Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
addikt
A telefon ismeri a wifi-t?
Kábelen jelentkez be a rotuerre, engedélyezd a wifi-t. Állííts be SSID-t, csatornát, tirtkosítást, engedélyezd a dhcp-t.
Majd a telefononnal keress hálózatot. Ha meg van akkor jelszót megadod és már használhatod is.
HA eddig eljutottál, utánna állítgathatod a rejtett SSID-t, MAC cím szűrést, stb.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
Ha a hibaüzenetet kapcsolódáskor kapod, akkor tényleg a MAC cím lehet a baj.
Mégpedig, hogy MAC címszűrés van a szolgáltatódnál és náluk, nincs engedélyezve a MAC címed.
Ha korábbi készülékkel ment, akkor annak a MAC címét kell klónoznod, a mostanihoz.
Vagy kéred, hogy a mostani készüléked MAC címét engedélyezzék.Milyen accespointot használsz?
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
-
addikt
válasz Találtgyerek #17753 üzenetére
Lehet, hogy az access pointra (vagy wifi router) kellene egy komolyabb antenna, azt meg lehet úszni pár 1000Ft-ból is.
-
addikt
Azt mondod hogy baj van a billentyűzettel és nem érzékeli a wifi eszközt.
Mit öntöttél bele a gépbe? Ez a hiba kombináció akkor szokott jelentkezni ha valami folyadék kerül bele.
BIOS-ban nincs letiltva a wifi?
-
addikt
válasz Claude Leon #18246 üzenetére
Te is arra gondolsz, hogy belső USB-re van kötve a wifi kártya?
-
addikt
-
addikt
válasz almostsaint #18500 üzenetére
A wifi driverek biztos jók?
Nem lehet hogy valami leárnyékolja a wifi-t és azért nem látod?
A wifi routerben nincs véletlen bekapcsolva a MAC szűrés?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz almostsaint #18504 üzenetére
Eszközkezelőben nézz szét. Az hogy mit adnak hozzá és mit telepített a win lehet különböző.
-
addikt
válasz almostsaint #18506 üzenetére
Ha a vezérlőpult hálózati kapocslatok ablakot megnyitod, ott látszik a vezeték nélküli adapter? Le van tiltva? (szürke, vagy színes)
-
addikt
válasz dulifiO #18627 üzenetére
Szia
Feltételezem, hogy a két router nincs összekötve vezetékkel.
Ebben az esetben wifi-n kommunikálnak, tehát a második routeren a sávszélesség feleződik, mert egyszerre 2 géppel kell folyamatosan kapcsolatot tartania.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz Csabeh #22456 üzenetére
Szia
Hasonló problémával én is találkoztam már többféle számítógépen.
Megszakadáskor ha beírod, parancssorba, hogy ipconfig /all akkor akkor a DNS kiszolgálónál a 0.0.0.0 szerepel az első helyen.
Az általam üzemeltetett gépeknál a legfrissebb hálókártya driver + SP1 felrakása megoldotta a problémát.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz lanszelot #45869 üzenetére
Szia!
Én egy cégnél már használtam Netgear powerline adaptert, kb 4 éve.
A titka, hogy ugyanazon a 220-as vezetéken kell lenniük az eszközöknek.(Kismegszakító, lerontja a jelet, gyakorlatilag használhatatlan.)
Bedugod beállítasz egy tikosítást, meg egy jelszót, a másik eszközzel megkeresteted, és beírod az titkosítás jelszavát.
Amiket mi használtunk úgy emlékszem 30Mbit-et tudott papíron, abból 20 át is jött.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
A hálókártyának van saját kezelő programja?
Ilyesmivel akkor találkoztam, mikor egy régebbi broadcom-os hálókártyával kellet win xp-s gépe wifire kötni.
Csak úgy ment, hogy a hálókártyához adtak egy kezelő progit és abban adtam meg a wifi adatokat.Illetve még egy kérdés, a router az B/G vagy N only beállítással van konfigolva?
Megpróbálnám, hogy b/g vagy b/g/n módot állítanék be.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz csabyka666 #47116 üzenetére
Ha csak 30-an használják a wifit már akkor közel használhatatlan lesz a rendszer.
100 emberre én legalább 4-6 accesspointot szerelnék fel, loadballance képes eszközöket választanék.
Emberenként gond nélkül lehet 2 eszközt számolni. (telefon, laptop, tablet) Amint kiderül, hogy van ingyen wifi már csattan is rá mindenki a hálózatra.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz MaCS_70 #47299 üzenetére
Kábeles kapcsolat nem megoldható a két hálózati eszköz között?
Esetleg Powerline nem játszhat?Az ilyen wifis hidaknak akkor van értelme, ha a hálózati eszközök 5GHz-en beszélgetnek, a kliensek meg 2,4GHz-en.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MaCS_70 #47303 üzenetére
A repeater hálózati beállításai jók? (DNS, GW)
Esetleg nincs bekapcsolva automatikus firmware ellenőrzés/telepítés?
Lehet frissült a firmware és a konfiggal van egy kis baja.
Logokba nincs ilyenre utaló warning/error bejegyzés?Elkéstem, mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kaciokos #47334 üzenetére
Nem teljesen értem. Androidos eszközt kötöttél vezetékes hálózatra?
Vezeték nélküli hálózat soha nem fogja neked hozni a vezetékessel egyenértékű sebességet, stabilitást, legalábbis nem SOHO eszközökkel.
-
addikt
válasz magortaltos #48500 üzenetére
Wds funkció amit keress a beállítások között, esetleg point-point connection. Milyen "router" amit használni akarsz?
-
addikt
válasz csabyka666 #49495 üzenetére
Üdv,
kapcsold ki az eszközben a DHCP-t, és tedd bridge módba az eszköz funkcióját.
-
addikt
válasz Bocsek #49555 üzenetére
Szia!
A Heatmapper programnak pont ez a lényege, hogy méréseken alapul. Betöltöd az alaprajzot, kijelölöd a mérési pontokat, mérsz és megjelenik egy színes ábra, ami többé-kevésbé a valóságot mutatja. A wifi jelerősséget nagyon sok minden befolyásolhatja. (Falak anyaga, mennyisége, szekrény és annak tartalma, wifi eszköz elhelyezkedése, stb.)
Tapasztalataim szerint 2 max 3 téglafalnál ne legyen több a router és a kliens eszköz között. (Egyébként ha az épület sincs még meg, akkor szerintem kicsit korai ezzel foglalkozni.)Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz thefreeman #49558 üzenetére
Ismerős gond. Nekem csak az oldotta meg a hibát, hogy a gyári firmware-t kidobtam és LEDE került rá.
-
addikt
válasz thefreeman #49560 üzenetére
Igen, az egy firmware. Ennek a routernek van itt a PH!-n topicja:
[link]Itt pedig mindent megtalálsz a LEDE-ről: [link]
-
addikt
válasz TeebyKay #62660 üzenetére
Nekem egy Asus rotuer csinált hasonlókat. Ott kiderült, hogy a tápegységgel volt gond. (Nagyon terhelésnél eltűnt a wifi és a router is elérhetetlen volt vezetékről. A tápegység cseréje megoldotta a hibát.)
-
addikt
válasz balazsbence #62915 üzenetére
Ne kábelezz, annak kellemetlen vége lehet.
Pont-Pont kapcsolat ablakba helyezett készülékekkel.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
-
addikt
Nem teljes értem, miért linkeltél optikai kábelekről szóló cikket.
"földhurkot csak egy mekk mester tudna csinálni"
Bár csináltam volna képet azokról a hálózati eszközökről amik szépen tönkrementek pár hónap alatt mert a két kb 15m-re lévő épületet az előző rendszergazda cég UTP-vel kötött össze. Amióta optikára lett cseréltük azóta nincs gond.
Mellesleg nem véletlen, hogy a legtöbb szakirodaom épületek összekötésére nem galvanikus kapcsolatot biztosító összekötést ajánl.Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest