Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz Aprósólyom #60284 üzenetére
Ez jó hír annak aki gyorsan akarja vagy fővárosi. A szállítási költséggel is kalkulálva már olcsóbb az ali, nekem eddig mindig itt volt két héten belül. A kérdező egyébként talpas antennával szerette volna, olyat pedig nem talált csak összelegózva vagy ismert márkanévvel szitázva, jóval drágábban.
-
félisten
válasz Aprósólyom #61640 üzenetére
Igen, az bár nem a legfrissebb, de baromi hasznos kis olvasmány! Jó, hogy belinkelted!
A zavaró tényezőkkel kapcsolatos kedvenc személyes történetem az, amikor egy fém dísztárgy elhelyezkedése a szobában (még csak nem is közvetlenül az AP mellett) döntött élet-halál kérdésében wifi-viszonylatban.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Doky586
nagyúr
válasz Aprósólyom #61640 üzenetére
Hát már akkoriban sem tudták hogy a 84 MHz széles sávon nem 3db hanem 4db 20 MHz-es csatorna fér el... Gyengék voltak matekból.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Aprósólyom #61644 üzenetére
Én is azt tanultam, hogy a 3 egymást teljesen elkerülő frekvenciatartomány (1-6-11) az optimális, de a 4 (1-5-9-13) még egy elég jó kompromisszum, amit akkor érdemes kihasználni, ha az 1-6-11 már nem adja ki.
Ami viszont durván kerülendő, az a félig átfedő csatornák használata.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Doky586
nagyúr
válasz Aprósólyom #61644 üzenetére
Igen ez amit mutatsz a 802.11 g/n USA felosztás, az enyém meg az EUrópára vonatkozó..
Illetve a 11b felosztás, de ki használ itt 802.11 b only berendezést? Mert az valóban nem 20 hanem 22 Mhz sávszélességű, amiből valóban csak 3db férne el. De igazából itt európában én nem láttam ilyet pedig elég korán elkezdtem wifizni, de már akkoriban is volt 11g wifi ami már elfér 20MHz-en védősávval együtt!!!
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Aprósólyom #61714 üzenetére
+1
-
mezis
félisten
-
Ryder1
senior tag
válasz Aprósólyom #61723 üzenetére
Most, hogy így mondod, eszembe jutott, hogy megvan még az előző router is, egy TP-Link TL-WR740N. Ez is használható lenne erre, ugye?
-
mezis
félisten
válasz Aprósólyom #61740 üzenetére
"...100mW-ban limitált adóteljesítmény..."
Én úgy tudom, hogy az antennáról kisugárzott teljesítményre vonatkozik a limit.
A nagyobb nyereségű antenna vételkor "teljesít jobban". A sebességhez az adatcdomagok vétele is kell.[ Szerkesztve ]
mezis
-
And
veterán
válasz Aprósólyom #61740 üzenetére
(Ami vicces, hogy a TL-WA801ND specifikációja szóról-szóra ugyanazokat a vételi érzékenységi adatokat tartalmazza, mint a WA850RE adatlapja. Pedig ugye az -N és -ND verziók között elviekben annyi a különbség, hogy utóbbiak antennái leszerelhetők / cserélhetőek. A sima WA801N verzió adatai között ugyan nincs megadva antennanyereség, de elég valószínűtlen, hogy ekkora eltérés legyen a kettő között. Szóval ezek az adatok eléggé komolytalanok így, ráadásul a vételi érzékenységbe - az EIRP-értékkel ellentétben - nem szokás beleszámítani a nyereséget, főleg nem egy cserélhető antennás verziónál. Az viszont mindenképpen igaz, hogy a beépített antennásoknál a hagyományos házon kívülre szerelt antennás verziók általában jobban teljesítenek.)
-
TBMC
addikt
-
mezis
félisten
-
addikt
válasz Aprósólyom #62985 üzenetére
Egy kliens esetén pont nincs neki jelentősége mire állítod. A MIMO-nak több eszköz esetén van pozitív hatása. [link]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz Aprósólyom #62991 üzenetére
Így már más a leányzó fekvése.
Hagyd bekapcsolva és a sávszélt felveheted 80MHz-re is ha a media bridge tudja kezelni.[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
woodworm
veterán
Egyetlen kliens esetén ennek nincs jelentősége. A linksebességet ellenőrizted? Az 1300G csak névleg 2x2-es 2,4 GHz-en valójában 4x4.es, ahogy az ac65p is. Szerencsés esetben 800 Mbites link is létrejöhet.
-
Doky586
nagyúr
Ja és ez az egész csak akkor ér valamit ha tanyán laksz (de akkor meg minek).
Ha egy 100 lakásos társasház közepén akkor a szomszédok úgyis hazavágnak, főleg ha 2,4-en 40MHz sávszélt használtok..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Opel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest