Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
the key "enable prefetcher" on mine is set to value 3 which is "prefetch all"
has this value changed in your registry ?
the values used in windows
prefetch are :
0 - Disable Prefetch in Windows1 - Prefetch only Application Launch files
2 - Prefetch only Boot files
3 - Prefetch all
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
-
pukkancska
tag
válasz Lakers #19554 üzenetére
Szia
Ha már fel volt telepítve a win7 akkor a telepítőfájl nincs meg a gépeden.
Ha probléma akad a rendszerrel akkor a hdd-n lévő rejtett partícióval tudod visszaállítani.
Ez is hasonló mint egy rendes telepítés, annyival ellentétben, hogy nem a dvd-n vannak a fájlaid, hanem a winchesteren.
Vagy ha kaptál egy ún. RecoveryDVD-t akkor azzal tudod újratelepíteni a rendszered. Ilyenkor azt kell tenned, hogy a dvd-ről bootolsz be és ott követed az utasításokat. -
félisten
válasz Lakers #21828 üzenetére
Hali!
Az előző HSZ-od is figyelembe véve
1. Eredeti az a W7?
2. Telepítettél valamit, miután jelentkezett a bejelentkezési ablak?
3. Futtass víruskergetőketFire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
nagyúr
válasz Lakers #22365 üzenetére
Töröld a windows mappán belül a PREFETCH mappa tartalmát..
Meg töredezetség mentersítés, akkor tamp mappák törlésa.. Így első körben ennyi..."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
pzstm
titán
egyik napról másikra semmiképp sem....esetleg ha egy nap alatt sok drivert felraksz, és sok 3rd party appot.....
MSCONFIG-ban szétnéztél már?Nekem közel 1év után sem tapasztalható semmi lassulás
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz Lakers #22370 üzenetére
MSCONFIG automatikusan induló progikról kérhetek esetleg egy screent (persze kitakarhatod ha esetleg van benne olyan mait nem szeretnél megosztani) VS nem lassíthat be ennyire....még ha 1-2 dologgal több be is töltődik...mondjuk ha msconfig-ban van benne, esetleg onnan kiveheted, hogy ne induljanak el összetevői....nem tudom mit rak be(rak-e be egyáltalán vlamait) MSCONFIG-ba
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Morden24
nagyúr
A rezidens védelmek rengeteget számíthatnak a rendszerfelállás sebességét illetően. Én ezen cuccok körmére néznék, de csak miután a pzstm által említett msconfig ablakban alaposan átnyálaznád a Startup fület, hogy miket is indít el a Windows automatikusan.
Sectumsempra - For Enemies
-
pzstm
titán
válasz Lakers #22374 üzenetére
Trend micro uninstall, a SAIIcpl-t sem értme mi..a 2 Cyberlinkes dolog is tök fölöslegesen indul...eeestoragebackup sem létszükséglet, hogy elinduljon Setwallpaper.cmd is "gyanús", boingo WIFI-t nem tudom mi lehet, szerintem meg lennél nélküle
illetve az az acresso software installshield-es csoda sem nagyon kellamúgy így látatlanban elárulhatom, hogy jó eséllyel a trend micro internet security and anti-spam mai bekavar nem kicsit....
-
-
pzstm
titán
válasz Lakers #22387 üzenetére
hmmmm egyetemi gépekről USB-n?
Mondjuk nem tudom mikor/melyik verziót próbáltad, de a mostani már tuti felismeri. Sőt már egy jó ideje felismeri (még a "kulcsgenerálókat" is )
-
Lakers
tag
Egyszer már voltam itt a fenti problémára (ami a válaszban van). Elvégeztem amiket mondtatok. De még most is ugyanaz a baja...
Részletesen:
Gép bekapcs, Bejön a betöltő képernyő, aztán az üdvözlő, ami lassabb mint az elején.
Ezután bejön az Asztal. Betöltődik a háttér és az asztali ikonok! Figyelem a betöltő progikat is. Feláll az MSE is rendesen. De még várnom kell. Ekkor történik a következő, az asztali ikonok átváltanak fehér üres ikonra, és újra betöltődnek, ekkor a tálcán már megjelenik az msn, de az asztalon nem. Lemegy az ikonok újrabetöltődése, a startmenüben is. Megjelenik az msn az asztalon, és csak most mehet a teljes értékű használat. De addig nem. Csak várnom kell, mert semmi sem tud elindulni idegesít, hogy nem tudom mi a gond.
Amiket írtatok azt mind megcsináltam. Sőt már egy Advanced SystemCare Pro-val is megfejeltem a rendszert, ennek egy előnye volt. Gyorsabban jött be az MSE. (de a betöltödési sebesség és séma ugyanaz mint a Tend Micronál volt)
Mitől lehet ez a belassulás és ikonok újratöltése? -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz Lakers #29032 üzenetére
Valamilyen Ghostoló progtammal igen. Én az Acronist használom, de ott a Norton Ghost, vagy vannak ingyenes megoldások is.
Kérdés: Homegroup-ot szeretnék csinálni, de a Win mindig kikapcsolja az IPv6-ot. Azt hiszem Fire/SOUL egyszer adott erre már egy megoldást:
Registriben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters\ -ben a DisabledComponents értékét be kell állítani nullára (0).Ez anno működött is, de most ha átírom, újraindítom a gépet és visszarakja 255-re (ill. ff-re hexában).
Mi lehet az oka, tud valaki megoldást?
Win 7 64bit, eredeti (MSDNAA)
Zone Alarm free
AvastElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."
-
Farkas82
tag
válasz Lakers #29237 üzenetére
Egy hónappal ezelőtt még egy saphire 4830-as volt a gépben 10.7- es driverrel, és akkor gyakorlatilag naponta csinálta. Akkor cseréltem vid karit 5450-re(meg családi okok miatt játék igényem -lehetőségem nullává vált) amihez a lemezen adott 10.3-os drivert tettem fel, és egy hónapon át nem fagyott, már meg is nyugodtam hogy a 4830 volt a hibás (egy éven át húzva ment XP alatt már ott is volt egy-két fagyás, de tömegesé akkor vált amikor agusztus elején win7-et tettem fel, szóval jogosnak éreztem a gyanusítást)de most az új kártyával is fagyott egyet a gép egy hónap után.
-
ro_bert17
őstag
válasz Lakers #31395 üzenetére
Alternatívának esetleg a Windows 7 Family Pack upgrade?
-
pzstm
titán
válasz Lakers #32414 üzenetére
muszáj Neked még azaz XP? Milyen Win7-ed van? Lehet, hogy egy XP mode is megfelelne NEked (Ha prof vagy ultimate a Win7-ed)
-
Воланд
titán
válasz Lakers #32678 üzenetére
Megkerestem azt a cikket amiből idéztél és ott a szerző arra gondol, hogy ne közvetlenül a fő fiók alá telepítsd a sok "szemetet", hanem egy másik fiók alá, így nem lassítod azt a rendszert amelyiket állandóan használsz. Olyan egyébként sincs, hogy ha telepítesz egy programot az nem ír a registry-be.
kissdl: Az a probléma már ki lett tárgyalva, nem a hibára keres megoldást, hanem arra, hogy a régi fájljait visszanyerje.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
nagyúr
válasz Lakers #32675 üzenetére
Azok a portable programok, de azok is egy minimális reg bejegyzést tenni fognak.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
addikt
válasz Lakers #33314 üzenetére
A win7-en ezt próbáld meg:
A regisrtry editorban HKLM\Sofware\Microsoft\Windows\Currentversion\Policies\System alatt létrehozni egy DWORD-ös LocalAccountTokenFilterPolicy majd ezt az értéket 1-re állítani(#33307) elttiL: esetleg ezt próbáld meg:
Windows 7 rendszergazda fiók: net user Rendszergazda /active:yes
Angolnál: net user Administrator /active:yes
(bat fájlba írni és futtatás rendszergazdaként)[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Воланд
titán
válasz Lakers #42666 üzenetére
Jobb klikk a program exe-jén, Properties, Compatibility, Run this program as an administrator elé pipa.
Elvileg így nem fog kérdezni semmit.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest