaptam is a pofont (nincs zoom out modom sem). Így jártam.
    Az autoaim mod marhaság a lightokkal való körbe-körbe kergetőzésnél meg én kézi célzást használok és nincs vele problémám. Mondjuk nem is nagyon gyakran történik meg a körbe-körbe kergetőzés... sőt, elég ritka dolog.
    Nem vagyok színtévesztő, így nem tudom mely színeket nem látod, ennélfogva sajnos nem tudom elképzelni, milyen is lehet sziluettet keresni. Abban biztos vagyok, hogy zavaró :F
    Rombolásjelző. Na ez az egyetlen mod, ami bizonyos mértékig képes skillt kiváltani. Azért bizonyos mértékig, mert hiába tudja Siemka Ferenc merre jár a Chi-To, ha nem tudja mit kezdjen az információval, akkor semmire sem megy vele. Ezt írtam az elején, nem sokan képesek ezt kihasználni.
    Az fps-t egyáltalán nem figyeltem, de nem vette észre szaggatást vagy lassulást.

Összességében még mindig haszontalannak tartom ezeket a modokat.

• Diarmand

senior tag

válasz Stigma.HC #34341 üzenetére

Jajj az az IS7, könnyek szöknek a szemembe a röhögéstől ha rágondolok, de há' nem tudhatta, hogy a piros vonal megfogja :C
    Többivel mély egyetértés.

(#34339) Simi37 Bocs, csak a varpakk megragadta a figyelmem, mert az az egyetlen ami tiltott. :)

• Diarmand

senior tag

Kösz srácok! :)

(#34335) Stigma.HC Nem tett velem semmit (én mindig retardkodok :DDD ), bár a Tündeszem hasonlatodon a mai napig hangosan nyerítek :DD

(#34336) MinionFlasH Ha gondolod próbáld ki, de szerintem úgy fogsz járni, mint én. Eleinte nagyon hasznosnak fog tűnni, utána meg rájössz, hogy kell a ráknak ez. Jobb(ak) vagy(tok) ennél.
    Hallottam már régebben erről a minimapos kijelzésről, meg a Warpackről, de konkrétan csak akkor láttam működés közben, mikor beléptem a DOGS-ba, ami rossz döntés volt. Előszeretettel hangoztatták, hogy ez kell az SH nyeréshez, meg ha más használja, akkor mi is. Aztán meg ment a fejvakarás, mikor semmit nem döntöttek :((( A kilépésem után döntöttem el, hogy kipróbálom az egész packot és megnézem mit tud. (ja és lilulok ha üt a főnök ;] )
    Ami meg a WZ-t illeti, lehet, hogy jól lövök vele, viszont győzni nem tudok gyakran, ami azt jelenti, hogy rossz helyen vagyok és nem oda adom le a sebzést ahová kellene. Még tanulgatom :)

(#34337) Simi37 Kösz megint! Sokan azt nem látják be, hogy aki jó, az nem ettől lesz jó, aki meg rossz, az nem lesz ettől jó. Ez olyan, mint hogy adok én gyerekeknek érvényes jogsit, de vezetni egyik sem fog tudni. A Warpcak meg tudomásom szerint (bár lehet hülyeséget írok, majd kijavítanak) azért tiltott, mert egy bot van benne, ami alap dolgokat képes megtenni a tankkal, mész, lősz, sebzel, farmolsz. Asszem ezért is fizetős.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz #40993792 #34332 üzenetére

Köszönöm Zsolt! :R

Más.
    Batchat Kolobanov medál, de figyelmeztetek mindenkit, a replay címe nagyon árulkodó.
    Azt se tudtam kb mi van a pályán, rosszkor töltök, a végén hülye helyekre megyek, nem tudtam mennyi van vissza, nem is érdekelt az egész már, mert a killem meglett ami a WZ küldetéshez kellett és úgy voltam vele, hogy bánom is én, spotoljon fel a WtfE100 azt lőjön ki. A vége felé persze feltűnt, hogy nagyon irkálnak valamit cseten :C Megnézni nem muszáj nagyon retard voltam :DDD

• Diarmand

senior tag

Én pár hete egy hétre feltettem a csít modpackot, hogy lássam mit tud és hogy én mit tudok tőle.

