Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sanyi19

őstag

válasz Schnorkel #9296 üzenetére

Köszi, nálam azóta fejlemény van. Összehasonlítottam a még jó és már rossz idpőoontok adatait, lényegében nem volt semmi változás. Felfrissítettem mindent amit lehetett de nem oldotta meg. A tárhelyszolgáltatónál volt valami, vagyis hát átrakták egy új szerverre, azóta megszűntek ezek a hibák. Viszont nézegettem a logokat, ma egy IP-ről (93.123.109.225) már támadták, vagyishát próbáltak mindent csinálni az oldallal.

Több percig csomó lekérés 1-2 másodpercen belül, gyakran ugyanabban a másodpercben.
    Véletlenszerű, régi user-agentek: Wii, Android 2.0, Konqueror, SeaMonkey, stb. hamisított böngészőazonosítók.
    Szisztematikus lekérések pluginok JS fájljaira, célzott feltérképezés, hogy sérülékeny-e valamelyik plugin.

Ki is tiltottam az AIO firewallban. De elég gáz, mostanában nagyon megszaporodtak az ilyen és ehhez hasonló botok. Az AI megkönnyebbíti.

Több weboldalon is amit csinálok állandóan próbálkoznak feltörni, azokat Wordfence védi.

net84:
    A weboldalról van mentés? A tárhelyszolgáltatóknál is szokott víruskereső lenni, meg ha letöltöltöd az egészet, lehet a vírusírtód és ki tudja belőle szedni, bár valószínű vissza fog jönni, ha valami elavult plugin van rajta. Régi PHP is megkönnyíti a dolgukat. Érdemes megnézni a tárhelyszolgáltatásban a logokat, van-e hiba, esetlega az access logokat is, meg wp configba betenni a wp debugot fájlba ideiglenesen:

define('WP_DEBUG', true);
    define('WP_DEBUG_LOG', true);
    define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);

Ide logol: weboldalad/wp-content/debug.log

Olyat is láttam már, hogy az adatbázisba plusz user került. Ott is érdemes szétnézni.

Új hozzászólás Aktív témák