Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigee
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nos, kikérem magamnak a "talán tudod" mondatot
Persze, világos, hogy a formázás mit csinál, valamint dolgoztam adatmentésen is több kevesebb sikerrel (GetDataBack...stb)
Lényeg, hogy a zero fill hasonló mint a powermax, a maxtorokra, csak mégsem...Meg is keresem ezt a progit, nem hallottam még róla!
A hőmérséklet pedig 45-50 fok körül van. Az én gépemben az egyik vinyó pont olyan mint a srácé, és jelen pillanatban nekem is 50fokos, arra megy a letöltés. ezek a régi Seagate-ek ilyenek, az enyém kb 6 éves, és eddig nem volt vele gondom, lehet majd most lesz...mindig 45 fok körül ketyegett.
Azért jó, hogy van a PH!, és vagytok Ti, akik jobban tudtok dolgokat az átlagnál, okosságokra éhezem, és lám meg is kapom!Üdv!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
zsigee
üzenetére
Mennyire melegszik? 30 és 45 fok között még normálisnak számít a hőmérséklet-érték. Efölé ne menjen (alá se), mert az már károsodást okozhat.
A Zero Fill olyan progi, ami tulajdonképpen nullákkal tölti fel az összes szektort, így minden adatot teljesen eltávolítva róla, sokkal alaposabb, mint bármilyen törlő progi, ez közel gyári állapotra alakítja a vinyót, persze ezt nem úgy kell érteni, hogy az áthelyezett, tönkrement szektorokat is helyreállítja, mert nem, annyi a dolga, hogy "szűzzé" tegye a HDD-t ismét, partíciókat és mindenféle ott maradt "nyomot" kitöröl. (Talán tudod, a formázás egyébként nem egyenlő a törléssel, formázott vinyóról még nyugodtan vissza lehet hozni a rajta maradt dolgokat, "fizikailag" az nem vész el, csak logikailag.) -
zsigee
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Először is megint köszi!
Menjünk lépésről lépésre, HDsentinel megvolt, egy némileg aggasztó dolgot találtam vele, kicsit melegszik a 120as, de mivel nekem is van használatban ilyen, és ha terhelem nálam is melegszik, így nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. chkdsk-t nem volt még módomban nézni
és bevallom eszembe sem jutott... hogy mit tud csinálni azt tudom, tapasztaltam már.
Eseménynaplót megnézem , ha hozzám kerül a masina, épp még a gazdájánál van.
Természetesen a memtest bootolós, a UBCD linux alapú teszt lemez, sok érdekes és értékes tesztelő progival, és természetesen nem grafikus háttérrel.
A többit pedig majd konkrét képpel, ha sikerül beszerezni.Üdv!
Bocsi a láma kérdésért, Zero Fill, az micsoda, csak nem egy szektor újraíró???
Erről kérnék bővebb infót, ha nem gond.
Köszi. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
zsigee
üzenetére
Így hibakód nélkül csak tippelgetni tudok.
HD Sentinel-lel lehet figyelni a vinyó állapotát, ha esetleg hibás szektor van rajta, ez jelzi. chkdsk-et is ráküldhetnétek, legegyszerűbb úgy elindítani, hogy a merevlemez(ek) valamelyik partíciójára rákattintasz jobb gommbal, Tulajdonságok - Eszközök - Ellenőrzés - mindkét pipa be, majd OK, rákérdez, hogy újraindításra ütemezed-e, leokézod, majd újraindítod a gépet. Ekkor tökölődik, ellenőrizgeti a vinyót, de elég hasznos tud lenni, meglepően sok hibát megold:
"A Chkdsk (Chkdsk.exe) a kötetek hibáinak vizsgálatára szolgáló parancssori eszköz a fellelt hibák kijavítását is megkísérli. A Chkdsk például ki tudja javítani a hibás szektorokkal, elveszett fürtökkel, kereszthivatkozott fájlokkal és könyvtárakkal kapcsolatos hibákat." [link]
Meg persze néha Zero Fill-t ráküldeni a vinyóra (adatmentés után) szintén üdvös dolog tud lenni.
Eseménynaplót is érdemes lenne megnézni a hiba pontosabb leírása miatt: Start - Futtatás - eventvwr
A memtest, amit próbáltatok, bootolós volt? Ugye nem Windows-alapú? Utóbbiak nem érnek szart se. Legalább 6-7 órát kell futnia, hogy meggyőződhess róla, a memóriának nincs baja. Memtest86Ha valami bővítőkártyával használjátok a SATA-vinyót, akkor lehet, hogy az a kártya nem támogatja a SATA2-t, és nincs visszaállítva SATA1-re (vagy nem tudja visszaállítani a kártya, ez most csak hülye tipp a részemről
), de ez a legkevésbé valószínű, akkor más jellegű hiba jelentkezne szerintem.Na de majd az Eseménynaplós bejegyzés vagy kékhalál-üzenet tartalmának kiderítése után lehet, hogy nem csak tapogatózunk a sötétben.

-
zsigee
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szia!
Ez az oldal meg volt már, mert ugye a gúgli a barátunk... Azért köszi
A lényeg a gép egy Abit NF7, 2500+ Barton, 2*512Mb ram, nem egyformák, 120as Seagate vinyó (ata) és egy Samsung 500as satakártyával. Vga: Ati9600xt, vagy pro...Hibakódot sajna nem tudom, van fénykép, csak nem náalm, nem is az enyém a masina. Most cseréltem lapot, a kollégának, és betettünk egy 500as vinyót.
Mindent leteszteltem, memtest, Cpu Burn, everest nagy teszt, minden ok.
A rendszer SP2 (2007 nov), az illesztők az Abit honlapjáról lettek letöltve, a kártyáé pedig az AMD-Ati honlapjáról.
Az általad küldött link, és még sok másik, vírust és vga illesztő hibát említ, azt ugyan nem találtam meg amit írnak de másik volt, irtva lett, kicseréltem a vga illesztőjét is a gyári cdsre, majd kb 2óra használat után terhelés nélkül a hiba megjelent. Az elmondások szerint ez kb 2óránként megismétlődik.
Valamiféle periódikus hiba ez, de nem tudom mi okozza, ezért érdeklődtem itt.
Vinyó hibázik valahol a rendszerfájlok között?Köszi üdv!
-
Kloss
őstag
Sziasztok!
Adott egy gép XP SP3-mal telepítve, Powerpoint bemutató alatt nem ad hangot.
Minden más programnak van hangja (video, mp3), de Powerpoint alatt nincs.
Office2007 volt fent, most lecseréltem 2003-ra, de nem oldotta meg a problémát.
Szerintetek?
Köszi a választ előre is! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
üzenetére
Hát most megfogtál, nem tudom, van-e kerülő megoldás, passz, de én úgy képzeltem el, hogy a Win98 DOS-os keretek között indul, így az XP betöltési kísérletekor nem is tud "kitörni" ebből a keretből (na most jó hülyén fogalmaztam, kissé késő van már szakmai megfogalmazáshoz
), lehet, hogy tévedek, és meg lehet csinálni mégis valahogyan, ha esetleg megtudod, légyszi írd meg, mert én is kíváncsi lennék rá. Thx! -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem látom a különbséget aközt hogy az NT/XP a BIOS-ból valós módban betöltődő boot szektoron keresztül vagy a DOS-tól szintén valós módban egy betöltővel vegye át a vezérlést. Igazából az a kérdés hogy van-e ilyen betöltő vagy írnom kell? ( a neten van fent hozzá útmutató hogy lehet a boot szektorból betölteni és átadni a vezérlést )
-
kltz
tag
Hello!
Hogyan tudok olyan Xp-t létre hozni,hogy pendriveról tudjam telepíteni? -
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Xp Home-ban hogyan lehet elmenteni halozati jelszavakat?
Profban tudom hol lehet ezeket kezelni, de Home-ban nincs olyan lehetoseg, ami a felhasznalo szeme elott lenne.Ugyanugy Win2k-ban is ez lenne a kerdes...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
zsigee
üzenetére
Itt van szó erről a problémáról: [link]
De ha pontosabb hibaleírást adnál (hiba kódja, stb.), akkor többet tudnánk segíteni.--------------------
(#22583) P1eTr0: ez csak tipp, de próbáld meg azt, hogy leszeded a videokártya-drivert, csinálsz egy regtisztítást (mondjuk CCleanerrel), utána felrakod a legfrissebbet. -
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám volna, hogy windows XP alatt (Ati vga-val) a képernyőn megjelennek fehér pontok (többnyire csíkokba rendeződnek). Ezek elhelyezkedése változó, ha mondjuk föléviszek egy megnyitott ablakot, akkor eltűnnek, de gyakorlatilag bárhol megjelennek (asztal, taskbar, excel, word, minden
).Valakinek nem volt hasonló problémája, vagy esetleg valami tipp, hogy mi lehet a gond?
Előre is kösz minden tippet. -
mizu_
tag
Sziasztok!
XP-n mit kell beállítani, hogy egy olyan Wifi routerhez kapcsolódjak, amin ki lett kapcsolva az SSID broadcast?
Előre is köszi a választ!
-
mindkilla
tag
Helosztok!
Olyan problémám van, hogy ha a c:\documents and settings-böl akarok valamit futtatni (start-futtatás-megnyitás), akkor a következö hibaüzenettel leszek gazdagabb:
"A c:\documents and...~ olyan helyre mutat, ami nem érhetö el. A hely a merevlemezen vagy hálozaton lehet, etc.."
Nyilván a merevlemezen van, a saját fiokombol akarok futtatni valamit, aminek a hozzáférése nem korlátozott.
Valami ötlet? -
akaido
addikt
válasz
Doris Lune
üzenetére
Először is grat a sikerhez!
Másodszor Ha nem "windisgraetz"
a kérdés végül, hogy sikerált az összes problemot feloldani?
A VGA driver sokadszorra de felment, és a többi Eszközkezelős balhé? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy gépem amin Win98 és WinXP van. Az indításkor Win98 parancssoros indítását választottam. Ebből a parancssorból ( DOS prompt ) elindítható az XP? Vagy kénytelen vagyok újra indítani a gépet?
-
sto1911
veterán
válasz
Doris Lune
üzenetére
KMPlayer kell neked, nem a beepitett media not player

-
Doris Lune
tag
Megoldottam, thanx!
Sárga kérdőjelek megszüntek, viszont annyi baja van még a gépnek, hogy dvd formátumú filmeket kép nélkül, csak hanggal játszik le.
Kódekeket tettem fel, amit eddig minden más gépnél, de enneél nem használ semmi.Please, help, ha valaki tud tanácsot!

-
azbest
félisten
Az egyik hír kapcsán volt egy eszmecserénk a Win xp eula jelentéséről, ha valaki arra reagálna akkor inkább itt tegye, mert attól tartok egyre jobban eltértünk ott a témától.
-
Doris Lune
tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Már csak 2 sárga kérdőjel maradt. Ethernetet megtaláltam.

Egy ismeretlen eszköz, és egy Usb device.
Ezek, halvány lila gőzőm sincs, mik lehetnek.

-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
a lengyeleknek is meggyűlt a baja ezzel
alulról a 3. post linkek letöltés
Ezt nézd meg ua a problémája mint neked.
Nem tudok lengyelül.

Próbáld meg a hp update-ot, ha megy.
-
Doris Lune
tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Na, bluetooth van végre, egy acer aspire notebook szoftverét installáltam fel xp-re való, s ez jó!!!
Ethernetet nem tudom, honnan vadásszak, ha az a link nem jó, amit mutattál...
-
Doris Lune
tag
De nem értem, mert azt irja a lapon, ahonnan letöltöttem, és belinkeltél, hogy xp-hez is jó....

-
Doris Lune
tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Sajnos bluetooth vistáé. proci se támogatja, "forduljon a termék forgalmazójához."
(ja, forduljon az anyja, aki a kisinget ráadta..)
-
Doris Lune
tag
Igy néz ki a helyzet most, bluetooth most próbálom.
-
Doris Lune
tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Southbridge: ATI SB700
-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
letöltöttem a vista drivert (ott bezzeg van minden!!) kicsomiztam megnéztem az ini file-t és próbálgatni kell, mert nincs egyértelmű (mint ahogy az realtek-nél szokott) megoldás több vari is van.
A vistánál ez volt.
Realtek 10/100/1000 NIC DriverAppName=Realtek 8169 8168 8101E 8102E Ethernet Driver
ProductGUID=8833FFB6-5B0C-4764-81AA-06DFEED9A476
CompanyName=Realtek
CompanyURL=http://www.Realtek.com.twTehát lehet többféle is 8169-et próbáld ki!
A wifi-re gondoltam atheros, volt a jó, vagy a másik?
-
Doris Lune
tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
sajnos ethernet nem jó, mit kell megnéznem, hogy tudjam, mi kell neki?

Bluetooth most tölt.
-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Melyik chip van benne?
-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
http://download.cnet.com/WNC-BlueTooth-2045-6-0-3100-zip/3000-2108_4-162338.html
BT driver
Broadcom 2045 talán ez a típusa. -
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
[link] Ethernet próbának.
-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Ezen keresztül próbáltad?
Eredeti HP lemez nincs meg?
-
Doris Lune
tag
Bluetooth, wlan sehol....
Valaki tudna abban segiteni, hogy
Hp Pavilion dv5 1100ew bluetooth dirivert hol találok xpre?
S ugyanerre wlan, ethernet drivert is keresek, de amit eddig googleban találtam, nem jó.Azt irja ki, le van tiltva mindkettő.
kapcsolót nem találok a gépen,
Wirelless assistantnál lehetne ki-be kapcsolni, de nem engedi, mert le van tiltva. -
Doris Lune
tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Na, most végre felment....
Nem tudom, hányadszori próbálkozásra. -
Doris Lune
tag
Úgy van ott, hogy sárga kérdőjel van előtte, mint Videovezérlő (vga kompatibilis) , ami driverre vár, amit nem tudok feltenni délután óta neki.
-
Doris Lune
tag
Pedig vista alatt még ott volt, le is fotóztam...
Hogy létezik, hogy xp nem látja?

-
Doris Lune
tag
válasz
SenorGrande
üzenetére
Nem is találok ilyet az eszközkezelőben....
Ezt meg se néztem.... -
SenorGrande
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Eszközkezelőben rendesen ATI Mobility Radeon HD 3450-nek ismeri fel a kártyát?
-
Doris Lune
tag
válasz
SenorGrande
üzenetére
32 bitest.
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
32 vagy 64 bites XP-t telepítettél?
-
Doris Lune
tag
Ja, kezdem érteni...
Net Framework,
meg letölteni MSXML 6.0-t."Használata igen egyszerű, a gyári meghajtócsomag telepítőjét el kell indítani, az állományok kitömörítése után azt leállítani, majd a Mobility Moddernek megmutatni a mappát, ahová a kicsomagolt meghajtó fájljai kerültek. Ezután pár másodperc várakozás után máris elkészül a módosított telepítőkészletünk, amit immáron hiba nélkül telepíthetünk fel a noteszgépünkre. "
Megcsináltam, mégse jó
Az a baj, ha nem jól sikerül, mert nem jó a driver, még leszedni sem lehet. -
akaido
addikt
válasz
Doris Lune
üzenetére
[.net 2.0] Töltsd le, telepítsd föl, ezután jön az ati driver.
-
Doris Lune
tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
A progi, amit belinkeltél, jó, de ezt irja:
Működéséhez .NET futtatókörnyezet és az MSXML 6.0 csomag telepítése szükséges – ez utóbbi meglétét a program ellenőrzi is.
Ezt hogy csinálom meg????

-
akaido
addikt
válasz
Doris Lune
üzenetére
DH Mobility Modder.NET ATI Edition.
Erről is érdeklődhetsz a a HP noti topikban. -
akaido
addikt
válasz
Doris Lune
üzenetére
-
Doris Lune
tag
válasz
SenorGrande
üzenetére
Thanx, ez megtörtént, sikerült feltenni az xp-t a megfelelő driver integrálásával.
De most meg ATI Radeon Mobility hd 3450 driver nem települ, nem fogadja el, már letöltöttem mindenféle drivert, xp-hez, amit tudtam, de mindig azt irja ki, nem talált az oprendszerrel kompatibilis drivert, és kilép.
Bluetooth nem műxik, wlan nincs, ethernet vezérlő sincs, ezek mind sárga kérdőjelesek.Ez a helyzet
[link]Please, help, valaki, nem haladok a géppel, s nem tudom használni.

-
zsigee
aktív tag
Sziasztok!
Kérdés:
win32k.sys hiba-kék halállal. Miért történik, mi a megoldás?
Köszi, üdv! -
Zola007
veterán
Üdvözletem,
adott egy XP SP2 rendszer, frissítések máig.
AC'97 (ALC850) audiomax 7.1-es integrált vezérlő egy Abit AN8 ultra-n.
korábban 3.93-as driverrel, alaplap többi részét nForce viszi. Most 4.06-t raktam fel, illetve először az nforce sajátját (6.86)
Mellé 5.1-es rendszer 3 rca-val szabályosan bekötve (ezzel semmi baj)Mióta megvan a gép azóta flottul ment az 5.1 minden médialejátszó alatt és netről is!! (youtube, videa, rádiók, stb.)
Persze ezeknél nem valós 5.1, de hagyjuk, a lényeg, hogy szólt mind a 6. hangszóró.Most újraraktam a wint, új driverek és progik, kodekek. Médialejátszók (bs, km, winamp, wmpl, vlc) esetén továbbra is szól mind, azonban az internetes hangot csak stereoban adja.
realtek vezérlő beállítva 5.1-re, windows hangoknál is, de mégis csak stereo. tehát valahol nem keveri klónozza át 5.1-re a stereo jelet
Kérem akik "töltsd le és hallgasd úgy" és "youtube sohase volt surround" véleményt fűznének hozzá, kíméljenek.
Aki tud segíteni, annak előre is köszönöm!üdv,
Zola -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SenorGrande
üzenetére
Elképesztő, hogy egyetlen progi milyen hülyeségeket tud csinálni, viszont respect, hogy kitartó voltál, és végül rájöttél! 
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
HP érdekesen áll a terméktámogatáshoz. . .
"If the BIOS does not have a setting to disable the native-SATA settings, you may have to use a procedure called slipstreaming to install XP. This procedure involves using third-party tools that are not supported by HP and may cause unexpected problems. You should search the web for instructions and tools before attempting to change the Vista operating system. For a brief overview of the slipstream process, see HP Notebook PCs - How to Add Serial ATA (SATA) Drives to a Windows Installation . "Azt sem értem, hogy a HP sata driver esetén miért a processzor gyártójára hivatkozik. . .

"Determine the type of processor in the computer, then search for and download the latest SATA AHCI driver from the processor manufacturer's web site."1. Derítsd ki az alplapi chipset (déli híd) típusát. (SIW - System Information for Windows - ingyenes, Everest, stb.)
2. Töltsd le a megfelelő drivert.
3. Integrálás nLite-tal. -
joe2005
senior tag
Ne használj ezen linuxot
, Windows megvásárolta (méghozzá a Vistához) ezt a modelt is rákényszerítve az embereket az új op. használatára. Van ilyen több cégnél is (pl. acer egyik típusánál az európai és a global verziónál sem volt fenn sehol xp-re driver, csak a brazil weblapon, linux természetesen no).
Lehet, hogy az újabb bios, amiről semmi info sincs, tartalmazza a downgr-hez a funkciót, a vevői igények miatt tehették be.Talán ez a bios-a.
-
lúzer
veterán
válasz
SenorGrande
üzenetére
szerintem az

-
SenorGrande
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Akkor ezt még kipróbálhatod, ez nem a bios:
Disable SATA native mode
NOTE: This option is not available in the BIOS on Vista models.1.
Start the notebook PC.
2.
Repeatedly press the F10 key (or key designated by the notebook PC) until the notebook enters the Computer Setup screen.
3.
Use the arrow keys to select System Configuration .
4.
Use the arrow keys to select SATA Native Mode and set the mode to Disable .
Figure 4: Disable SATA Native Mode
5.
Press the F10 key (or designated key to accept the changes).
6.
Save changes and exit Computer Setup.
7.
The notebook should restart.Forrás: HP
-
Lenry
félisten
válasz
Doris Lune
üzenetére
az ahcix64.sys az 64 bites Windowshoz kell
joe2005: a BIOS frissítésnek nem sok köze van az op.rendszerhez. lehet azt anélkül is
-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Azt írják, hogy a legfrissebb biost kellene feltenni, de azt csak a működő rendszeren keresztül lehet, ha jól látom. (vista)
-
Doris Lune
tag
válasz
SenorGrande
üzenetére
Thanx, de nincs a biosban ilyen beálltás:

Azért is kinlódok tegnap reggel óta...
-
Doris Lune
tag
Ja, és lemaradt:
Hitachi HTS543216L9A3 SCSI Disk DeviceHardver ids:
SCSI\Hitachi____HTS543216L9A31
SCSI\DiskHitachi____HTS543216L9A31.FB
SCSI\DiskHitachi____HTS543216L9A3
SCSI\DiskHitachi_
SCSI\Hitachi____HTS543216L9A31
Hitachi____HTS543216L9A31
GenDiskcompatibile ids:
SCSI\Disk
SCSI\RAWValaki, help!

-
joe2005
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Doris Lune
üzenetére
Elméletileg a Biosban a Configuration opcióknál kell a Native-SATA-t Disable-re állítani (hogy ne kelljen driver integrálásal nyűglődni. . . ).
Forrás:
[link] -
Doris Lune
tag
Tudna nekem valaki segíteni, milyen drivert, és hogy integráljak az nlite programmal az xp sp2-es telepítőmbe, a laptop hp pavilion dv5 1100ew, amd athlon x2 dual core processzor PCs-QL62, vista helyett xp-t szeretnék rá tenni. Megvannak az xp-s driverek, összevadásztam már őket, de tovább nem jutok annál, hogy a telepítő az ahcix64.sys fájlt hiányolja, s kilép a telepítésből. Integráltam sata drivert ugyan, de nem fogadja el a telepítő, a fenti hibaüzenettel.
Mit nem csinálok jól, tudna valaki tanácsot adni?
Már volt ilyen gondom másik gépen is, ott át lehetett álltani, mert volt a biosban ilyen lehetőség (Sata mód, ide mód, ahci,stb.)
Ez egy olyan istenverte gép, amin NINCS ilyen beállitási mód a biosban! Ezért is irtam ide, különben már rég túllennék az egészen.
Olvasgattam az nlite progiról, a módszert elsajátitottam, sikeresen megirtam a cd-t, be is integrálta a drivert, de nem jó.
Gondoltam, hátha valaki csinált már ilyet, s tud segiteni, vagy pedig legalább abban, hogy milyen driver kell amd athlon x2 dual core processzor PCs-QL62-os gépen?
Vagy olyan progit belinkelne, amivel megnézhetem vista alatt, hogy milyen chipset, alaplap van a gépemen. Az Aida elfut a vista alatt, de a lapkakészletet ismeretlennek titulálja.... -
SenorGrande
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Már megvan, kibogoztam a log-ból. . . Bár nem gondoltam volna.
A "bűnös" az Asus Pc Probe II, fesz. és hőm. monitorozó progi volt, ami Win úrfival együtt indul. Megnéztem, és a hangriasztással kapcsolatos beállításait nem lehetett módosítani. Kapott egy default settings-t, reboot, visszaállítottam az általam kedvelt beállításokat, reboot, és láss csodát: a wave megtartotta az utolsó beállítást, és már a Pc Probe beállításai is változtathatók.
Köszönet mindenkinek, aki segíteni próbált!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SenorGrande
üzenetére
Most kipróbáltam, valóban ezt az értéket állítgatja hangerőszabályzásnál!
(0-65535 dec., 0-ffff hexa)Nagyon kis különbség van csak a kulcs elérési útjánál:
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses\{6994AD04-93EF-11D0-A3CC-00A0C9223196}\##?#PCI#VEN_125D&DEV_1969&SUBSYS_111B153B&REV_01#4&1ADD88A5&0&10F0#{6994ad04-93ef-11d0-a3cc-00a0c9223196}\#Wave\Device Parameters\Mixer\ 0\Controls\ 0\Channel 0, Channel 1"Nem lesz egyszerű kinyomozni, mi buzerálja ezt a kulcsot nálad a boot során...
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nálam itt:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses\{6994AD04-93EF-11D0-A3CC-00A0C9223196}\##?#PCI#VEN_13F6&DEV_0111&SUBSYS_1144153B&REV_10#4&1FAF5EA3&0&10F0#{6994ad04-93ef-11d0-a3cc-00a0c9223196}\#Wave\Device Parameters\Mixer\ 2\Controls\ 0\Channel 0 és Channel 1-ben -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SenorGrande
üzenetére
És hol van, melyik kulcs alatt? Engem is érdekelne, mert nyomoztam utána egy darabig, de nem találtam meg, hogy konkrétan melyik kulcs tárolja az értéket, csak azt láttam épp a RegMon-nal, hogy ezekhez nyúl:
RTHDCPL.EXE:1868
"HKEY_CURRENT_USER\Software\Realtek\Mixer\Playback" ill. "Record"sndvol32.exe:736
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses", azalatt pl.
"{6994AD04-93EF-11D0-A3CC-00A0C9223196}\##?#PCI#VEN_1\Mixer"
kulcs alatti dolgok, stb. -
SenorGrande
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen, ő is megvolt már, de ebben meg nincs elég info.
Azt hiszem kénytelen leszek a regmon hatalmas file-ját túrni, mert azt már tudom, hogy hol van a registryben a wave hangerő értéke tárolva. "Csak" ki kell keresnem, hogy boot közben ezt mi piszkálja, miért, és hogy szoktassam le erről. . .
Hacsak nem találkozott még valaki konkrétan ezzel, és mondja el nekem a választ. . .
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SenorGrande
üzenetére
A boot.ini /bootlog kapcsolóját próbáltad már? Ezzel is lehet figyelgetni a bootoláskor betöltött folyamatokat, a %SystemRoot%\ntbtlog.txt fájlban.
-
SenorGrande
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ezt kipróbáltam gyorsan, de sajnos ezek a beállítások nincsenek hatással a boot logolásra.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SenorGrande
üzenetére
A RegMon-t lehet szűrők szerint is nézegetni (a Filter/Highlight gombot (Ctrl+L) megnyomva), pl. a "Log Opens" és "Log Reads" checkbox-ból érdemes kiszedni a pipát, mert különben valóban végeláthatatlan lesz a logfájlod, úgy minden egyes registry-hez való hozzányúlást mutat. A többi pipát bent hagyhatod, ezzel már eredményesebben lehet figyelni akár "live-ban" is a folyamatokat!
-
SenorGrande
senior tag
-
akaido
addikt
válasz
SenorGrande
üzenetére
Másik driverrel próbáltad?
-
dokee78
félisten
Telepítettem egy Windows7 skint és azóta ha progit telepítek ezt kapom:
Jobb egérgomb,és kép megjelenítése!
Megoldás mi,lehet,mert az user32.dll-t nem tudom letölteni a dllfiles.com-ról! -
attrax
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen köszi sejtettem,hogy format C: lesz ez.Ez a hiba akkor jön elő ha nem csak te vagy a gépen....

Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Synology NAS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okos Otthon / Smart Home
- Futás, futópályák
- World of Tanks - MMO
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és bevallom eszembe sem jutott... hogy mit tud csinálni azt tudom, tapasztaltam már.

), de ez a legkevésbé valószínű, akkor más jellegű hiba jelentkezne szerintem.

No persze ha a Win98-on fut egy virtuális számítógép, akkor talán... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és mi van ha én Linuxot használok? arra gondolom nincs ilyen frissítő program