Hol is kezdjem. Aki béna a játékhoz, az használjon bármilyen modpakkot, akkor is béna marad. Azon az emberen semmi nem segít, akinek fogalma nincs arról, hogy mi történik a pályán, mit kéne tenni, hová kéne menni és ott mi lenne a dolga.
    Először úgy tűnt, hogy na, egész fasza ez a mod pakk, most látom ki merre jár a térképen, anélkül, hogy spotolva lenne, ki meddig tölt, nem volt növényzet, lézercsíkok és egyéb nyalánkságok. Aha. Két meccs után már a pokolba kívántam az egészet, mert annyi információ volt a szemem előtt, hogy ha két vagy több tank volt egy helyen közép-távolban vagy messzebb, konkrétan nem láttam őket rendesen a csicsa miatt. Nem baj, megszokjuk.
    A térkép rendszeresen csilingelt a sok lerombolt cucc miatt, ennek gyakorlati hasznát nem nagyon láttam, mivel anélkül is tudom ki merre jár, egyedül talán a végjátékban lehet hasznos, mondjuk egy batchatet üldözve, de összességében én nagyobbnak tartom a füstjét mint a lángját ennek a modnak. Aki valóban nézi a minimap-et és látja illetve érti is ami rajta van, annak ez fölösleges. Bőven elég a hd minimap mod spottolásjelzővel. Azt viszont megtanultam, hogy nem érdemes döntögetni semmit, főleg a végjátékban nem, mert sokszor nézek másokat miután kilőttek és rendszeresen arra fordultak az emberek, ahol döntöttek valamit a térképen. :(((
    A lézercsík számomra borzalom. Tényleg vannak olyan emberek akiknek egy mod kell ahhoz, hogy lássák ha valaki rájuk néz? :U Ez zavart a legjobban. Megyek az E100-zal és mint valami radarscanner, simogattak a csíkjaikkal, hogy hol próbáljanak belőni. Az meg evidens, hogy a játékosok nagy része gyenge pontokat céloz, ehhez nem kell mod, hogy lásd. Ha van egy gógyija az illetőnek, akkor alapból figyel arra, hogy minél kisebb eséllyel lőhessék be. Egyedül annyi értelme lenne ennek a lézerezésnek, hogy észrevedd ha valaki sunyiban oldalról rád céloz. Na most, aki sniper módban éli le az életét, az meg is érdemli, hogy ne vegye észre az ilyet. Sokszor nézzünk körbe!
    Vagy az a másik mód, ami színkóddal jelzi, hogy rá tudsz e lőni valamire vagy nem. Anyám ezzel mennyit szívtam! Lila jelzés. Úristen, target! Fordulok oda, jaaaa, hogy a rohadt géppuska lógott ki? Kösz. Hupsz, még egy target! Ehh... IS7 toronyfront. Ott szalad a medium! ....Be a szikla mögé yeah :((( Aligvan értelme ennek is. Megint csak azt tudom mondani, hogy aki nem sniper módban tölti a csatában az időt és hajlandó körbenézni, hogy lássa mi van körülötte, az látni fogja, hogyha lesz célpontja.
    Aimbot. Huhh, kemény. Nem használok túl gyakran autoaimet, de ez mintha azt tudta volna, hogy ha valaki fedezékben van, akkor azt a részét célozza, ami kilóg! Gyönyörű! Szórjam csak meg skúlókkal bőven a T29 tornyát!!4! Ennek mi értelme, nem bírtam rájönni. Csak gondoljuk végig. A pontos célzáshoz a tankok jelentős részével meg kell állni. Ha ráadásul valaki fedezékben is van, akkor úgy is pontosan kell célozni, akkor meg már miért ne lépnék be sniper módba? Ja, hogy egyes aimbotok a weakspotra ütnek egyből? Becélzom azt én magam is, kösz. (már ha van ilyen mod, de biztosan...)
    Növényzeteltüntetés. Nem rossz, nem rossz, ezt nagyra értékelem, komolyan. Sokkal könnyebben lehet lőni. Eleinte nagyon szívtam a fogam, hogy nem tudok erdőkön keresztül célozni, de idővel megszoktam a dolgot és kitanultam a répaföldön keresztüllövés művészetét. Nem nehéz, csak rá kell érezni. Persze kis pályaismeret se árt mellé.
    Töltéskijelzés a tank felett. Ez érdekes, mert komolyan mondom erőszakkal próbáltam magam rávenni arra, hogy figyeljek erre, de nem ment. Esküszöm nem ment. Arról meg nem tehetek, hogy ami nem érdekel, arra nem tudok a csata hevében figyelni. Szép és jó, ha kijelzi, hogy a KV2 már nem tölt be a kilövése előtt, de ezt sajnos bárki tudja anélkül, hogy lett volna KV2-je. Nekem van annyi tapasztalatom, hogy megsaccoljam a velem szemben lévők töltésidejét miután lőttek, de szerintem mindenki másnak is. Itt a tuti taktika a bizonytalankodóknak: ha lőtt, akkor te is lőhetsz, de aztán spuri :D Tárasoknál meg még egyszerűbb, ha menekül, akkor kell megnyomkodni a púzóját :DDD

Lehet kihagytam pár dolgot, de nem is érdekel. Majdnem teljesen fölöslegesnek tartom ezt az egész mod packot és csak szánni tudom azokat, akik ezzel érvényesülnek ahelyett, hogy egy kicsit is utánajárnának annak amit csinálnak. Nem, az nem érv, hogy ez csak hobbi, meg játék, meg szórakozás. Nekem is az. De higgyétek el, kevesebb lenne a szidalmazás, a fikázás meg a többi hülyeség ha egy icipicit fejlődnének az emberek (senki ne értse félre, nem mutogatok/utalgatok én senkire, általánosságban beszélek).
    Nekem is lehetne hobbim/játékom/szórakozásom a sakk. De nem játszom, mert mindig a lóval akarom leütni a mellettem álló királyt és azt mondják azt nem lehet. És nem akarom elrontani más játékát.

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34282 üzenetére

El nem hinnéd mennyire béna vagyok vele :((( Majd kifejtem miért.

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34279 üzenetére

Annyira azért nem. Lehet ezzel sidescrapelni, persze egy IS6-tal sokkal jobban tudsz, mert troll az oldala.
    Túlságosan még nem ismerem a gépet és sajna nem is áll annyira kézre.

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34270 üzenetére

Azigen, szép karika :C

A spaced armort meg bocs, rosszul tudtam, itt van ni a világoskék csík: [link]

• Diarmand

senior tag

válasz jozefgucci1 #34170 üzenetére

Nem tudja hogy kell fejleszteni :C

Boldogok a lelki (és a mentálisan) szegények :DD

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz csapee #34157 üzenetére

Ebbe nem is kell gold az a jó benne. Mire nem elég 212 pen? Ami meg nem megy szemből azt meg lehet kerülni, veszett gyors, ezt szerettem benne.
    Az E5 valóban OP lehetett ezzel az MM-mel, bár nem túl gyakran van ilyen. Egyetlen esetre emlékszem, mikor ugyanez volt E100-zal Mines-on (túloldalt egy IS7). Mentem is előre, hogy majd lezabálok mindenkit, de elrontottam és legyűrt a túlerő, hét egy ellen :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz csapee #34152 üzenetére

Nem értem a problémád. Mindkét oldalt volt egy-egy T10, a többi T8 és spotterek. Még a light tankok is egálban voltak (3-3). Jó lenne hagyni ezeket a megint rosszul működik valami... butaságokat :U
    Inkább azon akadnál fent, hogy ilyen jó MM-mel hogy tudtál csak kétezret sebezni ;)

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34140 üzenetére

Ez semmi, az igazi Hellcatterek 1500 felett lőnek :DDD

Ami a WZ 111-et illeti, ugyanaz a ruszki ágyú van rajta, mint az IS/IS2 pároson, tehát ha azokkal nem volt problémád, ezzel sem lesz. Soft statokat sajna nem tudok mondani.
    A wotinfos elemzésből meg a 112-t olvasd el, nagyon hasonló a két tank.
    [link]

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34136 üzenetére

Én célzásgyorsítót tennék rá. Az optika egyrészt medeknek való, másrészt messzire ezzel nem érdemes lövöldözni, hiába látsz meg valakit 400 méterre. A ventit meg sosem tartottam sokra. Viszont az ágyú a pontatlansága és a lassú célzása miatt szerintem megérdemel még egy kis célzásbuffot is.

(#34121) MinionFlasH

A Type58-cal 1200 felett tudtam összelőni átlagban, ha nem adtam volna el és kihúznám mindkét tankot belőle, menne az 1400 is. Asszem 61%-on állok vele, ez is mehetne feljebb. Nem is tudom mit szeretek benne annyira, talán a 4,3-és töltés és a 160-as sebzés kombót. Jah, meg hogy gyorsabb mint a Chi-To. A csőlehajlás meg emlékeim szerint sosem zavart bár tény, hogy a domboldal nem a legjobb barátja.
    A Chi-To-val emellett rettenet béna vagyok kb 850 sebzéseken vegetálok 52-53%-os győzelmi arány mellett, fentebb kifejtettem már a problémáim. A Chi-ri viccesnek néz ki, lehet kipróbálom majd, bár nem célom tovább menni a japán ágon.
    A T34-85-öt meg egyszer majd útba ejtjük :)

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34112 üzenetére

GG! Hogy tetszik? Én imádtam :)

De ez Chi-to...hajam kihullik, szemem kifolyik, belem kifordul. Mondja már meg valaki, mire jó? Mire? Lassú, lomha és olyan szinten modulérzékeny, hogy ilyet még nem láttam. Komolyan mondom 70 csata alatt többször robbantam fel, mint az elmúlt kétezer csatámban, nem, nem elírás! Ráadásul nem is volt sárga a lőszerrekesz. Meglőnek előröl, motor+lánc. Meglőnek hátulról motor+lánc. Meglőnek oldalról lőszer+lánc vagy robbanok. Meglőnek akárhonnan égek mint a Reichstag. Szerintem nem utáltam még tankot ennyire :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz MinionFlasH #34092 üzenetére

Ha az IS tetszett eddig a legjobban, akkor nem kérdés melyiket válaszd :)

Amire figyelni kell, hogy ez tényleg a ócó kínai változat, mert 120 lóerővel gyengébb motorja és 30 milivel vékonyabb frontpácélja van, mint az orosznak. Cserébe kicsit agilisebb (jobb talajellenállás és gyorsabb forgás) és 250-es átütésű HEAT lőszere van.
    A T34-1 meg az egyik legjobb hetes med. Igazából bármelyiket választod jól jársz, bár az IS2-vel nem érhet meglepetés a tesója miatt.

Bakker, mire megírtam elkéstem...

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

Áhá, szóval ha én írok ilyen csúnyákat, mint emre itten, akkor egyesek már egyből futnak a modikhoz, hiszen rólam van szó. Nem kell sokat gondolkodnom, hogy rájöjjek melyik ez a csóringer tag :U

• Diarmand

senior tag

válasz Stigma.HC #34082 üzenetére

Hejj de mennyit, folyt a könnyünk közben :DD Ha lesz egy kis időd majd, mehetnénk megint BC-vel pár gurigát.

(#34081) ughhh

Besírok :D Nem vagy véletlenül krumplipásztor tanítványa? :DDD Csak úgy érdekességképpen láttál már valaha Tank Ász medált a saját összesítődön?
    Btw lehet, hogy 2007 óta vagy ph tag, de a itt a wotos topicban csak három hsz-ed van, de már ennyivel sikerült magad elásni, új rekord :C

• Diarmand

senior tag

válasz jozefgucci1 #34076 üzenetére

Mit vársz egy olyan embertől akinek eddig kettő egész darab hozzászólása volt mindkét wotos topicban együttvéve és mindkettő hsz a WG fikázásáról szólt?

(#34077) +SoulRiever- Megmagyarázhatatlan dolgok, bele sem megyek mélyebben :DDD :DDD

Inkább azt mond meg, hogy miféle perverzió kell ahhoz, hogy wotozzon az, akinek nem is tetszik és csak a rosszat látja benne? Mi viszi rá ezeket az embereket, hogy tovább játszanak? Mert ez csak és kizárólag az ő hülyeségük. Ez már betegség bazzeg.
    Megjegyzem van az AW topicban olyan nem egy ember aki kifejtette hetekkel (hónapokkal) ezelőtt, hogy ő aztán többet nem wotozik és a mai napig tolja (és szidja). Normálisak ezek az emberek?

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

Ne felejtsétek srácok, hogy amit most leírtok, az mind itt marad. Majd pár hónap múlva visszatérünk erre a rengeteg marhaságra, hogy mi is történt azóta ;)

Egyébként aki annyira bizakodik az AW nyílt bétájában, az remélem aktívan olvassa az itteni AW topicot, mert van mit :U

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #33877 üzenetére

Én már csak ilyen vagyok :DDD És nem, nem vagyok Szent sem, isten ments :D

• Diarmand

senior tag

válasz #84221696 #33863 üzenetére

Én mennék veled szívesen ha benne vagy, elsőnek is én kerestelek meg ha jól emlékszem :)
    Amúgy meg ne keverjük már ide a Wn8-at, a lényeg abban van, hogy aki tud és akar az segítsen annak aki kéri/hagyja.
    A legfőbb gond azzal van meunier, hogy ha naponta olvasod a fórumot láthatod, hogy nem telik el nap úgy, hogy ne hangozna el valami nagy marhaság és ebből fajulnak el általában a dolgok. Pontosabban abból, hogy nem képesek az emberek beismerni a tévedésüket, mereven ragaszkodnak dolgokhoz, a végén meg már sértegetésbe mennek át. Emlékezzünk csak jagada példájára, hogy szerinte mindenképpen azért csapta ki vaktában az arty, mert tracer modot használt az arty.
    Ami meg az unikum játékosokat illeti, ez színezéstől is erősen függ. Szvsz senki nem érzi úgy, hogy a fenekéből sütne a nap.

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #33853 üzenetére

Engem aztán végképp nem érdekel mire költöd a pénzed, mégis Te hirdetted itt magad, hogy mit vettél meg kétszer vagy adtál el, mert nem tetszett vagy mint legutóbb a Cromwell B esete, hogy milyen pontatlan, pedig te nem ezt hallottad. Amit erősen kétlek, mert sehol nem lehetett olyat olvasni/hallani, miszerint igazi pontos gyorsan szűkülős sniper tank :D Mindenesetre megmutattad a példát, hogy hogyan nem szabad kezdőként viselkedni a prémtankokkal, ezt az érdemeid közé lehet sorolni.
    Ezt meg komolyan elfogod játszani minden alkalommal? :DD Hogy voltam már büntetve? Érdekes dolog ez, mikor valaki vesztes helyzetben érzi magát, már nem tud mást tenni, mint magát a személyt támadja, de általában más-más indokokkal, neked ez az egy van. Afféle utolsó szalmaszál :D Mellesleg apró ferdítés ez a számtalanszor végleges eltiltás, de sebaj :)
    Soulriever meg nyilván melléd áll, hiszen múltkor keményen megmondtam neki, hogy mekkora marhaságot csinál s mivel ezzel tisztában volt nem írt vissza, ám most meglátta az alkalmat afféle visszavágásra a személyedben. :C
    Srácok fölösleges lenne ezt folytatni, ezzel nem engem járattok le, hanem saját magatokat :R

Enzolordnak annyit fűznék hozzá, hogy ha venné a fáradtságot, akkor megtalálhatná azt a képet, ahol azt hiszem pont meunier-rel szakaszoztak együtt (diegho). :U

A segítségnyújtáshoz annyit h1mpi, hogy biztos vagy abban, hogy érdemes lenne körbekérdezni, hogy kik segítettek legtöbbet? Főleg ha kettőnkről van szó? Már meg ne sértődj, de én (és hidd el, sokan mások) nem igen fogadnak el nagyívű tanácsokat egy olyan embertől, aki egy rossz kör után Pattonnal azt akarja itt bemesélni sokaknak, hogy biztos nerfeltek valamit a credithozamán :DDD
    Mellesleg igen, csak rlazolnak annyit segítettem, mint sokan mások - köztük te is - összesen.

Én lezárom ezt a témát, mert nekem ez elég kabaré volt egy napra :K

meunier kifakadását picit túlzónak érzem, csak ezért elmenni innen szerintem fölösleges. Meg lehet nézni mások rettenet mennyi hülyeséget tudnak ideírni és hiába mondjuk meg nekik, hogy nincs igazuk, még mindig itt vannak. Az SG-től meg óva intek minden wotos kolegát :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #33844 üzenetére

Általában nem a super unicum-ok szoktak segíteni a kezdőknek a fórumon, nem tudom észrevetted-e?

Ez hatalmas :C
    Lehet érdemes volna kicsit utánajárni a dolgoknak, mielőtt beszélni kezdünk. Egyébként kiknek kéne segíteni a többieket ha nem a jobbaknak? Lehet, hogy diegho néha trollkodik egy kicsit de, én csak röhögök egy jót :D
    Csak úgy halkan megkérdem, hogy te mit tettél az itt lévő játékosokért, azon kívül, hogy megmutattad, nem kéne össze-vissza vásárolgatni a prémium tankokat? :U

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz rlazol #33784 üzenetére

GZWP Mr Rlazol :C
    A legjobb tanítványom! :K
    Lehet, hogy nem vagy kék, de sokan csak örülnének annak, amit tudsz a játékról, elnézve sokak hozzászólását :D

(#33790) jozefgucci1 Nem bízom én el magam sehova, bár segítőkészségem messze földön híres :DD

(#33793) MinionFlasH Szép Ász kör, gratulálok! :D

• Diarmand

senior tag

válasz jozefgucci1 #33688 üzenetére

Mert aki nincs tisztában az alap fogalmakkal és nem is mutat hajlandóságot az az érdemben nem tud majd hozzászólni semmihez és szépen kikopik

Aham, biztos ezért vannak még itt olyanok, akik pl azzal sincsenek tisztában sok ezer csata után, hogy a tracer látszik egy friss ropogós modok nélküli telepítés után. Vagy olyanok, akik azt hiszik, hogy az aranylőszer miatt szar a játékosállomány. Vagy... lehetne ezt sorolni napestig. És ezek a... játékosok még mindig itt vannak és köztünk járnak. Kikopnak? Maximum akkor, ha a két topicgazdánknak lehetősége lenne azon hozzászólások törlésére is, amelyek mindenféle alapot nélkülözve szidják a játékot és nem kellene megvárni amíg kialakul egy afféle flame, hanem csírájában elfojthatnák ezt. Akkor esetleg kikopnának ezek, addig viszont nem hiszem.

• Diarmand

senior tag

válasz diegho #33647 üzenetére

Az lehet, csak sokaknak maga az APCR az aranylőszer :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz Drenadar #33612 üzenetére

Azért nem olyan sok tank van, aminek APCR az alaplőszere. A top medeknek (kivéve 121) és némely kilencesnek igen, meg pár spotternek és kb ennyi.
    Engem sokkal inkább zavar az, hogy sokan annyira visszamaradottak, hogy képtelenek felfogni, hogy mit is csinálnak. Megpróbál kilökni a helyemről, elmegyek, majd mikor én teszem vele ugyanazt, akkor váltig állítja, hogy én kezdtem. Komolyan mondom, olyan vehemensen teszik ezt, hogy tényleg elhiszik, hogy én kezdtem a dolgot. Mikor klánban voltam, még arra is képesek voltak némelyek, hogy megkeressék a nagyvezírt, hogy replayt küldjenek nekik (!!!), amiben még a vak is láthatta, hogy Ő kezdte a lökdösődést és nem én. Ezek az emberek ennyire vakok?
    De hogy a goldos témánál maradjak, ez mindent visz (és ugyanabban a kategbe tartozik, mint amit az előbb írtam):

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz emre #33567 üzenetére

Egy lényeg, 11-11-es állásnál a sok hülye elbukta volna a meccset, viszont te azzal a kevés sebzéssel is, de megoldottad a végét. :)

• Diarmand

senior tag

válasz emre #33556 üzenetére

Semmi gond! Lehoztad a meccset, nekem elég ennyi :R
    Akkor ezért lehetett, hogy az egy lövéses AMX-nek nem mentél utána miután mellélőttél.

• Diarmand

senior tag

válasz jagada #33498 üzenetére

És 270 csata sem volt elég arra, hogy az alapokat megnézd :U :C

• Diarmand

senior tag

válasz jagada #33492 üzenetére

Ahogy előttem is írják. Normál arty nézetben, látszanak a tracerek, a csíkok, hogy honnan lőttek.
    Modok nélkül. Ez a játék része.

Innentől flamekeltés amit művelsz, csak szólok.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz jagada #33484 üzenetére

Már elmondták a lényeget. Végtelenül hülye voltál jelen helyzetben... Mindezt tízezer csatával :(((
    És még azt hiszik az emberek, hogy a csataszám növekedésével egyenesen arányos a játéktudás növekedése.

Azért vicces, hogy mindenki cheat modra hivatkozva mondja, hogy nem volt csaló a delikvens.

Ennek a hsz-nek még annyi értelme sem volt, mint a replayednek... már mínuszba mész hawer :U

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz jagada #33479 üzenetére

Már megint csak a hülyeség... :(((

1. Igazán kiváló helyet választottál magadnak artyval, komolyan :C

2. Egyetlen egyszer sem változtattál helyet lövés után, akkor mégis mit vártál hm? Mi volt az, amire számítottál? Hogy a bokrok mélyéről (khm hegy tetejéről) büntetlenül putyogtathatsz? :U A GWtiger végig rátok várt, látott egy tracert, nem is egyszer, ráadásul mindig ugyanonnan, erre odalőtt. Én is ezt tettem volna a helyében.

Hol itt a csalás? Itt nem csalásról van szó, hanem az emberi hülyeségről, amit utána mindenre ráfogunk csak ne mi legyünk a hibásak. :(((

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz bluyoo #33276 üzenetére

E100 vagy VK Béla a küldetések miatt. A Jagdtigr is jó, csak a meta miatt nem annyira kóser vele menni (rengeteg med).

• Diarmand

senior tag

válasz SoulReaver #33165 üzenetére

Én a helyedben visszatolnám magam a házba.
    Van képed nyúlgerincnek nevezni másokat, miután a parányi agyaddal odáig jutsz, hogy még büszke is vagy a chat banodra? El lehet képzelni, hogy miket írogattál másoknak, lesüllyedve ezzel a ő szintjükre. Aztán még te emlegeted nagy szomorúan, hogy nem tudsz visszaírni senkinek. Azt hiszed valaki kíváncsi arra, hogy kit küldenél gázkamrába? Nem. Senki. Talán fel kellene nőni és nem azzal levezetni a felgyülemlett feszültséget, hogy agyba-főbe szidnád a népet ha tehetnéd.
    Ezen felül még attól is képes vagy megfosztani másokat, hogy kilőhessenek, mert az milyen jó és még van képed, nem nem, van pofád idejönni és megint bevésni egy olyan baromságot, hogy kb mér lettem feljelentve.. magadnál vagy? Elolvasod amit leírsz? Jelen helyzetben egyetlen nyúlgerinc ember van és az kizárólag Te vagy.
    Bármilyen problémád van, privátban keress meg.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz szbalogh #33137 üzenetére

Ne haragudj, de nem értem ennek mi köze ahhoz, amit írtam :F

• Diarmand

senior tag

válasz woryz #33121 üzenetére

Szerencsére már nincs meg az a hozzászólásod, ahol emlegeted a manipulációt, de azért ne felejtsük már el, hogy ismét elhangzott itt egy igen durva ferdítés, miszerint egyik napról a másikra felejtesz el játszani, a szokásos manipulációval karöltve. Mint kiderült másfél évnyi kihagyásod volt :U És az elmúlt majd két év alatt nem mentél ezer csatát, akkor miről beszélünk itt?
    Szóval mielőtt égbekiáltó marhaságokat akarna valaki megint hallatni (ez mindenkinek szól), kicsit nézzen már szét a saját háza táján, mert keményen bele lehet bukni itt a rengeteg terjesztett hülyeségbe. Köszönjük.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz woryz #33123 üzenetére

Nem találtam az accod, mit mondtál mi is lenne az? :U Ugyanis így, hogy nem látjuk a dolgot, azt is hihetnénk, hogy szándékosan hergeled itt a népet és ennek biza nem fognak örülnek a topicgazdák.

• Diarmand

senior tag

válasz xAttilax #33100 üzenetére

Nekem biztosan nem :DDD Amennyire ajánlották, annyira utáltam, mert pontatlan és lassan szűkül, pedig ez a gép részben a mozgás közbeni lövöldözésre lett kitalálva. Nekem sokkal jobban tetszett a mindenki által fikázott Comet :D
    Jah, nincs Cromwell B-m, csak simám volt, de a kettő közt alig van különbség.

(#33104) Stigma.HC OP vagy papi ;]

• Diarmand

senior tag

válasz scyllarus #33064 üzenetére

Ha majd az AW-t is annyian játsszák, mint a WoT-ot, akkor hidd el, legalább ennyi sírás lesz ott is, mint itt. Ha már most vannak pár perces 15-5/3-as vereségek, mire számítasz ha eljön a nyílt béta hm?
    A másik meg a PvE játék. Ha ennyire tápak a botok hard fokozaton, hogy képesek felismerni azt, hogy mikor és hogyan mentsék meg a társukat, akkor te miért olyan fokozaton mész, ahol még arra is képtelenek, hogy ne lőjenek fölöslegesen egy átlőhetetlen fedezéket? :U

Annyira bírom, hogy jó MMO játéknak van leírva az AW, csak a helyzet az, hogy ahogy TI játsszátok, az nem MMO és innentől fölösleges hivatkozni bármilyen újdonságra és összehasonlítani a WoT-tal. Ti egy kooperatív single-player játékot toltok és ezt állítjátok szembe a WoT-tal, aminek annyi értelme van, mint hosszú zárt bőrkabátban huggyantani egyet. Ha valóban "igazságot akartok tenni", akkor tessék szépen valódi játékosok ellen menni, szépen benyalni a csúfos vereségeket vagy éppen túl könnyű győzelmeket és majd ezután gyertek ide és hangoztassátok azt, hogy mennyivel jobb játék is az AW. Megelőlegezem azt is, hogy amint nyílt béta lesz a játék, ugyanannyi hülye lesz ott is, mint itt, ha nem több az újdonság varázsa miatt, ahogy azt Bingisz is írta fentebb.
    Itt pedig kicsit a két értelmiségihez szólnék hozzá, wall2-höz és sp3cnazhoz. Szóval mindketten azt állítjátok nagy vehemensen, hogy a gold skúló miatt olyan a játékosállomány amilyen. Hoztatok fel bármilyen érvet ennek alátámasztására? Nos, akármerről nézem azt a pár hozzászólást, ami tőletek jött ebben a témában, nem látok semmit. Most pedig csipákat kinyitni.
    Mutassatok nekem egy olyan ingyenes online játékot, ahol nem megy azon a sírás, hogy mennyi hülye van a játékban. LoL? BF 3? BF4? Dota2? DnD online? Lehetne sorolni az összeset, mert - bármily hihetetlenül is hangzik - mindenhol ugyanazok játszanak. Nincsen minden egyes játékhoz különálló játékosbázis eltérő képességekkel, mert Random Siemka letöltötte ezt, azt is, amazt is. Csak pár link a teljesség igénye nélkül: [link], [link], [link], [link], [link].
    Most jött el az a pillanat, ahol el lehet árulni, hogy mi köze ennek az aranylőszerhez? Mondjuk úgy, hogy rohadtul semmi. Nem attól lesz valaki full retard/piros, mert arannyal tud lőni. Aki ennyire hülye, az aranylőszer nélkül is az lesz, max egy picit kevesebb átlagsebzéssel. De mondanék még valamit. Már az aranylőszer előtt is rengeteg sírás volt a sok siemka miatt. Arcra esés a köbön.

Úgyhogy srácok ha legközelebb is úgy döntenétek, hogy velem szálltok vitába, akkor kicsit több konkrétumot kérek normálisan érvekkel alátámasztva, nem pedig olyan megdönthetetlen marhaságokat, hogy "Ugye ezt te magad sem hiszed el amit leírtál", meg sp3cnaz hihetetlen látnoki képességeit.

• Diarmand

senior tag

válasz sp3cnaz #33034 üzenetére

Az a baj papi, hogy úgy állítod be magad, mint aki az összes 2k wn8-as játékost jól ismeri és tudja hogy miként játszik. Mesélj, mióta lettél látnok? :U
    Mond meg nekem, hogy Bingisz, diegho, emre vagy én mikor és hányszor lövünk aranyat? Aztán nehogy tévedni merészelj ;)

Az AW PvE módját meg én nem védeném annyira, mert kizárólag a hátad mögé spawnolás és a mennyiségi túlerő az, ami a botok mellé áll.

WOT-ban még több bot játékos van, mégis sokan élvezik ellenük a játékot.
    Muszáj megint megkérdeznem, te valami látnok vagy? Most is látsz engem a varázsgömbödben? :U

[ Módosította: radi8tor ]

• Diarmand

senior tag

válasz Bingisz #33018 üzenetére

Én mentem AW-t zárt bétában pár hete vagy hónapja, nem tudom már, de hogy egyesek mit képesek (el)élvezni a PvE módon, nem értem. Baszki bementem a bot mögé és csak a tornyát forgatta utánam, nyugodtan hagyta, hogy picsán lőjem pedig medium fokozat volt, nem easy. Számomra a botok elleni játék olyan, mint vak embert kővel dobálni. Élvezhetetlen és értelmetlen.
    MMO játékról beszélünk, meg kéne már érteni, hogy más emberek ellen mész. Slusszpoén, hogy ugyanazokat a hibákat követik el a nagy fikázók, mint azok, akiket fikáznak.

(#33017) sp3cnaz Drága bogaram, te tényleg azt hiszed, hogy aranylőszer miatt olyan a játékosállomány amilyen? Megsúgom neked mert rendes vagyok, hogy a létező összes ingyenes MMO játékban ilyen a játékosállomány. Mondj egyet, ahol nem ilyen. Azt is megsúgom, hogy jobb lehess (LEL), hogy nem az aranylőszeren múlik, hogy jó wot player vagy e vagy nem. Hanem, hogy merre mész a pályán ;)

• Diarmand

senior tag

Elhihetitek, hogy nem akarok senkit se megbántani vagy lejáratni, de ezen olyan hangosan röhögtem, hogy a könnyeim is kicsordultak, ezért ide is beteszem :DDD

Az Armored Warfare topicból van, tessék végigolvasni, a lényeget kiemeltem vastaggal.

Mekkora pve csatám volt az előbb. Kivittem első körére az M60 Pattont, médium pve-re, T4-es csata. Az új pályát kaptam, amit mostanáig egyszer sem, az utolsó 2 viszont ott volt, depót kell elfoglalni az erdőben. Mentünk előre, egyszer csak azt vettem észre, hogy egyedül maradtam, mire a bázishoz értünk. 2 Sheridan védte, nekiálltam kiszedegetni őket. Gyanús lett, hogy kicsiket sebzek és a Sheridanon piros a célkereszt, akárhová viszem, mondom hogyhogy, 195 pen azért ellenük elég kellene legyen. Hát kiderült, már HE-t lövök, kifogytam az AP-ből (nem piszkáltam a gyári javadalmazást, 25 APCR-25 HE-t vittem), és már ebből is alig van. 90% Hp-m volt, az egyiket kiszedtem, aztán berongyoltam, hogy biztos legyen és utolsó löszerrel kiszedtem a másikat. Indult a számláló, spawnolt 2 enemy, én meg ott álltam lőszer nélkül... Szerencsére ezen a pályán a bázison van 4 bunker, beálltam közéjük, a botok meg lőtték a fedezékemet agyatlanul, míg leketyegett a foglalás. Ha bejönnek, simán kicsinálnak. 5500+ sebzés, 11 kill lett a vége, rohadt izgalmas volt.
    Na, az ilyenekért játszom, és ez csak egy pve volt. Tetszik a játék :)

Szóval attól lesz jó egy játék, hogy vannak botok, amik kb egyenértékűek a tomatokkal (amik ugyanúgy jelen vannak az AW-ben is, sírnak is a topicban miattuk), sőt, talán még náluk is rosszabbak. Értem én, hogy PvP-be skill is kellene, de azért már túlzás egy kicsit szerintem. Megjegyzem, korábban ezt írta ugyanez az ember:

Korábban írtam, szerintem ez később meg fog fordulni, de most a pve-ben remek csatákat lehet tolni. Az AI elég jól van programozva, többször láttam már botot bevállalni lövést a sérült "társ" helyett, okosabbak, mint sok játékos. :U

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz #43783936 #32922 üzenetére

Ezt én kiszoktam használni. Ha 1v1 van a végjátékban és nagyon fontos, hogy kiszedjem az ellenfelet, akkor ha több hp-m van, mint neki az átlagsebzése, akkor szinte mindene esetben bevállalom a lövést - ha nincs más megoldás - és kilövöm, mert igen nagy eséllyel nem fog kiszedni.
    Fordított helyzetben sem árt erre figyelni.

• Diarmand

senior tag

válasz #84221696 #32913 üzenetére

Semmi értelme ennek az átlagszámolgatásnak. Változik tőle valami? Semmi, maximum egyes emberek szemében még köcsögebb lesz a WG, hisz itt is manipulál. LEL.
    Volt egy magyar felnőtt fickó, aki váltig állította nekem, hogy ő megfigyelte, hogy E100-zal rendszeresen csak hatszázakat lő a spotterekbe, mert a WG ezt akarja. LEL. Merő szánalom.

Btw halkan jegyzem meg, hogy érdemes néha olvasgatni az AW topicot is, mintha oda is gyűlnének a siemkák, szegény jano ;]

• Diarmand

senior tag

válasz Bingisz #32882 üzenetére

Citrom Bingisz :DDD Párszor hívtam már szakaszba Hermit, de sosem válaszolt, pedig szívesen ellesnék tőle pár bázisvédő taktikát. :K

(#32883) rlazol Érdemes azt is megnézni, hogy mennyi meccsre mennyi átlag xp-t hozott össze, szal nem kevés goldért váltott free xp-t is beletolt, hogy eljusson a nagyobbakig :D

(#32889) lacibacsi Mér mi másnak szántam volna? Talán annak a tévhitnek az alátámasztására, hogy a gyenge játékosok szeretnek sokat artyval menni? ... hupsz :DD

(#32892) diegho Ezek szerint Herminél is van lejjebb, bár ha sokat és keményen dolgozik, még visszaszerezteti az első helyet :DDD

Jah, pár hete vele mentem, na ő viszont tényleg mindennek a legalja. Természetesen Löwével jött...
    Most nézem, hogy legutóbb, mintha még a 150%-a lett volna a mostani WN8-ának.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz rlazol #32880 üzenetére

Akkor bemutatom a legrosszabb magyar játékost, Hermit :C

• Diarmand

senior tag

válasz mcwolf79 #32855 üzenetére

A T-54 test odabasz, 120 mili döntve, kicsit forgatod és a prém T34 sem üti be szemből, max a tornyát, de oda úgyse lőnek, mert ha közepes tank, akkor gyenge habtesttel rendelkezik. Aha persze ;] Tudna még erről mesélni az FV4202 is :DDD
    Ellenben az ágyúja ugyanolyan hulladékszar mint a T44-nek, ezért fogy el már T9-ben is.

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #32724 üzenetére

Nem sok olyan csata van, ahol kiegyenlített a játék. Még a statisztika sem megfelelő mérce erre, mert hiába játszik harminc pont 1500-as WN8-cas játékos, ha az egyik oldal egy hihetetlen baromság miatt pikk-pakk elhull és újfent kijön egy 15-5-ös vereség.
    Sok csata nem is azon múlik, hogy hol vannak jobbak, hanem hogy melyik oldal követ el valami ordas nagy hibát, amit ki tud használni a másik. Lásd, piros rush lilák ellen, volt benne részem a jobbik oldalt és legyalultak minket a tomatok :C

A T54 mod 1 az ágyú miatt nekem nem kéne. Elég volt a SU100M1-e azzal szenvedni (jobb statokkal!), pedig az egy hetes td, ez meg nyolcas med preferred MM nélkül.

• Diarmand

senior tag

válasz jr1994 #32721 üzenetére

Az lehet, de h1mpi olyan, mintha a tank hibájának akarta volna beállítani, a nulla sebzést. Lásd, hogy gyors/nem gyors tank a T54 mod 1. Pedig közepes tank és ennek megfelelően gyors, minden tierben egyformán az.
    Hhmpi én meg nem személyeskedek rejtetten (LOL), ezt bárki más írhatta volna rajtad kívül, maximum tévképzeteid vannak, hogy rád szálltam... ha nem hiszed nézd vissza a hozzászólásaim, hogy biztos neked tartogatom e ezeket. Mert nem biza :K

Ezt meg nem igazán értem: 77%-os WR és 1800-as wn8 nem rossz, de élvezni nem lehetett a csatákat.

Ha rossz a WN8 és/vagy statisztika akkor az a baj (másoknál is nem csak nálad). Még ha fele ennyi WN8-ad lenne, akkor nem lett volna sebzésed se, de így volt annyi amennyi kellett. Nem elég, hogy javul a stat? :DDD

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #32717 üzenetére

Hát nem tudom, lehet, hogy Tier 8-ban gyorsabb, vagy random változna a sebessége, valaki segítsen már ki :DD
    Ne mond már azt, hogy egy olyan szintű 15-2-es letolásnál, amit emlegettél - és állítólag full gázzal mentél -, nem jutottál olyan helyzetbe, hogy egy darab sebző lövésed legyen, mert ez kicsit durva :D Bár biztos a tank hibája :DDD

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #32707 üzenetére

Sokan kíváncsiak lennénk egy olyan körre, ahol 15-2-es nyerésnél egy gyors közepes tankkal nullát képes valaki összelőni :C

(#32710) meunier Igaza van a többieknek, nagyon rossz irányba viszed a többieket. Elnézve a tank összeállítást, könnyen a tietek lehetett volna a domb. Mellesleg a bázist könnyebb védeni az arty környékéről a fák közül vagy még a templomtól is, mint itt kint a nyílt mezőn.

• Diarmand

senior tag

válasz xAttilax #32633 üzenetére

Sajna azon a tényen nem változtat, hogy így is neki van a legrosszabb a camoja. Ha lő, akkor az esetek jó részében meglátják és mivel nem tudsz mindig sűrű erdőben rohangálni, már a nyolcas tankok is képesek kispottolni az E50-edből ha négyszáz méteren belül vagy nekik. Másrészt meg rengeteg hasznos skill/perk van a medeknek, Pillanatkép, Sima Utazás, Felderítő, Helyzetfelismerés, Offroad vezetés, Kuplung égető, Mesterlövész, Hatodik Érzék, full javítás, BiA akinek kell, Biztonságos Elhelyezés, külön az E50-nek Irányított Ütközés, ezek mellé mikor fér be a camo? És leginkább miért?

Még megérteném itt az érveléseket, ha az E50 az a tank lenne, amivel viszonylag könnyű lenne elbújni, ami a hatalmas mérete és ebből kifolyólag szar camoja miatt kicsit nehéz, ellenben van egy 400 méteres látótávja, páncél is akad rajta, nem mellesleg lehet vele rammolni, ami a többi medről nehezen mondható el. Szal valaki magyarázza már el nekem, hogy miért éri meg egy tank nagy hátrányait picivel csökkenteni, mintsem a meglévő előnyeire rágyúrni?

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz stork13 #32630 üzenetére

Valamiért egybevettem h1mpi Pantheres és a Te vbaddictos hozzászólásodat, most olvasom :F
    Lényegében ez h1mpinek ment volna, bocs benéztem :(((
    Btw igen, aki a fa végén jár, annak már valóban megvan a harmadik/negyedik skillsor és oda már esetleg befér az álca, de csak akkor ha már minden más fontosabb megvan. Szvsz nekem E50-re nem kéne álca.

• Diarmand

senior tag

válasz stork13 #32620 üzenetére

Tegyük fel, hogy így van, ahogy írod. Akkor elárulom, hogy a hetes közepes tankok közül (10 van a prémekkel együtt) a Párducnak van messze a legszarabb álcafaktora. Olyannyira, hogy az említett Párducon és a másik kettő dobogós helyezetten kívül (Panther M10 - meglepő... és a Chi-Ri), a többinek menetből jobb az álcája, mint a Panthernek álló helyzetben. És ugyanez igaz a Panther 2-re is.
    Most akkor tényleg megéri szerinted az álcára gyúrni? Vagy esetleg azokat kéne nyomni a tankon, amik alapból az erősségei, teszem azt, a célzásjavító skillek :U Mert lehet itt jönni az álcafaktorral a Párducon, de szarból várat építeni kicsit nehéz... és értelmetlen.
    Tegyen rá álcát aki akar, de vannak ennél fontosabb skillek is az első két-három körben.

[ Szerkesztve ]

• Diarmand

senior tag

válasz h1mpi #32616 üzenetére

Az egész német E50M vonalon felesleges az álca. Még a Párducokon is.

(#32617) mcwolf79 Tudom és tudom :K

• Diarmand

senior tag

válasz mcwolf79 #32614 üzenetére

Álca E50-re?? :((( Nem akarok szemét tűnni, de akkor is evvan. Arra sajna pont nem ér sokat az álca.

Új hozzászólás Aktív témák