Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63737) King Unique válasza Dilikutya (#63736) üzenetére


King Unique
titán

Az egy dolog, hogy egyes gépeken működött, de attól még általánosan nem ez a jellemző minden gépen. Ezt pedig az előző hsz-ben linkelt példa is jól mutatja. Vagyis pl. a 8.1 ISO-nál nem kellett semmit babrálni, ellenben a 7-esnél aktívvá kellett tenni a partíciót stb., máskülönben nem bootolt a pendrive-ról a telepítő. De már a régi W7 USB/DVD Download Tool is eleve aktív partíciót állít be. Aztán az UEFI megint speciális eset, ahol az ISO "megpatkolására" még külön leírás is van. De, ha nem támogat a hardver régebbi UEFI szabványt, akkor nyilván nem fog bebootolni, vagy kifagy közben stb. Ellenben az újabb Windows-telepítők esetében nem kell ilyennel trükközni és az UEFI támogatása is jobb, teljesebb.

A tv és társai példák meg eleve nem mérvadók. Ugyanis az USB-s eszközök, illetve háttértárak elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezete a PC + Mac & desktop OS. Ellenben ettől eltérő környezetben már nem garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés, amire a gyakorlatban számos példa akad. Sok ilyen "egyéb" készülék ráadásul jellemzően csak MBR partíciós táblát tud kezelni, ellenben GPT-t nem. Ha UEFI-s telepítő lett készítve a pendrive-ra az említett programmal, akkor annál meg eleve GPT lesz beállítva. Viszont ez egy normális hardver és modern desktop OS esetében nyilván nem okoz semmilyen problémát. De szükség esetén az újraparticionálás is könnyen megoldható, akár a Windows helyi eszközeivel (pl. diskpart) is. Aztán lehetne még említeni a különféle fájlrendszerek, fájlformátumok, USB-vezérlők stb. kezelését is, amelyek terén megint lehetnek hiányosságok az ún. másodlagos hardver- és szoftverkörnyezetben.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.