Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
A hasonlatod annyiban sántít, hogy te az ajtódat nyitva felejted, de a MS mind a két szárnyat szélesre tárva direkt nyitva hagyja, mert hosszú távon valószínűleg jó neki ha besétálnak a lakásába és laknak (szerinted "lopnak") ott.
Jó, akkor szándékosan hagyom nyitva. Attól még ha belépsz, majd onnan viszel valamit, akkor is lopás.
-
CirrMee
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
Nézd, ha a ms minden további nélkül engedi ingyen is használni az oprendszerét (kis vízjellel üzen, meg a kinézet személyre szabását korlátozza némileg) azt minden bizonnyal nem jófejségből teszi.
Meg a nagy fenéket.
Gondolom licensz szerződést te sem olvastad. Azzal meg ne gyere, hogy elmegy úgy is, kb olyan a szitu, mint ha a nyitva felejtett lakásomból lopnál, kb azzal a felütéssel, hogy hiszen megengedtem, különben nem hagytam volna nyitva. -
CirrMee
addikt
válasz
csabaspecial
üzenetére
Le lehet tiltani, hogy drivert magától/önhatalmúan töltsön le hozzá. Fejből nem ugrik be hol, de DDU -val szoktam elintézni én is.
-
CirrMee
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Hiába szedi apró darabokban, ha megkezdés előtt pl lefoglalja a teljes méretet a lemezen, akkor nem hinném, hogy nagyon töredezett lesz.

-
CirrMee
addikt
válasz
zolee001
üzenetére
A ransomware hullám megvan?
Azért "könyörög" a sajto szerint is az MS de még az NSA is most hogy updateld a windowstNaprakész és jogtiszta itthon az összes, könyörgés nélkül is.
A 80 as ill a 443 mas portod zárva vagyon ? (és a többi?)
Router teszi szépen a dolgát, részemről időnként megy a port teszt is. Wifire saját eszközök mehetnek, ami nem itthoni, az meg megy egy szeparált vendéghálóra.
Mondjuk hálózatos ransom fertőzésre az az egy megoldás van, hogy meg sem osztasz semmit, vagy fel sem engeded semmiféle hálóra. Gyanítom hiába jelszavas valami, ha oda magad lépsz be, az onnantól nyitva lesz egy ideig, és akkor újfent cseszheted a szuper védelmed.
-
CirrMee
addikt
válasz
zolee001
üzenetére
Csak halkan jegyzem meg,hogy jó ötlet ekkora security lukat csinálni a rendszerben?
Innestöl bárki/bármi anonymus alapon hozzáfér a rendszerhezCsak halkan jegyzem meg, hogy nem ártana ehhez megtörni a routert, magyarul nem kellene előbb bejutni a belső hálóra? Aki meg képzett ilyen téren, azt nem ez a biztonsági beállítás fogja megállítani...
-
CirrMee
addikt
válasz
üzenetére
De van rajta Win8-as matrica? Az UEFI-ben van a kód? A géped számláján szerintem ott van, hogy tartalmaz rendszert.
Nincs rajta matrica, nincs számla sem, mert használtan vettem. A dobozán sincs semmi. UEFI kód stimmel, de ha nem tudod fejből, ránézésre nem fogod megmondani, nincs az a "szakértő, aki látatlanba képes erre.
Ha veszel a neten egy kódot, akkor sehogy sem tudod igazolni az eredetét. Lehet, hogy leolvastad egy gépről, lehet, hogy lopott kártyaadatokkal fizettek érte. Nem téged fognak keresni, csak támogatásra se számíts, ha visszavonják.
Írtam, hogy ezek a kulcsok valószínűleg lopottak/illegálisak, nem éri meg ezért pénzt adni, szóval ezt nem kell rajtam számonkérni. Én csak annyit tettem a dologhoz, hogy nem attól lesz legális az adott példány, hogy van számla hozzá, ez két külön fogalom.
-
CirrMee
addikt
válasz
üzenetére
Azért nem árt, ha tudod igazolni az eredetét.
Szerencsére nem így működik a valódi életben. Itt a kezemben a kéz alól vett Lark tabletem (gyárilag digit licenszes win8), amihez se számla, se régimódi COA matrica, akkor ez szerinted mindjárt illegális, már retteghetek is a szirénázó sünkocsiktól? Számlát céges környezetben kell tartanod, ott is leginkább az adóhatóság miatt.
-
CirrMee
addikt
-
CirrMee
addikt
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Emlekszem, de maganszemelyekre nem mentek. Csak a vallalkozokra ugrottak azok meg jelentgettek fel egymast a verseny kinyirasa erdekeben.
Nem mehet ki sehova (BSA -ra reagálva), mivel nem hatóság. Max "kérhet", mivel az érdekkörébe tartozó (legtöbbször üzleti) szoftverekkel foglalkozik (azaz nem random szoftokkal). A szoftvert annak tulajdonosa elvileg ellenőrizheti, a jogszabály lehetőséget ad erre. A vásárlással ugyanis senki nem szerez tulajdonjogot, max használati jogot.
Az viszont stimmel, hogy ha magánszemély kerül a
BSAsündőrség látókörébe, ott elég az eredeti példánnyal igazolni, számlát nem kérnek. Régen a hőskorban kellett még ringyóz esetén a COA matrica is, manapság nem hiszem (bár erről valami illetékes nyilatkozzon inkább), gyanítom van arra eszköz, hogy egy neten (legálisan) aktivált eszközt le tudjanak kérdezni. -
CirrMee
addikt
Adott egy hatékony eszközt (új Start menü), én meg testreszabtam (melyik csempe hol, milyen felosztás szerint legyen).
Leblokkolt menü, mozgathatatlan csempék, startra kitűzhetetlen csempék, stb. Sorolhatnám még, hogy hány problémába szaladtam bele idáig. Nálam ez minden, csak nem hatékony. Gondolom a pótlására felpakolt ClassicShell, ami soha nem problémázott, az meg az übershit...

-
CirrMee
addikt
Szerintetek jobb lenne 1 win 7-el kicsit jobb teljesítményt nyújtana?
Ha jól értem, az az elvárás, hogy egy tetű lassú gépnek egy zabálósabb oprendszer feltelepítése után még gyorsabbnak is kellene lenni? Sok sikert...

Az a gép leginkább HTPC célokra alkalmas FullHD felbontásig, még a netezés sem mondható pattogósnak rajta. Mondhatni: Trabanttal a holdra tipikus esete.

-
CirrMee
addikt
válasz
gainwardgs
üzenetére
Érdemes már 1809 verzióra váltani?
Mi az, hogy már? Eddig sem tapasztaltam problémát, pedig elég sok gépet felügyelek/karbantartok.
Javítottak rajta??
A (win10) megjelenése óta egyfolytában jelennek meg javítások.
-
CirrMee
addikt
válasz
--Disztroj--
üzenetére
Brutálisan nehéz lesz: kimásolod a mappájából...

-
CirrMee
addikt
Hálózati nyomtatás probléma:
adott egy HP psc7760 nyomtató, amit felszórtam egy állandóan működő gépre (win8.1), hálózaton meg lett osztva. Van a háztartáson belül két asztali gép, mindkettőn win10, napra készen tartva. Amikor a nyomtató be lett üzemelve, még a 1803 futott, ment is minden elsőre. Az egyik asztali gépen nemrég újra lett húzva a win10 (m$ oldaláról frissen lehúzott telepítővel), és azóta ezen a gépen nem lehet csatlakozni a megosztott nyomtatóhoz, nem engedi a telepítést. Mit barmoltak el a 1809 -es verzióban, ami ezt okozza?Telepítésnél az alábbi hibaüzenettel száll el:
A Windows nem tudott csatlakozni a nyomtatóhoz.
A művelet meghiúsult, hiba: 0x000003e3. -
CirrMee
addikt
válasz
Joker88
üzenetére
gondolom valami energiatakarékossági cucc/beállítás nehezíti az életemet
Jó gondolat. Vedd ki a beállítás szót a mondatból, és teljesen jó lesz.
Hol lehet ezt a problémát megszüntetni,milyen beállítással ?
Ahogy előttem is javasolták, veszel egy vezetékes egeret, és a gond megszüntetve.
-
CirrMee
addikt
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Szvsz ha fizetünk valamiért, nem nekünk kell az asztalra lerakni valamit - hanem nekik kell a leírtakban megfelelőt alkotni. Ha megengeded, had legyen már szabad kritizálni a baromságait annak, amiért fizettünk.
-
CirrMee
addikt
válasz
Szaszati
üzenetére
Irodai szintű használattal még csak elvan az ilyen konfig.
Viszont az ilyen öreg konfigokat elég szépen meg tudja akasztani egy-egy nagyobb frissítés letöltése és telepítése, szóval azt vagy érdemes kikapcsolni, vagy hagyni a fenébe az egészet, és maradni a jó öreg hetesnél.
-
CirrMee
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Felfér az annál is kisebb helyre, lásd win10 -es tabletták. Igaz csak 32bit -es, de a saját tabletomon 16Gb eMMC tárhellyel gazdálkodik (WimBoot).

-
CirrMee
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Nagyjából.

-
CirrMee
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Ha van kulcsod, bármelyikkel telepítheted. Viszont a 32/64bit váltáshoz újra kell húzni...
-
CirrMee
addikt
válasz
Buckey
üzenetére
Korábban nekem is otthoni csoportban voltak a gépek, ebből a win10 gépek átkerültek Magánhálózat csoportba. Viszont van egy win8 is, ami maradt ahol van, vele nincsenek gondok.
Biztonság résznél szintén kapott egy fullos engedélyt (Mindenki). Mappa megosztást kipróbáltam, továbbra is visszadobja a már leírt hibakóddal.
-
CirrMee
addikt
Most, hogy az új verzióval kinyírták az Otthoni csoport részleget, mit érdemes használni helyette (ha jól láttam, most magánhálózat részlegre lettek beosztva)?
Ma került hozzám egy javítani való gép, amin újra lett húzva a win10, második lépésben ment volna egy csomó free portable proggi másolása. Az itthoni hálózat gépei az említett csoportban voltak korábban, közülük kettő megkapta a 1803 -at, de egymás megosztásait azóta is látja az összes itthoni gép. Nem úgy a frissen telepített gépezet, mert az látja a megosztott gépeket, viszont 0x80070035 hibával nem engedi csatlakozni egyikhez sem (1709, 1803, win8.1, win7), az egyetlen kivétel a routeren felejtett pendrive megosztott részlege. Smb v1 természetesen engedélyezve lett. -
CirrMee
addikt
No, nálam kettőből kettő lazán vette a 1803 -ast.

Viszont a telepítés sebessége... -
CirrMee
addikt
Win Store bizonyos alkalmazásoknál telepítés helyett elszáll a 0x80240013 -as hibakóddal. Valaki találkozott már ezzel a hibával, illetve tud rá megoldást?
-
CirrMee
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Mondjuk ez így konkrétan féligazság, mert (windows fronton) 64bit -es téren az első vonalba az IA-64 révén bekerülő Itanium procikat illik sorolni, amit pont nem az AMD vezetett be (Intel-HP).
Az AMD az x86 architektúra utódaként tervezte meg az x86-64 utasításkészletet, aminek később készült anno egy ellenlábasa az Intelnél, azonban a m$ nem óhajtott két külön windows -t fejleszteni ugyanarra a piacra. A meglévő keretlicenc szerződésüket kihasználva átvette ezért az Intel a fejlesztést, a többi meg már történelem.
-
CirrMee
addikt
Vaskalapos m$ fanok vs Barlangban élő, a "jól bevált" kőbaltát használó, tanulni/fejlődni/megszokni nem akaró/nem tudó makacs őslakosok

Barlangról szerintem ne beszéljen az, aki csak annyira követi a szoftverek fejlődését, hogy megragadt azon a pár tíz évvel ezelőtti szinten, amikor még nem nagyon volt lehetőséged az ilyesmire. A sajátoddal felőlem azt csinálsz amit akarsz, másnak meg ne akard megszabni, ha nem te fizettél érte.
-
CirrMee
addikt
Mindenki azt használ amit akar, csak nem kell csodálkozni, ha bezuhan a rendszer

Ha már egyszer névleg csak ez lett említve: win8 óta van hozzá szerencsém, párszáz konfigra felkerült már a jóvoltomból, de egy példánnyal sem volt még probléma. Probléma max a ringyózzal volt, amikor a tízeske magától nyírta ki egy nagyobb frissítésnél, a júzer megkérdezése nélkül. Reinstall után meg ment újra szépen...
Update: el kellene felejteni ezt a "bezuhanarencertőle" dumákat az olyan segédproggikkal kapcsolatban, amelyek népszerűek, teszik a dolgukat, csak éppen neked (vagy más itteni vaskalapos m$ fan kollégának) nem tetszenek. Nem rémlik, hogy itt olyan dolgokat ajánlanánk, amelyekkel csak a gond van.
-
CirrMee
addikt
A classicshell-t viszont véletlenül sem érdemes feltenni a Win10-re, mert a gyári start menühöz képest valami borzalom
(Meg amúgy is utáltam mindig azt a "sztájlt")Ott a mondat végén: nem a CS sz*r, hanem utálod.
Szvsz ha hozzám hasonlóan a régi jól bevált dolgokat szereti, mindenképpen felteszi a ClassicShell -t. Bár majd mindjárt jön a másik macskaképű jómunkásamber, aki megaszongya' a tutit: használj mindent olyan sz*rnak, amilyennek megtervezték, mert különben hülye vagy. Pár nappal később meg majd ő akar valami más rendszerbe épített hulladékot deaktiválni/kinyírni/mással pótolni.
-
CirrMee
addikt
válasz
üzenetére
Sikeresen mellélőttél ismét. A fórumos hozzászólásaimból elég egyértelműen kideríthető, hogy pont nem az a kifejezetten m$ fan volnék.
Start menünek hazudott izét ritkán/nem használom, szóval nem érint. Vezérlőpultból továbbra is mindent elérek, amire szükségem van. Onedrive törölve, paintocskád lesz*rva, ha ott az ingyenes Paint.NET. Mellesleg egy csomó mindenre igaz, hogy
Folytathatnám sokáig, nekem az OS csak futtatásra kell, majd azzal használom, amivel én akarom. Nem fogok itt azon háborogni, hogy melyik elb*szott segédcucca nem működik, majd miután kiderült, még tovább is erőlködni vele. Kösz, de kösz nem, de ha ettől jobban érzed magad, akkor csak erőlködj velük.

De mivel ti nem használjátok mint rendszer, ahogy az MS megálmodta, ne írjátok minden tökéletes és semmi gond.
Hogy mi? Álmodozik a m$?
Szerintem itt hagyjuk abba, mert nem vagyok vevő a mesedélutánra. -
CirrMee
addikt
Hagyd rá, szegény egy álomvilágban él.

Amúgy családon belül 6 példány üzemel (mindegyik korábbi win7 upgrade), plusz ismerősöknél, akiknek a gépei itt járnak a rutin karbantartásokon. Egyikkel sincs probléma, gondolom akkor ez elég rossz arány lehet az itt írogató kritikusaink szerint. Biztos igazuk van.

Amúgy én sem értem, miért tekinti egy OS nélkülözhetetlen részének a hozzá gányolt szemeteket. Aki meg annak ellenére akar szenvedni vele, hogy tud a használhatatlanságukról, azt nem tudom sajnálni. Csak akkor ne sírjon itt mindenkinek, hogy azt kötelező használni...
-
CirrMee
addikt
válasz
chopin42
üzenetére
Had találgassak: ez nincs feltelepítve...
-
CirrMee
addikt
válasz
Joker88
üzenetére
Win7 widgeteket nem biztonsági okokból
hazudtákszedték ki, hanem helyet csináltak a metrós áruháznak. Mondhatni kinyírták az egyetlen házon belüli konkurenciát, még ha nagyságrendekkel fejletlenebb is volt, mint a store. Widgeteket mindenesetre külön programmal vissza lehet varázsolni nem csak a 8 -as, hanem a 10 -es verziókra is.Aida64 -en mindenesetre már akkor létezett alternatív megoldás, amikor még Everest néven futott: OSD panel a beállítások menüben. Erre jött pluszba még a későbbiekben a Sensor panel, amivel egészen pofás dolgokat lehet összedobni, ha van türelmed/fantáziád ehhez (lásd google kép keresője).
Rainmeter -t is próbáltam anno, csak hagytam a 3.14csába a windows dekstop fontok elmosása miatt (undorítóan néznek ki a kikapcsolhatatlan font elmosások).
-
CirrMee
addikt
válasz
szaniszlokar
üzenetére
Hová került ez a beállítási lehetőség?
Gondolom a 'zinternetre, másik driver képében.

(értsd: gyártónál keress drivert) -
CirrMee
addikt
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Sehol.
Ilyenért az éppen nyúzott programod a felelős, tehát ott keresd az ilyen beállításokat. -
CirrMee
addikt
válasz
amex02
üzenetére
Szerintem te sem örülnél neki ha pl kifejlesztenének egy új fajta üzemanyagot hozzá természetesen új fajta járműveket is és a régebbi üzemanyagokat egyik napról a másikra eltüntetnék a kereskedelemből.
Érdekes hasonlat, de: vettél egy eszközt (példádat véve az egyik új), amihez (pl) win10 kellene (másik új). Kaptál lehetőséget ingyenesen átállni, de magadtól nem éltél vele. Attól tartok, nem a rendszerben van a hiba.
Ez által kényszerítenék ki tőled hogy vedd meg az újat.
A mai napig lehet ingyen átállni legális hetesről win10 -re (igen, hivatalosan már nem, de gyakorlatilag mindenkinek sikerült, aki itt megpróbálja). Hogy a példádnál maradjunk, adtak az új üzemanyag mellé egy új autót is.
És mire is kényszerítenek? Vegyél új tízest? Lol, állítólag van win7 a birtokodban, amit rég lehetett volna ingyen frissíteni újabbra. Vagy a te értelmező szótárad szerint mást jelent az ingyenes...?Szóval érdekes siránkozás. Ezt a rákényszerítős dolgot meg hagyjuk. Te vettél olyan eszközt, ami hivatalosan alkalmatlan a céljaidra. Vagy a hasonlatoddal élve: ha benzines autód van, ne költözz olyan helyre, ahol csak a dízelt ismerik. De ha már önként megtetted, ne háborogj azért, mert összeesküdött ellened a világ, meg kényszerítenek...
U.i.: a magadfajta ugyanígy szűkölt, amikor a 95/98 után jött az XP, ugyanúgy szűkölt, amikor az XP után jött a win7, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- One mobilszolgáltatások
- Filmvilág
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Sajnos nem lesz ott a The Game Awards-on a The Witcher 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás vadiúj Tápegysègek! Kèszleten!
- Apple iPhone 11 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest