Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz
gzbotii #17599 üzenetére
Bizony!
Nem, nézd csak meg, évek óta a MU a legértékesebb csapat a világon (szorosan a Reallal a nyomában). A Bayernek idén minden összejött, de ez nem marad így örökké. Erre gondolok. Persze lehet, hogy kis érzékeny lelkednek ez most nem esik jól, de ettől még ez a véleményem.
Nincs semmi különös ebben. Amúgy meg korábban sem volt miért szégyenkeznie a bajoroknak, évek óta stabilan a top5-ben vannak, sőt ők csináltak először jó bizniszmesint egy futballklubból. Elsőként léptek fel a tőzsdére, szóval nagy úttörők voltak mindig is.
-
gzbotii
nagyúr
-
pushalias
addikt
Tudom, hogy nem érdekel senkit, de iszonyat dühös vagyok magamra. A mysqli_fetch_array-be nem a query resultot, hanem magát a queryt dobtam bele, és aztán egy órán át néztem atom bénán, miért nem műxik. Ááááááááááárgh!
Na kidühöngtem magamat.
-
Blyan
félisten
Mackó, jól látom, kártyás csomagban 46-ért adjátok a Lumia 520-at?
-
a galakszis harmadik ásza míly' gyönyörű és egyben egyedi lett
-
Psychonaut
veterán
válasz
pushalias #17578 üzenetére
Menj is, fáradt vagy.
Miről beszélsz egyáltalán? A #17336-ban ENNYI VAN az egészről: "Mellesleg Kimi 4-et előzött az utolsó 4 körben."
Ez TÉNY. Nem lehet vitatni. Kész, pont. A gumikról szó sem esett.
Még a #17338-ban is azt írta "ettől még el kellett menni mellettük". AMI SZINTÉN TÉNY, és nem vonja kétségbe az állításodat.EZ UTÁN írtad te a hozzászólásodat, hogy "tessék, igazam lett". De ahogy láthatod, senki nem vonta ezt kétségbe MIELŐTT MEGÍRTAD A HOZZÁSZÓLÁST.
Nem szeretem, ha valaki tényekkel vitatkozik. Nem volt igazad, megesik, nem kell mindenáron kötni az ebet a karóhoz, hogy de mégis.
Blyan: így igaz.
-
Blyan
félisten
válasz
Psychonaut #17577 üzenetére
Nem vitatom, hogy kettővel akarta a többség, főleg mivel nagyobb igénybevételre számítottak (nagyobb tempó ).
Bárhogy is, a gumikban voltak még tartalékok, ezt Vettel esete jól mutatta (28 körös szuperlágy gumival messze a leggyorsabb kör).
-
pushalias
addikt
válasz
Psychonaut #17577 üzenetére
Az elsőben nem vette figyelembe, majd utána egyértelműen kétségbe is vonta. Persze lehet úgy csinálni, mintha ezek nem függnének össze.
Megyek aludni.
-
Psychonaut
veterán
válasz
pushalias #17576 üzenetére
A #17336-ban semmivel sem vitatta ezt, a #17570 pedig a hozzászólásod után íródott, tehát a hozzászólásban nem reagálhattál rá...LOL.
Blyan: a Pirelli ezt a futam előtt mondta, tehát nekik elvileg "rendes" futamra kellett gondolniuk, nem ilyen kényelmesebb tempóra, bár ki tudja. Mondjuk a Lotus biztosan megcsinálta volna egy kiállással, láthatóan ez is volt a taktikájuk. A többiek viszont kettővel számoltak, mert szuperlágy ment fel mindenkinek a top 10-ben másodikra (ami nem bírt volna ki ~50 kört).
-
pushalias
addikt
válasz
Psychonaut #17574 üzenetére
„De hát ezt senki nem is vitatta”
Ld: (#17336) Blyan, (#17570) Blyan.
-
Blyan
félisten
válasz
Psychonaut #17574 üzenetére
Figyelembe vettem, de a Pirelli állítása szerint az SC-k nélkül is teljesíthető lett volna egy kiállással. Pont azért, mert küzdelem nem volt. Na jó, Perec brusztolt picit, de inkább Sutil volt aki mutatott valamit - nem is keveset.
-
Psychonaut
veterán
válasz
pushalias #17561 üzenetére
és természetesen igazam lett
De hát ezt senki nem is vitatta, mindenki tudta, hogy kereket cserélt (hiszen ezért esett vissza a 16.(?) helyre), ebből pedig az következett, hogy friss gumikat kapott, és sokkalta gyorsabb lesz, mint az amúgy is gyengébb autóval versenyző utolsó brigád.Blyan: Azt mondjuk vedd figyelembe, hogy egyrészt vonatozás ment, másrészt sokat volt bent a Safety Car, ez jóval megnövelte a gumik élettartamát.
-
Blyan
félisten
-
pushalias
addikt
Szerintem hagyjuk. Nekem ma kezd sok lenni azokból, akik (mivel csak a saját prekoncepciójuk igazsága érdekli őket, hogy én mit akarok, az meg nem) vastagon félreértelmezik azt, amit írok, és ugyanazzal a lendülettel engem vonnak felelősségre, mert szerintük én nem olvasom, amit ők írnak. Unom, rohadtul unom.
-
Blyan
félisten
válasz
pushalias #17569 üzenetére
De Te próbálod is érteni amit mondok? Amire utalok az az, hogy a tempókülönbség valójában annyira nem a 30 körös gumihasználattól függött. A szuperlágy két-három gyorskör után elveszti a legjobb tapadását, max egy fél mp lehetett volna amit Vettelhez képest tudott volna vele menni Kimi nem több.
És persze Vettelben is lett volna még, ebben is biztos vagyok. -
András.
tag
válasz
Oppenheimer #17565 üzenetére
Ez középiskola
-
válasz
Oppenheimer #17565 üzenetére
Es a ZH nem masnapra kell, hanem MOST
-
-
válasz
Oppenheimer #17562 üzenetére
Csak nem, azert ez inkabb kozepiskola-szintu dolog, nem? Vagy nemtom, en nem vagyok rendes infos®.
-
pushalias
addikt
Viszont kijött a videó Raikkönen utolsó 2 körös előzéseiről, és természetesen igazam lett. Alig használt extra lággyal ment el a 30 körös lágyat használók mellett, a felvételen riasztó a tempókülönbség.
-
András.
tag
Mindenkinek köszönöm!
-
pushalias
addikt
válasz
András. #17549 üzenetére
Mivel mindenképpen el kell jutnod a A(m,n) pontból az origóba, ezért összesen m alkalommal kell vízszintesen, és n alkalommal függőlegesen közeledned az origó felé.
Így a feladat ekvivalens azzal, hány féleképpen lehet m fehér és n fekete golyót sorba rendezni, ha minden alkalommal mindegyiket fel kell használni. Az pedig összesen (m+n)!/m!×n! eset.
Pardon, most látom, már más leírta.
És ahogy látom, a gondolatmenet is tökéletesen azonos. -
Tehat ugye ott tartottunk, hogy mindig csak olyan lepeseket tehetunk, amik a cel fele vezetnek, kulonben az utunk nem lenne minimalis. Ha az A pontunk koordinataja m,n (vizszintes-fuggoleges), akkor tehat van m darab vizszintes lepesunk es n darab fuggoleges lepesunk. Peldaul a 3,2 pontba 3 darab jobbra lepessel es 2 darab felfele lepessel juthatunk el. Ezeket viszont tetszoleges sorrendben megtehetjuk.
Innentol fogva a kerdes - szerintem - ekvivalens azzal, hogy van m darab piros es n darab kek golyonk, es hanyfelekeppen rakhatjuk oket sorrendbe (ugy, hogy azonos szinu golyok kozott nem teszunk kulonbseget).
Ez ugye ismetleses permutacio, (m+n)!/(n!*m!), kifejtve: a lepeseket (m+n)! felekeppen rakhatjuk le egymas utan, de ket 'felfele' lepes kozott nincs kulonbseg, tehat azokat felcserelhetjuk, ezert osztunk n!*m!-al.Pelda:
3,2 pontba (3+2)!/(2!*3!) felekepp juthatunk el, azaz 5!/(3!*2!)= 120/(6*2) =10.Ha valaki eszrevesz valami hibat, uvoltson, nem ismertem a feladatot, es lehet, hogy valami beneztem.
Szerk.: mar latom, hogy valamit elszamoltam, mindjart javitom.
Szerk.: nem szamoltam el, ez igy elvileg jo.
-
válasz
András. #17549 üzenetére
Nincs nalam papir-ceruza, szoval csak ugy hasbol:
- tegyuk fel, hogy m!=0 es n!=0 (egyebkent a feladat megoldasa trivialisan 1)
- minimalis egy ut, ha minden lepes kozelebb visz a celhoz (ha kell, leirom, hogy miert)
- mivel csak vizszintes vagy fuggoleges iranyban haladhatsz, ezert egy lepes vagy kozelebb visz a celhoz, vagy tavolit tole (ez is elmagyarazom, ha van ra igeny)Tehat lenyegeben az origo es az m,n pont altal behatarolt teglalapon belul (beleertve a hatarokat) mozoghatsz, mindig csak az A pont fele.
Folytatom, csak el ne vesszen.
-
-
András.
tag
válasz
btudos #17547 üzenetére
Derékszögű koordináta rendszerben adott egy A(m,n) pont.
Az Origóból kell eljutni az A-ba úgy, hogy csak az OX és OY tengelyeken, vagy azokkal párhuzamosan haladunk (tehát lehet egy egységnyit az OX-en, majd egy egységnyit OY-al párhuzamosan, majd OX-el párhuzamosan, stb. haladni)
A minimális úthossz ebből eredően |m|+|n|. Az a kérdés, hogy hány darab ilyen minimális úthossz van
Azt tudom, hogy minden út minimális hosszúságú, - mivel mindig egy m-nyi és egy n-nyi utat kell megtenni - tehát minden út azonos hosszú. Tehát végül is az O és A pontok közti lehetséges utak száma kell.Holnapra kellene
-
András.
tag
Valaki ért itt a matekhoz?
-
catroot
veterán
B+, haver volt nője most volt az rtl-en a fókuszban (gyúrós picsák)
-
pushalias
addikt
Nem akarom elkiabálni, de elképzelhető, hogy holnap megyünk Bálinttal L520 és L720 tesztkészülékért.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
gzbotii #17524 üzenetére
Temahoz, es evel zarnam: nekem X10 minim volt, sebbesegre egy rosz szavam se volt, abban az idoben megallta a helyet.
Android bizonyso szempontokbol szarabb, sokkal, pl optimalizaltsag, sebesseg, kinezet.
De legalabb mukodo programok vannak benne es egy csapat a mogotte aki fejleszti, hibakat igyekszik javitani.Applenel meg tele van sznobokal es felfagos Jancsikal, az mas teszta
-
Blyan
félisten
Az Android jelmondata! [link]
-
Blyan
félisten
Ez a milkós picsa csípőtől lefelé nem is olyan gáz. Aszittem mindenhol olyan erős mint mellben.
-
catroot
veterán
Nem igaz, hogy a skydrive-ra feltöltött videóimat nem lehet megnyitni!
-
gzbotii
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
válasz
philoxenia #17508 üzenetére
Csodas keszulek! Volt hozza szerencsem egy hetig.
Anno 30.000 vettem X10 minit, ma ugy 12.000 ert -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
gzbotii #17507 üzenetére
Addigra már belaktam a Bladet....
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest