- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
szallasi007
őstag
Sziasztok,
adott egy windows server 2012 r2 std, proxmox alatt virtuálizálva 1 core 4 mag, 32 GB vram, 3 TB tárhley.
AD funkciókat látja el (+DNS) illetve fájlmegosztás megy rajta. (2 partició van kiajánva, C: - rendszer, D: fájlmegosztásra)
Egyik napról a másikra az alábbi problémák jelentkeztek:
AD User&Computers betöltése több 40 mp, a domain usereken properties 40 sec amíg betölti addig az adott ablak not response
Létre akarok hozni egy új megosztást egy új mappán akkor belefagy (zöld csík folyamatosan megy körbe körbe) majd nem sikerül megosztania, explorer újraindul
ping - külső címre pl index.hu 40 mp-ig áll majd lemegy a ping parancs mintha miden oké lenne
ping - localhost ugyanez
etc fájlba bármit beírok és azt pingelem névvel akkor nem használja azt
ipv6 ki volt kapcsolva, visszakapcsoltam
windows update 3 frissítést jelzett, telepítés nem megy végig - belefagy, restart után jelzi hogy a windows update nem ment végig ismeretlen hiba miatt
windows update-en nem talál frissítést azóta
ping ip címre azonnal válaszol
windows tűzfal sem mmc sem sehonnan nem nyitható meg,
server manager-ben minden adat unknow állapotban van
fel lett téve de nincs konfigolva a RAS
dcdiag /q - nem csinál semmit, se hibaüzenet se semmirestart után nagyjából 5 percig minden úgy működik ahogy kell, tűzfal megnyílik, pingre azonnal jön válasz, tudok új megosztást csinálni, server manager minden adatot beolvas ha ráfrissítek
furcsaságok:
dns logok átnézve nincs hiba, event viewerben minden átnézve nincs hiba
napi windows backup mentés van a hibás gépről, amit tökéletesen meg is csinál egy külső NAS és a recovery is megy onnan vissza
ha adott usert beleteszem adott secu group-ba akkor az adott group révén eléri a kívánt megosztástamit próbáltam:
host gép (ami egyébként 2x12 core Xeon, 128 GB ram, külön v3700-as storage 6*1,2 TB SAS 10k,üvegen összekötve, most már van rajta plusz egy adbck biztos ami tuti alapon) restart
virtuális gép = windows server 2012 r2 std, restart
folyamatfigyelő szoftver hátha talál valamit, semmi
McAfee EPO uninstall hátha, semmién DNS hibára gondolok csak nem tudom hogy a jó égbe lehetne megjavítani
csináltam proxmox alatt egy másik virtuális szervert amit beléptettem a domainbe, AD-t ráhúztam, megtettem elsődleges DNS szervernek, viszont a FSMO-kat még nem tettem át rá, de az AD szinkron lement rajta szóval most innen kezelem a usereket és a jogosultságokat
Kérdés: valaki esetleg találkozott ilyen hibával már és ha igen mi a megoldás?
Ez blama kérdés lesz: ha a rossz virtuális szerver alatt a jelenlegi rendszerparticiót (C: és rejtett particiók amit csinál magának mr windows) letörlöm és helyére felhúzok egy újat akkor azt a diszket amin az adatok/fájlmegosztás van simán visszacsatalom mint egy fizikai gépnél akkor a windows látni fogja ugye? Maximum inicializálnom kell? Az adatok megmaradnak, csak a jogosultságokat kell maximum újrakonfigurálnom (robocopyval kitoltam egy nasra a fájlokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest