Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40219) Fire/SOUL/CD válasza olivera88 (#40218) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

"Telepíteni akartam, de aztán mégse telepítettem."
Az egyik oka az elcsesződött boot-nak, hogy pl UEFI installt indítottál Linux esetén is, az meg simán módosítja a bootsorrendet, kreálhat bejegyzést a boot menübe stb.
Linux WIndows mellé történő telepítésének azért vannak alapszabályai, amiket igen melegen ajánlott betartani, mert adott esetben (egy tapasztalatlan user) magát a Windows-t is legyalulhatja avagy működésképtelenné teheti stb.

Ez egy jelzőbit, amit a Windows kezel és arra a célra használja, hogy ha valamilyen hibát/anomáliát talál az adott partíción(minden rendszerindításkor megtörténik az ellenőrzés), akkor magasra állítja, ezzel jelezve, hogy a következő rendszerindításkor meg kell vizsgálni/javítani az érintett hibát/anomáliát. Sajnos az említett korábbi esetben nem tudja kijavítani a hibát, ezért nem állítja vissza alacsonyra a dirty flag-t, ezért minden indításkor hibajavítás lefut.

Normál esetben egy Live Linux nem módosítja/módosíthatja a dirty flag-t egy sima adatmentés során, amely disztró megteszi, azt el kell felejteni.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.