Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liszi70

nagyúr

válasz Döglött Róka #96626 üzenetére

"Ez a crystal diskmark a világ vicce. Manga figurás diskspd gui Mellesleg rendszerlemez tesztelésre felesleges a diskspd. Ott a beépített winsat disk parancs."

Ebből a "régi" hozzászólásból kiindulva kérdezném, hogy pontosan mit kell beírni a PowerShellbe, hogy azokat az adatokat kapjuk meg a hdd/ssd-ről, amit a CrystalDiskMark-ban kapunk? Most állok át majd ssd-re, és ha van a sebességmérésre beépített lehetőség, azt használnám. (Sajnos az általad linkelt leírások nekem magasak, és amiket beirkáltam belőlük a PS-be, nem adnak ki eredményt, persze lehet, hogy user error. Ez a parancssoros konfigurálás eléggé ingoványos talajnak tűnik, valószínű nem is a hozzám hasonló mezei usereknek van kitalálva. :B )
    Visszaolvasva látom, hogy külső progik helyett te mindig a belső megoldást preferálod. Ez nekem is szimpatikus, de egyszerű felhasználó lévén fogalmam sincs róla, hogy mit kell beírnom egyes feladatokra.

"Lassan blogot kéne írnom a beépített eszközökről."

Az hasznos lenne, mert egyelőre sokkal egyszerűbb egy külső szoftvert letölteni és használni, mint utánajárni, hogy van-e parancssoros lehetőség a feladatra, és ha igen, milyen karaktersort kell begépelni hozzá. :)

• Doky586

félisten

LOGOUT blog

Te csak használd nyugodtan azt a parancssorost..
    Nekünk megfelel a grafikus de nem mangás cdm is ami egyszerűbb és több infót ad. :K

• King Unique

titán

Ja, csak éppen a winsat disk a szekvenciális értékeket és az elérési időket méri, a 4K-t viszont nem... Meg ha valakinek éppen grafikus program kell ilyen célra és nem parancssorban akar pötyögni, akkor lehet nem diskspd-vel fog játszadozni...

Amúgy nem értem ezt az erőltetett dolgot, hogy ha valaki itt megemlíti a topikban, hogy külső programot használ xy célra, akkor már kapából jön egyesektől a leugatás, hogy minek... Először is mindenkinek a maga dolga, másrészt a Windows amúgy sem arról híres, hogy a beépített eszközei minden célra, mindenkinek maradéktalanul megfelelnek. Nem hiába érhető el rá egy rakás külső program, nem véletlenül van azoknak létjogosultsága. Annyi viszont igaz, hogy nem minden helyzetben kell erővel külső program után nyúlni, ha a beépített eszköz is megfelel a célra. De ha van olyan külső program, ami adott esetben jobb, többet tud, kényelmesebb használni, akár portable, ingyenes stb., akkor nem világos, hogy miért ne tehetné meg valaki, miért kellene erővel a Windows saját megoldását használnia. Ez már eléggé a ló túlsó oldala... De még szerencse, hogy azt nyilván mindenki maga dönti le, hogy végül mit használ, nem feltétlen itt fogják neki erővel megmondani egyesek, ahogyan speciel nekem sem... :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés