- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
catroot
veterán
Másnál sem tud offline FB üzenetet küldeni az Üzenetek app?
Tegnap sem lehetett, pedig pár hete (inkább a webes felületet használom mostanság) tudtam küldeni.
-
nicu71
addikt
válasz
mokus1 #24686 üzenetére
Biztosan a beállitásaiddal van gond!!!Nálam sokkal megbizhatóbban lehet a megosztott videofáljokat lejátszani win8 alól a samu tv-n,mint a hetessel.Át kell nézned az otthoni csoport beállitásait,mindent engedj neki,jelszót vedd ki,stb...Az eszközkezelőben is látni kell a tv-t.Ezenkívül a kivánt mappákat/ahol a videókat tartod meg kell osztani.
Lehet a tv-n is kell egy pár beállitás,de ha a win7el már működött akkor semmit sem kell ott változtatniFail3D :ne félj kipróbálni,nagyon egyszerű,van egykét trükk,amit nem árt tudni,de kis olvasgatással utánajárhatsz,akár menet közben is.Szóval nyugodtan belevághatsz,ha valami van itt úgyis segítünk!
-
xxSanchez
őstag
válasz
supertrezi #24696 üzenetére
1) Bekapcsolod és látod a biost, nem tudsz tovább menni.
2) Berakod a lemezt vagy pendriveot majd beállítod biosba a boot sorrendet utána pedig mentés és restart.
3) Szerintem 100gb-ot minimum hozz létre, van olyan dolog ami jobb ha C-n van, vagy nincs is opció arra, hogy te válaszd ki a telepítési útvonalat. -
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg az új gépem, s pár nap múlva feldobnám rá a Win8-at.
Még nem volt oprendszer nélkül érkezett gépem.
1. Ilyenkor mi jön elő, ha az ember bekapcsolja a gépet?
2. Illetve, ha telepíteni akarom a Win8-at, akkor bekapcsoláskor erősen sasoljam a képernyőt, hogy melyik gombbal tudok belépni a BIOS-ba, hogy átállítsam a bootot?
3. Telepítéskor úgy tudom, előnyös létrehozni neki egy külön partíciót. Hány Gigás helyet szánjak erre? (1 TB-os a HDD-m.)Köszi, ha valaki(k) válaszol(nak).
Üdv! -
ha lehetne olyan keressel fordulni hozzatok, hogy az 1 hsz legyen kiegeszitve par fontos tudnivaloval, hasznalati tippel trukkel, mert lassan felraknam a win 8am
de felek tole
es anno olvastam hogy csempes felulet van, de en pl a megszokottat hasznalnam, meg ez az app os market v mi hogy mukodik stb.
-
dudu5130
őstag
Hp lapim van és a win 8 nekem az IDT-t tette fel audio kezelőnek. Csinál egy olyat, hogy amikor elkezdek kamozni a hangot nem a hifin, amire kötve van, adja le, hanem a laptop hangszóróin. Akárhogy próbálkoztam nem sikerült megoldanom. Mondjuk ugyan ezt csinálta már win 7 alatt de akkor valahogy megjavult. Nem tudna valaki segíteni?
-
dudu5130
őstag
A első service pack kb mikorra várható? Vagy nem behatárolható?
-
-
válasz
BluEyes #24681 üzenetére
Nem, nem így működik. A Windows már fel van telepítve, csak egy OOBE véglegesítési folyamat történik meg az első bekapcsolás után. A recovery más tészta, ott a rejtett partícióról kell valahogy indítani a rendszert, általában erre van valamilyen speciális megoldás. Gugli azt mondja, PB gépek esetében ez F10-el jön elő.
-
BluEyes
őstag
Bios-mód, a hdd IDE-módban, a bios nem talál indítható rendszert a hdd-n. Az xp telepítő elindul, látja a nagy rendszerpartíciót, a rejtett w8 partíciókat meg nem. Ez így tökéletes, fel fog menni az xp.
A kérdés továbbra is az, hogy ha visszaállítom az uefi-t, meg az ahci-t a hdd-nek, akkor a rejtett partícióról elindul-é a w8 helyreállítása? Amikor a boltból kihozunk egy bontatlan gépet, nem ugyanez történik? Ott még nincs rendszer, csak az uefi van, meg a recovery partíción a telepítő, és első bekapcsoláskor települ fel a w8, vagy nem jól tudom? -
-
jilian
addikt
El van tűnve ~ 20 GB-om.(jobb klikk , tulajdonságokat összeszámolva.) Hogyan tudom a legkönnyebben listázni, és megkeresni hol lehet?
-
BluEyes
őstag
-
válasz
BluEyes #24670 üzenetére
A legjobb ha semmit nem bántasz, maximum megpróbálod arra a partícióra felrakni az XP-t amin most a Windows 8 van. Egyébként XP sem fog elindulni UEFI módban, tehát azt mindenképpen BIOS-n kell hagyni, aztán alaplaptól függően kezdheted keresni az XP-hez a mass storage drivert, mert a telepítő fel se fogja ismerni a gép lemezeit.
-
BluEyes
őstag
válasz
Aarpok #24669 üzenetére
Jogos, elnézést! Packard Béla a noti.
Van saját PB progija erre, de az kér egy 16 gigás külső meghajtót, na az nincsen nekem. Hálózaton meg nem akarja átküldeni az anyagot másik gépre. Produkt key-t kibányásztam, tehát elvileg egy sima installer a későbbiekben elég lehet (reméljük).
A komplikációk elkerülése érdekében viszont jobban örülnék, ha a gyári telepítőt sikerülne működőképesen menteni.
Illetve az se baj, ha megmaradnak a rejtett w8 partíciók, a lényeg, hogy ne kavarjanak bele az xp-be. Ezt a bios-uefi dolgot se vágom, uefi van beállítva, innentől egy pendrájvról bootolás megakadt a torkán, át kellett állítani bios-módba. Alighanem majd olvasgatnom kell erről pár dolgot.
Most viszont az a kérdésem, hogy hogyan csináljam, hogy az xp felmenjen, de a gyári win8 - ha az a kívánság - pár kattintással, egyszerűen visszaállítható legyen. Azaz ha fenn maradnak a 8 partíciói, hogyan tudom majd rábírni a gépet a w8 visszaállítására, mit törölhetek, mit méretezhetek át, mit ne bántsak, stb. -
Aarpok
őstag
-
BluEyes
őstag
Előtelepített, alapból aktivált w8 helyett xp-t kér a tulaj az új notira (ő dolga, nem vitatkozok). Viszont szeretném megmenteni a 8-at, később még jól jöhet.
Hogyan csináljam? -
kengyel
nagyúr
Sziasztok Fórumtársak ! Segítséget szeretnék kérni tőletek a win8 működésével kapcsolatban. Telepítettem a Win8 Pro X64-et egy teljesen új merevlemezre. Szuper gyors telepítés minden oké. Friss driverek felraktam alap programok idáig oké. De itt jön a bibi ! Egyre sűrűbben dobálta a kék képernyőt újraindítással . Főleg a játékoknál,de voltak programoknál is. Próbáltam kompatibilitási módban ,adminként is de csak kaptam és kaptam a kék halált. Na erre kérnék némi segítséget mitől lehet ez a folyamat. A gépem adatai az adatlapomon megtalálható. Ja hozzátenném hogy Win7 alatt ilyen nem fordult még elő
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
mokus1
addikt
Helo
Az lenne a kérdésem hogy azt hogy tudom megoldani hogy pc-ről indítsam a tvre a videót.(samsung okos tv)TV be van dugva a netre.win7 alatt tökéletesen ment ha rákattintottam a fájlra jobb gombbal kijött a lehetőség hogy ,,lejátszás XXX eszközzel" most ez hiányzik. Mi lehet a megoldás? -
Merder
tag
Sziasztok! Remélem ez nem számít warez kérdésnek, de ha igen akkor töröljétek nyugodtan vagy törlöm, ha kell.
Az lenne a kérdésem, hogyha az MSDNAA-n keresztül tudok telepítési kulcsot szerezni, akkor ahhoz kötelező az onnan letöltött Windows 8-at használni, vagy feltehetek egy más forrásból letöltöttet és azt aktiválhatom azzal a kulccsal? Természetesen a verziószámra odafigyelnék.
Azért érdekelne, mert az MSDNAA hivatalos letöltője valami szörnyen lassú. -
martin66
senior tag
Sziasztok,
Egy égető fontosságú kérdésem lenne:
Ha én egy Windows 8 Pro upgradet készítek a jogtiszta Windows 7-es gépemen akkor az tökmindegy, hogy utána a win7 licenc amire föl lett tolva használatban lesz-e??
Köszi előre is! -
szabeska
addikt
Na ilyet produkal a 4870-em a win8 alatt Legacy driverrel. A talcan is latszik a hülyeség... Jatek megy maxon, sehol egy hiba. De a talcaikonoktol kezdve a jobbgomb menujeig minden szet van esve. Ha gyari drivert hagyok, akkor neha el sem indul csak csikos kep es ujraindul a gep. Ilyenkor mi a tosz van? Ezt mondtam régebben is, nálam nem működik rendesen a vga win8 alatt... Várom a tippeket, mert ilyet meg nem lattam...
Keresgélek régebbi drivert, de azok fel sem akarnak menni, csak a catalystot telepítik fel... Gondolom a beepitett w8-as driver mellé, amivel ugye a gép sokszor el sem indul...
-
Annyira jó, hogy Magyarországon nem elérhető az X-Box Music, annyira jó, hogy már UK ID-vel sem tudom használni, de ennek ellenére, mikor rányomok arra, hogy véletlenszerűen játssza le a saját zenéimet, akkor 20 percenként megáll, és közli velem, ha elutaztam, két hétig használhatom csak a Music Pass-t..
-
xxSanchez
őstag
válasz
#41133696 #24644 üzenetére
Nem feltétlen hardver hiba. Nekem GTX 670-el beszerelés után 10perc alatt kb 4 piros halálom lett. Akármit indítottam, CPU-Z, AIDA egyből red screen jött. Hiába töröltem le a drivert valahogy mégis megmaradt valahol a réginek az adatai és gondolom azt próbálta elérni, de már nem tudta. Újratelepítés után minden jó lett.
#24646: Igen, VGA.
-
törölt tag
Windows 7 lemezkarbantartójánál már megjelent a szervízpack biztonsági másolatok törlésének lehetősége kényelmesen GUI-ból, most pedig már a havi Windows Update biztonsági másolatait is le lehet törölni:
Ez remek dolog.
Más:
Flash 11.3.372.94
Secunia talált egy ilyet, megvan a fájl, de nem piszkálom addig ameddig nincs valakinek vele tapasztalata. Szóval Secunia júzerek Nálatok mi a helyzet ?
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok!
Akit zavar a számítógép kikapcsolásának procedúrája annak egy kis segítség.
A Windows 8 alatt a Windows-r billentyűkombináció segítségével hozzuk elő a run (futtatás) nevű programot. Ide be kell írnunk a shutdown -s -t 0 parancsot, amely leállítja a gépet lefutása után újraindul . Majd létrehozhatunk egy külön parancsikont ennek a programnak, hiszen kissé kényelmetlen lehet minden egyes alkalommal beírni a parancsot, ha le akarjuk állítani a gépet, ezért ha létrehoztuk a parancsikont, elég csak duplán rákattintani, amely le is futtatja a parancsunkat. Jobb klikkel kattintsunk valahova az asztalunkon és válasszuk ki a parancsikon létrehozása opciót. Ha létrejött a parancsikon, üssük be a shutdown -s -t 0 parancsot és kövessük a varázsló utasításait. Ha minden utasítást követtünk, a parancsikonunk készen áll.Majd utána jobb klikk a parancsikonra -Tulajdonságok- Parancsikon-alul Ikoncser Windows 8 figyelmezteti Önt, hogy megváltoztassák ikonok, csak kattintson az OK gombra és hozzárendeled a kikapcsoló gomb ikonját. És kész a saját kikapcsoló gombod az asztalon.[link] [link]
-
törölt tag
-
JSaN
addikt
válasz
rgeorge #24635 üzenetére
25000 hsz kozott nehez meg talalni, es az a fajta vagyok aki az 1.hszel kezdi. De ott egy 90napos trialon kivul semmi informacio nicns. Erdeti dobozos vistam van, azon nem mullik ha az altalad emlitett dolog lepne fel.
A masik dolog hallotam ezt a reg-ben valo szam at irast is, de biztosra akrtam menni es rakerdezni. -
AtHoS
nagyúr
A licence-nek semmi köze ahhoz, hogy milyen módon lesz telepítve a Win8 pro upgrade.
Az előző legális OS a Win8 pro Upgrade jogalapjához kell.pl. Van eredeti 32 bites XP-d, de Te 64 bites Win8-at akarsz telepíteni. XP-re ugye gyakorlatilag nem lehet ráfrissíteni, így a lehetőségek (feltételezve, hogy sikerült a 64bit-es telepítőt megkeríteni
):
- tiszta telepítés, de picit bajlódni kell az aktiválással
- felraksz egy frissíthető OS (64 bites vista, win 7, win8 rtm vagy mi a pontos megnevezése) 30 napos próba verzióját és erre frissítesz. Na én ezt az ugródeszkás módszert biztos nem választanámCsak azt mondja már meg nekem valaki, hogy miért ilyen értelmesen csinálták meg, hogy tiszta telepítésnél mókolni kell az aktiválással?
Szerk.
Mozzarella9K HUF a letölthető frissítés. A lemezen megvásárolható most is 17k, ami a licence feltételeket illetően megegyezik a 9k-s letölthetővel.
Viszont ezek az árak jan 31-ig élnek csak.
A több tízezres verzió nem upgrade jellegű, tehát nem kell hozzá előző legális OS licence
-
rgeorge
addikt
Máskor a keresőt is használd, most pl. arra, amit a végén írok.
Szóval tisztán is telepítheted, az a fontos, hogy birtokában legyél egy korábbi, legalább XP SP3 eredeti Windows-nak, amíg a Windows 8-at használod. Ha esetleg a tiszta telepítés után az aktiválás nem sikerül, arra a megoldás le írva n-szer a fórumban. -
válasz
Sub-ZeRo #24629 üzenetére
sajnalom a problemad, de megnyugtat hogy az ujabb szeriakkal akkor nincs gond. ugyan valahol olvastam hogy janurban jon majd 1 nagyobb service pack win8 hoz. viszont azonkivul, hogy gyorsabb a rendszer pl azt is olvastam hogy jatek teljesitmenyben alul marad, de gondolom ez csak az nvidia es az amd szemere vetheto.
-
JSaN
addikt
Sziasztok, tegnap este vettem win 8 pro-t. ezt a 9000 forintosat, vistarol valtanak. Egyelore nem telepitek semmit se, csak iso dvd-t csinaltam. Par nap mulva lesz uj ssd-m, arra csinalok egy tiszta telepitest.
Viszont egy dolog ami igy nem tiszta, a licenc kerdes. Tiszta telepitesnel hogy van? Csak siman telepitem es ugyan ugy teljes ertteku? Vagy kenytelen vagyok eloszor visatat rakni es utana win 8 pro-t?
Kerlek vilagositsatok fel ezekkel kapcsolatban. -
válasz
Fail3D! #24627 üzenetére
Az amd világszemléletével van baj. A 4xxx-es szériát már felejti, nekem meg az van. Így, cask kompatibilis módban van mindenféle funkcióm. Ha meg win8 drivert rakok fel, akkor kb annyi, mintha gyárit használnék.
Az meg nem is baj, mert minden játék úgy megy, mintha ati drivert raknék fel. Szóval jó is, meg nem is.
A rendszerrel nincs baj. -
Hunpriest
senior tag
Köszi Win 8 a nosztalgiát. Először elcsesződő VGA driver telepítés, utána meg bénázás a SAFE móddal, ami persze nem működik rendesen. llyen élményem utoljára az Xp-vel volt, Köszönöm!
-
udv, hozzajutottam egy eredeti win8 hoz, a kerdesem az lenne jatek kompatibilitas es ugy egyebkent driverek szempontjabol erdemes lenne felraknom?
-
janos666
nagyúr
Sikerült megoldani a driver hibát, de úgy tűnik nem úsztam meg adatvesztés nélkül.
Összehullott pár dolog, pl.:
chkdsk persze volt, addig nem is bírt újra bootolni.
Azt hiszem akkor mégis eszközölni kell majd egy olyan formázás, telepítős dolgot.
Vagy érdemes lehet kipróbálni a Windows 8 önjavító funkcióját?
Járt már vele sikerrel valaki? A rendszert tényleg rendbe teszi anélkül, hogy a programok használhatatlanná válnának? -
janos666
nagyúr
válasz
rgeorge #24613 üzenetére
Semmit nem üt be, ha megnyomom a CTRL-t vagy az ALTGR-t.
Ha megtalálom a @-ot valamelyik kiosztással funkcióbillentyű nélkül egy ütésre, akkor persze, mehet. Mindj'rt megnézem Linux alatt (épp most mentem le a teljes rendszer SSD-t egy képfileként, mielőtt nekiállok Hiren's-el barmolni a jelszót) miket írkálnak az ékezetes betűk US kiosztással.Szerk.: Jah, SHIFT 2 @
-
janos666
nagyúr
Baj van.
Frissítettem az Intel SATA/RAID drivert és nagyon nem szereti a gép.Minden újraindulás után lefagy mire minden program betöltődne. Csökkentett módban indítva szinte azonnal kékhalál.
Recovery funkciókat pedig nem tudok használni, mert nem lehet begépelni speciális karaktereket, az egyetlen admin fiók pedig az enyém, aminek a jelszavában van egy kukac is. Ha nyomom az ALTGR+V kombót, akkor nem ír semmit, ahogy semmi más hasonló karaktert sem tudok begépelni US vagy HU billentyűkiosztással sem.1: Hogy lehettek ennyire debilek az MS-nél, hogy nem tudom begépelni az MS accountos jelszavam recovery módban?
2: Mit tudok most csinálni azon kívül, hogy Live Linux alól filementés, formázás, és új Win8 install? -
Bodor
veterán
válasz
BraveHeart #24605 üzenetére
-
BraveHeart
tag
válasz
Sub-ZeRo #24598 üzenetére
létezik ati driver probléma? ha lezár a gép, a fiókbejelentkezés már nem működik többet és folyamatosan villog a monitor, s csak a reset ad sikert az agybajomnak... A 3x-i feltelepítésből az utóbbi kettő az így, a 0-ról való indulások közé számítanám..
bár, most hogy végiggondolom, az ssd-men nincs is Master Boot Record... vagy erre nem is kell? a windows miért nem úgy csinálta? akkor honnan tölt be? pedig amikor telepítettem, minden vinyót offoltam, csak az ssd volt, hogy még csak ne is legyen kavar...
de közben meg találtam egy ilyen cikket, gondolom ezt is érdemes megfontolni, ha nem volt még ssd-m?remélhetőleg win 8 alatt is így hívják őket..
Köszi a tippeket, meg esetleg a továbbiakat!
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- Óra topik
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022